neděle 1. března 2020

DM - kapitola 198


Kapitola 198 – Vyhubení škůdců (4)


Tady Satou. Během dob, kdy se hry prodávaly v ROM cartrigích a na CD, master-up (uzávěrka vývoje hry) = vývoj u konce.

V dnešní době se pracovalo na upgradech různých verzí, takže nebyla žádná cílová linie, bylo to těžké. Nejobtížnější bylo, když přišla zakázka na něco, na co jsem už zapomněl.



Ze spánku mě vytrhla senzace vlasů, co mě lechtaly pod nosem.

To musela být Mia. Nech mě ještě chvilku spát. Rozespale jsem Miu chytil a objal jsem ji, abych jí zabránil v jejím žertíku.

He~?

Bylo to jiné. Nebyla to Mia. Osoba, co sténá „au au”, musela být vážená vyšší elfka. Mia nedokázala vytvořit tak jemný pocit.

Takhle mě s největší pravděpodobností posoudí jako „vinen”, ale nedokázal jsem svolat dostatek rozumu, abych ty ruce uvolnil. Dřímal jsem, zatímco jsem si vychutnával ty úžasné senzace a roztomilý hlas. A znovu jsem se vrátil do blaženého spánku.




„Vzbuď se~!”

„Mwu.”

„Pane, je ráno. Ehmm, prosím, vzbuď se.”

Probudil jsem se z mírně hlubokého spánku kvůli pocitu, že mě někdo tahal za vlasy a tváře.

„Domnívám se, že zakouší vysokou únavu. Odpočívat, prosím.”

„U pána je rozhodně velmi vzácné, aby se probudil pozdě, určitě je celkem unavený.”

Liza a Nana vyjádřily své starosti. To nic, byl jsem jenom ospalý, dejte mi ještě pět minut. Ne, nechte mě prosím spát dalších 10 minut.

„Unavený~?”

„Mám zavolat Zenu nodesu?”

Kvůli čemu voláš Zenu?

„Mwu, Aaze.”

„Správně, erofu. Jak dlouho si to budeš užívat, jdi pry~č.”

„Uu, totiž, totiž, nemůžu se pohnout damon. Nedá se nic dělat. Tím myslím, že se nemůžu pohnout damon.”

Mia a Arisa se z nějakého důvodu hněvaly na Aialize. Copak potají vyprázdnila další plechovku cukroví?

Tak mě tak napadlo, že Aializin hlas byl vážně blízko. Mírně jsem otevřel oči a přede mnou byla zrudlá tvář Aialize. Počkat, nebylo to příliš blízko?

„Dobré ráno.”

„D-dobré ráno.”

Co to bylo za situaci?

Na mém těle na posteli byla Aialize. V zorném poli jsem viděl Arisu a Miu, takže to pravděpodobně nebylo uprostřed útoku.

„Jak dlouho se budete objímat, jděte už od sebe~”

„Satou.”

Arisa a Mia mě popadly za ruce a pohnuly jimi. He? To jsem v polospánku polapil Aialize?

„Prosím, za tohle mě omluv.”

„N-ne, přece jen jsi napůl spal, s tím se nedalo nic dělat!”

I když se Aialize dostala z mého objetí, tak nějak nedokázala úplně vstát, takže jsem jí pomohl posadit se na postel.

Arisa a Mia pořádaly festival viny, až dokud jsem se nezvedl. Prosím, věnujte mi trochu shovívavosti, jelikož jsem napůl spal.




„Takže dosáhl jsi svého cíle ve vévodském hlavním městě?”

„Jo, dokonale.”

Získal jsem zeleninu nakládanou v sójové omáčce a zdokonalil jsem úpravy karí prášku!

Arisin pohled byl z nějakého důvodu chladný. Kdybych jí dopodrobna řekl o zelenině nakládané v sójové omáčce, pravděpodobně by mi řekla „seiza”, takže jsem jí letmo ukázal svitky, co jsem získal ze svitkařské dílny.

Několikrát jsem tě kontaktoval z vévodského hlavního města magií Telefon, ne? Zdálo se, že dosah této magie závisel na levelu techniky, neboť Telefon od Arisy ke mně nedoputoval, protože to bylo moc daleko.

Vypadalo to, že na snídani byly pseudofrancouzské bagetky.

Kromě toho, že v tom nebylo žádné vanilkové aroma, byly tvrdé, takže mi to přišlo tak nějak nedostatečné. Chtěl jsem si dát pečivo, neboť poslední dobou jsme měli vždycky rýži.

„Víc ti chutná měkký chléb?”

„Proč se nezeptáš Kuy? Nezeptal ses, jak udělat domácí kvásek?”

Och, zdálo se, že existoval měkký chléb.

To mě připomnělo, že jsme vždycky jedli moje jídla, takže jsem neochutnal místní kuchyni elfské domoviny. Příště požádám Miinu matku, aby mě a Lulu naučila nějaké recepty.




Lua, co sem přišla po snídani, nám řekla výsledek pozorování z observatoře. Jelikož nechtěli uveřejnit tu záležitost s medúzami, zavedl jsem ji do salónku a ne obývacího pokoje. Lua nebyla jediná, co se mnou šel, přidala se k nám i Aialize, které stále hořely tváře.

„—a tak ledová klec vydržela půl dne a kamenná klec vydržela dva dny, než z nich medúzy utekly. Klece z Aializiny prostorové magie drží ještě teď jak u mírně pokročilé, tak pokročilé.”

Hm, bariéra prostorové magie byla přece jenom mocná. Potvrdil jsem si u Luy, kolik elfů dokáže použít prostorovou magii na vytvoření klecí, ale zdálo se, že mezi elfy, co byli vzhůru, to byla jenom Aialize a jeden ze starších. Pokud bychom počítali i ty, co spali, pak jich bylo jen asi 100,

„Ale ti spící se do toho nebudou chtít počítat.”

„Pročpak? Jelikož je to krize světového stromu, neměli by si stěžovat, ani pokud je vzbudíme, ne?”

„Jsou to lidé, co si zvolili spánek, aby nezapomněli své vzpomínky.”

Tak nějak jsem nedokázal pochopit Luina slova. Zdálo se, že to odhadla, neboť o tom začala mluvit trochu podrobněji.

Zdálo se, že elfové si každých 1.000 let šifrovali staré informace. V mé řeči to pravděpodobně bylo něco jako měnit „krátkodobou paměť” na „trvalou paměť”. Jednoduše řečeno, když uplyne tisíciletí, „paměť” se nezvratně změní na „to krátké slovo jménem 'paměť'”. Samozřejmě se zdálo, že se upevňovala už dřívější „dlouhodobá paměť”, ale jelikož žádný elf to nezkoumal tak moc, že by z toho vznikl problém, vypustím to.

A proto se elfové, co za žádnou cenu nechtějí přijít o své vzpomínky, ukládají ke dlouhému spánku. To místo, kde ti elfové spali, vypadalo spíš jako hřbitov než ložnice. Byly to spíš rakve než kolébky, co?

Samozřejmě existoval způsob, jak přimět vzpomínky zůstat silou pomocí magie. Ale tím se paměť zpřehází a nedokáže si udržet svou integritu. Elf, co to provede, se stává emocionálně nestabilním, a tak se o to nikdo nepokouší bez svolení rady starších.

Bylo těžké žít dlouho, co?

„Ale sedm vyšších elfů bude v pořádku, i kdyby se probudili. Ti spí, protože se [unavili].”

Vyšší elfové mohou své vzpomínky svěřit stromu světa, takže jejich paměť neupadá. Ale nebudou si moct vzpomenout, pokud nejsou připojení ke stromu světa, takže to nebylo tak, že by to bylo všemocné.

„I když jsem se s nimi nikdy osobně nesetkala, zdá se, že existují vyšší elfové, co nenávidí každou rasu kromě elfů. A také jsou mezi nimi radikálové, takže pokud to je možné, vymysli prosím způsob, jak to provést, aniž bychom je vzbudili.”

„Myslí~m, že Iflueze by rozhodně řekl: 'Hee? Říkáte škůdci? Prostě je spalte. Kuhahaha, bude festival!' A pak by pokročil k neustálému pálení [DEL Inferno] a zakládání velkých ohňů.”

Aha, nezdálo se, že by to byla specialita klanu Biroanan.

Zdálo se, že Lua předstírala, že tu Aializinu zasvěcenou historku neslyšela, neboť si odkašlala a vrátila se zpět k tématu.

Zdálo se, že přišly výsledky ohledně těch záležitostí, co jsem staršího požádal, aby prozkoumal.

„Zaprvé se pokoušeli prozkoumat substance, co medúzy nenávidí, ale žádné neobjevili. Kromě many nedokážou najít žádné substance, co by je lákaly. Zdá se, že to medúzy táhne k magickým nástrojům, co jsou plné MP, a umělým životním formám jako bludičky, neboť se svými žahadly pokusily se k nim natáhnout, když se přiblížili. Ale abychom je sloupli ze stromu světa, potřebujeme MP, co přesahuje to jeho, takže to je realisticky nemožné. Takové byly jejich odpovědi.”

Nedokázali zjistit, jak medúzy přimět ochotně odejít, co, škoda.

Pečlivě si přečtu psaná hlášení ohledně medúz. Přece jenom by tam mohlo být něco, co jsme přehlédli.

„Ohledně tvého plánu použít na medúzy klece, zaujalo to nejenom klany Beriunan a Burainan, co rádi zkoumají, ale také klan Zuwakanan. Pomůžou během experimentů a vyšetřování.”

Zdálo se, že i když to byl plán, s kterým mohl přijít kdokoli, nebyl tu nikdo, kdo by to zkusil.

Někoho to možná napadlo, ale nečekaně to neřekl nahlas.

Tohle bylo poprvé, co jsem slyšel o klanu Zuwakanan, ale zdálo se, že to byl klan, co žil na stejném kontinentu jako klan Biroanan. Aha, tohle nesmí selhat, co?

„Ehm a ostatní...”

Lua nahlásila další záležitosti, zatímco si otočila papír hlášení.

Ohledně toho, že když medúza byla oddělená od ostatních na určitou vzdálenost, že jim v tom ostatní medúzy bránily. Zdálo se, že medúzy v okolí společně zaútočily bleskem. V té chvíli medúza, kterou táhli pryč, svinula svá žahadla a vytvořila si elektrickou bariéru, aby se ochránila před útokem blesku.

Když medúzy uvolnily silný elektrický útok, zdálo se, že MP ukradly z větví stromu světa, a zdálo se, že několik větví, kterých se medúzy zachytily, kvůli tomu uschly.

Trápil jsem se prevencí opětovného návratu, až medúzy vyhladíme, ale klan Biroanan už o tom přemýšlel. Zdálo se, že poslali umělé životní formy vytvořené vyššími elfy na hlídky vně stromu světa.

„Umělé životní formy jako Behemoth, že?”

„Ufufu, to ne. Behemoth by neměl být schopen létat. Biroanan by měl používat [Vytvořit Ifrita] a povolaný Ifrit by měl používat [Vytvořit Papillon], aby povolal ohnivé motýly.”

Ach, ne Behemoth, ale duch, co? Aialize vedle Luy zrudla až po uši a kvůli svým rozpakům se mírně chvěla.

Jelikož to bylo roztomilé, nechám ji být.

„Ale copak trvání toho povolání není krátké?”

Pokud jsem se nemýlil, řekli mi, že mana na obloze prázdnoty byla vzácná.

„Ano, pokud dokáží doplnit velké množství MP, co je zpočátku třeba, dá se udržet deset dní a během nich chodí na hlídky, aby upoutal medúzy. Když začne bitva, samozřejmě rychle spotřebuje MP uživatele, takže když je na čase vyhladit medúzy, používají loď.”

Aha, bylo to spíš jako návnada než past, co?

Zdálo se, že objevené medúzy měla vyhladit loď, co vyrazila z observatoře. Zdálo se, že tomu říkali Světelné lodě.

„Každý strom světa má osm světelných lodí, ale Borenanu zbyly už jenom čtyři. Něco před 100 tisíci lety tu řádil goblinní démonický lord. V té době neexistovali hrdinové, takže démonický lord zničil tři světelné lodě, než jsme ho porazili.”

He? A co ta jedna další loď?

„Tu jsme dali hrdinovi jako odměnu za vymýcení démonického lorda. Myslím, že ještě teď ji mají v říši Saga, neboť ji předávají z generace na generaci.”

Existovaly čtyři další lodě, co byly stejného typu jako Jules Verne, co?

„I-i když se na mě takhle díváš, nemůžeš.” Aialize mě varovala předem. „J-jsem odhodlaná, víš!”

Ach, bylo to ohledně toho, co?

Myslím, že Lua, co se hihňala, věděla, co jsem měl na mysli, ale nebudu teď opravovat Aializino nedorozumění.

Ale pokud tento strom světa měl méně lodí než ostatní stromy světa, myslím, že by bylo lepší, pokud by přemýšleli o silách, co budou držet obranou linii proti medúzám, až je vyhladíme.
-----------------------------------------------


~ Příště bude festival karí, o kterém jsem se zmiňovala už dřív... ~
~ Medúzy a jejich vyhubování se mi začíná trochu zajídat. Myslím, že se těším na extra kapitoly OTZ ~


Hlavní stránka novely
Seznam technik
Seznam postav


<Předchozí>...<Následující>

4 komentáře: