středa 4. července 2018

DM - kapitola 74


Kapitola 74 – Módní přehlídka


Tady Satou. Pokud najdu jednoho švába, pak kolem bude dalších 30, takže vždycky kolem rozpráším insekticid a seženu je všechny do jednoho roje.

Bylo by pěkné, kdyby se to samé dalo udělat s loupežníky...



Poté, co jsme odjeli z města, byl tři dny klid, ale za další dva dny na nás třikrát zaútočili loupežníci.

Jelikož to byly jen malé loupežnické družiny kolem 7~8 lidí, nechali jsme Arisu předem zaútočit Nárazovou vlnou a zvířecí dívky ty loupežníky porazily.

V první bitvě Mia zaútočila Kyselinovou mlhou, ale bylo to příliš strašlivé, takže jsem jí řekl, aby příště útočila Oslepující mlhou nebo Štiplavou mlhou.

Kdybych se do boje hnedka vrhl, udělal bych s nimi krátký proces. Ale jelikož na to stačí zvířecí dívky, jen jsem stál stranou, sledoval je a byl připravený je podpořit, kdykoli by to bylo třeba. A jelikož oproti loupežníkům měly zvířecí dívky výhodu v levelu a bojových zkušenostech, nikdy jsem se na řadu nedostal.

Jelikož jsme se poučili od minula, nevedli jsme loupežníky do obydlených oblastí. Uspali jsme je Arisinou magií, sundali jsme jim veškeré vybavení kromě oděvu a nechali je svázané provazy z břečťanu. Pokud jim sebereme vybavení, pravděpodobně nebudou moct pokračovat ve svém počínání. Kdyby se do toho i tak znovu pustili, v tom nejlepším případě je zabijí.

Serval jsem jim vnější oděv a obvázal jim rány, aby nevykrváceli. Za několik hodin na ně narazí hraběcí kavalérie, co vyjíždí na hlídku, nechal jsem je naživu právě kvůli tomu.

Pro všechny případy jsem na ně připíchl papír, kde bylo napsáno: Loupežníci.

„Nedostali jsme se do vzorové situace, ech~”

„Vzoro~?”

„Je to dobré nodesu?”

Po našem druhém dnešním setkání s loupežníky začala mít Arisa špatnou náladu.

Když zaslechla Pochina slova, zabručela: „Dala bych si tempuru~” A začala se povalovat na podlážce vozu.

„Jaký vzor?”

„Copak není obvyklou teorií, že loupežníci zaútočí na vůz s krásnými ženami nebo bohatým mužem, a my je pak půjdeme zachránit a budeme vypadat jak hrdinové?”

Takovouhle teorii neznám.

„Ariso.”

„Copak? Mio.”

„Bohatý muž,” řekla Mia a ukázala na mě. „Nádherné ženy,” řekla a ukázala na dívky.

„Slepá ulička! To my bychom měli být ti, které podle vzoru zachrání!”

Arisa zabručela a složila hlavu do dlaní. Mia při pohledu na její reakci vypadala spokojeně. Vypadala bezvýrazně jako vždycky, ale když jsem se podíval pořádně, mírně se usmívala.

Pochi, Tama a dokonce Nana Arisu napodobily a složily hlavu do dlaní a vyhlížely ztrápeně. Nana působila trapně, ale to nechám tak.





„Pane, modří muži.”

V reakci na Luluno zavolání jsem vylezl z vozu na kozlík. Lulu těmi modrými muži myslela hraběcí územní vojáky. Zdá se, že jim tak říká, protože mají modrý oděv.

„Jsme rytíři pana Kuhanoua, předveďte mi vašeho představitele.”

„To jsem já, jmenuji se Satou.”

„Hoo, jste mladý. Na téhle silnici se často objevují loupežníci. Je nebezpečné cestovat bez doprovodu. Vraťte se zpět do města a najměte si strážce.”

„Děkuji, že se staráte. Mám výbornou stráž, takže jsme v pořádku.”

Odepnul jsem vozovou plachtu a zevnitř se ukázala Liza.

Lizo, prosím, skryj ten svůj masožravý úsměv, je to děsivé.

„Hm, to máte celkem mocně vyhlížející doprovod. Ale měl by být venku, aby viděli, jestli se blíží loupežníci.”

Když nám rytíř takhle poradil, požádal mě o moje ID a pak se spokojeným výrazem pokračoval v hlídce.





„Jaa~an, jsem roztomilá?” řekla Arisa a zatočila se přede mnou. V těch jednodílných šatech s volánky na rukávech vypadala roztomile. Když si vezme tyhle šaty, tak se svými fialovými vlasy vypadá vážně jako postava z fantastického filmu.

„Jo, jsi roztomilá.”

„Ehehehehe~”

Pravděpodobně ji nenapadlo, že ji upřímně pochválím, neboť vypadala překvapeně a pak se se šťastným výrazem na tváři začala červenat. To je celkem osvěžující pohled.

„Roztomilá~?”

„Hele~ nano desu.”

Pochi a Tama se objevily v podobném oděvu a zeptaly se mě stejně. Zatočily se na místě jako Arisa.

„Pochi a Tama jsou taky roztomilé.”

„Juchů~”

„Jaj~ desu.”

Zdá se, že jim ta nadnášející sukně přišla zábavná, a tak se točily dokola, až se jim začala točit hlava.

„Jelikož jsi ve městě koupil látku, zkusila jsem na šaty, co už máme, přidat pár volánků.”

„Jsi celkem šikovná.”

„Mám zkušenosti s šitím šatů na různé události~”

Je lepší se neptat, jaké události měla na mysli.

Rozmyslela si svoji pózu. A pak s tím svým hrdým vzezřením najednou ztuhla. Když jsem se ohlédl, Nana tam taky pózovala.

„Pane, jsem roztomilá?”

Roztomilá nebo spíš pastva pro oči.

„Nano! Obleč si něco, hned!”

Lulu sebrala oblečení, co Nana nechala na zemi, a zakryla ji s nimi.

Měla na sobě kalhotky jako ostatní, ale nahoře měla podprsenku. Jsou to sešité půlkošíčky. Neviděl jsem, že by je někde ve městě prodávali, takže je pravděpodobně ušila Arisa.

„Ariso, jsi vážně šikovná.”

„N-no, jo.”

Zdá se, že Arisa byla vůči chvále slabá.

„Pane, jsem roztomilá?”

„Jsi roztomilá, nebo spíš sexy. Nano, před opačným pohlavím si nemůžeš jen tak sundávat oblečení.”

„Ano, pane.”

Snažil jsem se ze všech sil, abych to řekl klidně. Díky technice Pokerová tvář, kterou jsem vyleveloval až na úroveň odborníka, se mi povedlo znít nevzrušeně.

Zdá se, že Nana byla spokojená s tím „sexy” komentářem a poslušně se oblékla do šatů, co jí Lulu dala.

Kdyby Lulu nezareagovala, pravděpodobně bych na ni bez hnutí a upřeně zíral. Kdybychom byli sami, mohlo to být nebezpečné. A proto bych neměl cítit zášť vůči Luluině rychlé reakci. Ačkoli by bylo pěkné, kdyby byla o něco pomalejší...

„Ušila jsi oblečení jenom pro tři lidi?”

Abych si zachoval tvář, promluvil jsem na Arisu a vrátil se zpět k tématu.

„Jo, není možné ušít pro všechny najednou. Jelikož Tama a Pochi koukaly na můj prototyp se zářícíma očima, ušila jsem nejdřív pro ně.”

„Další jsem já.”

„Ano, ano, další bude Mia. Lulu a Liza jsou potom, nevadí to?”

„Ne, v pořádku.”

„Já bych v tak zdobném oblečení nevypadala dobře.”

„Říkám, že to bude pěkné. Správně, mám ti na zástěru přidat volánky? Budeš vypadat jako mladá manželka~”

Je vzácností přihlížet dívčím hovorům. Uklidňuje mě to.

Zatímco jsem poslouchal jejich hlasy na pozadí, vrátil jsem se zpět k přípravě oběda. Poté, co mě Liza poučila, se můj repertoár rozšířil. Vlčí steaky by nás znudily, kdybychom je jedli každý den. A nezáleželo by na tom, jak moc jsou výborné.

„Když to začne pěnit, opatrně tu pěnu naber. Jelikož by byla škoda vyhazovat polévku, přelij ji přes tuhle látku do nádoby a pak ji vrať do hrnce.”

Myslel jsem si, že musíte jenom řádně nakrájet suroviny, ale je to nečekaně pracné.

Díky Lizině učení výsledek chutnal celkem dobře.

Požádal jsem Lulu, aby steaky udělala místo mě, ale během jídla jsem prohrál s prosebnými pohledy Pochi a Tamy, takže jsem se rozhodl steaky udělat později.

Dobrá, vyzkoušíme efektivnost techniky vyučování a naučím Lulu tajemství grilování steaků na další oběd.




„Spokojená~?”

„Bylo to výborné nodesu~”

„Haa, takové blaho.”

Ty tři lelkovaly, zatímco jsem já vedle nich mísil lektvary. Nana a Mia poslední dobou pomáhaly s umýváním a úklidem, takže tu nebyly.

Prsty jsem rozdrtil magické jádro a nasypal ho do hmoždíře. Normálně byste na to potřebovali nástroj, co vypadal jako louskáček na ořechy, ale vážně se s ním nedalo tak snadno zacházet, takže jsem ho používal nerad. A tak jsem jádra potají drtil prsty.

Pořádně jsem je rozmělnil v hmoždíři a nasypal prášek do flakónku. Podle účinného řádu magických jader jsem je roztřídil do flakónků různých tvarů a barev. Nezapomněl jsem je také opatřit štítky.

Jelikož dívka z magického obchodu řekla, že dokonce i ve formě prášku jsou magická jádra nestabilní, zkusím otestovat, jak moc jsou nestabilní.

Dal jsem na dřevěnou laťku trošičku prášku a nabil ho magickou mocí. Když jsem ho nabil 1 MP, bum, vybuchlo to. Třícentimetrovou laťku na šířku to provrtalo skrz na skrz.

Pochi a Tama, co podřimovaly, vyskočily a prázdně se ke mně podívaly. Arisa mi vyčinila pohledem.

„Promiň, že jsem vás překvapil,” řekl jsem a vrátil jsem se k experimentování.

Ale stejně si myslím, že to je silnější než střelný prach ve stejném množství. Ačkoli jediný střelný prach, co znám, je z rachejtlí a prskavek, takže je možné, že je v mém srovnání chyba.

No ano, normální člověk by zemřel, kdyby jedno takové jádro vybouchlo.

Dal jsem rudý prášek z magického jádra na talíř a smísil ho se stabilizátorem. Jelikož stabilizátor byl bílý, vznikla z toho barva sakury.

Na magický stojánek jsem položil malý kousek papíru a na něj zhruba 1 gram smíseného prášku. Otočil jsem regulátorem na kraji magického stojánku a nastavil ho podle učebnice. Teď už musím akorát vlít magickou moc do magického stojánku.

Činidlo bylo hotové zhruba za deset sekund. Podle AR to bylo Činidlo 1(+5). Hotová činidla jsem zabalil do papíru jako origami, jak bylo napsáno v učebnici, a pak je vložil do malého měšce. Až jich udělám dost, založím je do inventáře.

Jelikož jsem přišel na ten trik, na druhý pokus jsem vložil 10 gramů a pokračoval. Přestal jsem, když jsem vyrobil 100 činidel během 10 minut.

Dál použiju tato činidla, abych vyrobil léčivé lektvary, manové lektvary a lektvary na obnovu staminy. A to deset kusů od každého. Jelikož jsem dokázal udělat pět najednou a ostatní materiál vyjma činidla už jsem měl připravené, netrvalo mi to dlouho.

„Ariso, založ si to. Použij to, kdykoli bude třeba.”

„He~j.”

Půlku jsem dal Arise do uložiště.

Pochi a Tama, co mě viděly sklízet štěpné nástroje, začaly připravovat vůz k odjezdu.

Odpoledne bude vůz řídit Liza.

Jelikož se nezdá, že by tu byli nějací loupežníci nebo zvířata, co by hodlali na vůz zaútočit, hádám, že znovu prozkoumám způsob výroby svitků.

Když se mi v kolonce magie objevila ta magie Štít, okamžitě jsem v magických knihách zapátral po způsobu výroby svitků, ale nemohl jsem ho najít.

Nehledal jsem jenom v magických knihách ze Seryuu, ale také v knihách od Arisy, Zena a Trazayuyy, ale stejně jsem to nenašel.

Když jsem změnil vyhledávaná slova, našel jsem způsob, jak vytvořit magické nástroje a golema, ale o magických svitcích tam nic nebylo.

Dalšího dne jsem zase pročítal magické knihy a hledal jsem v nich nějakou nápovědu k výrobě magických svitků. Zatím jsem nenašel vůbec žádnou stopu. Byly tam návody na magické nástroje s jednoduchou strukturou, takže je příští přestávku zkusím vyrobit.

Rád bych si rychle navýšil repertoár nejenom ve vaření, ale také v magii.
-----------------------------------------------

Hlavní stránka novely
Seznam technik
Seznam postav

<Předchozí>...<Následující>

8 komentářů:

  1. Díky, osobně bych ty jádra použil na granáty nebo dynamit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by neprošlo, Satou přece nechce být nápadný... ačkoli o jeho efektivitě by se dalo polemizovat.

      Vymazat
    2. Pokud by se naučil něco o magických kruzích, tak by mohl udělat něco jako nálož s čsaovačem, někam to položit a za půl hodiny BOOM

      Vymazat