středa 11. července 2018

DM - kapitola 76


Kapitola 76 – Magický okruh a Rytina růže


Tady Satou. Když jsem byl na univerzitě, vyráběl jsem různé elektronické desky. Ačkoli když se ze mě stal pracující dospělý, zanedbával jsem to.

Nemyslel jsem si, že bych je vyráběl i ve fantastickém světě.



Nevím, jestli ten falešný hrdina skutečně existuje, ale když jsem pravidelně kontroloval mapu baronova hradu, zúžil jsem výběr lidí na jednoho nejpodezřelejšího kandidáta.

Jméno falešného hrdiny je Hauto – podobá se to jménu hrdiny, Hayato Masaki – a byl to mladý muž v levelu 7 s technikami jednoruční meč a štít.

Zdá se, že měl kolem sebe ještě pár dalších lidí jako společníky, a to: šermíř v levelu 10, mág v levelu 8 a kněz v levelu 9. Byla to družina s dobrou rovnováhou, kdyby se vrhli na vydělávání z labyrintu, uspěli by.

Pravděpodobně byl do toho zapletený ten démon. Často byl blízko falešného hrdiny Hauta. Ale v noci se plížil z hradu ven a šel do nedalekého lesa, kde byli loupežníci.

„Pane, zásoby jsou doplněné.”

Sakra, promarnil jsem tuhle blaženou ranní chvilku přemýšlením o zbytečnostech.

Nana, co si doplnila magii, si upravila oblečení.

Satou, příští přestávku budeš mít další šanci.

...Takhle jsem se přesvědčil.




Dneska jsem na kodrcajícím voze vyráběl dřevěné meče.

Měl jsem pocit, že Pochin a Tamin bojový postoj začal být poslední dobou ledabylý. Pravděpodobně to bylo proto, že loupežníci měli nízký level. Takže jsem jim vyráběl dřevěné meče na trénink. Nechci vidět, že by trpěly kvůli tomu, že polevily v ostražitosti.

Na několikrát jsem dřevěné meče omotal kůží, aby se nezranily.

„Vážně si to můžu vzít~?”

„Pochi chce taky nodesu.”

To řekly Pochi a Tama, když si držely Nanin rapír. Do jejího meče byly od chrániče po jílec vyryté roztomilé vzory. Zdálo se, že chtěly, aby měly jejich dřevěné meče stejný vzorek růží.

Ty dvě měly nečekaně rády roztomilé věci.

Musím to udělat?

V očích těch dvou se zračilo očekávání.

„Nevadí, když ten vzorek bude trochu jednodušší?”

„Takhle to nepůjde~?”

„Nejde to nanodesu?”

Uu, teď i s očima vytočenýma vzhůru, co?

„Dobře, pro jednou to zkusím.”

„Hurá~”

„Ty to zvládneš, pane nanodesu.”

„Snaž se~ pane,” povzbuzovala mě Arisa. Mě, co jim to tak nezodpovědně slíbil. Kruci, Ariso, nekoukej se tak pobaveně.

Jelikož nebylo možné vyrýt ten vzorek na hotový meč, rozhodl jsem se udělat nové. Ty dvě byly s rytinou konečně spokojené po devíti pokusech. Jelikož jsem ořezal jenom jílcovou část, čepelová část vypadala pořád jako tyč. Když to bude jenom pro ty dvě, měl bych to zvládnout během příští přestávky.

>[Získána technika Rytina]




„Není tu žádná kořist nodesu.”

„Nasbírala jsem oříšky~”

Když jsme vjeli na toto území, Pochi a dívky lovily jen párkrát.

Podél cesty bylo jen málo ptáků a zvěře, co se dá lovit. Ale za těchto podmínek Tama stejně mazaně sbírala bobule a žaludy. V některých mangách o přežití vařili hlavní hrdinové žaludy nebo hmyz, ale jelikož máme jídla dost, prozatím jsem Tamin úlovek uložil k sobě.

Takže, je na čase připravit oběd. Vedle mě byla Lulu s jiným oděvem než obvykle. Vlasy si zapletla do copu a svázala modrou stužkou jako včera, ale na zástěrce teď měla volánky, takže její roztomilost stoupla o 50%.

„Připravila jsem to.”

„Dobrá, tak dej do pánve olej a zvyš plamen.”

„Dobře!”

Dneska jsem Lulu učil tajemství steaků. Dělala spoustu nadbytečných pohybů, přemýšlel jsem, jestli byla nervózní. Tvář jí jasně zrudla.

„Tolik česneku stačí. Dej ho sem na talíř.”

Lulu následovala mé instrukce a rozpačitě použila obracečku, aby přendala česnek na talíř. Ta obracečka byla dřevěná. Jelikož bylo nepraktické dělat steak bez obracečky, sám jsem si ji vyrobil.

„Dobře poslouchej, jak to zní. Ale nezavírej oči.”

Lulu se držela mých instrukcí, ale zdálo se, že ji znervózňovalo, že jsme měli tváře tak blízko u sebe. Vypadalo to, že nebyla zvyklá být mužům na blízku, takže jsem jí dával instrukce zpoza jejích ramen.

„Až uslyšíš tenhle zvuk, znamená to, že už je pánev nahřátá, takže na ni můžeš dát steak.”

I když byla napjatá, dělala to pořádně. Výborně.

„Počkej, až steak zhnědne. A až ucítíš tohle, otoč ho. Když se budeš řídit podle zvuku a čichu, je snadné poznat, kdy máš steak obrátit,” řekl jsem s nádechem nadřazenosti, ale bylo to díky technice.

Když Lulu dogrilovala steak, nařízl jsem ho a ochutnal. Jo, v porovnání s tím, co dělám já, byl trochu podřadnější, ale bylo to na úrovni, kdy by ho mohla prodat. Lulu taky ochutnala a samotnou ji překvapilo, že ho udělala ona.

Jelikož vedle nás slintaly Pochi a Tama, ukrojil jsem kousek pro každou a nakrmil je. A jelikož dokonce i Liza a Arisa čekaly, až přijdou na řadu, zkušební steak rychle zmizel. Máte až příliš velký apetit, děvčata.




Na mírně vzdáleném plácku Pochi a Tama trénovaly s dřevěnými meči.

Bez svého obvyklého potrhlého přístupu vypadaly velmi vážně.

Pochi zaútočila přímo, Tama se tomu vyhnula relativně víc nepravidelným pohybem. Pak využila šance, kdy se Pochi přestala pohybovat, a úspěšně se strefila malým útokem.

Někdy se Tamě nepodařilo vyhnout Pochině těžkému úderu, takže újma byla srovnatelná.

Ale stejně, i když to je trénink, nejsou až moc vážné?

Liza, co umývala nádobí, se nabídla, že jim bude dělat rozhodčího, protože se o ně taky bála.

I když jsem je před začátkem tréninku naučil, že mají přestat, než úder dopadne, vypadalo to, že na to úplně zapomněly. Později jim to řeknu znovu.




Po jídle jsem si dal oddech od tréninku zaříkávání.

Dneska jsem experimentoval s výrobou magických nástrojů. Zrovna teď jsem dělal předběžné přípravy.

Zjednodušeně řečeno, magické nástroje jsou nástroje na opětovnou tvorbu účinků specifické magie bez zaříkávání. Zaříkávání nahrazuje magický okruh vyrytý do magického nástroje. Jednoduché okruhy se daly vyrobit bez zvláštního vybavení, ale pokud jste chtěli vyrobit magické nástroje s komplexními okruhy, bylo třeba exkluzivní dílny. Možná bude snazší to pochopit, když řeknu, že je to jako rozdíl mezi miniaturní žárovkou propojenou měděnými drátky s baterkou a elektronickým obvodem s polovodiči.

Abyste sestavili magický obvod, musíte obvodovou tekutinou nakreslit specifický vzorec. V závislosti na účelu magického obvodu bude možná třeba obvodových tekutin s různou magickou odolností, ale poprvé půjdeme ortodoxní cestou.

Inkoustem jsem na dřevěnou laťku namaloval kruh.

Dál jsem ten kruh hrotem zlehka vyryl.

Pak už je třeba akorát do té rytiny vlít obvodovou tekutinu a je hotovo.

Chtěl jsem si obvodovou tekutinu vyrobit, ale postup byl psaný v obtížné elfské řeči, pravděpodobně to napsal Trazayuya. Nedá se nic dělat, vyleveloval jsem elfí řeč na maximum. Líbilo by se mi, kdyby to bylo napsané v jednodušší elfí řeči.

Tentokrát budu na výrobu této obvodové tekutiny potřebovat jenom směs roztavené mědi s rozmělněným magickým jádrem a stabilizátorem.

Nejdřív jsem roztavil pár měďáků. Na to jsem použil magický nástroj, co jsem koupil v kovotepecké dílně. Byl to hořák, u kterého můžete zvýšit plamen, když do něj vlijete magii. Hořel bez paliva, vážně to byl magický nástroj.

>[Získána technika Kovotepectví]

Jelikož to vypadalo, že odteď budu tuhle techniku potřebovat, přidělil jsem jí technické body a aktivoval ji.

Do kotlíku s roztavenou mědí jsem přimíchal trochu prášku z rozdrcených magických jader a stabilizátor. V kotlíku to začvachtalo a zlehka se z něj vznesl rudý dým. Nemělo to žádný pach.

Dál tu obvodovou tekutinu vliju do rytiny ve dřevě. Když jsem ji vléval na dřevo, cítil jsem pach spáleniny. Možná jsem měl počkat, až to trochu zchladne.

>[Získána technika Výroba magických nástrojů]

Takže očarování bylo z jiné kategorie.

Samozřejmě jsem tu techniku aktivoval.

„Co děláš~” zavolala na mě Arisa, co zrovna domyla nádobí.

„Magický nástroj.”

„Ech? To si můžeš vyrobit sám?”

„Zdá se, že jo, chceš si to zkusit?”

„Nevadí to?”

Arisa vlila magickou moc a hnědá obvodová tekutina začala zářit rumělkově zlatou barvou.

„Dobře, to už stačí.”

„A co se stane dál?”

„Když do obvodové tekutiny vpravíš magickou moc, vlije se i do nástroje.”

„Jo, jo a pak?”

„To je celé, magická moc tam cirkuluje, konec.”

„Eech~~~”

„Nečekej velkolepé věci od člověka, co poprvé v životě vyrábí magický nástroj.”

Arisa vypadala velmi nespokojeně.

Tak zaprvé bez zvláštního vybavení nedokážu udělat nic jiného než kruh s vlitou obvodovou tekutinou, to čekáš příliš.
-----------------------------------------------

Hlavní stránka novely
Seznam technik
Seznam postav

<Předchozí>...<Následující>

1 komentář: