pondělí 18. dubna 2022

ICDS - kapitola 242


Kapitola 242 – Co se stalo dvakrát... (2)


„Dobré ráno, bratře.”

Druhého rána poté, co jsem se vyspal po pěkné přestávce v kobce, jsem přišel tváří v tvář podivné scéně. Yua byla samozřejmě stejně andělská jako vždycky, ale problémem bylo...

„Co to držíš?”

„To je vejce, bratře!”

Yua měla v náručí velké rubínové vejce, co zářilo rudým světlem. Zeptal jsem se jen tak pro jistotu, ale vážně to bylo vejce. Yua to vejce za řeči jemně hladila.

„Pokud ho budu takhle držet, dítě se vylíhne dřív, hehe.”

„Ehm, hmm, hodně štěstí...?”

„Díky!”

Nevěděl jsem, jestli Yuino hnízdění vyjde, ale pravděpodobně na tom nezáleželo, když vypadala tak roztomile. Ale při pohledu na ní s vejcem jsem si vzpomněl na to kovové vejce, o které se Ruyue starala v Elfí zahradě. Jak jsem zamířil do kobky, povolal jsem Ruyue a zeptal se:

„Už se to vejce vylíhlo?”

[Ne, pořád spí. Myslím, že čeká, až zesílíš, Shine!]

„Na to, že to je vejce, je pěkně drzé...”

Tím zesílit měla pravděpodobně na mysli moje elementalistické techniky. Mezi mnou a vejcem už vzniklo nějaké to pouto. A bezpochyby vědělo, že jsem nemohl ovládnout čtvrtého elementála. Bylo vskutku drzé. Přemýšlel jsem, jak úžasné bude.

„Přirozeně to zjistím, až moje techniky vylevelují. Ruyue, dneska půjdeme bojovat s něčím silnějším.”

[Jo!]

Upřímně mě to vážně netrápilo. Nějakou dobu nebude žádný pán podlaží, kterého bych nemohl porazit pomocí Suveréna. Teď jsem měl zrak upřený někam výš a dál. Prolomit se nejvyšším podlažím kobky. Povídalo se, že to ještě nikdo neudělal. A pokořit celé Beyond. Tyto cíle mi už nestačily. Musel jsem přerůst to, co mi kobka mohla dát.

[Už je to dlouho, co sem někdo přišel. Jsi třetí vyzyvatel od chvíle, co jsem v tomto vězení lapený.]

„Třetí? Ty jsi...”

Dullahani i Smrťáci se na mě uměli akorát vrhat jako hlupáci, takže jsem čekal, že Pán 20. podlaží Beyond bude stejný. Ale ten jeho hlas byl klidný a kosa, co měl v ruce, nebyla tak velká jako kosa Smrťáka. Zdálo se, že měl víc vlastností ze smrťáků, neboť ani hlavu neměl odťatou jako Dullahanové.

Akorát na rozdíl od smrťáků, co na sobě měli hadry, on měl tlusté brnění a jel na voze, co byl zapřažený za bezhlavé koně.

[Neprozradím jména poražených, neboť to jsou pro mě jen čísla. Hrdino, pozvedni svůj meč a kopí. Já jsem ten, co zkouší, ten, co věčně umírá, sběratel falešné smrti. Všichni, co mi tu čelili, zakusili víc než jen jednu smrt. Budeš schopen mě porazit?]

Zvedl hlavu. Měl dlouhé vlasy a bledou, ale přesto nádhernou tvář. A ta tvář nepatřila muži! Ten nečekaný objev mnou mírně otřásl, ale brzy jsem se uklidnil a zeptal se: „Jsi žena?”

[No ano. Ačkoli jsem klesla do podřadného stavu, kdy nemohu zemřít, rozhodně jsem žena. Ale pokud toto otupí čepel tvého kopí, vážně mě to zklame, Hrdino.]

„Vypadám, jako že se to stane?”

[Jsem ráda, že ne.]

Zaujala na svém vozu postavení. Bezhlaví koně zaržáli a začali se připravovat vyrazit vpřed. Okamžitě jsem viděl tu sílu, kterou se poženou vpřed. Široce jsem se usmál a zakřičel jsem, zatímco jsem uvolnil své charisma: „Lilithino pokušení!”

Uplynul jenom den od chvíle, kdy jsem prohlásil, že to nikdy nepoužiju. Ale věděl jsem, kdy použít svou výhodu!

| Použil jsi Lilithino pokušení! Ukradl jsi svému cíli 50% HP a MP! |

| Cíl je pod vlivem stavového účinku Probuzený hněv. Výměnou za 50% nynějšího HP se její schopnosti zdvojnásobily! |

[Kuaaaaa! Ty si troufáš mě urazit touto ubohou technikou!]

| Hněv Starší Smrtky prudce vzrostl a aktivoval Kletbu Smrťáka! Po dobu 5 minut je šance na utržení kritického úderu od Starší Smrtky 10x větší! Útočná síla a rychlost Starší Smrtky vzroste, čím víc bude útočit! |

Kdo by si pomyslel, že se aktivuje Probuzený hněv! Jakmile Starší Smrtku zasáhlo Lilithino pokušení, v šoku se zarazila. Ovšem brzy nato zahučela hněvem a pozvedla svou kosu. Kvůli mému brnění už bylo snadnější, abych utržil kritický úder, ale teď to bylo ještě 10x pravděpodobnější? Každý úder bude prakticky kritický! No vážně, nic nebylo snadné!

[Za tohle zaplatíš! Setnu ti život!]

Na kose se začalo soustředit obrovské množství many, což nad kosou vytvářelo neblahou šedou auru. Co jiného čekat od Pána 20. podlaží Beyond, v reakci na tu mocnou auru mi tělo ztuhlo.

„Jen jsem použil svou techniku!”

Použil jsem Božskou rychlost a vystřelil jsem do nebe. Zároveň s tím se ve mně vzedmula Sharanina moc a já ještě víc zrychlil. Tucty aurových čepelí, co vystřelila, proletěly kolem mě a když zasáhly strop, vybuchly v strašlivém hluku.

Tohle byl jenom začátek. Bezhlaví koně dusali ve vzduchu a řítili se ke mně! Ten vůz létal!

[Pokud jsi Hrdina, bojuj se mnou svou silou!]

„Silou? Jasně!”

No ano, rychlost i síla Starší Smrtky byla strašlivá. Když měla všechny schopnosti zdvojnásobené a když použila svou zvláštní techniku, síla jejího ducha byla drtivá.

Ale momentálně měla jen polovinu své many a čtvrtinu HP! Byla skleněným dělem. A v tom případě to bylo prosté. Musel jsem ji prostě zasáhnout, než zasáhne ona mě!

„Kuaaaaang!”

| Použil jsi Mrazivý řev! Všichni nepřátelé na bojišti na místě zmrznou. Všichni spojenci jsou dočasně ve stavu super-brnění a všechny schopnosti vzrostou o 50%. Při boji s nepřáteli pod vlivem Mrazivého řevu se tvoje šance na uštědření kritického úderu zdvojnásobí. |

[Kuuk?!]

Ačkoli Mrazivý řev neprojevil svůj plný účinek proti mocným nepřátelům, s kterými jsem v poslední době bojoval, původně to byla strašlivá technika, co všechny nepřátele přimrazila na místě! Jelikož nedokázala zmrazit ani Dračí zombii na 15. podlaží, nebylo možné, aby dokázala zmrazit Starší Smrtku.

Ale stejně dokázala skrz na skrz zmrazit vůz a bezhlavé koně!

[Máš akorát malicherné triky!]

„Tím myslíš mocné schopnosti!”

Vůz bez námahy spadl. Starší Smrtka bez váhání vyskočila z vozu, zatímco já už jsem se k ní řítil, jen co jsem použil Suveréna. V obklopení Enigmy jsem použil Božskou rychlost. Pravděpodobně jsem jí připadal jako paprsek černého světla.

Starší Smrtka si uvědomila, kde jsem, až když jsem se zjevil před ní. Rychle pozvedla svou kosu, ale já už jsem jejím směrem bodl své kopí.

[Kuk, zbabělče! A ta moc!]

„Pokud jsem se ze všech těch bojů, co jsem zažil, něco naučil, pak to, že vítězství přemůže vše!”

[Kuhuk!]

Chaotické kopí jí proniklo prsním kyrysem. Hrdinný úder posílený Enigmou snadno ignoroval obranou sílu brnění. Jak už jsem dřív řekl, zůstala jí jenom čtvrtina HP. Ačkoli neumřela okamžitě, byla na pokraji smrti. S největší pravděpodobností jí zůstalo méně než 5% HP.

[Kuuk, tak snadno... I kdyby mi byla souzena věčná šikana, neuhnu z cesty někomu, co pokořuje ženy!]

„Nikdy jsem neřekl, že bys měla. Najdu si tu cestu a sám se po ní vydám!”

Řekla mi, abych s ní bojoval, aniž bych bral v potaz její pohlaví, ale teď říkala, že jsem ji pokořil jen proto, že jsem použil techniku. To bylo ale absurdní. Dokonce mě ta její slova ranila!

Znovu jsem použil Božskou rychlost a hrubě jsem z jejího těla vytrhl své kopí. S aktivovaným Suverénem jsem se nemusel trápit kvůli maně. Ona na mé pohyby jen stěží zareagovala a vystřelila ke mně šedou aurovou čepel. Možná to bylo tím, že měla zdvojnásobené schopnosti.

[Ukradnu ti měsíc! A pak se uvidíme!]

„Promiň, ale tu tvoji nabídku na rande budu muset odmítnout!”

Mocná aura mohla poničit své okolí i bez kontaktu. S pomocí Božské rychlosti jsem vystřelil zpět, zvětšil jsem délku a tloušťku Chaotického kopí a znovu jsem jí probodl tělo.

[Kahaak! Ty mizero!]

„Skončeme to!”

[To ty skončíš, Hrdino!]

V té chvíli ze všech stran vybuchla aura Starší Smrtky. Aura, co měla ve své kose, se rapidně scvrkávala, teleportovala se na náhodná místa a tam vybuchla!

Nemyslel jsem si, že by mohla existovat tak vytříbená aurová technika a zíral jsem na tu scénu. Brzy jsem si uvědomil, že teď nebyl čas obdivovat její techniku, neboť mi HP klesalo, i když mě chránila Enigma.

[Kuuuk! Myslíš si, že před tebou pokleknu?!]

„Živelná čepel!”

K čepeli kopí se přidala vrstva elementálů. V mžiku se ta díra v těle Starší Smrtky zvětšila. A pak Starší Smrtka s rozšířenýma očima sklonila hlavu.

[N-nemožné...!]

Kopí, co jsem držel, najednou pozbylo svou tíhu. Tělo Starší Smrtky se roztříštilo na částice světla.

| Úžasné! Jsi první v historii Beyond, kdo na první pokus uspěl v lovu Starší Smrtky sólo! Za odměnu jsi získal 3 technické body. Technických bodů celkem: 39 |

| Získal jsi titul Mistr Starší Smrtky. Všechny stavové hodnoty +2. Tento účinek přetrvá, i když bude titul deaktivovaný. |

| Pokořil jsi 20. podlaží Beyond. Získal jsi právo vstoupit na 71. podlaží. |

| Tvé maximální HP a MP vzrostlo o 2%. Získal jsi 5 bonusových stavových bodů. |

| Techniky, které jsi při pokroku 20. podlažím Beyond často používal, získaly EXP. |

| Získal jsi poslední odměnu, která zůstala skryta Prvnímu průzkumníkovi. Blahopřejeme! Štěstí +10. |

| Tajemství. Čepel skrytá ve stínech (epické) |

„To bylo snadné... příliš snadné.”

Ačkoli jsem ji snadno porazil, Starší Smrtka byla nepochybně mocná. Vůz tažený bezhlavými koni byl nesmírně rychlý (ačkoli jsem se jich zbavil Mrazivým řevem), kvůli Kletbě Smrťáka mi běhal mráz po zádech (ačkoli mě tím Starší Smrtka nikdy nezasáhla) a její okamžité zrychlení a strašlivá aura se nedala popsat slovy. Kdyby nebylo Lilithina pokušení, možná by bylo obtížné ji pokořit i s pomocí Suveréna.

Ale nakonec to byla žena a já muž, slabý muž. Tu svou přísahu, že už Lilithino pokušení nikdy znovu nepoužiju, jsem tak rychle porušil...

„Říká se, že co se stalo dvakrát, stane se potřetí... Zatraceně, od teď to použiju jenom na nepřátele, u kterých vím, že je to zabije!”

S touto bezvýznamnou přísahou jsem deaktivoval Suveréna. A okamžitě poté...

| Blahopřejeme! Získal jsi pravé jméno boha ničení Šivy! |

Co se v minulosti stalo dvakrát, se stalo potřetí.
-----------------------------------------------

Autorova poznámka:

Jak vidíte, kobka bude nějakou dobu snadná. Když uvážím Shinovy schopnosti, bylo by divné, kdyby tomu bylo jinak. Takže události v kobce ukážu rychle a víc se zaměřím na nebezpečí, kterým bude Shin čelit v realitě. Ale kobka jednoho dne znovu udeří. Už mám všechny postavy připravené!
-----------------------------------------------

~ Shin se s tím nepáral... A ani Šiva ne. Všímáte si, že Shin nedostal ani na výběr a prostě mu to luplo nové boží jméno? ~




4 komentáře: