pondělí 18. června 2018

DM - kapitola 73


Kapitola 73 – Chci trénovat magii


Tady Satou. Nutkání používat věci, co jste získali, se pravděpodobně nemění bez ohledu na éru a místo.

Dokonce i v paralelním světě to existuje.




„■▼▲▲ ▲■▲▲ ▲▲ Štít.”

Jak jsem držel krátkou hůlku, objevil se přede mnou průhledný tvar, co vypadal jako štít. Byl dost velký, aby zakryl celé mé tělo.

„Jdu na to~ Psycho koule.”

Štít odrazil tu neviditelnou magickou kouli, co Arisa vypálila, a zmizel.

Ach, pod mou měrkou HP se objevil nový indikátor, píše se tam: HP štítu. HP bylo 100 a po Arisině útoku o 1 HP kleslo. Chvilku jsem počkal, ale neobnovil se zpět na 100.

„Můžu další?”

„Jen do toho.”

„Jdu na to, Tsubaki! Tohle je moje rychlá střela!”

Arisa vystřelila Nárazovou vlnu, zatímco něco parodovala. Štít se kvůli tomu útoku otřásl, ale odrazil jej stejně jako Psycho kouli předtím.

Tentokrát štít ztratil 3 HP. Takže to neklesá o stejnou hodnotu, ale záleží na kouzle, co?

„Jako další použij Magický šíp, Nano.”

„Ano, pane.”

Naně se před čelem objevil magický kruh a z něj vystřelil magický šíp. Pak zmizel za zvuku, co připomínal náraz kovu o kov. HP štítu kleslo jenom o 1 bod.

„Další, Mia.”

„Nn. ■■■ ■■ ■■■■ Vodní střela.”

Mia vytvořila z vody ve džbánu, co měla vedle sebe, vodní střelu a pak ji střelila po mě. V okamžiku nárazu se štít trochu zatřásl. Magie se rozpustila a voda dopadla na zem. HP štítu kleslo jenom o 1 bod.

„Mio, máš nějaký celoplošný útok?”

„Mám.”

„Tak to prosím zkus zepředu.”

„Je to nebezpečné.”

„Máš nějaký útok, kterým bys ohrozila jenom mě?”

„Mám.”

„Tak to prosím zkus.”

„...Satou?”

„Vyhnu se tomu, než to do mě narazí.”

„Nn. ■■■ ■■■ ■■■■■■ Kyselinová mlha.”

Do štítu narazila bílá mlha. Štít tu mlhu zadržel, ale tráva kolem mě ztmavla. HP štítu kleslo o 3 body. Takže při přímém útoku klesne o 1 HP a při plošném útoku klesne o 3 HP, co? Není tenhle štít příliš silný?

„Tamo, hoď po mě kamenem. Miř mi na břicho.”

„Ej!”

Fuu, kámen proletěl vzduchem a stejně jako u veškeré magie předtím ho štít zadržel. Kámen se na rozdíl od magie odrazil. Tama se v házení kamenů lepší. Její házení se celkem zrychlilo. HP štítu kleslo jenom o 1 bod.

„Dobrá, další Pochi. Vystřel z kuše. Jelikož je to nebezpečné, střílej zhruba sem.”

„Rozumím, nodesu~”

Krátký šíp, co Pochi vystřelila, mířil trochu jinam než pokusy předtím. Přesně mířila na levou nohu, kam jsem jí prstem ukázal. Šíp se samozřejmě odrazil, ještě než mě zasáhl. HP štítu kleslo o 1 bod, stejně jako u Tamina kamene.

Takže, teď je řada na Lize, ale upřímně se bojím. Protože je to vážná Liza, co bude používat to svoje kopí. Zrušil jsem štít a znovu ho nahodil. Chápu, že to vlastně není nutné, ale problém je v pocitu.

„Lizo, až kopí naplníš magickou mocí, veškerou svou silou předveď těžký úder a bodnutí.”

„Rozumím, pane. Prosím, připrav se!”

Ne, ne, tahle hláška je děsivá.

Bum, zvuk Lizina rozběhu a pak bodla magickým kopím.

Magické kopí tlačilo do štítu, ale když mě užuž zasáhlo, odrazilo ho to zpět. Zároveň jsem ucítil, jak mi něco neviditelného tlačilo do těla. Aha, zdá se, že štít je vhodný na zadržování hmotných útoků, co?

Ta rudá trhlina, co se objevila mezi kopím a štítem, zmizela. Jakmile ta trhlina zmizela, Liza své kopí stáhla. Dovolte mi to objasnit, i kdyby se Lizino kopí dostalo skrz štít, proklouzlo by mi pod paží. HP štítu kleslo jenom o 3 body. I když to bylo okázalé, je to to samé jako plošný útok, co?

„Lizo, dál na mě zkus zaútočit třikrát.”

„Dobře.”

Při každém útoku štít klesl o 1 HP.

Další experiment bude poslední.

„Lulu, prosím, hoď oblázek.”

„D-dobře, budu se snažit ze všech sil.”

Ale na rozdíl od Luluina odhodlání ten kámen letěl k pozítří. Správně, není zvyklá na násilí na lidech, nečekaně nehází rovně.

„Lulu.”

„J-je mi to líto, pane. Eii. Eii.”

Lulu si pravděpodobně myslela, že jí vyhubuju, a tak se mnohokrát zoufale snažila hodit kamenem s nervózním výrazem na tváři. Aach, taková pohroma pro její nádhernou tvář.

„Lulu, uklidni se.”

„D-dobře.”

Možná si myslela, že ji odsoudím, a tak sklíčeně padla na zem. Její ztrápená tvář je také roztomilá.

„Lulu, vezmi kamínek, co máš pod nohou.”

„Dobře, rozumím.”

„Pak postup o tři kroky dopředu.”

„Dobře... Ehmm, není to příliš blízko?”

Lulu byla zhruba metr od štítu.

„V pořádku, hoď ten kámen, jako bys ho chtěla odhodit oběma rukama.”

„Dobře— Ach, strefila jsem se.”

„Jo, vedla sis dobře. Jsi skvělá.”

Ulehčit to tím, že odstraním nemožnou podmínku. Do štítu narazily další 4 kameny, ale HP nekleslo. Takže to vážně do určité míry ruší újmu.




Bohužel to není tak, že bych byl schopen zaříkávat.

Co se týkalo toho předešlého zaříkávání, i když jsem ta slova řádně přečetl, rytmus byl úplně mimo. Aktivoval jsem techniku Hudební představení a snažil se to vesele odříkat, ale bylo to k ničemu.

„Uu~n, je to lepší než předtím, ale je to špatně. Buď jako Nadami, dobrý hudebník nepotřebuje noty,” řekla Arisa. Je to vážně frustrující.

Ten trik na vyřešení celé skládačky je svitek štítu, co jsem získal z magického obchodu.

Když jsme odjeli z města a já to na prvním zastavení vyzkoušel, přidalo se mi ve sloupečku Magie v Menu položka Štít. Tehdy na začátku jsem dostal také techniku [Magické umění], ale přemýšlel jsem, jestli to [Magické umění: Cizí svět] byla výjimka?

Tu magii, co jsem použil před chvílí, jsem vybral z Menu. Ta zaříkávání byla kamufláž, takhle řečeno jsem také chtěl trochu předstírat, že jsem schopen zaříkávat.

Arisa samozřejmě zjistila, že jsem nebyl schopen řádně zaříkávat, ale jelikož věděla o Menu, pravděpodobně to nebyl problém.

Zdálo se, že Miu to nezajímalo, takže to nebyl žádný problém.

Ale pokračoval jsem v inspekci.

Teď byla na řadě Nana. Její MP kleslo jenom o 20%, takže by měla být v pořádku. Až skončíme, tak jí MP doplním.

„Nano, prosím aktivuj Štít.”

„Ano, pane.”

Před Nanou se objevil magický štít. Vypadal přesně jako ten, co jsem vytvořil já.

„Takže Ariso, vystřel na štít Psycho kouli pod takovým úhlem, aby to Nanu nezranilo.”

„Dobře.”

Psycho koule se odrazila od štítu a zmizela stejně jako u mě.

Ale HP štítu kleslo o polovinu. Ačkoli neznám přesnou hodnotu, množství HP a tvrdost štítu jsou pravděpodobně jiné. Pravděpodobně je to kvůli rozdílu v levelu nebo úrovni techniky.




„Dobrá, experiment je u konce~ pojďme jíst!”

Jelikož nám ten experiment zabral celkem dost času, také jsem se účastnil vaření, abych pomohl Lize a Lulu. Navíc jsem měl na starost hlavní chod, steaky z vlčího masa.

Střídavě jsem připravoval vlčí steaky pro několik lidí vyjma Miy a Nany. Po Lizině radě jsem nožem nařízl šlachu a vetřel do ní sůl a pepř.

Pak jsem do pánve nalil olej, zatřásl s pánví a vložil do něj nakrájený česnek a osmažil ho jako přílohu k zakousnutí. Zatímco jsem poslouchal prskání oleje, rychle jsem orestoval maso. Kromě Arisiny a Luliny porce mělo být maso krvavé. Zdá se, že Arisa a Lulu měly radši středně propečené.

Pro Miu jsem nakrájel tři různé druhy ovoce a polil ho medem a zeleným cukrem.

Naně jsem do vody nakapal pár kapek ovocné šťávy z Miina ovoce. Chci, aby Nana mohla rychle jíst s námi.

Před jídlem jsme jako vždycky řekli „Dobrou chuť” a začali jíst, ale přišlo mi, že tentokrát to bylo intenzivnější než obvykle. Jak to mám říct, myslím, že jejich jezení by se dalo dokonale popsat slovem „soustředěně”.

„Nášup, prosím!” řekla Arisa a zvedla svůj steakový talíř.

Pochi, co dojedla, talíř vylízala a chvilku vypadala zaraženě, než mi předložila talíř a řekla naléhavě: „N-n-nášup, prosím, nanodesu!”

„Nášup, prosím!”

„Nášup, prosím desu!”

„Ehm, já chci taky další porci.”

Za chviličku po Pochi mi i Tama a Liza předložily talíř a řekly si o nášup. Lulu je zdánlivě následovala a zdrženlivě požádala o další porci.

No, masa máme pořád dost, ale pokud toho sníte příliš, tak se vám bude těžko pohybovat, víte?

Ale ještě to neskončilo.

„Nášup, prosím.”

„Pane, nášup, prosím.”

A támhle byla Mia a Nana, co ke mně natáhly talíř na ovoce a sklenici.

Už jsem neměl odvahu odmítnout, a tak jsem dal každému nášup. Když jsem jídlo předal, nezapomněl jsem je varovat, že to je poslední.

Když dojedly, vypadaly nanejvýš blaženě, ale přestaňte se na ten talíř dívat tak nadšeně.

Bylo by v pořádku, kdyby to byla Pochi a Tama, ale všechny se chovaly stejně. Skoro jsem se jich chtěl zeptat, jestli si ze mě střílí.

Poté po mě chtěly, abych připravoval každé jídlo, ale já je požádal, abych vařil jenom na oběd. Jelikož byste ztloustly, kdybyste na noc moc jedly.

>Získán titul [Mág u jídelního stolu]
-----------------------------------------------
~ A tak se zrodil ještě OP-ejší hrdina Satou. Stačil k tomu jeden svitek. A jeho vaření začne hrát velkou roli i v politických záležitostech, ale to až za dlouho. ~

Hlavní stránka novely
Seznam technik
Seznam postav

<Předchozí>...<Následující>

6 komentářů: