pondělí 13. března 2017

DM - kapitola 3


Kapitola 3 – Začátek potulného života!


„Zdravím, tady Suzuki. Můj avatár se jmenuje Satou, ale já jsem Suzuki.”

Místo tohohle monologu si chci s někým popovídat!

Jelikož ten sen dál pokračoval bez známky toho, že by končil, rozhodl jsem se hledat lidská obydlí.

Naštěstí je na okraji široké mapy něco, co vypadá jako nějaká silnice.

Tři dny poté. Šel jsem dnem i nocí, a přesto jsem pořád jenom na půli cesty.

Stamina postupně klesá, ale pořád je to 2.800/3.100. Klesá zhruba o 100 za den.

Kdyby tohle byla hra, tak bych měl být v pohodě dalších 28 dní, ale už jsem u konce svých sil.

Nevím, jestli to je kvůli mému statusu nebo kvůli tomu, že to je sen, ale necítím se unavený. Byl jsem ospalý, ale vydržel jsem to.

Zrovna teď jdu, i když běžím, vážně není velký rozdíl ve spotřebě staminy. Pokud poskakuju, tak stamina klesá rychleji než při běhu, ale upřímně řečeno je to pořád v rámci chyb.

Tak proč teď jdu? To proto, že mám čas.

Nechápete to?

Jo.

Na začátku jsem při běhu zpíval sólové karaoke.

Můj repertoár je původně malý. Okamžitě mi došly písně.

Okolní scenérie je skvostná, ale bohužel se jen zřídka mění.

Pak jsem se rozhodl přečíst si ten dlouhý protokol.

Nejsem textový maniak, ale jelikož je útrpné v tichosti jít po cestě bez cíle, začal jsem číst protokol od prvního zápisu.

Samozřejmě je těžké číst za běhu, takže jsem začal pochodovat.

Ponořený do čtení protokolu jsem zapomněl na svůj původní účel dostat se na silnici.

Protokol začal s [použito magické umění: Průzkum celé mapy] a pak zprávy [poražen ~] po porážce ještěrek a draků až k Dračímu bohu.

Potom tam bylo [Poraženi všichni nepřátelé na mapě] a jako poslední [Zdroj: Údolí Dračího boha podrobeno]. Zdroj? Co to je? Objevilo se tam záhadné slovíčko.

Pak protokol pokračuje kořistí a záznamy o levelování.

Záznamy o kořisti zabírají 80% protokolu. Běžné zlato a vybavení. Pak různé dračí materiály jako rohy, tesáky a šupiny. Až sem chápu množství a kvalitu kořisti, ale naopak ten zbytek je podivný.

V inventáři jsou uložené mrtvoly ještěrek a draků. Je to pro nekromantické účely?

Zbytek jsou pravděpodobně každodenní předměty, co užíval Šupinový kmen, jako jídlo a palivo. Ale takové předměty nemůžu vyložit... navíc všechny mají v názvu předponu [Rozbitý~], není to smetí?

Jak se dalo čekat, pročítat desítky tisíc podrobností je otravné.

Naštěstí vám okno inventáře ve WW umožňuje hledat a třídit předměty dle typu a uživatelova štítku.

Navrhl jsem to jako běžné prostředí, abych snížil potřebné kroky. Jsem trochu hrdý, že jsem to udělal na stejnou úroveň jako poslední OS. (Pozn.: Tady trochu tápám, ale Satou se prostě chválí, jak je geniální programátor.)

Samozřejmě je tu také volitelná funkce složek, ale když poklepete na uložený předmět v inventáři, tak se rozbalí poddruh a vy ho můžete vytáhnout bez potvrzování.

Samozřejmě také můžete předmět vytáhnout přetáhnutím. Navíc si můžete také uživatelsky registrované předměty vyložit na upravenou lištu. Tohle se přidalo, protože na smartphonu je otravné, když musíte pokaždé zadávat hledané slovo.

No, to jsem trochu odběhl. Nemůžu moc dlouho blábolit o programovém schématu.

Otevřel jsem dvě okna inventáře a začal přerovnávat předměty. Nejprve jsem vytvořil složku pro každý obecný typ předmětu. Pak uvnitř vytvořím podsložky pro poddruhy.

V nastavení jsem umožnil možnost [automaticky štosovat předměty identického typu].

Bez téhle možnosti by bylo celkové množství příšerné.

Jen tak mimochodem takovéhle překrývání pozice ve FFW a WW nazýváme štosování. Ten termín se užívá ve většině RPG, takže vysvětlení vypustím. Přemýšlím, jestli ta etymologie pochází z hromadění kusů ve starých simulačních hrách?

Každopádně kořist zlata jsou hlavně peníze.

Nejpočetnější je [Zlaťák Starodávné říše]. Je jich 1.001.200, jů. Zkusil jsem jeden vytáhnout, je celkem velký a těžký. Je skoro stejně velký jako 500 yenová mince a stejně těžká jako pět 100 yenových mincí. Pokud si to dobře pamatuju, je to zhruba 30 gramů. Jelikož v reálném světě je mince kolem 4-7 gramů, tahle je příliš velká a těžká. Pokud bych to spočítal, je to celkem 303 tun... absurdní tíha.

V reálném světě se každý rok vytěží zhruba 2.500 tun zlata. Hromadit takové množství zlata, jak velmi drakovské.

Druhým nejpočetnějším je [Zlaťák říše Saga], zhruba 40k. Zajímalo by mě, jestli existuje mnoho říší, nebo jestli to je nová říše založená poté, co draci zničili tu předchozí. I tuhle jsem zkusil vytáhnout, je trochu menší než 500 yenová mince, ale váhu má zhruba asi jenom 7 gramů.

A jako třetí, Karmínový poklad, 30k. Objevily se fantastické peníze! Když jsem ho vytáhl, má zhruba poloviční váhu jako starodávná mince a vypadá jako rubín. Někdy se uvnitř tak nějak zablýskne, takže z toho mám takový šik pocit. Je to trochu záhada.

Zbytek je 10k stříbrňáků a měďáků [Starodávné říše]. Stříbrňáky, malé stříbrňáky, velké měďáky, měďáky a groše [Říše Saga] a [Království Shiga]. Velké stříbrňáky, stříbrňáky a měďáky [Svatého království Drag] a různé peníze s příponou [~ království]. Dohromady jich je 7.000. Prozatím jsem to roztřídil podle země.

Ale stejně, WW a FFW neměly sady měn... Ve WW se peníze nazývaly Wol a ve FFW je to Kaane, kromě toho tam nejsou žádné měny.

Ty různé měny možná pocházejí z toho kvízu, co jsem sledoval během přestávky, a ovlivnily tenhle sen.

Taky tu jsou kromě peněz šperky, ozdoby a umělecká díla. Prostý stříbrný prsten, smaragdová pěst, ozdobná koruna, zlatá socha v životní velikosti, ozdobný krátký meč a mnoho cenně vyhlížejících věcí čítaly zhruba 300k.

Většina jsou jen draze vyhlížející normální předměty, ale do toho jsou přimíchané magické předměty, zhruba 5% z celkového množství předmětů.

Podrobné informace o magických předmětech jsou dlouhé, takže jsem to přeskočil. Berte to jako pročítání internetového slangu, kterému nerozumíte, na fórech. Ve WW a FFW nebyly žádné šperky.

Jelikož jsem pochopil trochu z vysvětlení, některé předměty mě zaujaly. Schopná vyprodukovat 100 litrů vody denně, [Pekelná čutora na vodu (láhev na vodu)].

Když jsem [Pekelnou čutoru na vodu (láhev na vodu)] našel, vytáhl jsem ji a napil se vody. Chtěl jsem si s ní umýt tvář a vlasy, ale vzdal jsem to, protože kolem pořád poletuje prach z meteorického roje.

Další věci jsou: [Magická peněženka], schopná pojmout až 1.000 bankovek; 30x [Nosná taška], schopná pojmout až 30 kusů 30 různých druhů. Ty tři jsem označil jako oblíbené.

Jelikož mám nekonečný inventář, magická taška nemá smysl, ale rád se dívám, jak dlouhý meč vklouzává dovnitř a ven tašky.

Druhý den skončil s takovýmhle pocitem po přerovnání kořisti.




Třetího dne zkouším tohle a tamto. Hodiny se přesunuly na 0. Vážně si nejsem jistý, jestli to je třetí den, když každé čtyři hodiny převracím hodiny.

Kdybych se uložil na téhle drsné zemi v pustině, určitě bych se víc unavil, a tak místo toho jdu. Dneska v noci je úplněk, takže není problém s viditelností.

Jelikož mám zásadu schovat si to nejlepší na konec, je na čase zkontrolovat zbraně a brnění.

Roztřídil jsem to tak, aby se ukázal materiál a mrtvoly. Podle protokolu je tu jenom pár mrtvol ještěrek a drakonitů. To je s největší pravděpodobností kvůli meteoritům, když dostali přímý zásah, tak toho moc nezůstalo.

Ale je tu spoustu mrtvol draků. Záznamy o porážce v protokolu ukazují zhruba 2 až 3 násobné množství. Z tohohle místa se stala dračí verze sloního hřbitova.

Většina je materiál z tělesných částí, ale jsou tu také železné ingoty, léčivé rostliny, dřevo a kameny. To je pravděpodobně z věcí, co meteority rozdrtily.

Je tu mnoho nahodilých tělesných částí a šupin. Bez ohledu na typ jich je 7.960k. Dokonce existuje i stará dračí kožní plíseň a lupy.

„Obrovský, pokud je šupina takhle velká, jak obrovské je asi tělo.”

Jak jsem se poddal zvědavosti, vytáhl jsem šupinu dospělého draka, má zhruba 50 cm. Když už jsem v tom, pro kontrolu jsem vytáhl i šupinu nižšího draka, má velikost dlaně.

[Rozbité] předměty jsem dal do zvláštní složky. Přemýšlel jsem, že je vyhodím, ale neudělal jsem to, protože by z toho doslova vznikla hora smetí.

A nakonec vybavení.

Je tu zhruba 30k věcí. Obzvláště hodně je kopí Šupinového kmene, věcí s [~ Šupinového kmene] je kolem 20k. Nejsou to ani magické předměty, všechno to jsou normální předměty vyrobené z mědi nebo železa. Je tam jenom pár divných brnění.

Zkusil jsem vytáhnout kopí Šupinového kmene. Objevila se dvoumetrová dřevěná násada se zašpičatělou kostí na vrcholu. Když jsem ho vyzkoušel, nedalo se s tím bodnout, takže to pravděpodobně není válečné kopí.

Magické předměty jsou ve stylu jako [Brnění z dračí kůže] nebo [Brnění z dračích šupin], zdá se, že to jsou předměty s požehnáním dominantního kmene, a je jich kolem 100 kusů.

Pravděpodobně to jsou brnění příslušníků Šupinového kmene.

Zbývajících 10k jsou velké meče, kopí a luky s [dračí] podstatou. Pravděpodobně je to dědictví příslušníků Šupinového kmene, co porazili draky.

Druh se zvláštními účinky jsou šperky, ale jelikož tomu nerozumím, tak to prozatím odložím.

Je tu pár zajímavých věcí, zvláště [Svaté meče] a [Boží meče].

Stimuluje to moje dávno ztracené fantastické srdce.

Proč jsou ty [Svaté meče] pojmenované jako [Excalibur], [Durandal] a podobně?

Také tu jsou katany pojmenované jako [Muramasa] a [Kotetsu].

„Chvilka napětí~”

Líbilo se mi tasit Excalibur. Měl by být celkem těžký, ale já jím máchám bez námahy. Vznikají z toho nádherné linie světla. Ale není meč jako fyzická zbraň nevýhodný? Ale v okázalých hrách je oblíbený.

Ach ano, boží meč nemá žádné zvláštní jméno.

Čekal jsem, že když budu máchat mečem, získám techniku meče, ale nedošlo k tomu.

Pravděpodobně se objeví, pokud mečem porazím nepřítele.

Také existují nezvyklé věci. Děla a balista. To se obvykle umisťuje na pevnost na obranu proti létajícím nepřátelům na obloze. Když jsem prolétl popis, zdá se, že nepoužívají střelný prach, ale magickou moc.

A další jsou pistole!

Revolver x100, Puška x50. Magická pistole x12. Jen tak mimochodem, ve FFW nejsou žádné pistole. Ale ve WW jsou děla.

Vytáhl jsem nejmenší magickou pistoli.

Je to pistole ve velikosti derringeru s nadměrnými ozdobami. Má připevněný chránič spouště.

V reálném světě mají pistole pojistky, tady to je spínač s možnostmi 0, 1, 3 a 10. Otočil jsem to na 1.

Jednou rukou jsem zamířil na nedaleký balvan a zmáčkl spoušť.

Ozvalo se pššššt, a přesto není vidět žádná stopa po výstřelu.

Když jsem ten balvan zkontroloval, je v něm proražená díra velká asi jako 10 yenová mince.

Je to 2 metry tlustý balvan. Spotřeba MP je 1. Pistole nemá žádný zpětný ráz, mám z toho pocit jako z laserové pistole. Tohle je naprosté SF a ne fantasy.

Když jsem to nastavil na 10, balvan to naprosto rozdrtilo. Tohle by jednou ranou zabilo netvory typu obra. Spotřeba MP je 10.

„Je to až moc účinné.”

Je to předmět, co by naprosto narušil rovnováhu hry. Nikdo by nechtěl používat magii.

Potom jsem si celou hodinu hrál na pochodu s pistolí.




Jak jsem skončil s obecnou prohlídkou předmětů, začal jsem přemýšlet o něčem, co už mi hlavou vrtalo předtím.

„Co je vůbec Zdroj?” mumlal jsem si.

Týká se to toho [Zdroj: Údolí Dračího boha podrobeno] z protokolu.

...pravděpodobně se to netýká daňového zdroje.

Kromě toho [Zdroj: Údolí Dračího boha podrobeno] se o tom nikdy jinde v protokolu nezmiňuje.

Obvykle bych řekl: „Stejně je to sen.” Ale něco mi na tom nesedí.

Jak jsem změnil tempo a přemýšlel při běhu, měl jsem pocit, jako že na něco přijdu. Jsem zabraný do běhu a je to dobrý pocit, mám pocit, že je všechno dobré.

Blábolím, pokud to tak sám řeknu.

Přece jenom strávit mnoho dní bez konverzace není dobré. Nehodím se na to.

Než jsem se nadál, už jsem šel celý den a konečně jsem se skoro dostal na silnici.

Podle mapy tu není žádné lidské obydlí. Na severozápadě vidím silnici, co míří na západ.

Jen tak mimochodem, na mapě není zobrazen nikdo kromě mě.

Jestlipak utekli ze strachu z té katastrofy neboli meteorického roje s bouřlivým rámusem a zemětřesením?

Přestal jsem s tím nedomyšleným běháním a začal jsem kráčet.

„Chci se vykoupat~”

Jak se dalo čekat, když jsem se 3 dny nekoupal, začíná mě svědit hlava.

Není možné tu vodu svařit, ale mám vodu. Naštěstí se oblak prachu trochu rozptýlil, takže je možné tu špínu smýt.

Uložil jsem své oblečení a boty do inventáře, našel jsem si vhodný balvan a ze shora jsem si na hlavu nalil vodu.

„Je trochu studená, ale vzkřísilo mě to.”

S pocitem úlevy jsem z kořisti vytáhl čisté oblečení a osušil se.

Abych si zdříml a osvěžil se, vytáhl jsem vhodnou postel s nebesy a položil ji na zem.

Ten den jsem spal poprvé po 3 dnech.

Následujícího rána jsem si všiml, že bych na nebesa mohl rozvěsit prádlo, takže jsem svoje oblečení vypral ve vědru z inventáře a pověsil je jedno vedle druhého.

Potom jsem půl dne lenošil na posteli, zatímco jsem jedl sušené maso.

Čekal jsem, že někdo po té silnici projde, ale na radaru není žádná změna, dokonce ani odpoledne ne.

„Kdyby tohle byla novela nebo manga, tak bych narazil na princeznu pod útokem zloděje~”

Mám rád šablony, to jo.

„Servis v mém snu je tak špatný.”

Pominul jsem fakt, že jsem snadno získal poklady a významné vylevelování, a proklínal jsem vlastní smůlu.

Kdyby tohle byl sen nebo pohádka, tak bych na sebe něco přivolal, ale nic se nestalo.

Když jsem se převlékl do suchého oblečení, začal jsem kráčet k silnici.
----------------------------------------------

<Předchozí>...<Následující>

3 komentáře: