čtvrtek 18. června 2020

ICDS - kapitola 20


Kapitola 20 – Noví podzimní studenti (2)


„Takže? Budeš mluvit volněji, že?”

„Hm... Dobře, jo.”

„Takže můžeš mi říkat jménem? Jsem Shina, Shina Gren Ehuir.”

„Dobře, Shino. Těším se na naši spolupráci. Já jsem Kang Shin. Říkej mi Shin místo trapného jména jako Korunní princ.”

„Dobře, Shine!”

Jak jsme se já a Shina navzájem představovali, ostatní průzkumníci ze světa Luka vypadali nervózně.

„Počkat...”

„To nemůžeš...”

„E-ehm.”

„...Ech? Udělal jsem něco špatně?”

Když jsem naklonil hlavu ke straně a zeptal se na to, zacukalo jim ve rtech. Ale brzy zavřeli pusu a jenom jeden člověk odpověděl podivným hlasem: „To... to nic.”

„To rád slyším. Shino, neudělal jsem nic špatného, že ne?”

„Jsi v pohodě! Huhu, byla jsem nervózní, když jsem slyšela, jak je Temný krysí muž silný, ale s tebou se nebojím ničeho, Shine!”

Shina rychle namítla a okamžitě změnila téma. Měla pravdu. Museli jsme se soustředit na boj s Temným krysím mužem a ne vzpomínat na minulost. Také nebylo důležité, že mi Shina zdánlivě připomínala Palludii a nebo že jsem ji před týdnem naprosto zapomněl kontaktovat.

...Vážně bych měl Palludii začít žadonit o odpuštění. Ne, to bylo absurdní. Měli jsme k sobě jen tak blízko, abychom si občas zavolali. No, nejdřív bych se měl soustředit na Temného krysího muže.

Ačkoli Shina možná byla před 2 roky malé děcko, teď byla úžasná vůdkyně družiny. Využila veškeré dostupné informace o Temné krysím muži a vytvořila solidní plán boje. Propočítala schopnosti každého člena a ujistila se, že všichni věděli, co mají dělat. To nebylo něco, co by dokázal každý.

„Takže můžeme vyrazit? Shine, lidi?”

„Jo, já jsem připravený.”

„Ano!”

„Pojďme!”

Omlouvám se, že to deprimuju, ale nemám v plánu soustředit se na družinový boj. Protože jsem měl v plánu pokořit Temného krysího muže rychleji, než jsem pokořil Královnu přízraků na 10. podlaží.

Dal jsem si měsíc. Do toho jsem samozřejmě nepočítal dobu, co mi zabere dostat se na 20. podlaží. Věděl jsem, že bylo nemožné sám porazit Temného krysího muže v levelu 16.

Měl jsem v plánu pomalu snižovat počet lidí v družině, jako jsem to dělal vždycky. To bylo samozřejmě za předpokladu, že Temný krysí muž nedával jako kořist předmět na zvýšení hodnot jako Elixíry na kompresi nebo Elixír na tříbení duše.

Takhle řečeno bych neudělal něco takového jako urazit nebo bránit v postupu lidem v mé družině. Budu se držet plánu vůdce družiny. Ale... nebudu to brát tak pomalu jako v Shinině plánu.

„Dobrá... pojďme!”

Jakmile se dveře do bossovy místnosti otevřely, vběhl jsem dovnitř. Ačkoli kněží dávali u druhých členů základní požehnání, já jsem žádné nepřijal. Musel jsem trénovat na to, až budu chtít porazit bosse sám. Nemohl jsem se spoléhat na požehnání.

„Kikik, člověk... Kugagak!”

Probodl jsem svou glévou prvního krysího muže, co jsem spatřil. Gléva Lorda orků, co jsem používal od 6. podlaží, byla pořád efektivní. Ačkoli krysí lidé měli vysoký útok a pohyblivost, aby se to vyrovnalo, měli nízkou obranu. A tak jsem krysího muže dokázal zabít jedinou ranou. Mana byla vážně úžasná. Stačilo kopí pokrýt jen lehkou vrstvou a mělo to takový účinek.

„Jů, Korunní princi.”

„Nedostal jsi požehnání... že ne? Zabil jsi krysího muže jedinou ranou bez požehnání?”

„Ach, Shine, tak skvělé...!”

„V-vůdkyně! Vzpamatuj se!”

Členové družiny se dali do pohybu. Byli o něco pomalejší než já a to stačilo. Bojoval jsem s Temným krysím mužem jenom jednou. Ještě jsem nevěděl, jak nájezd probíhal nebo jak Temný krysí muž bojoval. Než naprosto pochopím proud bitvy, pořád potřebuju jejich pomoc.

Teď bylo jasné, co jsem musel udělat. Mým úkolem bylo zabít 40 krysích mužů rozesetých po sále. Co možná nejrychleji.

„Všichni se soustřeďte na Temného krysího muže! Neútočte na krysí muže. Jen je odrazte, já se s nimi vypořádám!”

„Korunní princ je loví tak rychle, nevypadá to, že bychom se museli přidat.”

„Volní útočníci, zůstaňte u Temného krysího muže! Slyšel jsem, že když má dost času, používá silnou techniku!”

Vyptávala ses! Moji poslední družinu to zmasakrovalo, protože o tom nikdo nevěděl. Jak jsem si vzpomněl, co se přihodilo při posledním nájezdu, vybil jsem si svůj hněv na krysích mužích.

„Kikik, zabijte toho člověka!”

„Silný člověk! Příliš silný!”

„Ukradněte mu kopí!”

V porovnání s přízraky nebo orky byli krysí muži mnohem inteligentnější. Byli první, co se mi snažili ukrást glévu. Ale krysí muži se začali objevovat od 11. podlaží a samozřejmě to nebylo poprvé, co jsem čelil krysím mužům, co se mi snažili ukrást kopí. Ještě se jim to ani jednou nepodařilo. Vždycky jsem je předtím zabil.

„Haaaap!”

Vtlačil jsem do svého kopí manu a pak bodl kupředu. Mana se v mžiku nahrnula do hrotu kopí, vytvořila manovou čepel a rozdrtila příchozího krysího muže. Ačkoli jsem tento stav mohl udržet méně než sekundu, na okamžik to dokázalo prodloužit mé kopí. Nazýval jsem to Prodloužené kopí, ačkoli jsem to nikdy neřekl nahlas, protože to bylo tak nesmyslné jméno.

„A-aura!”

„Ne, spíš než aura, to je... čistá mana?”

„Léčitelé, jen tak nekoukejte. Používejte léčení! Boss je neuvěřitelně silný!” vykřikl tank, jak do nekonečna prováděl cyklus čelit útokům Temného krysího muže a nalákávat ho. Léčitelé se pak velmi omlouvali a začali na něj vrhat své léčení.

Temný krysí muž ze sebe najednou vydal podivný řev.

„Kagugagak! Všechny vás sežehnu!”

„Zastavte ho někdo!”

„Snaží se použít Temnou hřmící explozi!”

Tank, co pochopil můj naléhavý křik, rychle pozvedl svůj štít a třískl jím Temného krysího muže do hlavy.

„Kugagak! Neruš mě!”

„Chcípni!”

Temný krysí muž se dál snažil použít Temnou hřmící explozi. V reakci na to ho tank, Shina a ostatní útočníci bombardovali, jen co zahlédli příležitost. Ale to stačilo jen na to, aby to zpomalilo aktivaci techniky a ne aby ji to zastavilo. Jak absurdní!

Jelikož jsem se cítil pod tlakem, o zbytek krysích mužů jsem se postaral Bouří. Zvedl se manový vír, způsobil krysím mužům nespočet zranění a poslal je vzduchem na jediné místo. Moje Bouře akorát nebyla dost silná na to, aby je zabila, takže jsem své kopí oděl manou a zaútočil na krysí muže, co byli na jedné hromadě.

„CHCÍPNĚTE!”

Kopí, kterým jsem bodl se statečným výkřikem, poslal hlavy několika krysích mužů do vzduchu. A pak jsem jednoho po druhém přesekl zbývající krysí muže. Najednou přede mnou vyskočilo informační okno.


| Temný krysí muž použil Temnou hřmící explozi! |

| Člen družiny Kart von Jinas zemřel. |

| Člen družiny Dezihard zemřel. |

| Člen družiny Jieria zemřela. |



B-B-BUM!

Malá exploze následovaná velkou explozí okamžitě sejmula tři členy družiny. Rychle jsem se obrátil na Temného krysího muže. Srst mu stála a probíjely v ní černé blesky. Ale to nebyla technika, jenom její důsledky. Temná hřmící exploze už skončila a vzala s sebou všechny útočníky. Tank byl naživu díky tomu, že na poslední chvíli použil techniku na záchranu života.

„Léčení! Léčení!”

„Neumírej!”

Tank se na místě chvěl. Byla to reakce na to, že vydržel tak mocnou techniku? Nebo mu ta technika způsobila nějaký stavový účinek? Pak jsem si všiml, že Shina, co byla taky útočník, byla pořád naživu.

„Utekla jsem, když jsem měla divný pocit. Než aktivoval Temnou hřmící explozi, použil nějakou jinou techniku, co zmrazila okolní nepřátele. Ostatní útočníci, které to zasáhlo, nedokázali včas uhnout.”

„Jak jsem si myslel...”

Zdálo se, že Shina byla naživu, protože byla mimo dosah účinků Temné hřmící exploze. Abyste včas unikli, museli jste se vyhnout paralyzační technice, co přišla předtím. Dobrá, uložil jsem si to do paměti. Zdálo se, že Temná hřmící exploze byla technika, kterou jste nemohli vykrýt.

Byl jenom jeden způsob, jak ji přežít. A to bylo nenechat se zasáhnout, jako to zrovna udělala Shina.

Takhle řečeno teď nebyl čas v klidu přemýšlet o účinném dosahu jeho techniky. Tank se nedokázal ochránit před údery Temného krysího muže a léčení nedokázalo udržet krok s jeho újmou.

Jako kdybychom si to předem naplánovali, Shina a já jsme se se zbraněmi v rukách rozběhli k Temného krysímu muži.

„Sršní bodnutí!”

Shinin útok Temného krysího muže zasáhl jako první. Její meč se zbarvil do fialova a když pronikl břichem Temného krysího muže, i jeho tvář se zbarvila do fialova. Jeho drápy, kterými útočil na tanka, se uprostřed pohybu zastavily. A pak se začal točit na místě, jako kdyby byl opilý. Mohlo by to být to?

„Je to jed! Chvíli takhle zůstane!”

Nevěděl jsem, jak dlouhá ta chvíle byla, ale zastavil jsem Bouři, kterou jsem zrovna chtěl použít, a narovnal se. Pak jsem pozvedl kopí do výšky a začal na něj soustředit energii.

„Kuk, tak obrovská rezerva many... je vážně v levelu 15?!”

No, Elixír na tříbení duše a Perutův okruh mi hodně pomohly. Odpověděl jsem mu v duchu a veškerou svou manu jsem vlil do kopí ve své ruce. Nebyla to jenom mana. Abych propukl co největší silou, soustředil jsem veškerou svou sílu na hrot kopí.

Otec vždycky říkal, abych bodl s odhodláním zhroutit celý svět. Moji předkové tomu říkali Nebesa hroutící úder. Já jsem tomu říkal Hrdinský úder.

Z hrotu kopí vybuchlo bílé světlo a zaplavilo celou síň.

„Aaach!”

„Takže to je pravda. Vážně je Hrdina.”

Nakonec se dozvím, co tohle bílé světlo značilo. Prozatím jsem se zaměřoval jen na to, abych svou energii soustředil na jedno místo.

„Připrav se zemřít!”

„Kugagak!”

Zdálo se, že se Temný krysí muž tak nějak zotavil ze Shinina jedu, neboť vycítil nebezpečí a snažil se ode mě vzdálit. Bohužel pro Temného krysího muže bylo příliš pozdě.

Ušklíbl jsem se a vypustil kopí dopředu. Tím myslím, že jsem ho hodil. Kopí prosycené tou energií ji neztratilo jen proto, že se oddělilo od mého těla. Pokud něco, pak ho ta hybná síla ještě zesílila.

„Kugaga, kugagagak!”

Kopí se zabodlo do hrudi Temného krysího muže. Temný krysí muž možná vycítil svou smrt a naposledy se zasmál. Pomyslel jsem si, že byl otravný až do úplného konce, a narovnal jsem se z předklonu, jak jsem to kopí hodil. Hned poté světlo na hrotu kopí vybuchlo.

BUM!
-----------------------------------------------

~ Tak jsem se po raketovém startu uklidnila a nyní můžete aktualizace očekávat v pondělí a ve čtvrtek. Pokud budu mít dobrou náladu, pak bonusovou kapitolku o víkendu. ~

~ Příště se dozvíme, co z Temného krysího muže vypadlo - tedy co bude Shin dalších měsíc drilovat. A konečně kontaktuje Palludii. Jak to dopadne...?! ~

6 komentářů:

  1. ďakujem, teraz môže "drilovať" schopnosti. Má mesiac na jeho porazenie a konečne nech už nezabudne zavolať/napísať Palludii (teším sa na reakcie "prvého" kontaktu).
    PS: teším sa na upresnenie aktualizácii. Nebudem klikať každý deň čo je nové, ale predsa len tu kliknem aj mino dni, ktoré si uviedla, ak by si sa niekedy "raketovo rozbehla".

    OdpovědětVymazat
  2. No s Palldiou o spravil vlastne dobre. Tým,že na nu kašlal správal sa inak ako ostatný a jej záujem o neho sa stále zvyšoval.

    OdpovědětVymazat