čtvrtek 23. srpna 2018

DM - kapitola 88


Kapitola 88 – Bitva ve městě Muno (1)


Tady Satou. Říká se, že trest pro člověka, co poruší zákon v dopravě, je lehký. A přesto se zdá, že zdejší situace se kloní k opačnému očekávání.

Když jsem řídil vůz, měl jsem na mysli bezpečí.



Baron vyslal dva kočáry tažené koňmi, aby nás vyzvedly. Oba dva kočáry byly dvoumístné. Na dvířkách byl vyřezávaný reliéf, z kterého by měla radost stylová šlechta. A také byl vykládaný zlatými kameny, co vypadaly jako drahokamy.

Hayuna a její muž jeli v jednom kočáru a my v druhém.

Tohle jsem věděl už z předběžné kontroly, ale tohle město bylo příliš opuštěné.

Ačkoli bylo skoro dvakrát tak větší než město Seryuu, mělo zhruba šestinovou populaci. Jak jsme projeli branou, domy lemovaly ulici, ale po cestě jsme viděli několik volných parcel, kde rostl plevel.

„Je tu spoustu volného místa, co?”

„Pane, jste obeznámen s incidentem před 20 lety?”

„Jo, ačkoli nevím, kolik z toho byla pravda, slyšel jsem tu zkazku, co se povídá.”

„Většina je pravděpodobně pravdivá. Ta prázdná místa jsou důsledkem toho, jak králova armáda způsobila ve městě požár, aby zničila mnoho útočících nemrtvých.”

Kočí odpověděl na mou otázku, zatímco sledoval cestu. Hlas měl silný, vůbec si nezavdal s hlukem kočáru.

„Králova armáda?”

„Ano, když nemrtví vykonali pomstu tím, že zabili celý rod staré šlechty, zůstali bez pohybu ve městě. Takže král chtěl něco udělat, než se dají na pochod. Kvůli tomu požáru, co založila armáda, zahynulo mnohem více lidí. To proto, že nemrtví na ně neútočili, když zůstali v domech.”

Alespoň jste mohli s tím požárem počkat, dokud jste neevakuovali prostý lid. Nebo možná že neznali přesnou situaci?

„Kvůli tomu hodně lidí odešlo z tohoto území. A teď už tu není ani 20% populace z doby před 20 lety.”

„Je dobře, že ani po tom všem město nezmizelo.”

„To proto, že ho chrání hradby. Ty postavili v dobách dávného krále a jsou očarované zpevňovací magií. I když na ně zaútočí netvoři, nehnou se ani o centimetr. Město se prostě nedá postavit někde jinde, pokud by to nebylo z rozkazu vysoce postaveného šlechtice.”

Aha, není divu, že ty hradby vypadaly úžasně navzdory chudému panství.




Z místa před vozem jsem slyšel zvuk srážky a jekot lidí. Po menším zadrhnutí se náš vůz trochu zatřásl, jak přes něco přejel.

„Pane, paní, omlouvám se za otřesy. Skočili nám pod kola nějací chudá—„Okamžitě zastavte.”—ci.”

Rozkázala Arisa, jak skočila kočímu do jeho výmluvy. Co jiného od princezny čekat, byla zvyklá rozkazovat. Kočí po Arisině rozkazu zahloubaně zastavil. Kočár tažený koňmi přejel malou dívku. Vyskočil jsem z kočáru a vyrazil k ní. Její HP rychle klesalo.

„Z cesty!”

Bylo otravné proplétat se mezi lidmi, co se shlukli kolem dívky. Ale jen stěží jsem to stihl včas.

Sedl jsem si vedle dívky, vytáhl z kapsy magický lektvar a přiměl jí ho vypít. Zdálo se, že omdlela, přestala dýchat. Kvůli tomu jí lék vytekl z úst. Její HP na okamžik přestalo klesat, možná trochu spolkla.

Chtěl jsem začít s umělým dýcháním, ale pravděpodobně se hrudí srazila s kočárem, protože ji měla pokleslou. Takhle to nepůjde. Vytáhl jsem z kapsy další lektvar, vypil ho a vpravil ho dívce do úst.

Měrka dívčina HP se trochu zakomíhala, ale pak dál postupně klesala. Možná proto, že účinek lektvaru byl slabý. I když jsem Chlápka, co měl smrtelné bodnutí mečem, takhle zachránil, s touhle dívkou to nešlo. Nebo možná že to je tím, že ji to zlomené žebro dál zraňuje.

Měl bych použít léčivo s neznámým účinkem, co mám v inventáři, i když by to mohlo být riskantní?

Arisa nás konečně dohnala a od pasu mi vzala krátkou hůlku.

„Půjč mi krátkou hůlku: ■■■■■■ ■■■ ■■■■■■ ■■■ Světelná léčba.”

Byla to léčivá magie světelného atributu, co? Arisa si vedla skvěle. Ale byla to jen dočasná úleva.

„To nepůjde, jenom se světelnou léčivou magií to nepůjde.”

„Měli bychom ji vzít k chrámovému knězi.”

Lidé kolem ta slova popřeli: „V tomhle městě není žádný kněz, co by uměl svatou magii. Všechny pochytali, když je falešně obvinili z různých zločinů jako korupce, a zavřeli je do vězení.”

„Každopádně s těmi zraněními nepřežije. Nechte ji jít bez dalšího utrpení.”

Nejenom že měla pokleslou hruď, ale i paži měla ohnutou v nepřirozeném úhlu. I její fyzická síla, co komíhala, pomalu klesala. HP měla už méně než 10%.

Když jsem se rozhodl, že podat jí léčivo s neznámým účinkem je lepší, než ji nechat umřít, vzpomněl jsem si na to, jak vyrábím magické lektvary. Rozdíl mezi normálními a magickými léčivy byl v činidlu a v přítomnosti nebo nepřítomnosti magické moci. Činidlo byla jenom věc, která pomáhala magické moci prosytit léčivo. Takže okamžitý účinek léčiva je kvůli magické moci.

Znovu jsem se napil magického lektvaru. A než jsem ho předal dívce, vpravil jsem do něj magickou moc. Měl jsem techniku k udělování magie, takže bych to měl zvládnout. Vlil jsem tam třikrát větší množství, než jako se normálně používá u normálních magických lektvarů.

„Po-počkej, to je nějaká technika, záříš, víš o tom?”

Trápilo mě, co Arisa řekla, ale o tom budu přemýšlet později. Vpravil jsem dívce do úst lektvar posílený magií. Jen co ho vypila, zahalila její tělo rudá aura, ale brzy zmizela, jak ji to natáhlo do jejího těla.

Úplně se nezotavila, ale fungovalo to. I její pokleslá hruď a zlomená ruka se spravila. Její HP se zastavilo zhruba na 40%, ale i když jsem ho chvíli sledoval, už neklesalo.

>[Získána technika Magické léčení]

>[Získán titul Lékař]

>[Získán titul Specialista na léčení]

>[Získán titul Světec]




„Zachránil jsi moji sestru?”

„Jo, už je v pořádku.”

„Ale, pán mág je vážně skvělý. Nemůžu uvěřit, že se dá vyléčit tak vážné zranění.”

Té malé holce, co vypadala jako mladší sestra zraněné dívky, jsem dal další lektvar, pevně si ho tiskla k hrudi.

„Pokud se po 1~2 hodinách neprobere, dej jí tenhle lék.”

„Hm, dobře.”

A pak na mě váhavě promluvila stará paní, co vypadala, že se s těmi dívkami zná: „Pane mágu, moc vám děkujeme. Ale prostý lid jako my vám to nedokáže splatit.”

„To můj kočár tu dívku přejel. Nečekám žádnou kompenzaci. To spíš ta dívka by měla požadovat náhradu,” změnil jsem téma, neboť to vypadalo, že bychom se pustili směrem, kdy by se mi chtěli prodat.

Ale stará paní se zatvářila uboze.

„Přece nemůžeme žádat o náhradu. Přece jenom je zločin stavět se do cesty šlechtickému kočáru. Vina je na straně téhle dívky.”

„Správně, pane. I když jste ji zachránil, chytí ji vojáci, aby z ní udělali otrokyni nebo aby ji pověsili,” dodal kočí ke slovům staré paní.

Hej, hej, fantazie, nejsi příliš přísná?

Po takové snaze jsem ji zachránil. Zachráním ji za každou cenu, i kdyby to mělo být jen pro můj dobrý pocit. A pokud její záchrana znamená, že se stane otrokem nebo že ji popraví, udělejme to tak, že ji nezachránili. Stejně se zdálo, že lidé kolem byli její spojenci. Jediný skutečný svědek byl ten kočí.

Nějak ho přemluvím.

Možná mě později zradí a řekne baronovi, co se tu stalo, ale než abych všechno podezíral, pojďme vyzkoušet všechno, co máme k dispozici.

„Takže, postaral jsem se o tu chudinu, co jsme přejeli. Nenecháme barona dál čekat a pojedeme dál.” Vtiskl jsem kočímu do ruky stříbrňák. Dívka navzdory ošetření zemřela. Její jméno zůstalo neznámé.

„Rozkaz, pane. Ta přejetá dívka je vážně chudina, ale s tím se nedá nic dělat, co?”

Tenhle muž uměl celkem dobře vycítit atmosféru. Byl bych rád, kdyby se od něj poučil i ten chlápek Toruma.

Vypadalo to, že se kočí nechal uplatit a jel v tom divadle s námi. Ale i tak, ta jeho podřízená řeč místo předchozí zdvořilé byla taky součást toho divadla?

I dospělí okolo se do toho zapojili a předstírali, že pláčou. To jsou ale společenští lidé. Ta mladší sestra, co to nepochopila, z toho byla celá popletená, ale když jí stará paní zašeptala něco do ucha, okamžitě to pochopila.

Vrátili jsme se zpět do kočáru a vyrazili k baronově hradu, co se nacházel na zvýšeném kopečku.

V tom okamžiku začala bitva mezi 1.000 baronovými vojáky a 3.000 půlgobliny. V tom okamžiku se zdálo, že má baronova armáda navrch.

>[Získána technika Herectví]

>[Získána technika Takt]

>[Získán titul Chabý herec]

>[Získán titul Šašek]
-----------------------------------------------

Hlavní stránka novely
Seznam technik
Seznam postav

<Předchozí>...<Následující>

1 komentář: