čtvrtek 21. dubna 2022

ICDS - kapitola 243


Kapitola 243 – Co se stalo dvakrát... (3)


| Tvoje Síla, Konstituce a Magie vzrostla o 20%. Všechny stavové hodnoty +5. Zvýšila se spřízněnost se všemi živly a velmi se zvýšila spřízněnost s živlem světla. Velmi se zvýšila odolnost vůči jedu. |

| Jednou denně můžeš povolat Šivův trojzubec Trišula po dobu 30 minut. Povolaná Trišula prosytí tvou zbraň a řád techniky Boj s kopím se zvýší o 1. Při útoku máš 10% šanci, že na nepřítele zaútočíš třikrát a uštědříš 3x normální újmu. |

| Jednou za měsíc můžeš povolat Šivovu ganu Nandi po dobu 5 minut. Nandi je obrovský býk a po povolání začne běsnit, aniž by se staral o své tělo. Má moc, co se hodí ke ganovi Boha ničení, vrhá se vpřed s jediným účelem, a to zničit tvůj cíl. |

| Jednou za rok můžeš použít Oko Boha ničení. Povídá se, že to je třetí oko, co má Šiva na čele. Když se otevře, vystřelí z něj mocný paprsek světla. Jelikož cestuje rychlostí světla, povídá se, že se mu nedá vyhnout a že dokáže vše zničit. Jeho útočná síla se zvýší na základě tvých stavových hodnot. |

| S lidským tělem jsi získal pravá jména tří bohů! Toto je zázračná událost, kterou kobka za celou svou historii nezažila. Ačkoli tu je nespočet jiných bohů, co by si přáli ti udělit své jméno, pro lidské tělo je nesmírně obtížné nést pravá jména čtyř bohů. Ale pokud pokročíš ze své nynější říše, možná budeš moct získat pravé jméno čtvrtého boha! |

Ačkoli jsem si myslel, že jsem zesílil, ten šok, co jsem utržil tentokrát, byl enormní. Když jsem získal Hermovo pravé jméno, rychlost se mi zvýšila o 15%. A když jsem získal Diovo pravé jméno, Síla a Charisma se mi zvýšilo o 15%. Ale tentokrát se mi Síla, Konstituce a Magie zvýšila o 20%!

A bez poklesu u ostatních stavových hodnot!

Z 15% na 30%, z 30% na 60%. Větší vliv na mé tělo neměl ani tak ten šok z dvojnásobeného procenta, jako spíš šok ze změny v Síle, Konstituci a Magii. Bylo to tak velké, že jsem měl pocit, že se mi tělo rozpadá, i když jsem jím pokořil 20 podlaží Beyond a byl jsem v levelu 71.

Ta bolest se ani nedala srovnávat s tím, když jsem získal Diovo pravé jméno. Celým mým tělem protékala nezměrná božská moc, zesilovala mi manu a posilovala svaly a kosti. Tělo se mi vyvíjelo, aby se více podobalo tomu božskému. Zatínal jsem zuby, abych neupadl do bezvědomí.

„Zatraceně... tentokrát ani nemám na výběr z pravých jmen...!”

Dokonce i Zeus a Thor nabídli svá jména společně. Zdálo se, že nejsilnější božstvo hinduismu nechtělo být srovnáváno s jiným bohem. Nechtělo se dostat do situace, kdy by musel čekat na mé rozhodnutí. Jeho způsob udělování svého pravého jména byl příliš násilný.

10 minut jsem se svíjel bolestí, zatímco jsem snášel probíhající proměnu svého těla. Když ta bolest polevila a já vstal, cítil jsem tu změnu. Když jsem si zkontroloval statistiku, HP mi překročilo 100 tisíc a MP 180 tisíc. 180.000! Množství many, co mi protékalo tělem, teď bylo takhle monstrózní!

„Hmm...”

Ale nepřítel světa, kterému jsem čelil na světě Sylon, měl ještě mocnější manu. A nejenom manu, ale i ryze fyzické schopnosti překonaly veškeré mé představy. I když jsem zesílil, mohli být další, co byli ještě silnější. Nebylo zaručeno, že ten neznámý nepřítel světa, kterému Země čelila, byl slabší než vůdce Knihochodců. A Démonický lord byl bezpochyby silnější. Dokonce ani se třetím pravým jménem jsem si nevěřil, že bych Démonického lorda dokázal připravit o život.

To samozřejmě neznamenalo, že jsem byl slabý. To jenom, že jsem se srovnával se špatným jedincem. Pokud dobře zužitkuju moc, co jsem tentokrát získal, pravděpodobně bych dokázal vyrovnaně bojovat s nepřítelem světa na úrovni Lávového krále.

Trišula, co mi zvyšovala řád techniky Kopí a útočnou sílu, pro mě byla dokonalá. A ačkoli se Nandi dal použít jen jednou za měsíc, také to byla širokosáhlá zbraň s nezměrnou ničivou mocí.

A nakonec tu bylo Šivovo třetí oko, co mohlo zničit cokoli. Jelikož se dalo použít jen jednou do roka, jeho ničivá moc byla zaručená. Dokonce ani Démonický lord nebude moct tento útok ignorovat. Jak jsem o tom všem přemýšlel, byl jsem plný elánu. S tímhle jsem získal další mocný způsob útoku!

„Dobře. Pořád můžu o hodně zesílit!”

Teprve jsem pokořil 70. podlaží. Včetně Beyond a První kobky jsem měl před sebou stále 60 podlaží. Rozhodně jsem mohl několikanásobně zesílit.

„Odměna...”

Okno zprávy mě neustále pobízelo, abych si vybral odměnu. Měl jsem jenom jednu možnost, takže jsem nevěděl, proč mi to prostě nedali! S bručením jsem si vybral Čepel skrytou ve stínech. Čekal jsem, že to bude zbraň, ale byla to nečekaně náušnice.

| Čepel skrytá ve stínech (epické) |

| Odolnost – 850/850 |

| Omezení vybavení – Mistr Starší Smrtky, Síla 300+, Magie 300+ |

| Možnosti – Síla +30, Magie +30. Když útočíš nebo jsi pod útokem a zásah je kritický úder, objeví se velká kosa smrťáka a zaútočí na nepřítele. Útočná moc kosy smrťáka se zvýší na základě hodnot tvé Síly a Magie. |

„Ach, tohle je...!”

Popis toho předmětu byl krátký, ale nad jeho účinkem se nedalo ohrnout nosem. Velkou výhodou bylo, že se to také aktivovalo, když mě zasáhl kritický úder. Ačkoli to budu muset aspoň jednou použít, abych si udělal pevný úsudek, to spojení „kosa smrťáka” bylo podivně lákavé.

Poté, co jsem dlouho přemýšlel o svých možnostech, jsem si sundal Náušnici Krvavého succuba a nasadil si Čepel skrytou ve stínech. Tmavě rudá barva Náušnice Krvavého succuba vypadala dobře v kombinaci se Zlatou slzičkou, co měla nádherný zlatý drahokam. Ale černý kov Čepele skryté ve stínech byl mužnější a neladil ke Zlaté slzičce.

Při pohledu na svou tvář, co se odrážela v čepeli mého kopí, jsem váhal. Bylo tohle v pohodě?

„No, nejvíc záleží na mých stavových hodnotách, prostě to ignorujme. Taky mám pocit, že ze mě sálá méně vůně.”

Náušnice Krvavého succuba měla účinek, kdy zesilovala mé Charisma a sálala z ní vůně, kvůli které bylo pro opačné pohlaví snazší mě mít rádo. Ačkoli se účinek Náušnice Krvavého succuba ztratil kvůli mému přehnaně vysokému Charisma, stejně jsem cítil, že když jsem si tu náušnici sundal, že se ta vůně zmírnila. Byl jsem si jistý.

Jak jsem vkročil do Obchodu, rozhodl jsem se dát Náušnici Krvavého succuba Yuě, co pravidelně využívala hodnotu svého Charisma. Když mě Loretta spatřila, trhla sebou.

„Aa! Shine, ty jsi získal další pravé jméno?!”

„Jo, Šivovo.”

„Šiva... Bůh ničení?! Shine, tvoje tělo dokázalo obsáhnout moc Šivy? Zrovna jsem přemýšlela, jak se mi zdálo, že máš jiné tělo... Budu to muset prozkoumat.”

Loretta mě s překvapenou tváří tu a tam osahávala...

„Jasně vidím, na co jiného myslíš.”

„Jen jsem se snažila zkontrolovat, jestli je s tvým tělem něco špatně, Shine...”

„Eit.”

Když jsem ze sebe Lorettu silou stáhl, našpulila rty a zabručela. Ignoroval jsem její stížnosti a zeptal jsem se: „Tak co, je něco špatně?”

„Ano? ...Ach.”

„...S těmi svými zlovolnými úmysly jsi na to naprosto zapomněla...”

„Uhu.”

„Nemysli si, že se něco změní, když se roztomile usměješ.”

Pak mi Loretta důkladně zkontrolovala tělo bez vedlejších úmyslů. Pak mi řekla, že moje tělo bylo napjaté, neboť moc třetího boha byla v rozporu s mocí prvních dvou bohů. Myslel jsem si to samé.

„Takže si určitě odpočiň!”

„Vážně musím? 71. podlaží nebude těžké.”

„Přijmout do jednoho těla moc tří bohů je už tak šokující. Než si najdou rovnováhu, potřebuješ odpočívat. Pokud to půjde, nepoužívej jejich moc a pořádně si odpočiň.”

„Ale už včera jsem si hojně odpočinul. Vážně musím víc odpočívat?”

Když jsem se na to s povzdechem zeptal, Loretta tleskla a strčila svou hlavu k mé. Upřeně na mě zírala těma svýma zlatýma očima.

„V tom případě si se mnou pojď hrát! Chci tě pozvat na jídlo, Shine! Pojďte spolu do Elfí zahrady, honem!”

„Ne, tvoje oči vypadají až moc nebezpečně, Loretto.”

„Nemám žádné zlé úmysly, vážně! Ani trochu!”

Spíš bych věřil slovu své matky, že mi vrátí mé novoroční kapesné, co jsem jí svěřil, než Lorettě s takovýma zvířecíma očima.

„Vrátím se, Loretto.”

„Ach, aaaaa! Shine, Shineeeee!”

Mávl jsem rukou na Lorettu, co zoufale křičela mé jméno, a odešel jsem na Zemi. Z toho šoku, že jsem obdržel pravé jméno Šivy jsem se vážně cítil trochu mimo, a tak nějak jsem cítil, jak se v mém těle srážely tři neovladatelné moci. Ale od té doby, co jsem se naučil manu, jsem měl způsob, co vyléčil veškeré podivné stavy mého těla. A to Perutův okruh.

Yua šla do školy, otec a Ludia byli v kobce a matka byla v práci. V důsledku čehož jsem byl sám doma. V tom pokojném poklidu jsem začal cirkulovat Perutovým okruhem.

Shromáždil jsem tu vířící manu na jednom místě a rotační silou Perutova okruhu jsem násilně natáhl ty tvrdohlavé moci. Jakmile byly začleněné do proudu Perutova okruhu, rychlost cirkulace se zvýšila. Natahoval jsem do svého těla vnější manu, zatímco jsem ovládal manu ve svém nitru a tříbil jsem ji nekonečnou cirkulací.

„Boží moc je vážně těžké ovládnout... Ne, soustřeď se, soustřeď se.”

Aby si člověk více zvykl na boží pravé jméno a aby lépe vytáhl jeho moc, bylo třeba aby tu božskou moc identifikoval a vládl jí. Hermovu, Diovu a Šivovu moc jsem rozpoznal jako oddělené entity a pracoval na tom, abych je ovládl.

Při boji s nepřáteli světa jsem potřeboval být schopný vládnout moci vně systému kobky. Bylo snadné přehlédnout, že i boží pravá jména se ovládala prostřednictvím moci kobky. Ačkoli bylo pěkné mít podporu, co mi pomáhala vládnout boží moci, nakonec jsem tu moc, co jsem měl, musel učinit svou vlastní, aniž bych se spoléhal na kobku. Teprve pak jsem mohl říct, že jsem měl kvalifikaci vlastnit boží pravé jméno.

Slyšel jsem, že dokonce i v minulosti, kdy kobka neexistovala, bohové udělovali svá jména lidem, co si to zasloužili. Stejně jako jsem já vládl Perutově okruhu, technice Boj s kopím a elementálovým technikám bez pomoci systému, v minulosti se boží pravá jména musela lidem také dávat jako jedinečné schopnosti.

A tak jsem musel být schopný použít boží pravá jména, jako kdyby byla moje vlastní. A ne jenom tím, že zakřičím název techniky. Jakmile toho budu schopen, budu se moct nazývat držitelem božího pravého jména. A až to zvládnu, pak moje liga...!

„Hm? Copak tu zrovna něco neproblýsklo?”

Zrovna když mě napadlo, že jsem došel pochopení něčeho důležitého, mi poskočilo srdce. Ale bez ohledu na to, jak moc jsem se snažil vybavit své myšlenky, nedokázal jsem to. Jelikož lámat si hlavu nevedlo k ničemu, rozhodl jsem se znovu soustředit na Perutův okruh. Ať to bylo, jak chtělo, bylo jisté, že jsem kráčel správnou cestou!

Perutův okruh měl schopnost přimět člověka k soustředění. Pokojně jsem cirkuloval Perutovým okruhem, skoro jako kdybych napůl spal. Najednou mě přepadla informační slečna.

| Na Zemi masově vznikly Akční kobky! Je tu příliš mnoho kobek, co je mimo obtížnost minulých kobek. Prosím, pokoř je, než bude příliš pozdě! |

Správně.

Co se stalo dvakrát, stane se potřetí. Náhlý útok Akčních kobek také dorazil v tu nejnečekanější chvíli!
-----------------------------------------------

~ Příště se dozvíme, jak moc špatná situace je. ~



4 komentáře: