sobota 19. května 2018

DM - kapitola 68


Kapitola 68 – Pojďme trénovat


Tady Satou. Někteří lidé tvrdí, že péct koláče je jako dělat chemický experiment. Já si myslím, že to je strašlivá lež. Já si myslím, že lidé, co pečou zákusky mají od samého začátku dobrý vkus.



Takže na tomhle výletě jsme už několik dní, takže pojďme aktivovat pár technik. Kdybych zlepšil všechny techniky, co jsem získal, nevyužil bych ani polovinu svých technických bodů. Ale jelikož technika [Identifikace] v sobě zahrnuje funkce několika dalších technik, vyloučil jsem techniky s pochybným nebo nadbytečným účinkem.

Nejdřív jsem chtěl vylepšit techniky zbraní, ale už jsem získal dost technik pro boj na blízko, takže ostatní zbraňové techniky dám do rezervy.

Hned jsem aktivoval techniku dýka, neboť jsem četl mnoho užitečných použití v historii a v různých příbězích.

Aktivoval jsem téměř všechny techniky, co se vztahovaly k fyzickému boji. Jelikož se zdá, že technika [Zbrklá odvaha] má velmi velké nevýhody, nechal jsem ji neaktivní. Nevím, jak užitečná je technika Úder štítem, takže jsem ji navýšil jen do levelu 5. Pokud bude užitečná, navýším ji na maximum.

Taktické techniky je další druh technik, u kterých necítím vlastní efekt, ale dle Arisiny rady jsem je všechny aktivoval.

Bylo mi řečeno, že když zkombinuju [Velení] a [Spolupráci], členové mé družiny mohou používat kombinované techniky. Zdá se, že tuhle informaci získala od hrdiny, ale sama Arisa neví, jak přesně to udělat. Ojoj, musíš si to ověřit.

Ačkoli mi řekla, že když v labyrintu vylevelujeme, naučíme se to; když jsem to s ní zkonzultoval, nezdá se, že to budou umět hned.

Už jsem aktivoval většinu fyzických technik, takže jsem prostě aktivoval zbývající techniku [Herkulovská síla].

Ačkoli už jsem dost silný, že bych si mohl hrát s kusem železa, jako by to byl jíl, necítím se nijak silnější. Prostě budu věřit, že v tom bude rozdíl, až budu bojovat se silným nepřítelem.

V odvětví magických technik nenastala vůbec žádná změna. Nemá je smysl aktivovat, dokud se nenaučím úspěšně zaříkávat.

Také si myslím, že Odolnostní techniky mají nepatrné účinky, ale aktivoval jsem je, jen abych byl v bezpečí. Ale [Odolnost vůči strachu] jsem navýšil jen na level 3. Tohle je jenom moje tušení, ale mám pocit, že bych ji neměl levelovat na maximum. Působí na mě podobně jako [Zbrklá odvaha].

Výrobní techniky [Tesařina], [Kožešnictví], [Výroba zbraní] a [Kovářství] jsem vyleveloval na 4. To je lepší než průměr, ale ne úplně odborník. Jelikož jsem se bál pít nedokončené lektvary, techniky k jejich výrobě jsem navýšil na maximum. S tímhle by to mělo stačit na opravu nebo výrobu věcí v běžném životě.

Vědecké techniky [Pokus], [Identifikace] a [Vyučování] jsem navýšil na maximum. A techniky [Démonická řeč], [Řeč kmene Popelavých krys] a [Řeč kmene Zelených šupin] jsem navýšil na level 1. Kromě toho jsem neudělal žádné další změny, protože mi to přijde nepatrné.

S uměleckými technikami jsem nic nedělal. Potvrdil jsem si u Arisy, že technika [Zpěv] nemá co dělat s rytmem. Zdá se, že to je technika, kdy jsou lidé hluboce dojatí tím, co vyjadřujete svou písní. Vůbec tomu nerozumím, ale i kdybych se s ní dohadoval, nemůžu jí to vyvrátit.

Stejně nedokážu uspět v zaříkávání. Ale když nemám co ztratit, možná bych ji měl zkusit navýšit?

Obchodnické techniky [Pokerová tvář], [Přesvědčování], [Úplatek] a [Lichocení] jsem navýšil na level 5 – level odborníka.

Ve městě Seryuu jsem neměl příležitost použít techniku úplatek, ale podle průvodce, co jsem si koupil, je ve městech před námi spoustu lidí, co potřebují úplatek, aby šlo všechno hladce. To je znepokojující.

Pracovní techniky jsou povětšinou beze změny. Na maximum jsem navýšil [Dohled] a [Zajetí] a jenom [Šikování] jsem nechal v levelu 5.

V labyrintových technikách zůstalo [Uložiště] beze změny, zatímco [Použití pastí] jsem navýšil na level 5. Všechny ostatní techniky jsem navýšil na maximum.

Přece jen si myslím, že na tomto světě to rozhodně nedopadne tak, že bych se do labyrintu nezapletl.

Nejvíce znepokojivé jsou specializované techniky. Techniky, které jsou určitě užitečné jako [Odezírání ze rtů] a [Špicování uší] jsem navýšil na maximum, ale přemýšlím, jestli mám aktivovat takové techniky, co jsou příliš temné. Jako [Ze zákulisí] nebo [Vražda]. A rozhodl jsem se aktivovat ty, co vypadají užitečně při výzvědech a boji. Chvilku jsem byl ztracený, ale rozhodl jsem se dát stranou [Spiknutí], [Zatracení] a [Falešné obvinění].

Noční techniky jsem samozřejmě nechal být. Není dobré podvádět, že?

I když jsem přerozdělil tolik technických bodů, nepoužil jsem ani 30% svého celkového množství.

Jelikož až budu moct používat magii, budu potřebovat mnohem víc bodů, nevadí, když se nebudu nutit aktivovat techniky jako [Žně] nebo [Převoz].

Také jsem se pokusil identifikovat dvě nepoužitelné jedinečné techniky, ale jsou neznámé jako vždy. Rád bych měl cvičný mód nebo funkci nápověda. I když v původní obrazovce bylo tohle dostupné.




Když jsem skončil s aktivací technik, jako další bych měl vymyslet, jak se naučit techniky, co mají ostatní. Techniky, co mají a já ne, jsou [Etiketa], [Bodnutí], [Kuchání], [Těžký úder], [Vyhledávání nepřátel], [Vaření], [Sběr], [Přírodní umění] a [Duchovní zrak].

Přírodní umění se zdá být to samé jako Arisina jedinečná technika, takže i kdyby na mě zaútočily tou technikou, nenaučím se ji. Podle knih, co po sobě nechal Trazayuya, mají homunkulové orgány, co jim umožňují používat přírodní umění. Pravděpodobně je to něco jako techniky specifické pro určitou rasu.

Zdá se, že Miin Duchovní zrak umožňuje vidět duchy, ale nedokážu si ani představit, jak tu techniku získat, takže jsem to vzdal. Samozřejmě jsem se na to zeptal Miy, ale dostalo se mi jenom: „Já je vidím, víš?” a „Ty ne?” a „Proč?” Takové otázky.

Zeptám se nějakých dospělých elfů v lese Borenan.

Technika, kterou se musím naučit ze všech nejvíc, je pravděpodobně Vyhledávání nepřátel. Mapa a radar jsou úžasné na prohledávání obrovských oblastí a hledání konkrétních nepřátel, ale na neurčité nepřátele nejsou moc dobré. I když jsem to nastavil, aby to našlo služebníky jako minule, stejně taková hrozba snadno proklouzla.

Na druhém místě by měly být techniky Bodání a Těžký úder. Zdá se, že by v boji zvýšily mou útočnou moc.

Zbývající jsou Sběr, Kuchání, Vaření, ale když jsou tu Liza a ostatní, nepotřebuju je. Mám pocit, že nijak zvlášť nepotřebuju techniku Etiketa, ale vypadá to, že se dá použít spolu s technikou Vyučování, takže prozatím mám v plánu ji získat.




Rozhodl jsem se, že se od Lizy na příští zastávce naučím Kuchání a Vaření.

Chtěl jsem se nejdřív naučit Bodání a Těžký úder, ale nemáme žádné nepřátele, s kterými bychom mohli bojovat. Kdybych trénoval s Lizou, obávám se, že bych ji zranil.

Ačkoli bychom ji mohli vyléčit léčivy a Miinou magií, stejně se zdráhám. Také se nejsem schopen naučit techniku, kterou se chci naučit ze všeho nejvíc, a to Vyhledávání nepřátel. Protože tu nejsou nepřátelé.

Jen tak mimochodem, co nevidět vozem odjedeme z území hraběte Seryuu a vjedeme na území sousedního hraběte. Na tomto území je hodně náhorních plošin. Zrovna teď jedeme po jedné takové plošině.

Na tomto území jsou netvoři, ale vůbec žádný podél cesty, jen občas se objeví hluboko v horách. Na druhou stranu je tu hodně vlčích smeček a zimujících medvědů. Jelikož se zdá, že v okolí míst, kam jedeme zítra, je spoustu zvířat, rozhodl jsem se tam udělat bojový trénink.

Takže prozatím konec s plánováním a pojďme na kuchání.

Samozřejmě mám důvod, proč se chci zrovna teď naučit kuchat. To proto, že jsem od dětí z vesnice nedaleko řeky, co jsme zrovna překročili, koupil rybu.

Náročnost kuchání u savců je příliš vysoká, takže když jsme dostali rybu, napadlo mě, že je to dobrá příležitost se to naučit. Jelikož už jsem dřív ryby kuchal, pravděpodobně to bude v pořádku.

Ostrý je lepší než tupý. S touhle myšlenkou jsem z inventáře vytáhl magický nástroj. [Zabiják trolů] je kromě své přidané vlastnosti dýka bez jediné zvláštnosti kromě toho, že dobře řeže. Normální dýky se s ní samozřejmě nedají srovnávat, ale není lepší než svaté meče. Jsou na něm vyrytá písmena [RAZ], přemýšlím, jestli to je věnování?

Dle Liziných instrukcí jsem bez odporu prořízl rybou. V mžiku jsem ji dokázal nařezat na tři kousky.

A potom, když jsem vyhodil rybí vnitřnosti a hlavu, celkem naštvaná Liza mi vyhubovala.

>[Získána technika Vaření]

>[Získána technika Kuchání]

>[Získána technika Pitva]

Technikám kuchání a vaření jsem přidělil maximum technických bodů a aktivoval je. Jelikož je to ryba, ogriluju ji se solí a misem.

Jelikož v inventáři nemám něco jako mřížku na grilování, zdráhavě jsem použil jehlice vyrobené ze dřeva a opekl rybu nad táborákem. Když začaly zlátnout, potřel jsem je misem.

Všichni kromě Miy a Nany na mě upřeně hleděly, takže jen co byly ryby hotové, rozdělil jsem je mezi všemi.

„Mňamy~”

„Dobrota nodesu.”

„Výborné... Už je to nějakou dobu, co jsem jedla rybu, ale tahle je mnohem lepší než ta, co jsem měla doma.”

„Je vážně dobrá desu.”

„VÝ-BOR-NÉ~! Nebo spíš, co to je, co to je, až moc dobré.”

Byly celkem oblíbené.

Mia vypadala, že ji to zaujalo, takže jsem jí nabídl sousto, ale mírně frustrovaným hlasem řekla: „...nechci.”

Nana se na mě dívala a vypadala, jako že by si vážně ráda dala, ale to jsem jí nemohl dovolit, takže jsem to vydržel. Jelikož se jí začaly sbírat slzy, vylepším jí náladu tím, že jí do vychlazené vody kápnu pár kapek ovocné šťávy.

Také jsem si dal, ale vážně je to moc výborné.

Vlastně nemám rád sladkovodní ryby, ale mělo to tu nejlepší chuť. Úplně z toho sálala ta dobrost nebo spíš olej přesně správně podtrhl chuť bílého masa. Nemyslel jsem si, že účinek techniky vaření v levelu 10 bude tak velký. Lituju, že tu není žádná vařená rýže. Mám tři litry rýže, ale nejsem si jistý, jak ji uvařit. Mám pocit, že bych dokázal udělat tu nejlepší rýžovou kaši, ale mám pocit, že ji nedokážu zahřát tak akorát, aby byla nadýchaná.

Dál jsem ochutnal rybu s misem.

...Je to dobré, ale je na tom něco jiného. Mám pocit, jako kdyby tomu něco chybělo.

Všichni tu rybu s misem dobře přijali, ale Arisa měla stejný dojem jako já.

„Je to vážně dobré, ale na rozdíl od solené ryby na tom není něco správně.”

I když máte techniku vaření na vysoké úrovni, nic to nemění na tom, že neznáte recept, co? Tak nějak vím, že množství a metoda jsou dokonalé a pravděpodobně ani použití misa není špatně. Chtěl jsem udělat grilovanou rybu ve stylu sawara miso, ale jelikož jsem v předešlém světě noc nevařil, možná to byla zbrklost na mojí straně. 



Zeptal jsem se Arisy, co mám dělat, ale ona řekla: „Vím, že ta chuť není správně, ale absolutně nevím, jak to udělat správně.” A to všechno s rukama v bok, zatímco se ve svém zoufalství chovala panovačně. To se cítí provinile nebo tak něco?

Mezi všemi těmi knihami, co jsem si v knihkupectví koupil, nebyly žádné kuchařky. Naprosto jsem to přehlédl. V dalším městě se po nějaké podívám.




Po večeři toho samého dne jsem Lize řekl, aby mi předvedla [Bodání] a [Těžký úder]. Urychlil jsem svůj plán, protože jsem nedaleko viděl velké zvíře, co se blížilo k našemu tábořišti.

„Tak předvedu normální bodnutí, bodání a těžký úder,” řekla Liza, připravila si černé kopí a třikrát jím bodla.

S nádherným postojem bodala kopím silněji než někteří průměrní územní vojáci. Slyšel jsem, jak každé bodnutí doprovázelo svištění vzduchu. Moc dobře nechápu rozdíl mezi prvními dvěma bodnutími, ale poslední je jasně jiné.

Jako kdyby natáhla tětivu luku až na krajní mez, zkroutila své tělo vzad a pak silně vyrazila kopím dopředu. Jediný úder, co se šíří celým tělem. Podobalo se to tomu jedinému úderu, kterým v labyrintu probodla brouky roháče, ale bylo to mnohem vytříbenější.

Hmm? Co to teď bylo?

„Lizo, promiň, ale můžeš mi ještě jednou předvést ten poslední úder?”

„Dobře!”

Zaujala postoj jako předtím a předvedla ten úder, co otřásl zemí. Z jejího kopí vážně na okamžik sálalo rudé světlo. Když jsem zkontroloval Lizinu statistiku, nejenom že jí klesla stamina, ale také magická moc. Možná to je dodatečný efekt [Těžkého úderu].

Rozhodl jsem se si od Lizy půjčit kopí a sám to vyzkoušet.

Nejdřív se rozcvičím normálním bodáním.

Bohužel nedělám tak mocné zvuky jako Liza. Pravděpodobně to bylo proto, že jsem si dával pozor, abych nepromáčkl zem. Ale je mi trochu smutno, že jsem neudělal ani gou, ani shun.

„Opravdu úžasná bodnutí,” chválila mě Liza. Ale jelikož to byla jen bodnutí bez síly, bylo mi z té přehnané chvály trapně.

Dál jsem zkusil napodobit bodání. Něco na tom bylo špatně.

„Pane, prosím, na okamžik.”

Možná že už nebyla schopná sledovat, jak jsem kroutil zápěstím, a tak mě zezadu objala a chopila se kopí, zatímco vysvětlovala: „Abys provedl bodání, když bodneš kopím, musíš v mžiku otočit zápěstím o půl kroužek. Na okamžik uvolni tuku a když bodneš, zase ji pevně zatni. Ukážu to pomalu, tak prosím sleduj pohyb mých prstů a zápěstí.”

Liza položila svoji ruku na mojí a předvedla to načasování.

Aha, tohle je něco, co se jen těžko vysvětluje slovy.

Liza se ode mě odtáhla a já to začal dělat, jak mi to předvedla.

Ano, tohle je ono.

„Co jiného od pána čekat, žes to tajemství zvládl hned napoprvé.”

„To proto, že jsi dobrá učitelka, Lizo.”

Že je Liza dobrá učitelka, je pravda, ale že jsem to zvládl hned napoprvé, je nepochybně kvůli tomu, že mám techniku Kopí v levelu 10.

Udělal jsem to několikrát, než jsem si ten pocit zapamatoval.

Ale i tak, i když jsem to zvládl, nezdá se, že bych získal tu techniku. Takže je pravda, že to musím použít proti nepříteli, abych se naučil techniku zbraně.

To samé se zopakovalo s těžkým úderem. Není ani třeba říkat, že jsem nezískal techniku. I když ten těžký úder dokážu napodobit, moje magická moc neklesla. Jestlipak to je tím, že nemám techniku?

Chci se rychle naučit techniku a vypustit tu rudou záři.

Modré světlo ze svatých mečů je pěkné, ale myslím, že rudé světlo se k Lize vážně hodí.
-----------------------------------------------

Hlavní stránka novely
Seznam technik
Seznam postav

<Předchozí>...<Následující>

7 komentářů: