čtvrtek 28. dubna 2022

ICDS - kapitola 245


Kapitola 245 – Co se stalo dvakrát... (5)


Ačkoli jsme dokončili utváření týmů, zjištění konečného počtu Akčních kobek a vhodné rozložení týmů teprve začalo. A ani jsme nemohli ignorovat Křídlo Svobody a Strážce jednotlivých zemí. Nevadilo by, kdybychom jim rozdrtili ducha jako předtím, ale teď byli ochotní spolupracovat. Nemohli jsme se tam jen tak vnutit, zatímco tu stále bylo místo k vyjednávání.

Když pokoříme Akční kobky, mohli jsme získat odměny, stavové body a technické body. Odměny, co jsme mohli získat z Akčních kobek řádu A+ a níže, byly omezené a momentálně tu takových kobek bylo dost pro nové členy Revivalu.

Pokud by to šlo, ne, Křídlo svobody a Strážce si také určitě museli vzít nějaké ty Akční kobky. Všechno to se nedalo udělat za jediný den, a tak jsme museli počkat s vědomím, že nás tlačí čas.

Jak jsme čekali, až se vypořádáme s logistikou, samozřejmě jsme jen tak nelelkovali. Okamžitě jsme těch sedm průzkumníků zavolali do Koreje a všichni dorazili nesmírně rychle. Slyšeli tu zprávu o objevení Akčních kobek a čekali na naše zavolání. Když všech sedm průzkumníků dorazilo, začal jsem vysvětlovat nynější situaci.

„Všichni by měli vědět, co to jsou Akční kobky, že?”

„Ano.”

„V tom případě doufám, že si každý uvědomuje, v jak velkém nebezpečí Země je. Revival má samozřejmě v plánu, stejně jako v minulosti, zničit veškeré Akční kobky.”

„Slyšel jsem, že dosud jsme jich objevili přes 800.”

Po komentáři jednoho průzkumníka jsem zakroutil hlavou.

„Ani zdaleka. Je jich tu snadno přes tisícovku. Tentokrát se Akční kobky vážně překonaly. Takový rozsah si nikdo nepředstavoval. Musíme si pospíšit.”

„Akční kobky můžeme pokořovat, že? V úmluvě o nich nic nebylo,” zeptala se jedna z rozumnějších průzkumnic.

A já jí s širokým úsměvem odpověděl: „Samozřejmě že můžete. Jestliže se dokážeme Akčních kobek zbavit, nezáleží na tom, kdo to udělá. Hlavně nemáme vůbec v plánu vás omezovat. A teď určitě přemýšlíte, proč jsme vás sem zavolali, když nemáme v plánu vás omezovat. No, důvod už byste měli znát. Jinak byste nepřišli.”

„...Můžeme získat pomoc Revivalu?”

Tentokrát to byl průzkumník s celkem hlubokým hlasem.

Přikývl jsem.

„Všichni budou muset pokořovat Akční kobky na základě jejich obtížnosti. Budete moct přijmout pomoc od svých vlád a institucí. Ale Akční kobky se promění na Plošné kobky za... dva měsíce. Kolik si myslíte, že pokoříte kobek, když budete pilně pracovat?”

„Myslel bych, že ne víc než třicet.”

„Pro mě patnáct... Španělsko nemá moc uživatelů vysokého řádu.”

„Moje země mě plně podporuje. Dokážu udělat padesát.”

„Měli byste vědět, kolik kobek posledně pokořil Revival, že?”

Všichni zmlkli. Dobře, už jsem je nemusel přesvědčovat. Zavolal jsem je sem hlavně proto, abych jim poskytl maximum benefitů. Že se o ně takhle moc starám... Neměl by mi někdo dát ocenění?!

„Promiňte, ale týmy jsme vytvořili bez vašeho svolení. Pokud se vám to nebude líbit, samozřejmě vás z týmu můžeme vyloučit a nechat vás pracovat svobodně. Ale pokud chcete být s námi...”

Na okamžik jsem se odmlčel, ale když jsem viděl, jak se na mě těch sedm průzkumníků dívalo se zářícíma očima, pokračoval jsem se suchým úsměvem.

„Pomůžeme vám maximalizovat počet stavových bodů, co můžete z Akčních kobek získat. To vám pomůže i ve vašem budoucím pokořování kobky.”

Po pravdě jim to nejenom pomůže, ale pomůže jim to tak moc, že se snadno dokážou dostat do 50. podlaží. Jakmile skončíme, měli by být dvakrát tak silnější než teď!

Jak se dalo čekat, nikdo z nich nebyl hlupák, co by takovou nabídku odmítl.

Succubové měli momentálně napilno, máchali svými netopýřími křídly a létali po celém světě, aby identifikovali lokaci, rozsah a řád Akčních kobek. Zároveň s tím Hwaya, Sumire a Sophie, kterým šla komunikace se státními agenturami, horečnatě diskutovaly se Strážcem a Křídlem Svobody v každé jednotlivé zemi.

Já jsem se mezitím rozhodl vyčistit oblast, co mi nezpůsobí žádné problémy... Jižní Koreu.

„Využiju téhle příležitosti a zbavím se všech oblastí, co okupují netvoři.”

„Provincie Jeolla, bratře?”

„Jo.”

Od provincie Jižní Jeolla až do oblasti Imsil v provincii Severní Jeolla okupovali zemi netvoři. Byla to oblast, co pokrývala zhruba tři čtvrtiny provincie Jeolla. Ačkoli se korejští uživatelé schopností dvakrát pokusili zemi znovu získat, kvůli spoustě obětí byli nuceni přestat. Momentálně byl kolem hranic oblastí plot a přes 40% korejského Strážce to tam chránilo.

Vážně jsem nepotřeboval nikoho ku pomoci, ale hodil jsem do svého týmu sedm průzkumníků a další členy Revivalu, co potřebovali stavové body. Výjimkou byla Sophie, co zrovna vyjednávala s Křídlem Svobody.

V Jižní Koreji bylo 48 Akčních kobek. Když jsem uvážil, jak byla Korea malá, bylo jich příliš mnoho a většina jich byla nedaleko okupované provincie Jeolla.

V minulosti jsme kvůli nedostatku času akorát pokořili Akční kobky, ale tentokrát jsem měl v plánu vymýtit všechny netvory v provincii Jeolla.

Jelikož jsem se do toho pustil, rozhodl jsem se provincii Jeolla řádně projít. Nečekané bylo, že v celé Jižní Koreji to vřelo tím, jak byl náš gildovní dům v obklopení novinářů.

„Pane Kang Shine, máte velký důvod, proč jste se rozhodl znovu získat provincii Jeolla?”

„Mnoho korejských občanů se ptalo, proč jste provincii Jeolla nechal tak, zatímco jste vyčistil Filipíny. Je k tomu konkrétní důvod?”

„Chcete nějak okomentovat vaše hovory s vládou?”

„Společné síly korejského Strážce a Křídla Svobody čelily v provincii Jeolla akorát těžkostem. Máte na mysli nějakou strategii, jak ty netvory vyhnat?”

„Povídá se, že vy a Amy, nejvíce sexy idol v Koreji a Japonsku, jste do sebe šíleně zamilovaní. Můžete to okomentovat?”

Ohlédl jsem se na Yuu, co za mnou skromně stála. Kromě toho, že v náručí měla rudé vejce, stála s dokonalým postojem.

Krátce jsem se jí zeptal: „Kdo je Amy, Yuo?”

„Huhu, bratře, to nemusíš vědět. To není nic důležitého. Je to jen ošklivá žena.”

Ren nás sledoval z ústraní a teď s podivným výrazem zamumlal: „Tak proto toho o pozemských idolech vím víc než Korunní princ... Amy... Je pěkná...”

„Rene, můžeš to zopakovat? Díval ses na pozemské idoly, zatímco ses měl starat o děti?”

„L-lebuik? Máš děsivý pohled. Uuk, promiň, promiň! Už to znovu neudělám!”

Při pohledu na to, co se po tak prosté otázce stalo mezi Renem a Lebuik, jsem si uvědomil, že kdybych se ptal na další otázky, byla by to akorát větší otrava. Odehnal jsem novináře pryč a nastoupil jsem se všemi ostatními do letadla. Abych vyčistil korejské kobky, potřeboval jsem letadlo.

Po pravdě řečeno jsem neměl žádný konkrétní důvod, proč jsem provincii Jeolla nechal na pokoji. Když jsme pokořovali druhou vlnu Akčních kobek, neměli jsme čas starat se o opětovné získání území. A poté jsme měli mnohem důležitější věci na práci než znovu získat provincii Jeolla. Poté, co jsme znovu získali Filipíny, jsem přemýšlel o tom, že bych znovu získal ztracené korejské území, ale postupně se stalo příliš mnoho věcí.

A navíc hovory s vládou? Pokud jsem řekl, že chci vyčistit provincii Jeolla, měli by se poklonit až k zemi a poděkovat mi. Nebyli v postavení, kdy by ode mě mohli cokoli požadovat. Přece jenom pro mě nemohli nic udělat.

Tohle bylo také poprvé, co jsem slyšel o této ženě jménem Amy. Tak zaprvé už jsem dlouho nesledoval televizi, takže jsem neznal jména žádných idolů. A ani Yua, na rozdíl od dívek v jejím věku, neměla zájem o idoly. V tomto ohledu jsme my dva sourozenci byli vážně patetičtí. Přirozeně mě omráčila tato zkazka, že jsem chodil s idolem. Díky tomu jsem si uvědomil, jak jsem se proslavil.

A nakonec ohledně strategie znovuzískání provincie Jeolla, opravdu jsem jednu strategii měl.

„Jů, pěkná. Překvapuje mě, že není člověk.”

„Jenom někdo na úrovni gildmistra Revivalu může mít tak nádherného netvora.”

„Kéž bych měl přítelkyni, i kdyby to byl netvor.”

Zatímco si někteří průzkumníci šeptali mezi sebou, Plene vyskočila z letadla a postavila se vedle mě. Pevně držela krátkou černou hůlku a tu si pak pozvedla k ústům. Byl to magický nástroj, co jsem vymyslel a co vyrobil slavný výrobce artefaktů v První kobce, hobgoblin Eladel.

Bylo to něco jako mikrofon, co měl moc zesílit dosah účinku magické moci ve zvuku. Ačkoli se ten účinek o moc nezesílil, dosah se více než zdvojnásobil. Materiál na výrobu toho mikrofonu jsem získal z Beyond. Jelikož v Beyond se moc často neobjevoval materiál, měl jsem dost jen na výrobu tohoto jednoho předmětu. Ale byl to dokonalý magický nástroj pro Plene!

...Vlastně jsem chtěl vyrobit magický nástroj, co by zesílil účinek mých Zlých očí, ale kvůli nedostatku materiálu a technik jsem se musel spokojit s tímto. Snažil jsem se o tom moc nepřemýšlet, protože mě to bolelo.

Každopádně mojí strategií bylo použít Plenina zpěvu a mých Zlých očí. Byla to ta nejefektivnější a nejdestruktivnější kombinace k okamžitému vyčistění širé oblasti.

Když se průzkumníci, co nevěděli o moci mých Zlých očí, dozvěděli, že Plene bude svým zpěvem lákat netvory, zdálo se, že je to trápilo. Ale Ilayda, Leon a Michel, co o mé moci věděli, se na Plene a mě vzrušeně dívali.

Plene si odkašlala a zářivě se usmála.

„Ehm, ukážu vám svoje vylepšení pěvecké schopnosti. I Shin si to zamiluje!”

„Jo, nechám to na tobě. Jako obvykle, díky.”

„Dostalo se mi komplimentu! Shin mi složil kompliment!”

Plene vesele skákala a Lotte, co byla připravená na můj signál kdykoli vyletět, nepříjemně zamávala křídly a vyhubovala jí.

[Můžeš prostě začít zpívat, hlupačko?]

„Shin řekl, že nejsem hloupá! Hloupý je člověk, co říká, že ostatní jsou hloupí!”

[Nejsem člověk. Jsem wyvern, hlupačko.]

„Škyt... Bééééé!”

„Lotte, nenuť ji brečet!”

Pak trvalo tři minuty, než se Plene uklidnila a začala zpívat.

„Lalala~”

[...Pche, jsi hlupačka, ale uznám, že umíš zpívat.]

„Brzy to tu začne být rušné, takže prozatím si tu její píseň poslechněme.”

Zdálo se, že se Plenin nádherný pěvecký hlas zarýval hlouběji do našich srdcí, neboť tam všichni stáli okouzlení jejím zpěvem. Zároveň s tím se její hlas šířil do celé oblasti Imsil. Plene už teď dokázala svůj zpěv vyslat široko daleko, ale s tím zesílením magického nástroje se její hlas dostal ještě dál.

Skrz pobořené budovy, husté stromy a vysoké hory a kopce přiměl její zpěv svět poslouchat, až se mu zatajil dech.

„Lalala~ Lalalala~”

„Můj bože.”

„Může mít člověk takový hlas? Ach, je netvor.”

„Myslím, že Amy zpívá lépe...”

„Pšt! Copak jsi to neslyšel? Gildmistr s Amy chodí. Buď zticha.”

„Nechodím. Ani nevím, jak vypadá!”

Tahle zatracená Amy! Pokud ji kdy uvidím, pěkně od plic jí řeknu, co si myslím. Jak jsem vrčel na ostatní průzkumníky, viděli jsme, jak se k nám řítila smečka netvorů. Průzkumníci poslouchali Plenin zpěv, ale při pohledu na to, jak netvoři zakryli nebe a zemi a řítili se skrz už tak pobořené budovy, zbledli.

„Není tohle trochu nebezpečné?!”

„Kolik jich tu jen je?”

„Podcenil jsem korejské netvory. Korea je vlastně takhle nebezpečná... Sakra.”

Průzkumníci zareagovali pochopitelně a ztuhli. Já se široce usmál a pomalu jsem vzlétl na Lottině hřbetě. Zavřel jsem oči a zašeptal jsem Lotte: „Promiň, Lotte. Od teď budeme mít napilno.”

[Už jsem se s tebou stala jedním, Hrdino, takže se nemusíš omlouvat.]

„...Správně, díky.”

[Mohla bych říct to samé.]

Po této krátké konverzaci jsem otevřel oči. Tisíce netvorů, co letěli na nebi, se okamžitě proměnily na kámen a spadly.

„Pozemští netvoři, s tímhle na vás! Zlé oči zkamenění, Kamenný déšť!”

Kamenný déšť samozřejmě nebyla skutečná technika, ale účinek to mělo dost dobrý na to, aby se to dalo považovat za skutečnou techniku, neboť obrovské kameny padající z nebe mohly uštědřit rozsáhlou újmu dokonce i mocným netvorům.

Déšť kamenů svižně rozdrtil netvory, co se k nám hnali. Ti, co přežili, instinktivně vzhlédli a moje Zlé oči je proměnily na kámen. Jelikož všechny netvory v mém zorném poli stihl stejný osud, trvalo jenom tři minuty, než se desítky tisíc netvorů proměnily na kámen.

V minulosti bychom se přesunuli na jinou lokaci a zpívali tam, ale Plenin pěvecký dosah se s minulostí nedal srovnávat. Nemusela přestat zpívat a nemuseli jsme se přesouvat jinam. Mohli jsme všechno skončit tady!

„Pojďte! Pojďte!”

„Co je k čertu tohle...”

„Slyšel jsem historky, ale vidět to na vlastní oči je...”

„Shin. Možná že je vážně bůh.”

Toho dne jsme úspěšně vyhladili moře netvorů v provincii Jeolla a pokořili všechny Akční kobky. Průzkumníci, co mě tam následovali, získali tucty bonusových stavových bodů a luxusního vybavení. A Chaotické kopí konečně dosáhlo 80% růstu.

Druhého dne začalo skutečné pokořování Akčních kobek.
-----------------------------------------------

~ Pro Shina to v podstatě nebyla ani rozcvička, jenom takové zahánění nudy. ~



4 komentáře:

  1. ďakujem. Akurát si "pretrel oči" a kamenári majú bohatú zásobu materiálu.

    OdpovědětVymazat
  2. děkuji, řekl bych že kámen bude v budoucnu nejméně nedostatkove zboží:)

    OdpovědětVymazat