čtvrtek 31. října 2019

OSO - Extra 1


Kapitola 0 – Den během Beta. Před oficiálním spuštěním.


„Hej, Taku. Je všechno připravené?”

„Jo, bez problémů se mi pro Shuna podařilo sehnat VR vybavení.”

„Na to se těším. Budu se s ním moct setkat, i když jenom ve hře. Až do teď jsem s Shunem mluvila jenom po telefonu.”

Modrovlasá dívka si jemně položila ruku na tvář.

Také tam byl hnědovlasý chlapec a dívka se stříbrnými vlasy— ti tři lidé s vlasy, co měly barvu, co byla v realitě nemožná, spolu vesele mluvili.

Ale jejich okolí bylo drsné. Na ty tři útočila stvoření s velkými rohy a tesáky, ale to trio je dokázalo s klidem porazit.

Hnědovlasý chlapec zručně používal jednoruční meč a sekal nepřítele.

Dívka se stříbrnými vlasy spalovala nepřítele světlem, co vytvořila, zatímco zároveň s tím máchala svým jednoručním mečem.

Modrovlasá dívka pozvedla svou hůl, aby vytvořila proudy vody, aby smetla nepřítele.

Ale z poražených nepřátel nestříkala krev, místo toho se změnili na částice světla a zmizeli—

Tohle bylo Only Sense Online—— VRMMO RPG svět mečů a magie, jehož motem bylo „Jenom Jeden” herní styl vytvořený aktivací výběru z nespočtu Smyslů. Tito tři lidé byli beta testeři této hry.

„Myu a Sei, až se hra oficiálně spustí, založíte spolu družinu, ne?”

„Kdo ví? S největší pravděpodobností s Myu nebudu moct strávit tolik času jako do teď.”

„EEEECH?! To mi bude smutno, Sei.”

Ta dívka se stříbrnými vlasy, co rozmazleným hlasem protestovala, byla Myu a ta modrovlasá žena se jmenovala Sei.

„To nic. Pozveme Shuna. A jakmile se to oficiálně spustí, na tomhle světě bude spoustu různých lidí. Určitě to bude úžasné.”

„To možná jo, ale...”

Loviště, co byla do teď velmi tichá, budou možná také plná lidí, jakmile se hra oficiálně spustí.

„No, nemá smysl se tím trápit. A Shun se k nám taky rozhodně přidá. Je to tvůj bratr a můj nejlepší kamarád, ne, Myu?” řekl hnědovlasý chlapec Taku a široce se smál, až mu byly vidět zuby, jak pokračoval v hledání nepřátel, co by přesekl.

„Ale stejně, když si pomyslím, že beta za dva dny skončí~ z toho je mi celkem smutno. Abychom mohli znovu hrát, budeme muset čekat na letní prázdniny, kdy se to oficiálně spustí.”

„Proto se takhle připravujeme na oficiální spuštění. Až to začne, budeme se snažit a rozběhneme se napřed!”

Dneska ti tři přišli lovit spolu, aby nastřádali těch pár věcí, co se přenášelo z beta verze. V oficiální verzi se veškeré Smysly, vybavení a předměty vyresetují, ale peníze ve vlastnictví avatára se převedou. Proto se ti tři zaměřili na vydělávání peněz.

„Ale stejně, jelikož už zbývá jen posledních pár dní, předměty nejdou na odbyt, co? Řemeslníci už nekupují materiál nebo nevyrábějí předměty.”

„S tím se nedá nic dělat, ne? Je tu málo lidí, je výhodnější se plně věnovat lovu a vydělat si tak peníze.”

S koncem tak blízko začala vnitřní ekonomika hry stagnovat. Ale kdyby teď nějaký řemeslník vyrobil předmět jako Ohňostroj nebo něco takového, těch pár zbývajících dnů by možná bylo jiných.

Kdyby to bylo trochu dál do budoucnosti, možná by do nebe vypustili tisíce ohňostrojů, kouzel a magických iluzí a ukončili by beta verzi pěkně ve velkém.

Aby se vyráběli potřebné předměty, hráči bojovníci by dál běhali sem a tam a poráželi netvory. A řemeslníci by spojili síly, aby tu zakázku splnili.

Možná bychom viděli nějakou takovou podívanou.

Ale beta verze hry končila teď. Končila, aby mohla znovu začít.

Jaké aktivity bude Shun... ne, hráč jménem Yun v budoucnu jako řemeslník dělat, jaké předměty vyrobí. To je všechno součástí příběhu, co má teprve začít.
-----------------------------------------------

~ Ehm... tohle jsem vzala za trochu špatný konec. V podstatě by to byla nultá kapitola ještě před prologem. Ale jelikož jsem ji z internetových vod vylovila až teď, předkládám ji jako oběti-- ehm... jako večerní počtení. Ještě mám v zásobě jedno extra, co je v příběhu zasazené poté, co si Yun postavila obchod, takže to časem přibude. ~

Hlavní stránka novely
Seznam postav


<Předchozí>...<Následující>

5 komentářů: