pondělí 23. srpna 2021

ICDS - kapitola 172


Kapitola 172 – Co pro ni není dovoleno (3)


| Akční nájezd skončil úspěchem! Ze 117 účastníků přežilo a dokončilo nájezd 83! Toto dosažení zvýší odměnu! |

| Za dokončení Akčního nájezdu jsi získal 2 stavové body. |

| Odměny budou rozdělovány dle zásluh. Všechny gildy kromě těch vyhlazených dosáhly nezbytných minimálních zásluh! Gildmistři budou odměněni dle gildovních zásluh. Zbývající odměny pak budou rozděleny mezi průzkumníky, co nezastávají funkci gildmistra. |

| Nejvyšší zásluhy má gilda Revival! Její gildmistr si může vybrat odměnu. |

| 1. Zlé oči zkamenění (legendární) |

| 2. Mega kamenný příboj (epické) |

| 3. Kamenný ocas |

| … |

| Gilda Revival se dostala do řádu C! Když se pokoření Akčních kobek nebo Akčních nájezdů bude účastnit 5 a více členů gildy, schopnosti všech členů gildy vzrostou o 7%! |

Zvedl jsem hlavu. Všichni přeživší členové na mě zírali. Pak ke mně s rozevlátou kápí přiletěl ten muž, co s námi mluvil na začátku, Ralph.

„Hej! Předej nám právo si vybrat! Nemůžeš přemýšlet o tom, že si vybereš odměnu ještě před hostitelem, že ne?”

„Hostitel by měl vždycky získat právo prvního výběru?”

„Ano!”

„Nezdá se, že by si to systém kobky myslel.”

„Hlupáku, to je nařízení! Hostitel dovolí ostatním se Akčního nájezdu účastnit a výměnou za to si vybere odměnu jako první. To je v kobce základní zdvořilost!”

Bylo to zajímavé prohlášení. Měl jsem pocit, jako kdybych to už jednou zažil. Tu část, kdy se pár hlupáků snažilo vnutit nepsané pravidlo!

„Ale požádali jste o pomoc, protože jste se s ním sami nedokázali vypořádat. A my jsme to přijali, protože jsme tím mohli něco získat. Není důvod, abychom vám předali něco, co je po právu naše.”

„Ty se chceš protivit Pouštnímu štíru, nejsilnější gildě v První kobce? To ti musím vysvětlovat, proč je jedna plus jedna dvě?”

„Všichni chápou, že jedna plus jedna jsou dvě, ale nikdo nechápe, proč se musíme zříct něčeho, co patří nám.”

S tímhle jsem se otočil a zíral na gildmistra Pouštního štíra, co stál ve vzduchu, aniž by se naším směrem díval.

„Co myslíš? Systém uznal, že má gilda je na prvním místě v zásluhách. Všichni ostatní tady to pravděpodobně cítí stejně. Nepřijmeš ten výsledek?”

„...”

Byl zticha. Mezitím se mě Ralph pokusil popadnout za límec, ale ustoupil, když viděl, že Peika vyslala malinký blesk.

Pak zakřičel: „Ten systém je taky divný. Bez našeho gildmistra bys baziliškovi nemohl uštědřit ten závěrečný úder!”

„Tvůj gildmistr si také zvýšil zásluhy díky mě. Nicméně chci slyšet jeho názor. Ne, předtím se chci na něco zeptat. Toto 'nařízení' se na vás vztahovalo, i když jste nebyli hostitelé?”

Nikdo neodpověděl. V komunikačním kanálu to bzučelo.

[Hej, nováčku. Pouštní štír je gilda řádu S. Jednoduše řečeno je to jedna z nejsilnějších gild v První kobce. Líbí se mi, o co se snažíš, ale pokud se nebudeš držet pravidel, co vytvořili, nebudeš mít dobrou budoucnost.]

[Není očividné, že toto pravidlo platí, jen když jsou hostitelem oni? Víš, kolik kravin ze sebe vypustí na nájezdech, kam je pozvou? Všichni se ze všech sil snaží získat první místo v zásluhách, takže kdo by se toho chtěl vzdát? Tsk, ti mizerové.]

[Ohromilo mě tvoje umění s kopím, dělej si, co chceš. Při síle tvé gildy pochybuju, že Pouštní štír bude moct něco dělat. A navíc se na to těším... Den, kdy je překonáte, bude den, kdy se změní kastovní systém v kobce.]

[Něco k tomu dodám. Můžete jednoho z vás poslat do naší gildy? Jenom jednoho. Upřímně. Jenom jednoho.]

[Odkud bereš to sebevědomí, ty zvrhlíku? Kdo jsi? Neměň si hlas a použij svůj skutečný. No tak.]

Znovu jsem se podíval na gildmistra Pouštního štíra. Konečně otevřel pusu.

„Viděl jsem tvou sílu. Upřímně řečeno mě to ohromilo... V mojí gildě můžeš ještě víc zesílit. Vzdej se svého titulu gildmistra a přidej se k nám. Když jde o tebe, můžeme z tebe udělat zástupce gildmistra. Jelikož ses takhle daleko dostal sám, měl bys vědět, co je moudré udělat.”

Bylo to naprosto nelogické.

„Aha.”

Odvrhl jsem jakékoli váhání a vybral jsem si Zlé oči zkamenění. Okamžitě poté mě v oku začalo štípat a pálit. Jen stěží jsem dokázal zadržet ten výkřik.

„Kuuuuk!”

„Ach, ten mizera!”

„Vybral si odměnu...! Zatraceně, to je...?!”

| Zlé oči zkamenění testují tvou schopnost uživatele. Perutův okruh silně rotuje! Aktivoval se Šílený tajfun! Aktivovala se Stráž duše! Aktivovalo se Mistrovství ducha vysokého řádu! Aktivovalo se Zdolání! Moc všech elementálů, co jsou s tebou propojení, víří! |

| Zlé oči zkamenění tě uznaly za svého právoplatného majitele. Tvé oči získaly moc zkamenění. Dokážeš vytáhnout plnou sílu Zlých očí zkamenění. |

| Získal jsi Zlé oči zkamenění! Hodnota Magie +100. Jen svou vůlí dokážeš proměnit na kámen všechny cíle, co mají magickou odolnost menší než řád S. Také dokážeš zkamenělé cíle proměnit zpět do normálu. Z cílů, které se proměnily na kámen jinými prostředky, můžeš odstranit účinek zkamenění. Při svém nynějším levelu a v závislosti na množství použité many můžeš proměnit na kámen cíle až do řádu SS+. I když se cíl nebude dát proměnit na kámen, rychlost jeho pohybů klesne, pokud bude vystaven tvému pohledu! Technika Zdolání posiluje Zlé oči zkamenění! Dále mohou sílit prostřednictvím hodnoty Inteligence, Magie a levelu techniky Zdolání. |

| Tvá odolnost vůči všem druhům Zlých očí se zvýšila. |

| Stal ses středem zájmu bohů, co mají dědictví vztahující se k očím. |

Když ta bolest vymizela a já znovu nabyl své smysly, zamrkal jsem očima, zatímco jsem přemýšlel o zprávách, co jsem zrovna slyšel. Oči už mě nebolely. Vlastně jsem měl pocit, jako kdyby mi je něco nesmírně osvěžilo. Měl jsem pocit, jako kdybych viděl veškerou manu na světě.

Na mysl mi něco vytanulo; okamžitě jsem požádal Ruyue: „Můžeš mi vytvořit zrcadlo?”

[Jo!]

Okamžitě se objevilo velké zrcadlo z ledu, v kterém se odráželo celé mé tělo. Zvedl jsem hledí helmy a zkontroloval jsem si oči. Vyhrkl jsem: „Ach, kruci.”

Mé černé korejské duhovky zezlátly. Ačkoli poté, co jsem s Peikou uzavřel úmluvu, měl střed mých duhovek náznak zlaté, jen stěží to bylo znatelné. Ale teď bylo snadné to vidět.

A navíc mi v očích zářilo nespočet částic světla, jako kdyby mi do očí nacpali celou Mléčnou dráhu.

Ne, z očí se mi stalo anime! Vypadalo to, jako kdybych trpěl syndromem osmé třídy! Co mám jako dělat, když budu ty oči používat?! Ječet: „Do vyhnanství, světe!”???

[Pán je teď jako já!]

Peika sama od sebe deaktivovala Duchovní auru a ovinula se mi kolem paže. Zdálo se, že byla natěšená. Počkat, to znamenalo, že jsem měl oči jako Loretta.

Možná to nebylo tak špatné...

Členové Pouštního štíra každopádně nevypadali tak šťastně.

„Ten mizera získal Zlé oči...!”

„Nemůžu tomu uvěřit. Zlé oči...”

„Musíme se pomstít! Z jaké je gildy?”

„Revival! Od teď je gilda Revival vykázána z Rezidenční oblasti!”

Poté, co si členové gildy Pouštní štír uvědomili, co jsem získal, rozzuřilo je to a začali povykovat. Mezitím jejich gildmistr pomalu sestoupil z nebe ke mně. Viděl jsem, jak se mu v očích blýskalo potlačovaným hněvem.

Ale co řekl dál, bylo naprosto nečekané.

„Ty, ty jsi průzkumník Beyond?”

„...Jak jsi to věděl?”

„Protože Revival není gilda z První kobky. Dneska odpoledne jsem se díval na seznam gild, takže si jsem jistý. Tvoje gilda by tu mohla být jenom tehdy, pokud je spřízněná s Beyond. Gildy z Beyond se mohou přece jenom účastnit nájezdů ze všech kobek.”

To bylo... úžasné! Myslel jsem si, že jsme se mohli účastnit nájezdu v První kobce, protože jsem byl původně z První kobky. Ale zdálo se, že to tak nebylo.

Ale poté, co si potvrdil, že jsem z Beyond, pokračoval ještě zuřivějším hlasem: „Vy průzkumníci z Beyond se vždycky chováte tak bezuzdně. Zlé oči... Troufáš si vzít Zlé oči z Akčního nájezdu, co jsem hostoval?!”

„Promiň, ale tohle patří mě. Říkám to jen pro případ, že bys nějak věřil něčemu jinému.”

„Taková arogance. I když jsi získal Zlé oči, myslíš si, že je se svým nízkým levelem dokážeš řádně používat?”

„Hm, pokud chceš dál mluvit, můžeš si nejdřív vybrat svou odměnu? Ostatní čekají, až si budou moct vybrat tu svoji, víš?” A pak jsem dodal: „A můžeš si taky odstoupit? Takhle zblízka jsi ještě ošklivější.”

„Ty a tvoje gilda nebude moct vstoupit do Rezidenční oblasti První kobky. Zaplatíte za to, že jste Pouštního štíra podcenili.”

„Jak?”

Po mé nevinné otázce si odfrkl.

„Nebudeš moct použít žádné obchody nebo aukční domy. Moje gilda má moc to zařídit. A po zbytek svého života už nebudeš schopen vidět Akční kobky nebo Akční nájezdy.”

„Och, to je celkem překvapivé!”

Přemýšlel jsem, od kdy mohly ne-administrativní gildy dělat něco takového. Měl jsem podezření, že je podporovala administrativní gilda.

Ale i kdyby to, co řekl, byla pravda, mohli jsme prostě použít obchody a aukční domy z jiných kobek. Akční kobky a Akční nájezdy? Mohli jsme prostě jít do Akčních kobek a Akčních nájezdů jiných kobek. V této chvíli jsem si byl jistý. Totiž že když jsem se stal průzkumníkem Beyond, osvobodilo mě to od konfliktů mezi průzkumníky a gildami První kobky.

Jelikož jsem to věděl, mírně jsem se usmál.

„To je velmi děsivé.”

„Kuk...! Měj na paměti, že se žádný průzkumník nezúčastní žádné Akční kobky nebo Akčního nájezdu, co budeš hostovat. Uvidíme, jak dlouho vydržíš šplhat kobkou o samotě... A ještě jedna věc.”

Zašklebil se.

„Nezaplétej se s Daisy Ectradion. Jinak co jsem zrovna řekl, bude v porovnání s tím, čím si projdeš, jen školička pro děti.”

S tímhle se otočil a odešel. Chopil jsem se Chaotického kopí, co spadlo poté, co účinek Gigantu vyprchal, a pak jsem naklonil hlavu ke straně.

„Daisy Ectradion? Kdo to je?”

Jeho slova se mi dál ozývala v hlavě. Moje intuice mi našeptávala, že se to jméno znovu objeví. Podíval jsem se na průzkumníky, co si mezi sebou povídali a vybírali si odměnu, zatímco jsem přemýšlel o tom, že bych se měl vrátit a zeptat se na to Loretty.

Té samé noci.

| Oznámení všem průzkumníkům První kobky. Vyšlo najevo, že gilda řádu S Pouštní štír z První kobky porušila pravidla První kobky a podplatila administrativní gildu, aby kvůli svým osobním důvodům utlačovala ostatní průzkumníky. Svědčily čtyři z pěti administrativních gild. A proto byl Pouštní štír degradován na řád D a bude navěky omezen na maximální počet 10 členů. |

| Prosím, pospěšte si. Dokud členové gildy nevystoupí a nedosáhne se maximálního počtu členů, členy gildy včetně gildmistra to nahodile vykopne. Všichni členové gildy, co z gildy vystoupí, nebudou moct deset let vstoupit do jiné gildy a navždy ztratí právo stát se gildmistrem. |

| Gildmistr a členové Pouštního štíra se 50 let nebudou moct účastnit Akčních kobek a Akčních nájezdů. Také jim je zakázáno hostovat Akční kobky a Akční nájezdy. Navíc se jejich body zásluh v bitvách s Pánem podlaží sníží a za všechny předměty v Obchodě na podlaží musí zaplatit 1,5x více než je průměrná cena. |

| Členové Pouštního štíra, co z gildy vystoupí během příští hodiny, budou čelit jenom první podmínce penále. |

Té noci se Pouštní štír naprosto zhroutil. Podle toho, co jsem slyšel, jako první odešel zástupce gildmistra.

Není to trochu moc, Loretto?! Cením si toho, ale... té láska je až příliš!
-----------------------------------------------  

Autorova poznámka:

Pokud se dotknete malé Loretty, prostě zemřete. Je to game over.

V této kapitole jsme viděli konflikt mezi průzkumníky První kobky a gildou a také se tam ukázala taková malá předzvěst. Pouštní štír není jediná gilda řádu S, takže nemusíte být zklamaní!

Také si jsem jistý, že většina čtenářů odhadla, kdo je Daisy Ectradion. V tom případě byste měli vědět, ke komu se vztahuje název této kapitoly! Shine, pojďme prodávat!

A je tu hlasování o oblíbenosti! Následují kategorie:

Oblíbená postava z celé série.

Oblíbená hrdinka (mezi Lorettou, Hwayou, Ludií, Ye-Eun).

Harém nebo čistá láska? (Vím, že někteří lidé můžou říct, že harém může být čistá láska, ale víte, co tím myslím).
-----------------------------------------------

~ Tak a teď se naštvala zase Loretta... ~ 

~ A jelikož autor konečně vyhlásil hlasování, kterým tak dlouho strašil, taky si ho dáme. A výsledky budou, až dorazíme k výsledkům korejským... Uvidíme, jestli má korejské čtenářstvo jiný vkus než to československé. Odkaz k hlasování je zde ~



5 komentářů:

  1. ďakujem, po ťažkom hlasovaní a príjemnom čítaní. Loretta na nemazná s nikým, kto len krivo pozrie na "miláčika".

    OdpovědětVymazat
  2. Daisy? Nová baba do haremu? Tel chudák loreta 🤣 ale musí se nechat ta její pomsta 🤣

    OdpovědětVymazat
  3. Osobne by som preferoval Čistu lásku než harém, ale nevadilo by mi kedy mal viac manželiek.
    Čo sa týka Lorrety, je mi jej aj luto, a toho gildu štír tiež, lebo ak mali tak dákých malích hrdinov čo sa tam tlačili, tak není to moc fer.

    Ak by som to mal rozdeliť neviem si vybrať. Lebo viem si predstaviť mať za manželku ako Lorettou tak Hwayou. Zbytok môžu byť priaťelia, v lepšom prípade deti :D

    OdpovědětVymazat