pondělí 30. října 2017

DM - kapitola 40


Kapitola 40 – Věci, co se dají dělat o samotě


Tady Satou. Chemické pokusy na základce byly tak fantastické, ne?

Taky si vzpomínám, že byl rozdíl mezi tím, co jsem se naučil ve škole, a skutečnou praxí.




Je protivné mít hlavu plnou špatných představ a žádný způsob, jak to dokázat.

I kdyby to byla pravda, hrdinové by měli nad démonickým lordem zvítězit, jak to běžně chodí. Pokud prohrají, tak na sebe vezmu zodpovědnost démonického lorda porazit místo draků. (Pozn.: A teď si to přivolal!)

Několikrát jsem se zhluboka nadechl a uklidnil se.

Mít vysoké MND má své překvapivé výhody.





Vrátil jsem se zpět do svého pokoje. Zpět k hlavnímu tématu. Chci pokračovat v ověřování a alchymii. Jelikož zaříkávání musím trénovat vytrvale, nemám na výběr a budu to muset dělat po cestě do Labyrintového města.

Nejdřív si pojďme ověřit inventář.

Vytáhl jsem jídlo. Je pořád teplé. Zlehka jsem do něj kousl. Chuť je pořád stejná. Zbytek jídla jsem uložil zpět do inventáře. Tohle je trochu opožděné, ale to jídlo se jmenuje [Seryuuský gril]. Chtělo by to trochu víc originality.

Přidal jsem si novou poznámku s názvem Ověření inventáře. Napsal jsem tam datum a stav jídla.

Prozatím to dokáže předmět udržet teplý, možná má dokonce funkci udržování zmrazeného stavu. To jsem napsal do poznámky. Nemyslím si, že by to mohlo zpomalit nebo zastavit čas, to je příliš nepravděpodobné.

Pak jsem vytáhl [Seryuuský gril], co jsem uložil do uložiště. Tohle už je studené. Chutná to jako studený gril. Není to zkažené. Jelikož je to jenom půl dne, je to přirozené. Napíšu si, že uložiště neudržuje teplotu.

Jako další otestuju, jestli je možné přesouvat věcí z inventáře do uložiště a naopak.

Jeden měďák jsem si označil inkoustem.

Zkusil jsem ho vložit do uložiště, ale nešlo to.

Zdá se, že při levelu 1 to dovnitř nejde. Zvedl jsem level na 2 a šup, je uvnitř. Zkusil jsem tam vložit různé šperky a zdá se, že kapacita je 4 kusy od 4 druhů předmětů. Technika je úměrná levelu? Napíšu si to do poznámky.

Když jsem otevřel okno inventáře v menu, objevila se lišta uložiště.

Přetáhl jsem předmět do inventáře. Když jsem otevřel uložiště a podíval se, přenos byl úspěšný. Zkusil jsem to samé udělat obráceně, předmět se dá přesouvat bez problémů. Manipulace s Uložištěm přes inventář nespotřebovává žádné MP. Tuhle informaci jsem připsal pod čáru do poznámky o ověření uložiště.

Příště vymyslíme, jak toho využít.

Jako další jsem vyzkoušel, jestli dokážu v uložišti prohledat obsah knih. Mělo by být praktické to takhle potají zkontrolovat, když se dostanu do podobné situace jako dneska s tím Dračím bílým kamenem.

Ve hře jsem mohl vyhledat vysvětlení. Proto chci vyzkoušet, jestli dokážu prohledat obsah. ...Ale ve hře nebyly žádné knížky.

Poklepal jsem na knihu [Toulky královským městem] v inventáři a ve vyskakovacím menu jsem si vybral funkci hledat. Nechal jsem vyhledat [hrad] a ve výsledcích vyhledávání se zobrazil výklad o hradu. Zdá se, že jde bez problémů vyhledávat.

Zobrazilo to výsledky vyhledávání.

Ach, tuhle funkci jsem vždycky chtěl i v reálném životě~ Nepotřeboval bych skenovat knížky nebo provádět OCR! Fantazie je úžasná!

Najednou mě něco napadlo a okamžitě jsem to vyzkoušel.

Pokud vidím výsledky vyhledávání, nemohl bych si i přečíst obsah knihy?

Jelikož ve vyskakovacím menu není žádná možnost jako prohlédnout, nechal jsem vyhledávání prázdné a dopadlo to dobře. Celé jsem to mohl číst, jako kdyby to bylo na počítači se skrolováním. Přijde mi to jako PDF.

Jelikož jsem tímhle mohl vyhledávat slova, je to pro čtení knížek praktičtější.

Dál jsem zkusil přesunout knížku do Uložiště.

Tohle bohužel nedokáže vyhledávat.

Přemýšlím, v čem je rozdíl?





Vytáhl jsem alchymistickou sadu a rozložil ji na stůl v rohu místnosti. Knížku jsem nechal v inventáři. Pokud je to takhle, můžu si číst i ve tmě přímo z menu.

Pročítám si [Úvod do alchymie]. Je to kniha, o které mi dobrý trpaslík řekl, že si ji mám přečíst jako první. Nemělo by se tomu spíš než knížka říkat brožura? Je to tenká knížečka o zhruba 20 stránkách.

Začíná to vysvětlením nástrojů. Navíc tam jsou ilustrace, takže si ani začátečník nástroje nesplete. Je to knížka, u které trpaslík zdůrazňoval, abych si přečetl jako první.

Nejdřív jsem vytáhl hmoždíř a tlouček. Hmoždíř nebyl z obvyklého známého bílého porcelánu, ale z nějakého narůžovělého materiálu. Dle identifikace je z achátu. Není achát drahokam?

Podle instrukcí v knize jsem rozdrtil činidlo s jednou sušenou léčivou bylinou a pak jsem to tenkou kovovou tyčinkou vložil do malé lahvičky s vodou.

Mísení je hotové za pět minut. Jelikož je to první věc pro začátečníky, je to velmi snadné.

>[Získána technika Mísení]

Okamžitě jsem technice přidělil technické body na maximum a aktivoval ji.

Konečný vodný roztok se jmenuje [Lék proti horečce]. Dle identifikace je to [Lék proti horečce -3] a v podrobnostech se píše: [Tekutý lék pro snížení horečky. Účinek je nesmírně nízký, je to jen pouhá útěcha]. Tohle je poprvé, co jsem něco smísil, nedá se nic dělat, že to není kvalitní.





„Lidé s magickou mocí přejdou na kapitolu 2. Lidé bez magické moci na kapitolu 4.” To je napsáno na další stránce úvodní knihy.

Přijde mi to jako manuál na podnikatelský software nebo spíš jako herní knížka z dávných dob.

Kapitola 2 se týká základního pročišťování. Zdá se, že musím vyrobit skutečný lektvar. V knize se píše, že léky připravené mísením a lektvary připravené pročišťováním mají rozdílné účinky, i když jsou podobné. K výrobě lektvarů potřebujete magický katalyzátor a MP a výměnou za to se účinek projeví v reálném čase.

Dál jsem pokračoval v tréninku pročišťování dle knížky. Vložil jsem lektvar, co jsem předtím udělal, do kovové kádinky. A pak do něj přimíchal dvě činidla.

Zdá se, že než se činidla rozpustí, musím do toho vlít magickou moc. Sevřel jsem kádinku v rukách a představil jsem si, jak mi z pravé ruky do levé proudí magie.

Takhle to bylo s tou káčou, vlévat magii tak, že s ní kroužíte z pravé ruky do levé. Přemýšlím, jestli to je nějaké pravidlo. Nebo je to prostě jenom zvyk?

Když jsem do toho vlil magickou moc, ta dvě činidla začala tlumeně zářit. Jelikož jsem byl v zšeřelé místnosti, pěkně se to třpytilo. Zdá se, že je hotovo, jakmile to přestane zářit.

>[Získána technika Pročišťování]

Není to technika Alchymie, hm. Taky jsem dal techniku Pročišťování na maximum.

Hotový lektvar je [Lektvar proti horečce -4]. jelikož je škoda ho vyhodit, vlil jsem ho do keramického kalíšku a uložil do Inventáře.





Otevřel jsem menu, abych si recepty na mísení uložil do poznámky. V menu mi přibyla nová lišta, Výroba. Otevřel jsem ji a bylo tam to předešlé [Mísení: Lék proti horečce] a [Pročišťování: Lektvar proti horečce]. Nejenom to, taky tam je [Tesařina: palice (improvizované)], [Kombinace: Kopí z hmyzí nohy (improvizované)] a [Kombinace: Kopí z hmyzí nohy (vylepšené)].

Jsem si jistý, že to tam dřív nebylo. Přemýšlím, jestli bylo podmínkou, abych znal 5 receptů. Nebo je možná třeba mít nějaký recept vyjma improvizovaných. Ale jelikož je to jedinečná technika, je zbytečné se to snažit ověřovat, takže s tím přestanu.

Zkusil jsem poklepat na [Misení: Lék proti horečce]. Jsou tam 4 podmenu, a to Smísit, Prozkoumat recept, Vymazat recept a Podrobnosti.

Zdá se, že funkce Smísit je nedostupná, je zašedlá. Myslel jsem si, že bych možná mohl provádět mísení v inventáři, ale bohužel to tak nevypadá. I poté, co jsem do inventáře uložil nástroje a činidla, je to pořád nedostupné.

Možná tam jsou nějaké podmínky.

Pak jsem pokračoval v tréninku až do konce kapitoly 6 v úvodní knížečce. Jelikož v každé kapitole je jeden recept, zapamatoval jsem si [Mísení: Lék proti bolesti], [Mísení: Mastička], [Pročišťování: Nižší léčivý lektvar] a [Pročišťování: Lektvar proti bolesti]. Tyhle čtyři.

Možná proto, že jsem techniky povýšil na maximum, všechny léky po kapitole 3 mají příponu [+5]. A je tam napsáno [Nesmírně vysoký účinek, výrobek nejvyšší kvality]. Přemýšlím, že si příště ověřím rozdíl v účinnosti.





Když jsem chtěl začít procvičovat pátou kapitolu úvodní knížečky...





Jde vidět, že někdo zadržuje dech na druhé straně dveří. Ty dva zářící body na radaru už se nějakou dobu nepohnuly. Kradmo jsem se přiblížil ke dveřím a naráz je otevřel.

Arisa a Martha se vkutálely dovnitř, jako kdyby je ty dveře přitáhly.

„Co tady vy dvě děláte?”

Poslouchal jsem je, zatímco jsem se na ně díval zpatra. Hlas jsem měl trochu monotónní.

„N-ne.” Arisa z nějakého důvodu mluvila v kansajském dialektu.

„J-já byla jen zvědavá, když jsem Arisu viděla tisknout se na dveře.” To byla Martha.

A přesto ses taky tiskla víc než 5 minut, co?

Ty dvě třesoucí se dívky chtěly užuž odstoupit. Najednou se otočily a chtěly odběhnout chodbou pryč.

Rychle jsem je popadl za zátylek a znehybnil.

„Zajímalo by mě, co jste dělaly doopravdy,” vyptával jsem se znovu.

„Omlouvám se, byla jsem v pokušení vidět tvůj trapný okamžik, a tak jsem nakoukla,” omluvila se Martha statečně.

„Uu~ protože. Chlapec, co bydlí s dívkami! Šel sám na pokoj?! Nemyslíš si, že je opatrovníkovou povinností se přesvědčit, co se tam odehrává za bláhovost?”

Kdo je tady opatrovník?

Navíc bláhovost... nemám přístup školáka na druhém stupni základky.

Propustil jsem statečnou Marthu. Arisa se řádně nekála, a tak se držela za čelo a válela se po podlaze. Tohle by mohl být jednou za čas dobrý lék.
-----------------------------------------------

2 komentáře: