středa 20. července 2016

EGA - Kapitola 7 (Změna povolání?)


Kapitola 7 – Změna povolání?


Už jsou to tři dny, co mě to vrhlo do tohoto světa.

Prvního dne jsem měla spoustu práce jen s tím, abych se dostala do města, a druhý a třetí den jsem vydělávala peníze plněním sběrných zakázek vydané Gildou dobrodruhů. Už po dvou dnech zkušeností jako dobrodruh jsem si uvědomila jednu věc.

Nemůžu přežít jenom plněním sběrných zakázek.

Protože v den, kdy jsem se registrovala, jsem taky zašla do kostela, skončila jsem jenom s jednou zakázkou ohledně sběru léčivých bylinek. Ale druhý den jsem měla čas, takže jsem přijala dvě zakázky.


Odměna, co jsem dostala, jen stěží činila jeden stříbrný a ten jsem utratila jen za jednu noc v hostinci. Pokud do toho započítáte i výdaje za jídlo, tak jsem naprosto v mínusu. Protože mám ty peníze z kompenzace—berme to prostě tak—z prvního dne, tak mě to nebude hned trápit, ale je jen otázkou času, kdy moje útrata přesáhne můj příjem.

Kromě mě by tu měli být i další začátečníci, co se nepouštějí do zakázek typu podrobení, ale jakpak ti lidé žijí?

Zatímco jsem o tomhle přemýšlela, zkusila jsem se zeptat slečny na recepci a zjistila jsem, že to jsou lidé, co žijí v tomhle městě, a nemusí tedy platit za ubytování nebo společně s dalšími lidmi žijí v jednom levném pokoji.

Jinými slovy můj životní styl se neshoduje s mým příjmem.

V tom případě byste mi mohli říct, abych se ve svém životním stylu trochu uskromnila, ale pro moderního člověka je to trochu drsný žert. Upřímně řečeno dokonce i ten nynější hostinec je na úrovni, o které nemůžu plně prohlásit, že je vysoká.

A navíc jako dívka jsem proti tomu, abych spala s lidmi, které vůbec neznám, na okamžik odsuňme stranou, jestli je tam venku někde muž, co by mě vlastně napadl.

A takhle tedy nemám na výběr a musím si zvýšit příjem.

U sběrných zakázek vím, že nehledě na to, jak moc se budu snažit, bude složité si ještě víc zvednout příjem, takže jediná další možnost je přijmout zakázku ohledně podrobení nebo ostrahy.

Vážně se nehodím ani na jedno, ale pokud bych si měla vybrat, tak se rozhodnu pro podrobení. Jelikož ostraha bude vyžadovat přímou komunikaci s klientem, jasně se to pro mě, pro člověka, co nemůže pracovat v pohostinském průmyslu, nehodí. Navíc každý si dokáže vydedukovat, že pokud bych se během cesty s klientem střetla pohledem, pak by z toho byl velký poprask.

Když to tak vezmu, tak vůbec pochybuju, jestli by si mě najali jako strážce, když mám takhle zakryté oči.

Podrobovací zakázky vyžadují, abyste zabili určené netvory a přinesli do gildy jejich charakteristickou část. Netvoři, kterých se týkají zakázky, jsou takoví, co jsou nějak škodliví nebo co představují nějaké riziko. Klienti jsou většinou lidé, co utrpěli nějakou škodu, Gilda dobrodruhů, Kupecká gilda nebo městský pán.

Zakázka ohledně vybíjení goblinů, kteří jsou otravní, když se přemnoží, je permanentní zakázka vydaná gildou.

Jelikož je to 'vybíjení', tak musíte svůj cíl zabít, ale upřímně, to je pro mě těžké břímě.

„Nikdy předtím jsem nezabila ani mouchu”... tohle teda neříkám, ale za celý svůj život jsem zvíře vědomě nezabila. Myslím, že všichni moderní lidé jsou v tomhle ohledu podobní. Upřímně řečeno, najednou přijmout vybíjecí zakázku, na to člověk potřebuje odvahu a já se děsím, že propadnu bezmocné panice a místo toho zabijí oni mě.

Ale náhodou jsem zaslechla o začátečnické kobce na jih od Riemel. Kobky jsou obecně labyrinty v podobě jeskyní a uvnitř je nespočet netvorů a pastí a na konci čeká poklad.

Aktivní kobky ovládá Pán kobky, ale v té začátečnické kobce, o které jsem se zmínila, už Pána kobky zabili, takže se evidentně dostala pod pravomoc Gildy dobrodruhů.

Protože tu kobku ovládli, když se zrovna vytvořila, je to malá kobka jenom o třech podlažích. A protože netvoři nízkého řádu jako slizáci a koboldi se množí do nekonečna, tak se evidentně využívá jako cvičiště pro nováčky ve vybíjecích zakázkách. Navíc termín „začátečnická kobka” je jméno užívané mezi dobrodruhy a nikdo si nepamatuje oficiální název.

Samozřejmě i když je ta kobka pod správou Gildy dobrodruhů, tak produkuje skutečné netvory, takže to není tak, že vám tam nehrozí vůbec žádné ohrožení na životě. Ale začátečnická kobka se svým omezeným množstvím netvorů je bezpečnější než skutečná vybíjecí zakázka, takže by se dalo říct, že to je ideální místo pro trénink.

Jelikož jsem nedokázala sebrat dostatek kuráže, abych přijala vybíjecí zakázku, rozhodla jsem se prozatím trénovat v začátečnické kobce. Pokud to nepůjde, tak budu muset najít jiný způsob, jak si zvýšit příjem.





Něco málo pod dvě hodiny chůze od východní brány byl na břehu jezera vchod do kobky. Když jsem se úkosem podívala na tabuli, která hlásala „vstup povolen pouze povolaným lidem – Gilda dobrodruhů, pobočka Riemel”, bojácně jsem vstoupila do kobky.

I když jsem řekla, že spadá pod pravomoc Gildy dobrodruhů, není to tak, že by to uvnitř nějak předělali, a je to tedy jeskyně, co jde do samotné skály.

S tantou ve své pravé ruce jsem začala obezřetně pátrat. Když už jsme u toho, slyšela jsem, že když půjdete s levou rukou přitisknutou ke stěně, tak i když se ztratíte, nakonec se dostanete ke svému cíli. Možná se ztratím, takže to udělám. Aspoň dokud se neobjeví netvoři.





Zhruba hodinu jsem kráčela uvnitř jeskyně, prohledávala jsem to tam, zatímco jsem jediným máchnutím své dýky zabíjela lité netvory, co na mě zaútočili... tak to se nestalo.

Ne, no, i když jsem v té jeskyni chodila už asi hodinu, z nějakého důvodu mě nenapadl ani jeden netvor. Právě naopak, dokonce jsem ani jednoho neviděla.

Uvažovala jsem, že to možná takhle je v pořádku, ale okamžitě jsem ten nápad zamítla. Tohle je očividně nepřirozené; takhle by to cvičiště bylo pro Gildu dobrodruhů pravděpodobně naprosto zbytečné. Tímhle způsobem tady budu chodit jen tak pro nic za nic, takže jsem se rozhodla dát si přestávku a popřemýšlet o tom.

Pravdou je, že tak nějak matně tuším důvod, ale prostě si to nechci připustit. Pokud si to připustím, tak mě později čekají pěkné problémy. Ale i když to takhle řeknu, tak je také pravda, že když budu navěky utíkat od reality, tak se taky nikam nedostanu. Musím sebrat odvahu a postavit se realitě.

...Tahle situace je kvůli Auře Zlého boha, že jo?

Na lidi to má mnohem slabší účinek než mystické oči, takže jsem na to zapomněla, ale „účinek na lidi je nižší” je jinými slovy „na věcech jiné než lidi se to projevuje silně”. Není možné, aby aura, co přinutí draka horečnatě zdrhnout, nevyděsila slizáky a koboldy. Jelikož se první patro v dálce stáčí, pokud přede mnou pořád utíkají, tak chápu proč jsem je ještě ani nezahlédla.

Když už jsme u toho, i když mě to poprvé vrhlo do lesa a když jsem v lese hledala bylinky, tak mě na těch místech nikdy žádný netvor nenapadl. Když o tom teď přemýšlím, bylo to jasně nenormální.

Ti netvoři pravděpodobně zdrhli kvůli auře Zlého boha, aniž bych si toho byla vědoma. To, že na mě netvoři neútočí, je samo o sobě dobrá věc, ale zároveň to znamená, že nemůžu plnit vybíjecí zakázky.

Jelikož vybíjecí zakázky se zaměřují na netvory, co napadají lidi, je pravděpodobně mimo očekávání, aby nepřítel stáhl ocas a utekl od vás. A tudíž to znamená, že i když půjdu na nějakou vybíjecí zakázku, netvoři přede mnou prostě zdaleka utečou s výjimkou netvořích hnízd na místech jako jeskyně se slepou uličkou. Ale nedokážu si představit, že bych na takovouhle příhodnou zakázku narazila nějak často.

...Jsem ve slepé uličce.

Odměna za sběrné zakázky je nízká a pokud se nehodím na vybíjecí a strážní zakázky, tak bude těžké můj příjem zvednout. Vážně nemám na výběr, než se uskromnit...?

[Jádru kobky „Přijezerní jeskyně” byla udělena boží ochrana.]

Hm?

[Nabyta kontrola nad kobkou „Příjezerní jeskyně”.]

[Získán titul „Pán kobky”]

[Získána schopnost „Tvorba kobky”]

[Základní struktura kobky se promění na základě atributu Pána kobky.]

[Název kobky byl změněn na „Svatá země Zlého boha”.]

Počkat—zadržte.

Ne, vážně, prosím, zadržte.

Zatímco jsem byla v šoku z náhlého vývoje situace, okolní scenérie před mýma očima prodělala naprostou změnu. Strop, u kterého se zdálo, že na něj člověk dosáhne, kdyby jen natáhl ruku, se zvýšil o několik metrů a strany se o hodně, hodně rozšířily. Stěny z holého kamene se proměnily na stěny z černých cihel a pochodně, co byly tu a tam, se proměnily na zlověstné svícny a zářily podivným fialovým světlem.

Kolem mě plula hustá a podivná temně zelená mlha a slyšela jsem řev naplněný zlovolností, co se jako by ozýval z hloubek pekla.

Na tomhle místě, kde teď neměl být jediný kobold, teď bylo spoustu přízraků a golemů.

Hm, úžasně se to změnilo z dosavadní začátečnické kobky na místo s atmosférou posledního bosse. Dle skutečnosti, že na mě ti netvoři neútočí, spolu s tím hlasem před chvílí, jsem to už více méně odhadla, ale pro jistotu to ještě zkontroluju.

„Status.”


Jméno: Anri
Rasa
člověk
Pohlaví
žena
Věk
17
Level
1
Povolání
mág
Mana
3.031.504
Titul
Dítě Zlého Boha
Pán kobky [nové]
Schopnosti
- Aura Zlého boha (Lv.5)
- Mystické oko podlé autority (Lv.5)
- Božské kouzlo (Lv.7)
- Odolnost vůči abnormálním stavům (Lv.6)
- Temná magie (Lv. 6)
- Inventář (Lv. 4)
- Tvorba kobky (Lv. 1)
Vybavení
- Tantou Zlomyslného démona
- Černý šat Zlého boha
- Kalhotky nemravnosti
- Tanga sukkuba
- Lodičky temnoty


Hm, bohužel se zdá, že to nebyla jenom moje halucinace.

Zvýšil se počet mých titulů a schopností.

Skončila jsem jako Pán kobky.


-------------------------------------------------
<Pán kobky> [nové]

Pán vládnoucí nad kobkou.
Dokáže použít jádro kobky ke správě kobky
a eliminaci vetřelců.
--------------------------------------------------

--------------------------------------------------
<Tvorba kobky> [nové]

Základní schopnost Pána kobky.
Používá se k rozšíření a správě kobky.
K použití schopnosti je třeba jádro kobky.
Level závisí na počtu podlaží ovládané kobky.
Lv. 1 je pro 1~5 podlaží.
---------------------------------------------------



Dle toho hlasu předtím a z tohoto vysvětlení vidím, že v této kobce je něco jako jádro, a lidé, co dokážou tímto jádrem kontrolovat kobku, jsou Páni kobky.

Pán této začátečnické kobky byl zabit, ale možná tu jádro prostě nechali nebo se možná z nějakého důvodu prostě znovu objevilo.

Jinými slovy nevím přesně na jak dlouho, ale pokud v kobce bez pána máte její jádro, tak tu kobku můžete ovládat. A kvůli mé schopnosti božského okouzlení se její účinek rozšířil kobkou a jádro mi tak říkajíc spadlo do klína... To jako vážně?

Tohle je špatné, vážně špatné.

Zdá se, že Pán kobky nekonečně narůstající kobky bude zabit, takže pokud se na tohle přijde, tak budou usilovat o můj život. A teď když se tohle místo, co mělo být začátečnickou kobkou, změnilo na tohle, tak si té abnormality okamžitě všimnou.

Teď když k tomu došlo—

„Předstírejme, že k ničemu nedošlo.”

Hm, když tak o tom řádně přemýšlím, i kdyby se tahle abnormální změna kobky dostala na veřejnost, tak můžu prostě předstírat nevinnost a žít ve městě.

Ještě jsem to sice nezkoušela, jestli to ostatní taky vidí, ale dokud nikdo nespatří schopnosti a tituly na mém statusu, tak by nikdo neměl mít jak zjistit, že to já jsem Pán kobky.
----------------------------------------------------------

<Předchozí>...<Následující>


1 komentář:

  1. Tak to je dobrý ale neměl by to být spis titul paní kobky?😁 maky

    OdpovědětVymazat