pondělí 13. července 2020

ICDS - kapitola 30


Kapitola 30 – Slyším tvůj hlas (7)


„Jdu na to, Živelná bouře!” 

Vykřikl jsem jméno, co mi najednou vytanulo na mysli, a bodl jsem kopím ovinutým obrovskou živelnou bouří. Můj smysl pro jména byl jako obvykle celkem prostý. 


| Kritický úder! | 


„Kuaaaak!” 

„Kigik, kuak!” 

Okamžitě poté jsem se zapotácel, jak mě přemohla závrať. V mžiku jsem přišel o příliš mnoho many. Kousl jsem se zevnitř do tváře, abych se probral, a rychle vytáhl a vypil Střední manový lektvar. 

Pomalu se mi doplnilo 1.000 MP a utišilo mou závrať. Střední manové lektvary se v Obchodě prodávaly za 500 zlatých. Jinými slovy měl kus cenu jednoho milionu wonů. Ačkoli bych si je radši schoval, teď na to nebyl čas. Temný krysí muž byl pořád naživu a v pohodě. 

Zvedl jsem hlavu, abych se podíval na výsledek svého útoku. Co jsem spatřil, bylo šokující. Kamenná podlaha kobky byla jako po výbuchu, bylo v ní spoustu děr. Krysí lidé, co kdysi byli v místnosti, byli všichni mrtví, roztrhaní na kousky. Ačkoli jsem to tak nějak čekal, byl to stejně překvapivý pohled. 

V té chvíli jsem zaslechl zprávu, kterou už jsem jednou slyšel. 


| Vytvořil jsi techniku Živelná bouře! Je to technika, co kombinuje moc elementálů s dávnou technikou kopí, na vypořádání se s mnoha nepřáteli. Má v sobě despotickou sílu a vyhladí okolní nepřátele! Využívá polovinu uživatelova MP. Tuto techniku může použít jenom její tvůrce. Level techniky byl upraven na nižší řád level 5. | 

| Vytvořil jsi techniku! Živelná bouře je technika, která nikdy a nikde neexistovala. Tato technika byla stvořena vytříbenou kombinací many, umění boje s kopím a moci elementálů a pro budoucí generace zůstane jako legenda Živelného kopiníka. Za odměnu jsi získal 1 technický bod. Nynější počet technických bodů: 4. | 



„Ha, hahaha.” 

Vytvořil jsem další techniku! Převalil se přese mě nepopsatelný pocit uspokojení. 

Útočná technika. 

Shinino Sršní bodnutí se bralo za extrémně vzácnou techniku. Útočné techniky byly stejně vzácné jako magie a sloužily svému uživateli celý život. A tak mě překvapilo, že jsem po Hrdinném úderu vytvořil druhou útočnou techniku. 

Ani nemluvě o tom, že jedna byla útok na jeden cíl dokonalá proti bossovi a druhá byla útok na několik cílů dokonalá na boj proti skupině. S těmito dvěma technikami budu neporazi... ne, počkat. 

Mohl bych živelnou moc aplikovat i na Hrdinný úder! 

Hrdinný úder byl samozřejmě něco jiného než Bouře. Harmonizovat elementály s Bouří bylo snadné, protože Bouře používala proud many. Ale Hrdinný úder byl čistá koncentrace mé energie. Pokud by do toho zasáhli elementálové, spíš by zeslábl. 

Ale to neznamenalo, že jsem nemohl využít živelnou moc. Duchovní aura. Pokud do svého kopí vložím Peiku, bylo by to možné. Jak silné by to bylo? Naštěstí nebylo třeba, abych si tu sílu představoval. 

Mohl jsem to prostě teď vyzkoušet. 

„Kugagak! Usmažím tě i s křídly!” 

[Dál sni!] 

Když všichni podřízení Temného krysího muže zemřeli, začal být očividně nervózní. Pokusil se použít Temnou hřmící explozi, ale Peika byla elementál blesku. Pohltila paralyzující elektrický šok Temného krysího muže a vypustila ze sebe ještě oslnivější světlo. 

To se dalo čekat. Elementálové měli vůči vlastnímu živlu 100% odolnost. Jinými slovy vůči vlastnímu živlu byli naprosto imunní. Ale když jsem teď viděl Peiku, zdálo se, že měla i schopnost pohlcení. Ačkoli jsem to čekal, když jsem si poprvé přečetl její info, opravdu se zdálo, že nebyla obyčejný elementál. 

„Kahahaha! Tohle je festival blesku!” 

[Zkus to, povídám!] 

Jak Peika nebojácně provokovala Temného krysího muže, já utekl z dosahu Temné hřmící exploze. I když Peika byla vůči technice imunní, neznamenalo to, že i já byl imunní. Možná to bude jiné, až se Peika víc vyvine a naše afinita extrémně vzroste, ale teď to tak nebylo. 

Jak se dalo čekat, Peika absorbovala černý blesk Temného krysího muže, jakmile se objevil, a pak ze sebe vypustila čím dál tím oslnivější světlo. Když technika konečně skončila, Temný krysí muž lapal po dechu a zaječel: „Kugagak! Drsná moucho!” 

[Přestaň mi tak říkat, ty kryso!] 

„Kugagaga!” 

Když kvůli Peičině nekonečným bleskovým úderům kůže Temného krysího muže ohořela, jeho fyzická odolnost se blížila nule. A vyčerpal si i manu svou Temnou hřmící explozí. Teď se nijak nelišil od boxovacího pytle. 

„Huu. Hap!” 

Temný krysí muž byl tak vyčerpaný, že nedokázal vystřelit ani jediný blesk. Ale máchl ve vzduchu svými dlouhými drápy ve snaze zaútočit na Peiku. 

Já jsem mezitím vyrazil k němu. Ačkoli si mě zanedlouho všiml, byl jsem připravený. 

„Peiko, znemožni mu pohyb!” 

[Eit!] 

Po mém rozkazu ze sebe Peika vydala roztomilý výkřik a zvedla ruku k Temnému krysímu muži. Část blesků, co kolem ní tančily, vystřelila k Temnému krysímu muži a paralyzovala ho. Věděl jsem, že byla můj elementál, ale vážně byla dokonalá. 

„Teď, Duchovní aura!” 

Jen co jsem techniku aktivoval, Peika se proměnila na malé částečky světla a nasálo ji to do mého kopí. Cítil jsem, jak kopí vibrovalo, jako kdyby bylo živé a dýchalo. Nad kopím se mihotal bílý blesk. 

[Předem mi řekni, než to použiješ!] 

„Promiň, spěchal jsem!” 

Peičin blesk ještě nedokázal paralyzovat nepřítele na dlouho. Nemohl jsem si dovolit promarnit vzácnou příležitost, co mi vytvořila. Během chviličky jsem napnul svaly a vymáčkl veškerou svou sílu a manu do jediného bodu na mém kopí. A pak jsem ho hodil. 

„Hrdinný úder!” 

„Kugagagak! Kak!” 

Mířil jsem na levou stranu jeho hrudi, kde se nacházelo jeho srdce. Zavlnil se blesk a z mého kopí zářilo bílé světlo, zatímco mu sežehlo kůži na škvarek, roztrhlo svaly a zlomilo kosti a probodlo srdce. 

Temný krysí muž zařval a vykašlal krev. Zanedlouho mu hlava klesla. Byl mrtvý. 

Nemohl jsem tomu uvěřit ani poté, co jsem to sám udělal. Bez ohledu na to, kolik energie z něj vysál Peičin blesk, zrovna jsem jediným úderem porazil Pána podlaží. Takže tohle byla moc elementalisty! Tohle byla síla Osvíceného! 

Ačkoli ta moc byla moje, děsilo mě, že bych se na ní stal závislý, že zanedbám svůj trénink bojového umění. Musel jsem si to připomenout. 

Moje síla spočívá v umění s kopím, které jsem tříbil 10 lety tvrdé dřiny. Nikdy na to nezapomeň. Nenech se opít touto novou mocí. 

A pak mě jako vždycky zaplavily zprávy. 


| Velké dosažení! Sám jsi porazil Pána podlaží, Temného krysího muže! Úžasné! | 

| Získal jsi titul Zabiják Temného krysího muže. Všechny hodnoty statu se permanentně zvýší o 1 bod. Tenhle účinek přetrvává, i když je titul deaktivovaný. | 

| Sám jsi porazil Temného krysího muže. Získal jsi zvláštní odměnu, Kožený kabátec Temného krysího muže. | 

| Získal jsi 5.000 zlatých. | 

| Vyber si odměnu. | 

| 1. Magická kniha Návrat. | 


„Fuu.” 

Teprve když jsem zaslechl ten příval oznámení, jsem se uvolnil. Ačkoli jsem měl pocit, že se svalím na podlahu, vydržel jsem a nejdřív jsem deaktivoval Duchovní auru. Peika se vrátila do své elementálové podoby, posadila se mi na hlavu a zatahala mě za vlasy. 

[Příště mi řekni předem! Bylo děsivé, když mě to najednou takhle nasálo!] 

„Jo, promiň, Peiko.” 

[Dobrá! Odpouštím ti!] 

Zdálo se, že to Peiku utišilo, neboť mě jemně hladila na místech, kde mě tahala za vlasy. Možná to bylo tím, že byla elementál, ale byla nesmírně čistá. Duchem nepřítomen jsem pročítal protokol. 

Čekal jsem, že dostanu titul Zabiják Temného krysího muže. Když jsem teď sám porazil třetího Pána podlaží, všechny hodnoty statu se mi zvýšily o 3 body. Bez ohledu na to, jak se to zdálo málo, když se to časem nastřádá, bude to mít významný efekt. 

A jak jsem čekal, získal jsem poslední díl sady vybavení Temného krysího muže, Kožený kabátec. Měl jsem podezření, že tato sada vybavení měla tamtu techniku. A pokud ano, pak jí rád vyměním sadu vybavení Lorda orků, co jsem tak dlouho sbíral. Teď jsem měl na sobě samozřejmě sadu Královny přízraků. 

Díl po dílu jsem si sundal sadu vybavení Královny přízraků. Nechal jsem si jenom halenu a nasadil jsem si vybavení Temného krysího muže. Když jsem si oblékl Kožené kalhoty, kožené boty a kožený opasek, natáhl jsem si kožené rukavice, oblékl jsem si kožený kabátec a narazil si na hlavu koženou fedoru. 

Ačkoli toto vybavení bylo těžší než vybavení Královny přízraků, bylo lehčí než vybavení Lorda orků. Ačkoli jsem se bál, že obrana vybavení Temného krysího muže v porovnání s brněním Lorda orků zbledne, vybavení z Pána 15. podlaží bylo podstatně jiné. 

Když jsem si oblékl poslední díl vybavení, v uších mi zazněla fanfára. 

Co to bylo? Když jsem získal techniku Královny přízraků, nic takového jsem neslyšel! 

Kvůli následujícím oznámením jsem na místě zatuhl. 


| Oblékl sis sadu vybavení Temného krysího muže. Tvoje síla a obratnost se zvýšila o 10 bodů. Když máš na sobě sadu vybavení Temného krysího muže, můžeš jednou denně použít Temnou hřmící explozi. | 


Tohle jsem čekal. Ale i tak jsem tančil štěstím. Teď jsem mohl použít tu mocnou techniku! Techniky z vybavení jako Válečný pokřik Lorda orků a Nářek mstivého ducha nespotřebovávaly manu. 

Ačkoli jsem je mohl použít jen jednou denně, být schopen bez many použít tak mocnou techniku byla skvělá výhoda. 

Co mě překvapilo, bylo následující. 


| Splnil jsi úvodní podmínku Kapesních hodinek sběratele. Získal jsi vedlejší profesi! Úvodní podmínka: nauč se 5 technik, nasbírej 3 sady vybavení s technikou, vytvoř 1 techniku. | 

| Získal jsi vedlejší profesi Sběratel technik. Tvoje magie a štěstí se zvýšilo o 10 bodů jako bonus z profesního postupu. | 

| Získal jsi aktivní profesní techniku Obdařit technikou. Dokážeš z vybavení vyjmout techniku a vložit ji do kapesních hodinek. Tuto techniku pak budeš moct použít, aniž bys měl oblečené dané vybavení. Do hodinek můžeš vložit až 12 technik a dají se použít jednou denně. Tato technika nemá žádný level. | 

| Získal jsi pasivní profesní techniku Duch sběratele. Když porazíš Pána podlaží nebo bosse z Akční kobky nebo když pokoříš Akční kobku, zvýší se šance, že se na seznamu odměn objeví předměty, které potřebuješ. Tato šance se zvyšuje na základě hodnot charisma a štěstí. Tato technika nemá žádný level. | 



„Ach.” 

Kapesní hodinky. Zapomněl jsem na ně! Ani jsem si nepamatoval, kdy jsem je poprvé dostal! 
-----------------------------------------------


~ První boj s Peikou a hned takové OP. ~ 


~ No a o Kapesních hodinkách ani nemluvě. Copak měla Loretta v plánu, když mu je dala? ~


Hlavní stránka novely
Seznam postav


<Předchozí>...<Následující>

5 komentářů: