pátek 20. března 2020

DM - kapitola 202


Kapitola 202 – Operace vyhubení škůdců (2)


Tady Satou. Kdysi jsem během jednoho filmového festivalu viděl starý film, kde se hrdinové zmenšili a vydali se na dobrodružství uvnitř lidského těla. Myslel jsem si, že to bylo absurdní, ale pocítil jsem rozmanitost lidské představivosti, když přišli s něčím, na co jsem já ani nepomyslel.


Když jsem se pohyboval oblohou prázdnoty pomocí Nebeské jízdy, bylo nebezpečné, pokud jsem nekontroloval svou rychlost. I když tu byla gravitace, odpor vzduchu byl téměř nulový, takže bylo možné se bez zrychlení magií pohybovat několikanásobně rychleji než rychlost zvuku. Bylo nebezpečné nepřemýšlet o brzdění, když jsem začal zrychlovat. Rád bych měl pokročilou magii [Inertní kontrola] a [Zrušení inercie].

Když můj pohyb pomocí Nebeské jízdy přesáhl rychlost zvuku, získal jsem techniku a dva tituly.

>[Získal jsi techniku Blesková jízda]

>Získal jsi titul [Rychlý]

>Získal jsi titul [Dobyvatel nebes]

Blesková jízda, co jsem získal tentokrát, byla kombinace Nebeské jízdy a Sražení země. Byla to sada. To jsem si uvědomil poté, co jsem tu techniku aktivoval.

Jelikož když jsem ty dvě techniky používal v kombinaci, mohl jsem se pohybovat jen jako proud, tohle možná bude praktičtější. S Nebeskou jízdou a Sražením země se můžu pohybovat vždycky jen lineárně. V boji s protivníkem řádu Divočákového krále tu bylo nebezpečí, že moje pohyby předem vyčtou, takže jsem si myslel, že to bylo pěkné. Ano, nebyla to škoda technických bodů.

Zatímco jsem si to v duchu idealizoval, hned jsem použil Bleskovou jízdu, abych sesbíral zlomené větve stromu světa, co padaly k zemi.

Zdálo se, že odstranění medúz šlo hladce.

Bylo by pěkné, kdyby se nic nestalo— ups— kdyby tady byla Arisa, řekla by: „To je předzvěst, víš?”

Zároveň s tím, jak mě do uší uhodila ta halucinace, mi moje Vycítění krize dalo mírné varování. Reagovalo to na dvě místa. Zrychlil jsem k nejbližšímu místu.

[Všichni opusťte prostor! Evakuujte se na palubu pozorovatelny.]

Slyšel jsem Aialize, jak Masovým telefonem vysílala nouzový signál elfům, co prováděli plán. Pokud jsem se nepletl, byl to rozkaz k evakuaci maximální priority pro případ, kdy dojde k fatálnímu omylu.

Elfové opustili všechny klece, s kterými manipulovali, a přesouvali se k pozorovatelně. Světelná loď přiletěla k pomalému tanku a vyzvedla jenom posádku.

Medúzy, co až do teď byly ve stavu Spánku, se začaly pomalu, ale jistě měnit na stav Zuřivost.

Tuto změnu prodělala dvě místa. Obě to byla ta místa, na která před chvilkou reagovalo moje Vycítění krize.

[Opakuji, všichni opusťte prostor! Evakuujte se na palubu pozorovatelny.]

Aialize se chvěly myšlenky.

Pravděpodobně to bylo kvůli místu, kam jsem šel a kde se elfové neevakuovali.

Znepokojující. Mělo by být třeba rozkazu [Zachraňte si životy], ne?

[Kiyo, Doo! Nechte tu golemový tank a honem se stáhněte!]

Ach, tihle dva, co? Byli to Sotorineyini učitelé, co si toho golemového tanku, z kterého měl být co nevidět šrot, vážili jako vlastního dítěte. Během výroby strašáků jsem s nimi také konzultoval různé věci.

Věděl jsem, že si toho tanku vážili, ale aby takhle neuposlechli rozkaz k evakuaci.

[Sa-- ne, sire Pendragone! Také musíš uniknout. Nepřeceňuj svou sílu! Útok stromu světa by spálil dokonce i draky!]

Když jsem se k tomu místu blížil, od Aialize přišel přesný, jmenovitě adresovaný rozkaz.

Neměla by se nutit používat mé rodové jméno. Oslovit mě jménem by mělo být v pořádku. Nebo spíš mě prosím oslovuj jménem.

V oblasti několika stovek metrů kolem golema, v kterém jeli Kiya a Doa, byly kulové blesky.

Jestlipak tohle zabere.

„Ty velký strome ginsengu! Je to větev nebo kořen, vyjasni to!”

Pomocí Telefonu jsem svou myšlenkou udeřil do nejbližší větve.

Působilo to, že tahle provokace fungovala.

Z kulového blesku se protáhl fialový blesk a šel ke mně jako živá bytost.

Samozřejmě to nebylo kvůli provokaci. Jelikož jsem od Aialize slyšel, že strom světa používá k útoku blesk, využil jsem nové magie [Hromosvodu] a odvrátil jsem ten blesk.

Mělo to celkem vysoký výkon, i když to byla jen mírně pokročilá magie.

Ten obrovský tmavě šedý sloup, co vyprodukovala magie Hromosvod, úžasně zastavil ten extra velký blesk, co vypadal, jako kdyby vás mohl desetkrát vrátit do minulosti.

Zkontroloval jsem vnějšek uvízlého golemového tanku. Zdálo se, že tři ze šesti noh na jedné straně se nemohly pohybovat. Rychle jsem Bleskovou jízdou klesl vedle golema, odstranil jsem zlomené části větví stromu světa, co mu překážely v pohybu, a vložil jsem silové trubice, co to utrhlo, do inventáře.

Když jsem skončil s opravou, co trvala stejně dlouho jako připravit instantní ramen, strom světa si připravil druhý útok.

Tentokrát se blížilo sedm blesků.

Když jsem se tomu vyhnul, jelikož by to moje magie nezvládla, větší větev za mnou to zuhelnatělo a zlomila se. To bylo zlé, pokud se budu ledabyle vyhýbat, obětí se stane strom světa.

Chránit strom světa před útoky stromu světa mi přišlo tak nějak neproduktivní.




Pochopil jsem příčinu zuřivosti medúz.

Ve větvi několik stovek metrů přede mnou bylo zhruba 30 medúzích larev. Vypadaly jako oválné balóny. Byly velké jako horní půlka lidského těla a jasně z nich sálalo bledě zelené světlo.

Medúzy v klecích problikávaly ve stejných vlnách světla jako larvy. Tak mě tak napadlo, že řekli, že kladou vajíčka do stromu světa, co?

Znovu jsem použil síť, co loupežníci použili na odchyt rytířů, a polapil jsem jí larvy medúz. Použil jsem síť, protože Magické ruce byly zaneprázdněné sbíráním zlomených částí. Hodil jsem larvy lapené v síti do nebe prázdnoty.

Sebeobranný blesk, co strom světa vygeneroval, ty larvy medúz bez milosti spálil na uhel. Strom světa samozřejmě mířil na mě, co byl v přímé linii s larvami.

Medúzy se změnily ze [Zuřivosti] na [Běsnění].

Takže tento abnormální stav také existoval, co?

[Ti dva unikli, prosím, rychle se vrať! Pokud se nevrátíš, přijdu za tebou!]

Uši mě bolely z rozkazů o evakuaci, co Aialize už nějakou dobu opakovala.

Bylo mi jí líto, ale nech mě tu dělat, co chci. Zdálo se, že ledové klece povolí, pokud tu teď ty medúzy nechám. Bylo by v pořádku, pokud by se vrátily do normálního stavu, ale měl jsem tušení, že začnou řádit.

[Prosím tě, prosím, vrať seee.]

Promiň, Aialize.

Aktivoval jsem magii Kaleidoskop a Průzkumný laser, co jsem získal ze svitkařské dílny z vévodského hlavního města.

Magii Kaleidoskop pojmenovala Arisa. Tato magie vytvoří několik zrcadel, co změní míru sbíhání světla a odrazí ho. Když ty zrcadla vytvořím, můžu je svévolně ovládat. Úplně jako vzdálené šípy.

A Průzkumný laser byl výsledkem mého experimentu k vytvoření laserových ukazovátek. Samozřejmě to nemělo žádnou moc zabít, i když jsem to vystřelil veškerou svou mocí. Byl to ECO návrh, co nevyčerpal magickou moc, ani když se používal dlouho.

Průzkumné lasery, co jsou dle mého AR neškodné, se odrážely od Kaleidoskopu a rozptýlily se, jak za sebou na obloze prázdnoty zanechávaly stopu.

Zdálo se, že ledové klece došly svého limitu dřív. Zdálo se, že léčivo na spaní stále účinkovalo, neboť se medúzy pohybovaly otupěle. Natáhly ke mně své žahadla, jako kdyby se plazily.

[Ach jo, hloupý Satou... řeknu to Miě a Arise.]

Aializin plačtivý hlas byl taky vážně roztomilý.

Zatímco jsem přemýšlel o tom, jak to s ní potom napravit, soustředil jsem vědomí k Průzkumným laserům.

Dobrá, připojil jsem poslední linii.

Vymazal jsem Průzkumný laser a vypálil jsem Laser. Samozřejmě jsem nesloučil 120 laserů, jako jsem to udělal u velké netvorné ryby. To by byla přemíra. A předtím by ta nadměrná moc sloučeného laseru pravděpodobně stejně zničila Kaleidoskop.

Z těch 120 laserů se stalo 10 tisíc, když prošly Kaleidoskopem.

Nespočet světel provrtalo nebe prázdnoty, prostřelila pouze medúzy a prošla mezerami mezi větvemi stromu světa a zmizela.

Přepočítal jsem se ohledně ledových klecí. Na místech, kde jimi laser pronikl, se vypařily a došlo k podivnému zrychlení. Nemůžu dopustit, aby lasera zničily ledové klece. Pokud by je zničily, horká pára by narušila větve stromu světa.

Bleskovou jízdou jsem to obešel kolem nebe prázdnoty a posbíral jsem ledové klece do inventáře. Když to rozdrtilo ledové klece, ulomilo to pár větších větví, ale takovou újmu prosím přehlédněte.

Tak hlavně kdyby ta žádost byla o tom, abych to vyhubení provedl já, bylo by to prosté. A přesto ta žádost byla [Způsob, jak je mohou elfové vyhubit], takže to začala být rozsáhlá operace. Na základě tohoto selhání bychom do manuálu vyhubení měli přidat odstranění vajec.

Telefon od Aialize skončil, než jsem se nadál, a tak jsem se rozhodl dát prioritu úklidu.

Zatímco jsem dál používal hromosvody k odvrácení bleskových útoků stromu světa jako obvykle, polapil jsem larvy medúz na jiných místech. Měl jsem pocit, že se ty larvy daly použít proti medúzám, ale jelikož se to zdálo tak ohavné, vzdal jsem se toho nápadu. Vzdal jsem tichou modlitbu larvám, které blesk usmažil, a přesunul jsem se k dalšímu úkolu.




Naprosto jsem zničil zhruba 70 míst, kde kolonie medúz nakladly vejce. Samozřejmě jsem použil vyhledávání na mapě, abych našel jejich lokaci.

Když jsem naposledy před 10 dny navštívil nebe prázdnoty, nebyla tu ani jedna larva nebo vejce, kdy přesně je nakladly? Měl jsem to znovu zkontrolovat, než operace začala.

Jelikož pár vajec proklouzlo do větve, použil jsem Magickou ruku, abych je vypreparoval, když jsem si jejich lokaci potvrdil magií Prohlédnutí. Prosím, odpusťte, že jsem během toho narušil kůru. Vůbec jsem si nepomyslel [Míza, získána], nene. Z té mízy, co jsem přitom získal, se stal předmět zvaný Kontaminovaná míza.

Strom světa si myslel, že medúzy jsou jeho součástí, pravděpodobně právě kvůli jedu, co produkovaly vejce medúz. Jelikož hluboko ve stromě byly vejce, rozhodl jsem se ulomit větve a jít je dovnitř zničit.

Když jsem vklouzl do větve, strom světa ustal ve svých útocích bleskem.

Blesk byl pravděpodobně útok vyhrazený pro vnější nepřátele.

Uvnitř větve stromu světa bylo spoustu věcí, co vypadaly jako zemní trubky na vodu. Jak jsem se blížil ke kmeni, mana zhoustla. Prosekával jsem si cestu skrz, zatímco jsem se co možná nejvíc vyhýbal bitvám proti sebeobranným protilátkám, co jednaly jako typické bílé krvinky, a oddal jsem se ničení vajec medúz.




„Satouova reakce zmizela.”

„To je strašné, co?” řekl jsem Aialize na pozdrav, zatímco klesla na podlahu a dívala se na strop.

„Ach jo, kvůli čemu jsi tak ledabylý! Zachránil strom světa, víš?! Proč takhle mluvíš!”

Její naštvaná tvář byla také nádherná.

Řekl jsem Aialize, co byla nezvykle naštvaná: „Jsem zpět.”

Její prázdný výraz byl také celkem pěkný.

Jelikož jsem se dostal celkem hluboko do kmene, bylo otravné se vracet normálně, a tak jsem se vrátil pomocí magie Návrat, co jsem si zrovna nechal vyrobit ve vévodském hlavním městě. Vypadalo to, že to byl důvod, proč jsem zmizel z jejího stopování.

Jelikož jsem měl pocit, jako kdyby mě někdo sledoval, myslím, že to byla magie podobná Jasnovidnosti.

„Vítej zpět,” zamumlala Aialize, naprosto přemožená překvapením. „Vítej zpět.”

Proč... to říkáš dvakrát?

„Vítej zpět, Satou.”

Objal jsem Aialize, co se mi tiskla ke krku. Arisa by řekla „vinen”, kdyby to viděla.

„Jsem zpět, Aze,” odpověděl jsem, zatímco jsem po vlasech s láskou hladil vzlykající váženou vyšší elfku.
-----------------------------------------------


~ [Tak hlavně kdyby ta žádost byla o tom, abych to vyhubení provedl já, bylo by to prosté.] To je tak frustrující! Takže těch x kapitol bylo v podstatě na *** kvůli slovíčkaření.
(╯°□°)╯︵ ┻━┻ ~




Hlavní stránka novely
Seznam technik
Seznam postav


<Předchozí>...<Následující>

7 komentářů:

  1. :D:D děkuji za překlad :D asi jeho nejmíň oblíbený slova " řeknu to Miě a Arise"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že ho ta hláška nechává naprosto chladným :D

      Vymazat
  2. ďakujem, toľko kapitol uletelo "hore komínom". Stačilo nasadiť masku a nenechať sa obmedzovať a mohli sme byť omnoho ďalej v čítaní.

    OdpovědětVymazat
  3. Asi je nenapadlo, že by to mohl zvládnout sólo. Děkuju za překlad.

    OdpovědětVymazat
  4. Vlastně se mu tím nepodařilo splnit zadání úkolu... Ale nadruhou stranu kdo z vás to nečekal? Děkuju za překlad.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to fakt naserie. Kolko času bolo strateného vdaka zlej formulácii? :D

    OdpovědětVymazat