středa 23. května 2018

DM - kapitola 69


Kapitola 69 – Zesílení


Tady Satou. V dnešní době je hodně RPG, kde můžete něco vyrábět. Když se vám to nepovede, materiál zmizí.



Večer toho dne přišel „Host” relativně blízko, jak jsem čekal, takže jsem vstal z postele a šel na místo, kde Mia a Tama držely noční hlídku.

„Výměna?”

„Příliš brzy~?”

„Výměna bude ještě trochu později.”

Požádal jsem Tamu, aby mě naučila techniku [Vyhledávání nepřátel].

„Nyu~?”

Založila si své krátké ruce na hrudi, zatímco vyhlížela ustaraně a roztomile. Chtěl jsem ji dloubnout do vrásky na čele.

„Hodně zvuků, jiný zvuk.”

„Stejný výhled, jiná barva.”

„Pěkná vůně, normální vůně, špatná vůně.”

„Hodně stejné, hodně rozdílů.”

„Takže jsi pochopil~?”

Pozorně jsem jí naslouchal, jak se to ze všech sil snažila vyjádřit. Pointou je, abych vypíchl jemné rozdíly z množství informací. Jako <nemysli, ciť>?

„Půjdu na chvilku do lesa, abych to vyzkoušel. Kdyby se něco stalo, zakřičím. Pokud mě uslyšíte, vzbuďte si na pomoc Lizu,” řekl jsem těm dvěma a vydal se lesem.

Myslel jsem si, že mě budou následovat, ale zdá se, že na to byly moc ospalé.

Půjčil jsem si Lizino kopí, protože jsem měl při kontaktu s nepřítelem získat techniku Těžký úder. Než šla spát, řádně jsem se jí zeptal.

Tamě jsem řekl, že půjdu jenom kousek, ale ve skutečnosti to bylo místo 3 km odtud. Bylo několik stovek metrů od místa, kde se nacházel nepřítel. Dle zkušeností jsem v menu vypnul všechny možné indikátory. Dál jsem se uvolnil a zbystřil smysly, zatímco jsem rozmýšlel nad Taminými slovy.

S napůl zavřenýma očima jsem rozprostřel své soustředění.

Měsíc zářil skrz řídké stíny. Břečťany a keře. Na větvích siluety spících ptáků. Zářící oči malých zvířat. V dálce mezi stromy jsem zahlédl náznak černého stínu.

Bedlivě jsem naslouchal.

Spoustu zvuků. Jak stromy šuměly ve větru. Jak malá zvířata šlapala na trávu. Zvuky hmyzu. Jak něčí drápy dopadaly na tvrdou zem.

Představil jsem si, že se každý centimetr mého těla sjednotil s přírodou.

Vůně trávy. Vůně hlíny. Mdlá vůně vody. Pach jiného stvoření jako barva skápnutá do řeky.

Moje smysly začaly být celkem poklidné—

Kasa.

Ton.

Hyun.

Pohnul jsem tělem dle změny proudu atmosféry. Vyhnul jsem se něčemu, co na mě zaútočilo ze slepého úhlu.

Když jsem se tomu vyhnul, obrátil jsem své vědomí k viníkovi, trochu dál na zem přistál černý panter. Zdá se, že si o svém překaženém překvapivém útoku nic moc nemyslel a elegantně se na mě otočil.

Nechal jsem si zobrazit jenom protokol.

>[Získána technika Vyhledávání nepřátel]

>[Získána technika Vycítění nebezpečí]

>[Získána technika Pochopení prostoru]

>[Získána technika Představivost]

Aktivoval jsem záplavu nových technik.

Během té doby na mě mnohokrát útočil černý panter, ale jelikož jsem ho viděl, vyhnout se mu nebyl problém. Vím, že na stromě byl ještě jeden, možná to bylo díky technice Vyhledávání nepřátel. Čeká až budu unavený?

V lese bylo těžké použít v boji na blízko kopí, ale díky technice Pochopení prostoru jsem dokázal vymyslet ten správný úhel a volně se hýbat, jak jsem chtěl.

Připravil jsem si postoj Těžkého úderu, který jsem dneska večer trénoval, a zároveň jsem proti jednomu zvířeti vyrazil těžkým úderem a bodáním. Ten tichý úder bez odporu prošel hlavou černého pantera.

>[Získána technika Bodání]

>[Získána technika Těžký úder]

>[Získána technika Průraz]

Panter na stromě počkal na můj útok a pak na mě zaútočil, já se nebezpečí vyhnul, protože jsem ho viděl.

Rychle jsem aktivoval tři nové techniky a připravil se udeřit na pantera, co zrovna doskočil.

Jelikož se zdá, že Liza při předvádění těžkého úderu použila magii, zkusil jsem do kopí vlít magickou moc. Když jsem to tak udělal, kopí zazářilo rudým světlem.

Bylo to celkem nádherné.

Kopí, co po sobě zanechávalo rudé světlo, probodlo pantera.

Jakmile se to rudé světlo objevilo, protočil jsem zápěstí opačným směrem a zamířil jsem hrotem kopí na pantera. Panterova horní polovina těla a strom za ním se rozletěl na kousíčky.

Bylo dobře, že jsem to udělal mimo tábořiště. Skoro jsem všechny vzbudil.

>[Získána technika Magické ostří]

>[Získána technika Spirálový útok]

Nemyslel jsem si, že by existovaly další techniky, u kterých by se objevovalo rudé světlo jako u Lizy. Ale získal jsem užitečně vyhlížející techniky, takže jsem byl spokojený. Samozřejmě jsem ty dvě techniky také aktivoval. Ty názvy jsou trochu fantastické, ale na to nebudu hledět.




Jelikož jsem se náhodou dostal na širé volné prostranství, co se hodilo k tréninku, rozhodl jsem se trénovat magické ostří. Zdá se, že se světlo liší podle toho, kolik magické moci do něj vložíte.

Zkusil jsem 1 MP. Na kopí se objevily sotva patrné světelné linie.

Zkusil jsem 10 MP. Na kopí se objevily jasné rudé světelné linie.

Zkusil jsem 50 MP. Na kopí se opakovaně objevovaly silné rudé světelné linie.

Zkusil jsem 200 MP. Intenzivní rudé světlo— tohle je zlé, kopí podivně vibrovalo.

Měl jsem pocit, že kdybych to nechal jen tak, to kopí by prostě explodovalo. Na mysl mi vytanula Lizina zarmoucená tvář. Tohle je zlé.

Správně. Pokud je toho příliš, tak to můžu prostě absorbovat.

Jakmile jsem si to pomyslel, vytáhl jsem z kopí magickou moc tak, že jsem si představil absorpci— dobře, ty vibrace přestaly.

Fu, úplně mě to znervóznilo.

Příště budu experimentovat s černým ocelovým kopím nebo tak něco.

I když jsem tu magii pohltil, Lizino kopí si uchovalo rudé světlo, nebo spíš se z toho stal vzorek. S tím se nedá nic dělat, až nastane ráno, omluvím se Lize s čelem k zemi.

Doufám, že se přinejmenším jeho moc nesnížila...

Jak jsem se podíval na AR, kopí se přejmenovalo na [Magické kopí Douma]. Pokud se nepletu, dřív to bylo [Černé kopí z cvrčka]. Přesně si nepamatuju jeho útočnou sílu, ale je jisté, že zesílilo. Už předtím bylo o něco silnější než černé ocelové kopí, ale teď je to skoro třikrát. Pořád se ještě nevyrovná dračímu kopí, co mám v inventáři, ale je teď asi stejně silné jako ostatní magická kopí.

Hádám, že tomuhle se říká posílení zbraně.

Ale když to posoudím podle toho pocitu, pravděpodobně jsem byl jen krok od selhání. Kdyby to selhalo, dokážu si snadno představit, že by se Lizino kopí zničilo.

Když jsem se podíval do protokolu, získal jsem několik technik.

>[Získána technika Magická manipulace]

Ale až do teď jsem vlíval magickou moc do magických nástrojů a Nany... Hádám, že abych splnil podmínky pro získání techniky, musím magickou moc nejenom vkládat, ale také pohlcovat.

>[Získána technika Udělení magie]

>[Získána technika Posílení zbraně]

A navíc jsem získal i tento titul.

>Získán titul [Kovář magického kopí]

Jelikož všechny techniky vypadaly užitečně, aktivoval jsem je.




Zkusil jsem vložit magii do obyčejné dýky.

Je to jiné.

V případě Lizina kopí jsem měl pocit, že jsem vléval vodu do mělkého talíře, zatímco u této dýky jsem měl pocit, jako kdybych lil vodu do hrubého síta. Byl to pocit, kdy ta vložená magická moc okamžitě unikla.

Samozřejmě také nezářila rudým světlem.

Tentokrát jsem vytáhl nohu létajícího mravence a zkusil jsem do ní vlít magii. Bylo to lepší než s tou dýkou předtím, ale měl jsem z toho pocit jako z ucpané trubky, odkud voda vytéká. Z té vlité magie jsem měl pocit, že se zasekla a odtekla, byla to otrava.

Mám zkusit tu magickou moc silou vlít dovnitř?

Zkusil jsem, co mě zrovna napadlo, a rozletělo se to na kousky. Hádám, že Lizino kopí bylo jen krůček od tohohle výsledku. Zkusil jsem to znovu s novou mravenčí nohou. Takže vážně vybuchne po vlití 10 MP.

Je Lizino kopí zvláštní nebo je to kvůli rozdílu v materiálu?

Rozhodl jsem se, že to zkusím s materiálem, co vypadá odolněji.

Vytáhl jsem dračí zub a zkusil to. I když jsem řekl, že to je zub, je velký 30 cm.

Když jsem do něj vlil magickou moc, byl to stejný pocit jako u mravenčí nohy. Rozdíl byl v magické odolnosti, nezničil se ani po 500 MP, ale tím jsem skončil, protože zub začal praskat.

Kdybych se vrátil příliš pozdě, bylo by to ošklivé vůči Tamě a Mie, rozhodl jsem se s tím pro dnešek skončit. Nezapomněl jsem si zase nastavit menu a vrátil jsem se zpět.

V táboře mě přivítaly andělské tváře spící Tamy a Miy.

Tama se probudila, když zaslechla, jak jsem opřel Lizino kopí o vůz. Když si uvědomila, že jsem ten zvuk vydal já, ledabyle se rozplácla se zvukovým doprovodem Gude~, zdá se, že nespala.

Posadila se vedle mě, pokusila se mi vylézt na klín a usnula tam stočená do klubíčka.

Při tomhle pohledu jsem si vzpomněl na neko nabe, je to uklidňující. Rozhodl jsem se, že za ty dvě vezmu hlídku až do rána.

 

-----------------------------------------------

6 komentářů: