čtvrtek 6. října 2016

EGA - Extra 11 (Úšklebek jistého Zlého boha)

~ Jestli se divíte, proč přibyly hned tři příspěvky najednou, pak je to kvůli troše volného času, menší míře lenivost, než je pro mě obvyklé, a faktu, že o víkendu cestuju, takže se ode mě ničeho nedočkáte. ~


Kapitola 11 – Úšklebek jistého Zlého boha


[Kandidát „Anri” překročil potřebnou úroveň víry a strachu.]

[Rasa byla změněna z „Lidské rasy” na „Božskou rasu”.]

[Povolání bylo změněno z „Mága” na „Správce”.]

[Titul povýšil z „Dítěte Zlého boha” na „Zlý bůh hrozivého chvění”.]

[Získán titul „Třetí správce”.]

[Získána schopnost „Správa”.]







„Oooch? Nikdy mě nenapadlo, že dospěje takhle rychle.”

Jak na obrazovce viděl, že z té věci, kterou nedávno poslal, už se stal člen Božské rasy, zasmál se.

Původně to byl jen způsob, jak zabít čas. Ne, dokonce i teď to tak v podstatě bylo. Všechno to začalo, když si náhodou všiml, že ve světě nízkého řádu poletuje na základě historek trochu té víry. Byla to víra k jeho typu, takže uvažoval, že ji pohltí, ale najednou ho z vrtochu něco napadlo. A tak se toho nápadu držel a poslal tam věc, co se zdála jako vhodná nádoba. A rozhodl se to sledovat, jak se to vyvrbí. Pokud by to šlo dobře, znamenalo by to zrození jeho nového přívržence, zatímco kdyby to selhalo, nebyla by to žádná skutečná ztráta.

Možná by víru nastřádala rychleji, kdyby ji poslal jako apoštola, ale rozhodl se do jejího lidského těla jen nacpat schopnosti a sledovat tu šou. Upřímně řečeno do ní nacpal tolik, že by nebylo nic divného, kdyby se její duše zhroutila, ale dalo se říct, že to dopadlo dobře, protože byla dobrým materiálem.

Když tu dívku spatřil na světě vyššího řádu, bezděky si povzdechl údivem. Nebylo tak časté, že by se našel člověk s očima tak podobnýma jeho druhu.

„Když se teď zrodil nový správce, ostatní božstva pravděpodobně zticha nezůstanou. Vážně mě zajímá, co se stane dál.”

Na světě byli původně dva správci.

Velmi brzy se dozví, že se zrodil nový správce. Ne, pořád tu byla možnost, že už to věděli. Bylo nemožné nevšímat si zrození nového správce na světě, který spravovali, takže dávalo smysl, že se s ní brzy nějak zkontaktují.

A jelikož bylo mnoho případů, kdy se členové jeho druhu navzájem nesnášeli, takže od samého začátku nebylo možné, aby to všechno probíhalo v míru.

Svět se pravděpodobně dostane do boje o moc mezi kolegy božstvy.

„Aaach, na to se těším. Na to se tak těším.”

I když to možná bude boj o moc, nakonec je to pořád jenom něco, co se děje ve světě nižšího řádu, takže i když to zahrnovalo jeho druhy, neměl v plánu do toho zasahovat.

I kdyby ji porazili a zničili, tak to prostě bylo. Jenom další oblíbená hračka, co se rozbila.

Všechno to bylo kvůli jeho pobavení, jenom proto, aby zabil čas.

Ale také byla pravda, že se tentokrát zdálo, že to bude celkem zábavné. A to všechno díky milované dceři [věci], kterou tam poslal. Byl to jen náhodný nápad, co ho napadl, ale jakmile ho vyzkoušel, dopadlo to tak, že to byla správná volba.

„Aach, vážně jsem rád, že jsem tě stvořil.”

Jak na obrazovce viděl svého přívržence, jak se svíjí jako housenka, protože jí lidé tam lechtali na nohách, zasmál se.

„Pokud se ti podaří ukořistit moc od těch dvou, možná ti dám odměnu.”
---------------------------------------------------------------

<Předchozí>...<Hlavní stránka>


~ Toto je poslední povídka z druhé knihy Evil God Average. Následuje třetí kniha hlavního příběhu z Anrina pohledu a čtvrtá kniha povídek. Jestli se do toho ale pustím okamžitě, je věc jiná... Ještě jsem se nerozhodla. ~

2 komentáře: