úterý 10. září 2019

OSO - kapitola 7 (2)


-----------------------------------

SP v držení 12

【Jestřábí zrak lv28】

【Magické nadání lv28】

【Magická moc lv26】


【Alchymie lv18】

【Čarovné umění lv3】

【Syntéza lv20】

【Mísení lv29】

【Zručnost lv21】

【Řemeslné znalosti lv19】

【Nadání zemského živlu lv1】

Neaktivní:

【Luk lv18】

【Krocení lv1】

【Nárůst rychlosti lv11】

【Odhalení lv8】


--------------------------------------

Jelikož jsem nebyl v bojovém módu, odstranil jsem Smysl [Luku] a pořídil si živelné nadání. [Zemský živel] jsem si vybral proto, že byl tak nějak neoblíbený a nikdo z mých známých ho neměl. Ne, nebyl zase až tak neoblíbený, to jenom, že ostatní kladli větší důležitost na vzhled.

Samozřejmě i když jsem si vzal magii, neznamená to, že jsem se hodlal stát mágem. Nečekejte, že budu levelovat Smysly jako [Hůl] nebo [Magická kniha], hned od začátku se zaměřím na výrobu předmětů za pomoci zemské magie.

„Magie [Zemského živlu]. Na začátku tu je jenom tohle, hm.”

Jediná schopnost [Zemského živlu] byla 《Bomba》. Když jsem to vyzkoušel, došlo k explozi okrově žlutého světla. Upřímně řečeno, co se týče explozí, byly jenom tak živé jako světlo nebo plamen.

„Je to prosté, ale přece to není tak, že to je jediný slabý živel mezi těmi šesti živly, ne? Dá se tím očarovat kámen?”

Ačkoli jsem to vyzkoušel na kameni, rozštípl se. Zkusil jsem ho očarovat dvakrát, třikrát a pokaždé se rozbil.

Jinými slovy, kameny nebyly jako materiál dostatečně vysokého řádu. Zkusil jsem použít železné ingoty, ale to taky nešlo. Když na to přišlo, mohl jsem použít akorát drahokamy.

Zkusil jsem použít malý drahokam, ale nevyšlo to. Syntetické drahokamy střední velikosti nebyly dostatečně silné a také se rozdrolily. Takže mi zbývaly akorát peridoty střední velikosti.

„Jak se dalo čekat, není možné očarovat malé drahokamy. Pokud to nevyjde ani s další velikostí, tak to pro dnešek vzdám. Klíčové slovo [bomba] nastaveno. 《Očarování schopností》——Bomba.”

Když peridot zazářil okrově žlutým světlem, zůstal mi v ruce, aniž by pukl.

„Hmm. To znamená, že živelná magie potřebuje celkem kvalitní materiál, jinak to nejde, co? Přinejmenším drahokam střední velikosti...”

Ačkoli jsem si to ještě nepotvrdil, zdá se, že očarování magií nejvyšší úrovně bude obtížné nebo nemožné.

Když pomyslím na rovnováhu hry, smrtelné údery, které se daly aktivovat pouze klíčovým slovem bez spotřeby MP jenom přípravou dopředu, by nebylo nic jiného než podvod. Aby se toho vyvarovalo, možná je nastavené, že útočná magie potřebuje materiál vyššího řádu.

„Ahahaha... no vážně. Myslím, že to je celkem rozumné.”

A ještě jedna věc. Moje zásobárna MP. Po jedné aktivaci nejslabší magie to spotřebovalo 30% mé MP. Při normálním odříkávání se spotřebovalo 1% MP, ale...

Spotřeba MP při výrobě Čarovných kamenů mě netrápila buď kvůli nízkému levelu Čarovným umění, nebo kvůli skutečnosti, že to bylo původně odvozeno od samotného [Očarování].

A v závislosti na tom, kolik MP je potřeba na očarování útočnou magií vysokého řádu, mohu předpokládat, že pokud nebudu mít dostatek MP, tak to očarování selže. Očarování kouzly vysoké úrovně bude těžké.

„Materiál a množství MP, co mám. A také magie, kterou mám k dispozici. To jsou rozhodující faktory, co?”

Kdybych to měl pojmenovat ve stejném stylu jako Čarovné kameny, pak by to byly asi Čarovné drahokamy.

„Nedokážu vyrobit velké množství Čarovných drahokamů. No, tak to budu brát jako své eso v rukávu.”

Posadil jsem se a načerpal MP a vložil očarování bombou do zbývajících drahokamů. Když jsem konečně vyrobil zhruba dva tucty, můj [Zemský živel] stoupl na level 2.

Tak nějak to chvíli trvalo, možná bych si měl přibrat Smysl [Magické obnovy]? To jsem si pomyslel, ale na experimentování bylo pozdě.




Následujícího dne, jakmile jsem se přihlásil, na mě zavolala NPC, které jsem nechal na starost správu pole.

„Ach. Yun?”

„Ano? Copak?”

Chtěla mluvit o něčem ohledně pole, a tak na mě NPC sama promluvila. I když bych s AI mluvil celý den, tak nějak by mě to neznudilo, takovou měli schopnost konverzace. Úžasné.

Přemýšlím, jestli existují lidé, co si svou schopnost mluvit s lidmi trénují na NPC.

„Strom Vitality konečně zaplodil.”

„Děkuji. Tak to se podívám.”

Jak jsem odpověděl, oplatila mi okouzlujícím úsměvem. Uch, taková detailnost. Není uvnitř náhodou člověk? Nad tím jsem uvažoval.

A dovedla mě ke Stromu vitality. Byl dost vysoký na to, aby mi dosáhl k hrudi a zaplodil.

Tvar těch plodů, úžasné, je to česnek. Česnek, co roste na stromech, tak nereálné.

„Hej, na co se Strom vitality používá?”

„Kdo ví? Vlastně jsem se tě chtěla zeptat, Yun, proč jsi to zasadila?”

„Měl jsem semínko, tak jsem ho zasadil.”

„...”

Bylo by lepší, kdyby mezi námi nebyla tak realistická trapná atmosféra. Kdyby mi někdo řekl, že NPC řídí lidé, tak věřím, že bych tomu okamžitě uvěřil.

Jelikož atmosféra byla tak trapná, promluvil jsem: „N-na chvíli půjdu ven, takže sklizeň nechám na tobě.”

„Ano, pěkný výlet.”

Utíkal jsem, ačkoli jsem měl něco na zařizování. Předem jsem zkontaktoval Magi a ostatní a šel jsem si vyzvednout zbraně a zbroj. Zdá se, že dneska se sejdeme u Lylyho v obchodě.

Vyrazil jsem k městu a zamířil k obchodu ve východní čtvrti. Možná proto, že dneska měl Cloude otevřeno, do a z jeho obchodu chodili lidé. Překvapivě jsem měl pocit, že má hodně zákaznic.

„Ne, to je jenom náhoda. Jo, náhoda. To je akorát tím, že se hodně žen obléká do látkového a koženého vybavení.”

Zatímco jsem si tohle říkal, vstoupil jsem do Lylyho obchodu na druhé straně.

Zdálo se, že uvnitř byli zákazníci, byli to uživatelé magie a lidé, co chtěli dřevěné zbraně.

V obchodě byly hůlky a hole s drahokamy a také luky, byly tam také úderné zbraně jako cep, tyčka s přidělaným řetězem. Všechno to zdobilo obchod. Tyto zbraně měly jiné kouzlo než ty, co byly v Magině obchodě, a lahodily oku.

„Hee~. Zajímavé... je tu dokonce i prak.”

Byla tam dřevěná zbraň ve tvaru Y s nataženým koženým materiálem mezi rozvětvenou částí.

„Ahoj, Yuncchi. Luk je připravený.”

Nevšímal jsem si lidí, co se v obchodě dívali na zbraně, a postavil se tváří v tvář Lylymu, co byl za pultem.

Zdálo se, že obchod hladce vedl NPC prodavač s úzkou tváří. Když mě Lyly vzal do zadní části obchodu, NPC se po nás podíval a mírně nám kývl. Tohle je taky realistické.

„Jsem tu, co ti další dva?”

„Kurocchi je pořád u sebe v obchodě, Magicchi čeká vzadu.”

„Můžu jít taky dozadu? Mám něco, co bych vám chtěl ukázat, a nechci, aby to viděli i ostatní.”

„Co, co? Zase jsi zlobila?”

„Přestaň s tím obviňováním. Není to nic, za co bych se musel cítit provinile,” vyjádřil jsem svoji stížnost, ale Lyly přede mnou se zasmál. Zarazilo mě to.

„Ach, Yun, ahoj.”

„Ahoj, Magi.”

„Hmm. Dneska mám pocit, že tu jsem zbytečně, ale potřebovala jsi něco?”

„Na to se můžeš těšit.”

„Ahahaha, ty jsi taková škádlivka, Yuncchi,” řekl Lyly a zvedl dlouhý luk, co ležel na stole. „Luk jsem udělal přesně, jak jsi chtěla, Yuncchi. Je velký, takže možná bude těžké s ním operovat, zkus si ho podržet.”

Byl to dobře stavěný a pružný luk černé barvy. Měl podobný tón jako eben.

Tětiva byla velmi tuhá, celkově to byl celkem těžký luk. Ale nebylo to až do té míry, že bych s ním nedokázal manipulovat. Spíš jsem měl dobrý pocit, jak jsem ho držel v ruce.

Dlouhý luk černé panny [Zbraň]

ATK+40 / Dodatečný účinek: ATK Bonus


Černé panny, proč 'panny'?

„Zbraně stejně jako díly zbroje mají své řády a za pomoci zesilujícího materiálu se dá přidat dodatečný účinek. Taky ho čas od času budu opravovat, aby se obnovila jeho trvanlivost, ale... Yuncchi, dokážeš ho použít?”

„Jo, je trochu těžší, ale jinak mi pěkně padne do ruky. Možná bude těžké jej používat, ale budu moct mířit celkem daleko.”

Napnul jsem tětivu bez šípu a uvolnil ji. V místnosti se ozval jasný zvuk jako u strunného hudebního nástroje.

„...Yun je vážně úžasná.”

„Vážně?”

„Zbraně, co člověku nesednou, mají negativní korekci statistiky. Pokud si hráč oblékne kovové brnění, aniž by měl dostatečné ATK, nesmírně mu poklesne SPEED. A v případě velkého meče se nedá ani zvednout. To platí také o luku. A tak tě ten luk neodmítl, Yun. To je úžasné.”

Pokud se vybavení neshoduje se statistikou hráče, dojde k negativní korekci neboli odmítnutí, to je chytré.

„Negativní korekcí u luku je odražení újmy. Lidé, co používají luk v realitě, se někdy při střílení zraní, ne? To je přesně ono. Pokud je tvoje DEX příliš nízké, při každém výstřelu utržíš zranění. Zdá se, že to byla jen nepodložená obava. 'Možná že to nějak zvládne i takhle?' To jsem si myslel, ale zdá se, že máš dostatek DEX.”

Takže tohle byl důvod, proč Lyly váhal při předání luku.

Ale i tak, když si pomyslím, že [Luk] měl tak nešťastné okolnosti a já o tom nevěděl. Taky se zdá, že nemůžu používat žádné jiné vybavení, protože se ke mně nehodí.

Když už jsme u toho, Taku například nenosí plnou zbroj. Neměl kovové vybavení na hlavě, ani na pažích. Z těch hráčů, co jsem minul ve městě, mělo jen pár kompletní kovové brnění. Ačkoli to je nedostatkem financí, zdá se, že si to nemohli pořídit kvůli takovému hlubokému důvodu.

„Vypadá to, že přišel Kurocchi. Pojď dál.”

Zdálo se, že Lyly s Cloudem mluvil na chatu. Zanedlouho dovnitř přišel Cloude v doprovodu NPC.

„Jsem poslední, co? Promiňte, že jdu pozdě.”

„Vážně jsme na tebe nemuseli čekat. A určitě jsi zase dělal tamto, že?” promluvila Magi s údivem a zamávala rukou. Co je tamto?

„Hele, co znamená tamto?”

„Dával jsem na blog screenshoty (SS) hráčů v mém oblečení.”

„...kradmé záběry?”

„Ty jsi vážně drzá. Řádně jsem jim to vysvětlil. Taky jsem zakryl jejich tváře, je to blog, co lidem představuje oblečení. A i ty jsi jedním z mých modelů.”

„Proč!”

„Ten oděv, co máš na sobě, je moje mistrovské dílo——— je to oděv pyšnící se názvem CS. Jak bych je mohl nechat nezaznamenané.”

„Ne, ne, o tom vůbec nic nevím. Prostě mi dej tu zbroj.”

Můj ty světe, taková zbrklá holka, povzdechl si. Ne, to já jsem tady duševně vyčerpaný.

„Tady, vnitřní díl a díl pasu.”

Uprostřed jsem začal skřípat zuby. Vnitřní díl byl pořád ještě dobrý. Byla na něm stejná výšivka jako na černém plášti. Nevěděl jsem, co to je za výšivku, ale vypadalo to jako skvělý emblém. Ale spodní díl jsem nemohl přijmout.

„Hej, tohle nejsou kalhoty.”

„Tohle jsou plavky. Nejsou to kalhotky, takže se nemusíš stydět!”

„Řekl jsem žádné sukně, a tak jsi udělal plavky?! To je ještě trapnější.”

„Neboj se, pokud si na břiše zavážeš bederní roušku, bude to jako sukně... ne, promiň. To byl vtip.”

Magi zvedla pěst a s úsměvem na tváři zamířila na Clouda. Mezi prsteny, co měla navléknuté na prstech, byl i Trionský prsten.

To jsou prsteny zvyšující ATK, to je jisté.

„Opravdická věc je tohle.”

Místo plavek před chvílí vytáhl kraťasy. Byly ušité z tmavě zelené látky, na omak byly podobné džínám. Určitě muselo být snadné se v nich pohybovat. Byl jsem trochu nervózní kvůli svému pozadí, ale lem pláště byl ohromně ušitý tak, aby mi pozadí skrýval.

„CS No.6 Okrový stvořitel. Takhle bys to měl nazývat.”

„Ale název té série a číslo je trochu trapné.”

„To je věc, které se nevzdám. A taky se podívej na statistiku vybavení.”

CS No.6 Okrový stvořitel [Vnitřní díl]

DEF+10, MIND+10 / Dodatečný účinek: DEX Bonus

CS No.6 Okrový stvořitel [Spodek]

DEF+10, SPEED+10 / Dodatečný účinek: DEX Bonus


„Přidej k tomu +16 fyzické obrany z vnějšího dílu a máš tam ještě +10 magické obrany a +10 rychlosti. To je výsledek tří dílů výzbroje. Mělo by to být lepší než nějaké chabé kompletní kovové brnění.”

Ne, o tom nic nevím. Nemám to s čím srovnat, takže to nechám na specialistech.

„Vážně, Magi?”

„Je to pravda. Kdyby nic, máš tam to zvýšení rychlosti, takže se můžeš pohybovat mnohem mrštněji než v kovovém brnění.”

To jako vážně. No, jasně, být rychlý mi přijde jako dobrá věc.

„Už jsem připravil střih pro ostatní tři díly. Honem našetři peníze, chci, aby lidé uctívali kompletní sadu Okrového stvořitele.”

„Ale copak se nebudou dívat, i když to bude jen vystavené?”

„Šaty má nosit ta nejlepší modelka! Nemám zájem o oblečení, co se nenosí!”

Tahle jeho hláška je skvělá, ale chce mě obléct jako panenku. Nebezpečné, kvůli tomu mi naskočila husí kůže.

„Lyly, můžu se tu někde převléct?”

„Tak támhle je soukromá místnost, tudy, prosím.”

Dovedl mě do místnosti a převlékl jsem se do vybavení Okrového stvořitele.

Bylo to pohodlné, mnohem lepší než začátečnické vybavení, co jsem nosil až do teď, moje tělo bylo lehké. Cítil jsem výhodu [Nárůstu rychlosti].

„Převlékl jsem se.”
-----------------------------------------------

~ Takže to vypadá, že očarované svitky nebudou, protože na to ještě dlouho nebude mít materiál a ani kapacitu MP... ~


Hlavní stránka novely
Seznam postav


<Předchozí>...<Následující>

9 komentářů: