pátek 3. května 2019

KNM - kapitola 98 (1)


Kapitola 98 – Abnormální magický duel


„Pusť mě, pusť mě! Porušuješ má lidská práva! Porušujete zákony o obchodu! Unášíte děti!” křičel Kaiser, co byl svázaný jako masový bochánek, opakovaně.

Meinan a Anežka se už vzdálili a pevně si drželi ruce na uších, aby se vyhnuli tomu, že by jim ten hluk poškodil ušní bubínky. Naštěstí Daylight, jehož ušní bubínky byly stejně odhodlané jako jeho povaha, byl stále schopen nést tento „zdroj zvukového znečištění” k souboji.

Když Liola viděl, že jsou blízko arény a že Kaiser stále zápolil, najednou se zastavil a řekl Daylightovi: „Možná bychom ho měli postavit. Pokud Kaiser vážně není ochoten se účastnit souboje, pak ho nechci nutit...”

„Kdo řekl, že se nechci účastnit!” přerušil Kaiser Liolu nahlas.

Liola se zvědavě zeptal: „Ale ty...” A pak se očima podíval k provazům.

„Tohle je plán, jak oklamat nepřítele! Máš vůbec ponětí, o co tu jde?!” řekl Kaiser se šťastnou tváří.

„Oklamat nepřítele?” Liola potřásl hlavou. Vůbec to nechápal. Pak natočil hlavu ke svým společníkům...

Všichni najednou potřásli hlavou!

„Hej!” Když Kaiser viděl, že všichni potřásli hlavou, naštvaně vysvětlil: „Vy hlupáci! Víte o strategii, kdy předstíráte slabost, aby to nepřátelé viděli?!”

Všichni pak najednou pokývali hlavou.

„To je můj plán!” Kaiser jim věnoval obrovský úsměv. „Přemýšlejte o tom, pokud v týmu bude náhodou člověk, co se vůbec nechce účastnit souboje, nebudou si všichni myslet, že jsme slabí? Hehe, pak budeme mít pár příležitostí k vykořisťování!”

Všichni vypadali, jako kdyby to najednou pochopili.

„Počkat!” Kaiser nebezpečně přimhouřil oči. „Vy všichni jste potřásli hlavou... protože jste si všichni vážně mysleli, že nechci bojovat?”

Když Daylight zaslechl tuto otázku, omluvně se usmál. Liola přikývl, Meinan se najednou začal zajímat o švába, co lezl nedaleko, a otočil hlavu, aby se na něj podíval. A Anežka předváděla svou Kung Fu pozici zvanou „přesun vzad”.

„Vy mi vůbec nevěříte!” zařval Kaiser naštvaně.

„Je mi to vážně líto, Kaisere.” Daylight Kaisera sundal ze svého ramene a snažil se ho rozvázat.

„Co to děláš?” Kaiser na něj zahlížel.

Po krátké odmlce Daylight upřímně řekl: „Pomáhám ti rozvázat ty provazy.”

Kaiserovi se ještě víc rozšířily oči. Byl tak naštvaný, že téměř chtěl, aby ty provazy praskly a on mohl Daylightovi rozseknout lebku a podívat se, jestli v ní vůbec něco měl. Daylight viděl Kaiserův strašlivý výraz a ze strachu ustoupil o pár kroků vzad. Ale tvář měl pořád celou zmatenou, protože nechápal, proč byl Kaiser znovu naštvaný.

Když Kaiser viděl ustrašeného Daylighta s nevinným výrazem na tváři, neboť nevěděl, co udělal špatně, bylo mu slabo. Bezmocně řekl: „Pokud mě rozvážeš, nepřijde celá ta šou, co jsem tady do teď předváděl, vniveč?”

„Ach...” Daylight to najednou pochopil.

Kaiser odsekl: „Rychle mě vezmi na rameno a pokračuj v chůzi. Začínám mít necitelné končetiny, jak jsem svázaný!”

Daylight honem vzal Kaisera zase na rameno a Kaiser... pokračoval ve svém zvukovém znečišťování. Všichni si honem zakryli uši rukama, a do arény kráčeli jako nějakou uličkou hanby... Všichni přítomní rytíři se chovali, jako kdyby sem nakráčelo něco nechutného.

Naštěstí nikdo ze členů Aklanské jednotky potížistů nebyl obyčejný člověk. Nikdo z nich neměl ani trochu studu, neměl ponětí, co to byla hanba nebo si mysleli, že tohle stejně bylo to, co normálně dělali, a proto se to nepovažovalo za ostudnost.

„Nedokážu uvěřit, že dokonce i na Dračím kontinentu jsou arény speciálně připravené pro Magické duely.”

Meinan si to místo pečlivě prohlédl. Největším rozdílem mezi arénou pro Magický duel a obyčejnou arénou byl válcovitý ochranný štít kolem arény. Kdyby nebylo tohoto ochranného štítu, možná by nebylo žádné publikum; na místo, kde k vám kdykoli může letět magické kouzlo, by se nedostavilo moc lidí.

Protože Kaiser „předstíral slabost”, Meinan byl jediný, kdo šel k Dračímu císaři splnit formality. Meinan byl naštěstí synem premiéra, a tak se diplomaticky zeptal Dračího císaře: „Dračí císaři, můžu se zeptat, jak si přejete pokračovat v tomto souboji?”

Dračí císař zdvořile odpověděl: „Jelikož je to souboj v magii, přirozeně by o vítězi měla rozhodnout magie. Vidím, že byste měli mít tři lidi, co dokáží použít magii, tak co kdybychom každý poslali do souboje tři mágy?”

„Jelikož Vaše Veličenstvo rozhodlo o počtu lidí, můžeme také rozhodnout o nějakých podmínkách?”

Meinan o to zdvořile požádal, takže pro Dračího císaře bylo těžké to okamžitě odmítnout. Ačkoli nebyl ochotný, navenek stejně odpověděl s tolerancí: „Jen si řekni.”

„Věřím, že síla magie je velmi důležitá; ale také by se měla vyzkoušet spolupráce mezi kolegy. A proto proč si nedáme týmový souboj než souboj jeden na jednoho?” navrhl Meinan s vědomím, že to bude velká výhoda pro jeho stranu, neboť on se specializoval v obraně, Kaiser v útoku a Anežka... se specializovala ve všech nečekaných věcech. Jejich kombinovaná síla byla mnohem větší než součet jejich jednotlivých sil.

Ačkoli Meinan věděl, že Dračí císař to bude bez pochyby chápat stejně jako on, musel to risknout a zjistit, jestli Dračí císař bude ochoten přijmout tuto nevýhodnou podmínku.

Dračí císař si Meinana chvíli prohlížel, až to vypadalo, že celý jeho plán naprosto prohlédl. V podstatě si myslel, že Dračí císař s touhle podmínkou nebude nikdy souhlasit, ale pak se stal zázrak.

„Dobrá, je rozhodnuto. Dáme si týmový souboj,” odpověděl Dračí císař klidně.

Meinana to omráčilo. Nemyslel si, že to vlastně vyjde. Mohlo by to být tak, že Dračí císař vážně nevěděl, že Kaiserova a jeho... a, ech, Anežčina, kombinovaná síla byla mnohem větší než součet jejich jednotlivých sil? Nebo možná že Dračí císař poslal mágy, co spolu dobře spolupracují? Nebo měl Dračí císař nějaký jiný zlovolný plán?

Mohl ten Kaiserův plán, kdy předstíral slabost, vlastně vyjít?

„Tak mi dovol představit mágy na mé straně.” Dračí císař pomalu vstal s úsměvem na tváři, jako kdyby už o vítězství bylo rozhodnuto.

„Mizerui.”

Po zvolání Dračího císaře se ve vzduchu pomalu objevila postava. Jeho vzezření bylo známé: zlaté vlasy a malé brýle. Jeho postava byla známá: tělo ovinuté podivnou dlouhou róbou v černé a bílé... Ale jeho výraz jim nebyl známý. Mizeruiův předstíraný vřelý úsměv nebyl nikde vidět. Místo toho to byla tvář prostá vší lidskosti.

Výrazy lidí na Liolově straně se mírně změnily, ale nikoho to příliš nepřekvapilo. Jakmile byla tajná základna pod útokem, všichni věděli, že Mizerui byl pod kontrolou Dračího císaře. Nebyl důvod, aby ho v dnešním magickém souboji Dračí císař neposlal do boje. Mizerui byl přece jenom učedník slavného hledaného mága, Ďábla Gle.

„Až budeme bojovat, všichni na něj budeme volat. Mizerui je mág a ovládat ho magií není snadné.”

„Dobře.” Anežce se rozšířily oči a opakovaně kývala.

Meinan to sice slyšel, ale jelikož na něj Dračí císař pořád upíral zrak, nijak nereagoval. Ale v duchu plně souhlasil s Kaiserovým návrhem. Nezáleželo na tom, jak silný Mizerui možná byl nebo jestli ho dokážou porazit, přece jen to byl společník Meinanova otce. Pokud by to bylo možné, Meinan se nechtěl uchýlit k boji.

Dračí císař pokračoval v představování: „A mág, co vždy sloužil královské rodině – Idojin.”

Ten mág v černé róbě stál vždycky vedle Dračího císaře. Když zaslechl své jméno, trochu předstoupil a mírně se všem uklonil.

Ani tento kandidát nebyl nečekaný, ale všichni na Liolově straně teď hádali, kdo bude třetí člověk. Přece jenom neslyšeli o žádném dalším slavném mágovi, co by pracoval pro Dračího císaře.

„Musí to být nějaký nahodilý člověk, co někde splašili!” došel Kaiser k ledabylému závěru.

Dračí císař se se zájmem podíval na Meinana, kvůli čemuž se Meinan cítil trochu poplašeně, jako kdyby s ním měl tento třetí člověk něco do činění. Nemohl to být jeho otec, že ne? Meinan se tvářil trochu podivně. Měl pocit, jako kdyby měl Quisi vážně každou chvilku vyskočit a zakřičet: „PŘEKVAPENÍ!”

'Pokud to bude on, zabiju ho!' Meinan pevně sevřel pěst.

Zatímco všichni na Liolově straně chvíli pokračovali v odhadování, Dračí císař konečně otevřel pusu a elegantně řekl: „Barbalis.”

'Cože?!' Všichni na Liolově straně ztuhli.

Vedle Mizeruie se pomalu objevila další postava, Barbalis, co se dlouho pohřešoval a co se najednou ukázal. Všichni na něj zahlíželi. Byl pod kontrolou? Nebo... je zradil?
-----------------------------------------------------

~ Musím se pochválit, tímhle tempem to možná dodělám ještě v tomhle životě... Kdyby i polovičky kapitol začaly být dlouhé, můžou se použít čtvrtinky a osminky... Na šestnáctinky snad do konce novely nedojde ^_^ ~

<Předchozí>...<Následující>

1 komentář:

  1. ďakujem, nemusíš sa len sama chváliť. S radosťou ŤA pochválim aj ja.
    Tie polovičky sa čítajú výborne, nie je to príliš dlhé a priam ťa to vťahuje do deja, kde ma to drží do konca textu, no pri štvrtinkách a nedaj bože osminkách neviem-neviem, len ma to začne vťahovať a zrazu STOP a koniec.
    Len to ušetrí rolovanie myškou po texte, bude to názov kapitoly, potom zopár riadkov kapitoly, nasledovať bude tvoj doslov (komentár), a hneď poďakovania a reakcie čitateľov. Takže rolovanie textu si ušetríme ako my, tak aj ty (ďakujem, že máš na mysli naše a samozrejme aj svoje zdravie).
    PS: Len to číslovanie bude značne mätúce (kapitola 98 1/8, kapitola 98 2/8, ... atď)

    OdpovědětVymazat