pondělí 25. července 2016

EGA - Kapitola 10 (Hikikomori)


Kapitola 10 – Životní styl Hikikomori, start


Jsou to zhruba čtyři dny, co se mnou otrokyně Tena začala bydlet.

Nejprve ji šokovalo úplně všechno, ale zdá se, že si na to konečně zvykla.

Nebo spíš místo „zvykla si” to možná je tím, že se prostě vzdala přemýšlení o všech šokujících a abnormálních věcech.


Zdá se, že ve své vesnici pomáhala matce s domácími pracemi, takže dokáže vykonávat většinu prací a věci, co já nezvládám, jako vaření nebo uklízení jsem nechala naprosto na ní. Ne, totiž... tohle bych měla říct jen tak pro případ, ale není to tak, že bych nebyla schopná vařit a uklízet. To jenom, že když si do ruky vezmu nůž na vaření, tantou mi ho vyrazí z ruky a když se snažím navléct si zástěru, róba ji odstraní.

Dokonce i když jsem si chtěla jen zamést své nejbližší okolí a vzala do ruky koště, nešlo to; zdá se, že i košťata se považují za zbraně.

Jen tak mimochodem, když dojde na praní prádla, já si svoje vyměnit nemůžu, takže pere jenom svoje.

Možná bych měla zmínit, že se naštěstí zdá, že se oděv díky aktivaci boží ochrany po určité době obnovuje, takže špína a díry na něm nezůstávají.

Tena je otrokyně, ale zrovna teď je můj jediný příkaz jako jejího pána jen: „Nedělej nic, co by mě znevýhodnilo.”

Zdá se, že ke mně, která ji vyléčila z její nemoci a zachránila jí život, cítí naprostou oddanost, takže i když se nějak moc nesnažím a nesekýruju ji, nadšeně pracuje.

Vyslala jsem jejím směrem postranní pohled a sledovala, jak pracuje, zatímco jsem zašeptala: „Statistika.”


Jméno: Anri
Rasa
člověk
Pohlaví
žena
Věk
17
Level
1
Povolání
mág
Mana
3.031.504
Titul
Dítě Zlého Boha, Pán kobky
Schopnosti
- Aura Zlého boha (Lv.5)
- Mystické oko podlé autority (Lv.5)
- Božské kouzlo (Lv.7)
- Odolnost vůči abnormálním stavům (Lv.6)
- Temná magie (Lv. 6)
- Inventář (Lv. 4)
- Tvorba kobky (Lv. 2)
Vybavení
- Tantou podlého démona
- Černý oděv Zlého boha
- Kalhotky nemravnosti
- Tanga sukkuba
- Lodičky temnoty
Přívrženci
- Tena


Přibyla mi kolonka „Přívrženci” a bylo v ní uvedené Tenino jméno.

Potvrdila jsem si to u Teny, ale zdá se, že tuhle statistiku můžu vidět jenom já a Tena ji nevidí. Tena se také pokusila odříkat „statistika”, ale evidentně nic nevidí.

Když jsem se zaměřila na Tenino jméno v mé statistice, zobrazila se její nová statistika. Sama Tena statistiku zobrazit nedokáže a nevíme, jestli to je tím, že se stala mým otrokem nebo kvůli boží ochraně. Ale zdá se, že její statistika se považuje za součást té mé a já ji mohu zobrazit.


Jméno: Tena
Rasa
člověk
Pohlaví
žena
Věk
14
Level
3
Povolání
mág
Mana
60.532
Titul
Otrokyně
Učednice Zlého boha
Schopnosti
- Odolnost vůči abnormálním stavům (Lv.4)
- Temná magie (Lv. 4)

Vybavení
- Kněžský oděv Zlého boha
Podřízenost vůči:
Anri



Její titul otrokyně jsem se rozhodla brát jako něco, co nemůžu změnit, a Učednice Zlého boha dostala pravděpodobně kvůli boží ochraně, co? Její hodnota many je na 60 tisících MP, ale s přihlédnutím k tomu, že průměrný pán kobky má 10~20 tisíc, je to pravděpodobně hodnota, co přesahuje říši lidí.

Teď je nejasné, jakou měla hodnotu many před boží ochranou, ale zdá se, že sama od sebe nemá žádné magické znalosti, takže odhaduju, že i tahle hodnota má spojitost s boží ochranou.

Ve skutečnosti si to sama neuvědomila, ale má přirozené nadání na magii...

...Šance, že je to pravda, není nulová, ale, no... téměř není pochyb o tom, že je to kvůli boží ochraně. Dokonce i její schopnosti; přece jen je to stejný systém schopností jako ty moje.

Kněžský oděv Zlého boha je kantoui proměněné božskou ochranou, ale to, že nemá ve vybavení uvedeno nic dalšího, neznamená, že na sobě nemá spodní prádlo nebo boty. Spíš je to o tom, že normální oděv bez jakýchkoli obranných vlastností se evidentně nepočítá jako vybavení. Vždyť to není tak, že bych jí rozkázala jít do útoku.

Když jsem Teně koupila spodní prádlo a boty, cítila se mi nesmírně zavázaná a trochu se zdráhala, ale přinutila jsem ji je nosit kvůli mé mentální stabilitě. Slyšela jsem, že normálně pán svým otrokům nedává takové věci, ale mít na sobě kněžský oblek a nic pod tím je tak deviantní kombinace, že bych se v její blízkosti nedokázala uklidnit.

Navíc se zdá, že Kněžský oděv Zlého boha není nějak zvlášť prokletý a Tena se může normálně převlékat... to je diskriminace.

„Teno.”

„Ano, paní Anri.”

Když jsem Tenu, co přede mě zrovna postavila šálek čaje, oslovila, okamžitě mi odpověděla. Jen tak mimochodem zprvu mi říkala „vážená paní”, ale nedokázala jsem se kvůli tomu uklidnit, takže jsem ji místo toho přiměla oslovovat mě jménem. Řekla jsem jí, že tu paní může vypustit, ale evidentně byl tohle její kompromis, a protože na tom tvrdohlavě trvala, vzdala jsem to.

Tena se zrovna chtěla postavit za mě a být v pohotovosti, takže jsem jí řekla, aby si taky udělala čaj a posadila se naproti mně. Tenu rozrušilo, že by měla sedět v mojí přítomnosti a snažila se to odmítnout, ale chtěla jsem si s ní o něčem promluvit, takže se mi nějak podařilo ji přimět souhlasit. Proč je tak schopná ve službě ostatním, i když ji měli vychovávat ve vesnici, je beznadějná záhada.

„Chceš navštívit svou rodinu?”

Když jsem najednou spustila tuhle otázku a šla tak rovnou k věci, Tena ztuhla, protože to možná byla nečekaná otázka.

Slyšela jsem, že si Tenu jako dlužního otroka odvedl kupec jako záruku k půjčce. S myšlenkou, že se možná bude chtít vrátit do své vesnice, když ji násilím odvedli od rodiny, jsem se rozhodla, že se zeptám, co si o tom myslí.

Co se mě týče, kdyby tu Tena nebyla, tak bych měla různé obtíže, takže bych se chtěla vyhnout tomu, aby odešla. Ale vážně nemám nic proti tomu, aby se na chvíli vrátila do své vesnice, takže pokud by to chtěla, mám v úmyslu ji pustit. Po tomhle spolu pravděpodobně budeme dlouho, takže mě napadlo, že bych měla být ohleduplná, aby se v ní nehromadila nespokojenost.

„Byla by lež, kdybych řekla, že nechci.”

„Takže.”

„Ale po pravdě řečeno, nevím, jak bych se měla tvářit, až se s nimi setkám. Myslím, že moje rodina je stejného názoru.”

No, to je asi pravda.

Rodina, co děvče prodala kvůli penězům, a děvče, které prodali za peníze; i když to byla situace, kterou nemohli ovlivnit, je jasné, že to je složité.

„Dobrá. Takže až si uspořádáš myšlenky a budeš mít pocit, že se s nimi chceš setkat, tak mi řekni. Návštěva na pár dní mi vadit nebude.”

„M-moc děkuji!”

Tena měla v očích slzy, ale její úsměv byl vážně okouzlující.




Takže když tu Tena bydlí se mnou, je pro mě i jen kvůli jejímu dobru prioritou kobku opevnit. Přes čtyři dny jsem kobku mírně upravovala a každý den jsem přidala jedno podlaží, takže momentálně má 9 pater. Nemám v úmyslu počet podlaží navyšovat donekonečna, ale jelikož chci mít kobku co možná neproniknutelnější, abych zaručila naše bezpečí, mám v plánu ji rozšířit na 30 pater.

Nechci myslet na to, že bych měla sama bojovat, ale nechala jsem si 1 miliony MP na stav nouze a každý den vkládám 2 miliony MP do opevňování kobky. 1 milion MP na přidání podlaží, takže mi zbývá 1 milion MP na přestavbu a opevnění.

První den jsem MP využila na přidání místností do obytné části a přidání nábytku. Taky jsem potřebovala místnost pro Tenu. Bývala to obytná část s ničím kromě holého minima postele a stolku, ale teď to tu konečně vypadalo jako doma. Minimálně přidáním vany jsem životní styl zvýšila na úroveň vyšší než hostince ve městě.

Druhého dne jsem na každém podlaží instalovala teleportační kruh.

Jako pán kobky se mohu v rámci kobky volně pohybovat, ale Tena to nedokáže. Jelikož bude chodit do města nakupovat a podobně, potřebuju nějaký způsob, jak by se snadno dostala ke vchodu. Naštěstí jsem byla schopná udělat to tak, že je mohli používat jenom lidi, jejichž manu jsem předem zaregistrovala, takže vetřelci je nebyli schopni používat.

Navíc jsem na každé patro kromě obytné části instalovala dva teleportační kruhy; jeden, co vede přímo ke vchodu, a jeden, co vede do obytné části, ale je pouze pro neživé věci. Ten první je pro případ, že poražení vetřelci budou chtít jít domů. A druhý je zvláštně vyrobený na posílání kořisti ze zemdlelých vetřelců dolů.

Třetího dne jsem zapracovala na netvorech, co se v kobce objevovali.

Původně to byli pouze přízraky a černí oceloví golemové, co se toulali kolem, ale přidala jsem pány kostlivců a taky elementály chaosu. Po pořadí to jsou: duchové mrtvých, kteří jsou nejenom odolní vůči fyzickým útokům, ale také používají mocnou magii. Třímetrový panák z hroudy oceli. Kostlivec, co dokáže snadno máchat dlouhým mečem. A shluk miasmy, který dokáže absorbovat každý živel kromě svatého živlu.

Samozřejmě jsem také novým netvorům zakázala lidi zabíjet. Všichni to jsou neživé věci, takže mé rozkazy budou poslouchat absolutně.

Čtvrtého dne jsem na každé podlaží přidala pasti.

Smyslem bylo vyhnout se smrti, takže samozřejmě jsem tam nedala žádné nebezpečné pasti, co by člověka okamžitě zabily. Z větší části to byly sklapovací pasti, zakryté jámy, ochromující plyn, uspávací plyn a teleportační kruhy na jednoho člověka. Jen tak mimochodem ta poslední past je nejošklivější. Je to malý magický kruh, takže jeho účinnost je omezená na jedno podlaží, ale najednou pošle pouze jednoho člověka z družiny někam jinam. Pokud je obklíčím netvory, jakmile budou sami, pravděpodobně se tomu ani nebude dát říkat boj.

A s dnešním novým podlažím kobka narostla do 10 podlaží. Jelikož 10 je pěkné číslo, rozhodla jsem se tam umístit komnatu s finálním netvorem, co střeží vchod do obytné části. Netvoři, co se neobjevují donekonečna a je třeba je zplodit nebo přivolat jednotlivě, jsou finální netvoři.

Nakonec jsem utratila 1 milion MP na zplození jediného netvora, a tak jsem zaúkolovala Krále Neživota. Vypadá jako netvor typu kostlivce s luxusní róbou a korunou na hlavě. Z celého jeho těla sála hutná aura smrti, ta jeho vznešenost je vskutku hodna toho, aby se mu říkalo král nemrtvých.

Když už jsem si dala tu práci, využila jsem posledních pár zbývajících MP, abych mu do komnaty přidala trůn hodný jeho osoby.

...S tímhle pokud proměním vchod do obytné části na tajné dveře, tak i kdyby se nějací mocní válečníci dostali až sem, mohli by mi prokázat tu laskavost a splést si ho s pánem kobky.

Takže takhle to konečně vypadá jako skutečná kobka. Pořád mám samozřejmě v plánu ji dál opevňovat, ale dokonce i v tomto okamžiku se do určité míry dokážeme s vetřelci vypořádat.
-------------------------------------------------------

<Předchozí>...<Následující>


1 komentář: