středa 14. března 2018

DM - kapitola 54


Kapitola 54 – Stín a mág


Tady Satou. Ten, co je slabý vůči hororovým filmům, takový Satou. Nevadí mi duch nebo přízrak, ale děsí mě tváře postav, co se svíjejí hrůzou.




Ten nepřítel, co se tak najednou vyvrbil, přišel ze směru té sovy. Zjevil se z nataženého sovího stínu, je to silueta člověka v černé róbě. Neviděl jsem mu do tváře, protože měl kápi a dlouhé rukávy.

„Přišel jsem si pro tebe, Mio.”

Mia vedle mě se třásla. „...Ne.”

Tento muž s ohnutými zády je bezpochyby ten mág. Ta sova seděla muži na rameni. Je to mazlíček nebo jeho služebník?

Strčil jsem si Miu za záda, abych ji ochránil, a podíval se na jeho statistiku. Jmenuje se Zen, má vysoký level 41. Technika je— [Neznámá]. Tenhle nepříjemný pocit, je stejný jako Arisa a hrdinové? Celý nervózní jsem si dál pročítal jeho statistiku— Co je tohle?! I tady se objevila technika [Neznámá].

Mia se za mnou třásla.

Zhruba to chápu. Tenhle chlápek je příliš nebezpečný pro všechny kromě mě. Obezřetně se s ním vypořádám. Přijde mi to nemožné, ale byl bych rád, kdybychom to vyřešili diskuzí.

„Rád tě poznávám, pane mágu. Já jsem kupec Satou.”

„Nemám co do činění s někým jako kupec.”

Nezdá se, že by se mág vůbec obtěžoval se představit. Přemýšlím, jestli to je proto, že na kupce kouká z patra anebo má prostě jen nízké komunikační schopnosti.

„I když se mnou nemáš co do činění, je mou povinností ochránit tuto dívku. Nepředám ji podezřelému muži.”

„Hm, zdá se, že tě chrání spoustu šikovných žoldáků, ale pokud se mi postaví, vznikne z toho krveprolití, rozumíš?”

Stále sehnutý mág ukázal svou holí.

„To není dobré! Pane, tenhle chlápek je příliš silný,” varovala mě Arisa zezadu.

„Jsem velký Král Noci. Je dobře, že znáš svoje místo, ale spodina nemá právo mě nazývat tenhle chlápek.”

Tohle je zlé, mág přesunul pozornost k Arise.

„■■■■ ■——”

Mág začal směrem k Arise zaříkat magii.

Nechci opustit Miu, ale teď si to nemůžu dovolit. Vyrazil jsem k mágovi a pěstí jsem ho udeřil do břicha. Ale ten úder nedokázal zastavit jeho zaříkávání. Pěst se mi zabořila do jeho róby, ale vůbec nijak nezareagoval. Je to jedinečná technika tohohle chlápka?

„——Stinný bič.”

Když mág dokončil zaříkávání, stín z jeho nohy se protáhl a utvořil něco, co vypadalo jako kopí. A to se vrhlo k Arise. To je stinný bič?

Odstupoval jsem od mága a vložil jsem se mezi stinný bič a Arisu. Celým svým tělem jsem ten stinný bič vykryl a ten se mi omotal kolem těla. V tu chvíli jsem pocítil jemné píchání.

>[Získána technika Stínová magie]

>[Získána technika Odolnost vůči stínu]

Co tím myslíte, odolnost vůči stínu. Ach, už to bylo dlouho, co moje věděcká krev popřela fantazii. Ale z téhle potíže jsem něco vytěžil. Mám pocit, že technika odolnosti bude v této situaci jen málo důležitá, ale byť i jen o trošku zvyšme šanci, že Miu ochráním.

Přidělil jsem Odolnosti vůči stínu technické body a aktivoval ji.

„Hm, to je neuvěřitelné tělo. Vážně jsi kupec?”

„Jeden můj kamarád mi říká mrštný kupec.”

Na pozadí naší konverzace jsem slyšel Arisino fňukání: „Je to na nic, vážně to nezabralo.”

Když mág začal se zaříkadlem, Arisa provedla protiútok? Její magická moc o trochu klesla. U mága neproběhla vůbec žádná změna, pravděpodobně má nějakou odolnost.

„Aby ses postavil před ženu a ochránil ji před mým útokem, máš mou chválu.”

„Když mě tak obdivuješ, neustoupíš?”

„To je něco jiného. Miu potřebuju, abych dosáhl svého cíle.”

Konečně jsem se dokázal osvobodit ze stínového biče. Kvůli tomuhle stínovému biči jsem utržil zanedbatelnou píchavou újmu, ale jelikož nemá žádnou hmotu a žádnou reakci, nedokázal jsem ho servat. A přesto se dal použít na svázání, to je ale fantastická substance.

„Co je tvým cílem?”

„Nemá smysl ti to povídat. Pokud chceš Miu zachránit, přiveď s sebou hrdinu.”

„Máš nějakou zášť vůči hrdinům?”

Mág na to neodpověděl a jenom se nahlas smál s pohledem upřeným k obloze. Spolu s jeho smíchem se u jeho nohou objevilo nespočet stínových bičů.

To předchozí kouzlo si uchovalo účinek?

Hodlaly unést Miu, co tam jen tak apaticky stála. Pokud fyzický útok nezabírá, co takhle magický útok? Vytáhl jsem z kapsy magické pistole, vzal je do obou rukou a nastavil měřítko na MAX. Někoho na úrovni tohohle chlápka něco takového pravděpodobně nezabije.

„Vedle jak ta jedle.”

Po mágových slovech se magické biče natáhly ke mně a Mie. Zastavil jsem je magickými pistolemi. Tasení dvou pistolí najednou mi přijde jako spravedlivé zapálení z nějakého filmu, nelíbí se mi to.

Funguje to.

Podařilo se mi zničit každý magický bič, co se k Mie blížil, zatímco jsem si kolem těla nechal omotat ten, co mířil na mě. Jak jsem čekal, nebyl jsem schopen je zničit všechny.

„To jsou celkem dobré zbraně.”

„Vážně? Pokud necháš Miu na pokoji, jednu ti dám, co ty na to?”

Zatímco jsem mágovi nabídl obchod, rozdrtil jsem magickými pistolemi stínový bič, co se mi ovíjel kolem těla. Zezadu jsem zaslechl Miin krátký výkřik. Otočil jsem jenom hlavu, Miu spoutal stín, co se objevil z jejích nohou.

Z mága se zjevilo víc stínových bičů a spoutaly mě.

Mág začal odříkávat novou magii. Nemůžu dovolit, aby aktivoval další magii, a tak jsem na mága vystřelil magickými pistolemi. Jeho zdraví kleslo, ale okamžitě se před dalším výstřelem obnovilo.

Copak má tenhle chlápek jedinečnou schopnost neporazitelnosti?

Tentokrát jsem zaměřil na jeho hůlku a vystřelil magickou kulku.

„Pomoc nodesu!”

„Pomoc~?”

Zdálo se, že Pochi a Tama se snažily něco udělat se stínovými biči, ale jen jimi proklouzly. Ale zdá se, že i jenom z toho utrpěly nějakou tu újmu, ty dvě s jekotem odskočily.

Liza a Arisa se dívaly tímto směrem ze svého úkrytu, zatímco čekaly na svou šanci a vyhýbaly se magickým bičům.

Všechny magické kulky, co jsem vystřelil, vykryly magické biče, co se objevily z mágových nohou.

A pak konečně aktivoval svou magii [Stínový portál].

Miino tělo se potápělo do stínu.

Vzdal jsem střelbu na mága a hrubou silou jsem držel Miinu horní půlku, aby se neponořila.

„Tu dívku mi vrátíš. Jelikož by mě trápilo, kdybys byl nedbalý, řeknu ti tohle: pokud se ji pokusíš silou vytáhnout, připravíš ji o život.”

I mág se potápěl do stínu. Pořád nevidím jeho tvář.

„Takovému mimořádnému stvoření jako já se nemůžeš rovnat, vzdej se svého nerozumného boje. Pokud si přeješ smrt, můžeš mě navštívit v bludišti. Aby ses jím probil, očekávám ukázku statečnosti a moudrosti.”

Mág zmizel ve stínu za hlasitého smíchu. Nepočkal, až se Mia úplně ponoří, je to kvůli tomu, že má možnost to udělat, nebo kvůli nepozornosti?

Moje tělo to také skoro vtáhlo do stínu, ale možná kvůli své odolnosti jsem se zastavil sotva v centimetrové hloubce. Tažná síla stínu na Miu je velká. Moje tažná síla je ještě větší, ale Miino HP postupně klesá. Pokud do toho vložím ještě víc síly, její tělo to nevydrží.

Rozhodl jsem se.

„Ariso! Až nastane ráno, jdi požádat o pomoc vedoucího pracovní gildy.”

Jak jsem jí to řekl, nechal jsem se spolu s Miou vtáhnout do stínu.

Arisa a ostatní by měly být schopné se nějak vypořádat se stínovými stopaři. Doufám, že pokud možno bez zranění.

Ten vedoucí je nespolehlivý, ale tentokrát je v nebezpečí člověk z jeho kmene, Nadi by to měla být schopná nějak zařídit.




Když jsem se ponořil, kolem mě byl jen černočerný prostor. Nebyl tam žádný zvuk, ani žádné světlo. Skutečně mám pocit, jako bych byl ve stínu. Samozřejmě tu není ani žádný vzduch.

Je to opravdu trochu bolestivé. HP mi klesá rychleji, než když se kolem mě ovinul stínový bič. Ale možná kvůli samoléčbě se to v pravidelných intervalech obnovuje. Možná už nejsem schopen zemřít na udušení.

Dokonce i kdyby tu byl vzduch, člověk by se zbláznil, kdyby v tomto prostoru strávil příliš dlouho. Kvůli nedostatku kyslíku se nedokážu moc soustředit.

Ano, a co Mia?

Jelikož nedokážu zahlédnout ani vlastní tělo, nemusím ani říkat, že ji nevidím.

Vytáhl jsem z inventáře Světelnou kapku a vlil do ní magickou moc. Myslel jsem si, že tak se uvidím, ale nefungovalo to. I na radaru se zobrazuju jenom já.

Po dlouhé době neaktivity jsem použil techniku [Průzkum celé mapy]. Ale monitor radaru zůstal bohužel stejný. Možná že tu jsem vážně jenom já.

Otevřel jsem mapu a podíval se do ní. A tam je něco napsáno— [Oblast bez mapy].

„Co to je, hra!” namítl jsem.

A pak jako by se můj hlas odrážel tam a zpět, stínový prostor se beze zvuku tříštil jako sklo a zmizel ve střepech.




Jsem na místě, co se podobá místnostem, co šlechtici používají ke slyšením. Je to kolmá místnost jako tělocvična seříznutá v půlce. Podlaha je z kamene, podél stěn stojí tlusté kruhové pilíře a ze svícnů připevněných na stěnách sálá magické světlo podobné LED-světlu. Úplně na konci interiéru je trůn a také tam duhovým světlem problikává koule 2 metry v průměru, zatímco se vznášela zhruba ve výšce kolen.

Spící Mia seděla na trůnu. Vedle ní stála neznámá, nádherná blonďatá žena a ošetřovala ji. Ve tváři vypadala přesně jako Mia, ale prsa měla ostudně velká. Ne, na něčem takovém nezáleží.

Mág, co prsty přejížděl po něčem, co vypadalo jako stojánek na noty vedle trůnu, si mě všiml, než jsem k němu stačil vyrazit.

„Absurdní!”

I když byl takhle překvapený, ten chlápek prsty dál hrál na stojánek.

„Ano, absurdní! Jak jsi unikl z mého stínového vězení! Skupina lidí v tak nízkém levelu jako ty by ho neměla rozbít.”

Jsi překvapený, chvástáš se nebo na mě shlížíš, rozhodni se.

Trochu se mi třásly nohy, přemýšlím, jestli to je účinek z toho předešlého stínového prostoru.

„Mám s sebou světelný amulet. Stínová magie na mě nebude účinkovat.”

Ups, nehodlal jsem mu říct skutečný důvod, ale i když jsem ho jenom klamal, veškeré detaily byly až moc příhodné. Je to díky technice Klam?

„Aha, nemůžu dovolit neférovost. Do této místnosti mohou vstoupit jenom lidé, co bludiště porazili. Můžou sem přijít jenom lidé, co si to zasloužili. Takové je pravidlo.”

Tam se mág zastavil a přikývl na vlastní slova.

„A hrdina, který se sem dostane, bude oprávněn zabít mě, Krále nesmrtelných.”

Co to tenhle chlápek říká?

Porazit bludiště, to se chce zabít? Navíc copak na začátku neřekl, že je Král noci? Nedokáže se shodnout na vlastním jméně. Ale spíš než tohle se cítím mírně nahněvaně. Kvůli té jeho výmluvě. Zatáhl děvčata a Miu do potíží kvůli takovému důvodu?

„Pokud chceš umřít, jdi si umřít sám. Nezatahuj do toho druhé.”

„Fuhahaha, bůh mě požehnal, jsem nesmrtelný.”

Je to nepříjemné, ale pokud budu pokračovat v tomhle hloupém hovoru, zase nabudu sílu v nohách.

Ale nezdá se, že ten chlápek hodlá pokračovat. „Takže nechám tě odejít z velitelské místnosti.”

Dveře vedle trůnu se otevřely a pak—
-----------------------------------------------

Hlavní stránka novely
Seznam technik
Seznam postav

<Předchozí>...<Následující>

1 komentář: