neděle 2. února 2020

OSO - kapitola 9 (2)


Brzy nato jsem všechno dodělal a šel spát. Dalšího odpoledne jsem se s klidným duchem přihlásil do [OSO].

Tam na mě v nové dílně čekalo nově instalované vybavení. Díval jsem se na to se spokojeným výrazem.

„To nejde, tohle nejde, Kyouko. Nedokážu se přestat usmívat.”

„No. Tímhle máme minimální požadovaný vzhled.”

„Aach, chci ostatní pozvat na čaj. Nebo spíš se chci chlubit.”

Jelikož jsem byl až moc šťastný, zkusil jsem se všeho dotknout. Struktura kamenných stěn, velký hmoždíř, co byl součástí vybavení na Mísení, dřevěná okna a inventář pro skladování materiálu.

Jak jsem byl natěšený jako dítě, Kyouko se dál usmívala, ale ten úsměv byl neuvěřitelně suchý. Když jsem si toho všiml, nepřirozeně jsem si odkašlal a změnil téma.

„Příště prosím kup materiál, co se dá použít na přípravu sendvičů. Budeme je prodávat v obchodě.”

„Rozumím. Ale bez ohledu na to, co uděláš, zařiď, že se to prodá, obchod se jen stěží protlouká...”

Haa, Kyouko si unaveně povzdechla. Ne, budu se snažit.

„To bude v pohodě. Vzroste nám počet druhů zboží, co prodáváme! Rozhodně se to prodá... pravděpodobně.”

„...pravděpodobně, že? No, momentálně máme skladem hodně zboží, není to tak, že by se to okamžitě doprodalo. Pole jsou sklizená, použiješ to na výzkum?”

Nepřímo prohlásila: zákazníci nechodí, takže nám zboží zbyde. Ale mě to netrápilo.

„Ano. Chci použít různý materiál jako syrové netvoří maso, co jsem do teď nevyužíval.”

„Hodně štěstí. Tak já jdu zpět do obchodu,” řekla Kyouko.

Díval jsem se, jak šla k pultu v obchodě a pak začal s Mísením.

Do většího hmoždíře jsem dal velké množství bylinek a začal nahlas drtit. Předtím jsem se rozhodl, že už to ručně a venku nebudu připravovat, a měl jsem pocit, že to je pokrok. Ale tentokrát... tentokrát jsem tekutinu extrahovanou při drcení bylin nalil do nového přístroje, kondenzátoru.

Tuhle tekutinu jsem získal ze stejného množství jako při přípravě syntetických lektvarů, ale jaký to mělo účinek?

Doextrahoval jsem výtažky, zíral jsem na tu změnu jako děcko.

Ale jak jsem to vařil ve velkém hrnci, začal jsem pracovat na něčem jiném.

S takhle dobře vybavenou dílnou jsem mohl pracovat na pilulkách a lektvarech zároveň.

Zrovna teď jsem se soustředil na Mísení obvyklých Pilulek, které se považovaly za pevné léčivé léčivo, a Kvalitních lektvarů, které se braly za léčivé lektvary vyšší úrovně.

Haa, vypadá to, že když mám spoustu místa a nástrojů, jako když vařím, tak je to zábava... ach kruci, co ty lektvary?!

Zdá se, že nový kondenzátor pracoval ještě lépe, než jsem čekal. Obvykle se tekutina po deseti minutách uvnitř proměnila na něco tmavého.

Kondenzovaný lektvar [Spotřební předmět]

HP +300


Registrovalo se to v receptech jako naprosto nový druh lektvaru. I když byl koncentrovaný, doplňoval stejné množství HP jako normální lektvar. Jelikož byl kondenzovaný, tak by mělo být v pohodě ho rozředit vodou do normálu. S touhle myšlenkou jsem koncentrát zředil v poměru jeden díl koncentrátu a pět dílů vody a získal jsem pětinásobný počet Lektvarů.

Když jsem ho zředil v poměru 1:10, dostal jsem Začátečnický lektvar.

„Tak nějak se mi podařilo uspět, ale na co se používá Kondenzovaný Lektvar?”

Nevím. Obnovené HP se nezvýšilo. Měl jsem pocit, že to je s přihlédnutím k tomu potřebnému materiálu navíc, na nic. Ale abych zjistil, jak kondenzátor funguje, vyzkoušel jsem to na různých materiálech.

Detoxikační tráva, Paralytická tráva, Léčivá duchovní tráva, Magická duchovní tráva a také různé druhy ukořistěného masa.

Co se týče předmětů jako bylinky, pokud se předtím usušené bylinky zkoncentrovaly, zdá se, že v porovnání s obvyklou přípravou mají o něco vyšší účinek. Co se týče Detoxikačního lektvaru a Paralytického lektvaru, jejich stav se zvýšil o řád, takže z nich vzniklo [Protijed 2] a [Paralýza 2].

Kvalitní lektvary a MP lektvary se zlepšily, měly ještě větší účinek. V budoucnu je budu dál vyrábět kondenzátorem.

Bylo možné zkondenzovat i Kvalitní a MP lektvary, ale jejich výroba trvala déle než u Lektvarů.

Navíc když jsem se snažil vyrobit předmět jako MP lektvar z kondenzátoru pomocí [receptu], spotřeba MP byla velmi intenzivní a nedokázal jsem tu schopnost soustavně používat.

Místo užití řemeslné schopnosti mě čekal suchopárný úkol, což byla maximální kondenzace MP lektvarů. Všechno před kondenzací jsem udělal pomocí schopnosti a pak jsem různé potřebné úkony prováděl manuálně.

„No, MP se mi obnoví během práce. Ale i tak, aby se z léku stal jed. I když tohle říkám, zdá se, že můžu vyrábět i jedy.”

Když jsem se snažil extrahovat Jedovou krev, co jsem získal z netopýrů, vznikl z toho [Jed – kapičky]. Byl to jiný předmět než samotný Jed a jak název napovídal, byl to předmět, co způsoboval abnormální stav.

Když jsem se to snažil extrahovat ještě víc, změnilo se to na předmět jménem [Jed – slabý]. Způsoboval abnormální stav [Otrava 2]. Když uvážím zavedená pravidla, pokud jej zkoncentruju ještě pětkrát až do limitu předmětu, už ho nebudu moct dál koncentrovat. Ale—

„Hahaha... už jsem věděl, že existuje víc než jen jeden způsob.”

Když jsem spotřeboval všechny [Jedy – slabé], co jsem vyrobil z Jedovaté krve a využil Vyšší proměnu hmoty od [Alchymie], co jsem poslední dobou zanedbával, podařilo se mi objevit nové odvětví sahající za omezení Dávkování.

I když to byl jenom jeden vzorek, co se mi povedl, byl to pro mě velký pokrok. Potřeboval jsem nasbírat deset dalších [Jedů – slabých], ale momentálně jsem na to neměl materiál.

„Takže účinek výrobku je [Otrava 3], co?”

Každých deset sekund to způsobovalo 1% škody. Byl to předmět, co během 90 sekund snížil HP o 9% celkového HP.

Kromě toho jsem zkoumal, jestli za pomoci jedů můžu vyrobit nějaké předměty.

Začal jsem s jedy. Rozdrtil jsem netvoří maso a kořist, smíchal je s vodou a vložil je do kondenzátoru.

Ale to nejlepší, co jsem mohl vyrobit, byl nejslabší jed [Jed – kapičky]. A dál jsem to mohl zkondenzovat na [Jed – slabý]. Přičemž potom jsem to mohl vylepšit Alchymií. Ale vzdal jsem snahu získat nezbytné množství [Jedů – slabých], abych ho dále zlepšil.

„Haa~. Nemám dost materiálu. Zdá se, že na tu událost si s sebou budu muset vzít hlavně Magické drahokamy.”

Uvědomil jsem si, že abych připravil spotřební předměty jako lektvary pro vlastní užití a pro obchod, rozhodně budu muset nasbírat nějaké drahokamy.

A kvůli tomu budu muset za každou cenu překonat to trauma z utonutí v řece.




Od ohlášení té události uplynul jeden týden, aktualizace zavádějící stav sytosti způsobil mírný zmatek, ale díky NPC obchodům, co prodávaly jídelní položky, se na to okamžitě zareagovalo. Jak se oficiální událost blížila, dál jsem plaval v řece, abych překonal to trauma.


SP v držení 15

【Luk lv22】

【Jestřábí zrak lv31】

【Nárůst rychlosti lv16】

【Odhalení lv12】

【Magické nadání lv34】

【Magická moc lv32】


【Čarovné umění lv9】

【Dávkování lv4】

【Vaření lv5】

【Plavání lv5】

Neaktivní:

【Krocení lv1】

【Syntéza lv22】

【Nadání zemského živlu lv5】

【Alchymie lv24】

【Zručnost lv24】

【Řemeslné znalosti lv21】




(„Není tohle nekonečná zásoba drahokamů!”)

Zatímco jsem se držel kamene na dně řeky, abych se bránil prudkému proudu, házel jsem si do inventáře kameny a drahokamy.

Přibral jsem si Smysl [Plavání], abych mohl bezpečně pracovat ve vodě, a dál jsem dřel a sbíral materiál.

„Puhaa! Jsem unavený~.”

Vylezl jsem z vody, posadil se na nedaleký kámen a utřel jsem se ručníkem, co jsem vytáhl z inventáře. Charakteristika Smyslu [Plavání] bylo, že jste mohli plavat v oblečení a také si ho sušit. Jako takový to byl celkem dobrý Smysl.

Při plavání jsem přišel na dvě různé věci, na dobrou a na špatnou. To dobré bylo to, že účinek dalekozrakosti u [Jestřábího zraku] se přizpůsobil i vodě a v kombinaci se Smyslem [Odhalení] bylo možné na dně nacházet předměty a také ryby. Díky tomu jsem mohl ve vodě pohodlně pracovat.

Naopak to špatné bylo to, že jelikož jsem pod vodou nemohl normálně mluvit, nemohl jsem používat schopnosti a když přišlo na souboj, byla to fatální chyba. Ale neměl jsem pocit, že by mě můj stav, kdy jsem nemohl používat Umění a Schopnosti, znevýhodňoval.

„Jak [Plavání], tak [Vaření] je teď v levelu 5. Růst je ucházející.”

Jak jsem odpočíval, zkontroloval jsem stav svých Smyslů. Ty dva, co jsem zmínil, rostly, ale ostatní se moc nezměnily. Výjimkou byly [Jestřábí zrak] a [Odhalení], které levelovaly během vodních aktivit, ale jenom málo.

Moje [Nadání zemského živlu] vzrostlo na level 5 a získal jsem obrannou magii [Jílový štít]. Kdybych jím očaroval Magické drahokamy, budu mít připravené obranné Magické drahokamy.

Všichni ostatní spekulovali: „První oficiální událost?! Možná to bude obrana Prvního města!” nebo „Možná to bude PvP akce.” A podobně. A zatímco byli tací, co spěšně zlepšovali své bojové Smysly, já jsem tomu vzdoroval. Měl jsem pocit, že to bylo zbytečné, když všichni podobně zlepšovali své bojové Smysly, a tak jsem dál pokračoval ve zlepšování svých řemeslných Smyslů.

Nicméně—

„——Není dostatek místa na předměty.”

S blížící se události jsem se zásobil předměty. Čarovné kameny, lektvary; ačkoli jsem si připravil i věci jako Magické drahokamy, na hlavním složení jsem se ještě nerozhodl.

Jelikož oficiální událost měla počet přinesených předmětů omezený na 100, vzal jsem si s sebou—

Alchymie, Syntéza, Mísení, Leštění; přenosné řemeslné sady na toto a přenosnou výheň ke Zručnosti a také sadu na vaření.

Luk. Šest toulců Železných šípů. Tři díly mé zbroje. To je deset položek typu zbraně a šest řemeslných položek.

O rozdělení zbývajících 84 míst jsem se ještě nerozhodl.

Co vaření, co léčivé spotřební předměty a co Magické drahokamy? Kolik útočných a obranných Magických drahokamů si mám vzít? Přece jenom nevím, co mi během té události může chybět. Jak jsem si myslel, zdálo se, že sto předmětů nestačilo.

Možná bych měl místo rozdělit rovnoměrně, abych byl za vodou, a zrovna když jsem si chtěl povzdechnout, dostal jsem přátelský hovor od Magi.

„Ano, copak?”

[„Ach, Yun? Budeš se účastnit té oficiální události?”]

„Ano. I když mám v úmyslu účastnit se sám. Většina mých známých má stálé družiny a je pro mě těžké se k nim přidat.”

[„Aha, aha! Vypadá to, že Yun je sama!”]

Byl vedle Magi ještě někdo? Okamžitě odpověděla:

[„Yun, nezúčastníš se spolu s námi?”]

„A kdo je to my?”

[„Kromě mě ještě Cloude a Lyly. Strašně ráda bych viděla, co to bude za událost!”]

„Nevadí to? Abych se přidal. Nemáte někoho lepšího, kdo by se k vám přidal?”

[„Aach, ne, vůbec ne. Všichni se radují, že to bude bojová událost a nejsou v pohodě jako my. Naším cílem je tu událost procestovat. Hele, radši hrajeme sólo a jednat jako družina nám moc nejde.”]

„Haa, asi máš pravdu. Já taky nejsem nějak moc natěšený. S dovolením se přidám.”

[„Tak jsme dohodnutí! Promiň, že to je tak náhlé, ale chceme se sejít, takže mohla bys dorazit ke mně do obchodu?”]

„Dobře, rozumím. Hned tam budu.”

Jak jsem to řekl, ukončil jsem hovor. Potom jsem prošel portálem ve Druhém městě a šel do Magina obchodu [Otevřený Sezam].

Cloude a Lyly už čekali v obchodě. Když jsem vešel, zvedli hlavy, aby mě ledabyle pozdravili.

„Promiň, že to je tak narychlo. Ale musíme si obezřetně vybrat předměty, co potřebujeme...”

„Rozumím. Takže co si vy tři berete?”

A pak jsem si ty tři vyslechl. Magi měla kovářskou řemeslnou sadu a plnou sadu nářadí včetně hornického krumpáče. Kromě toho měla kovové ingoty a také těžké zbraně.

Cloude a Lyly, jenž byli také řemeslníci, na tom byli stejně. Lyly, jenž byl tesařem, měl s sebou opracované dřevo a Cloude, jenž byl krejčím, si vzal látku a kůži.

A já—

„V tom případě to vypadá, že přece jen musím jít s [Dávkováním] a [Vařením].”

„Takže Yun, ty sis vzala [Vaření], hm? Tak co kdybych snížila počet jídelních položek?”

„Hmm. Pokud si s sebou vezmu suroviny, budu moct jídlo znásobit vařením... v tom případě—. Ale proč si bereš tolik zbraní, Magi?”

Cloude a Lyly si brali řemeslný materiál, ale Magi si brala velkou sekyru a velký meč. A taky jí místo zabíraly kovové zbraně a kompletní kovové brnění.

„Mám celkem dost vedlejších zbraní. Ale zbytek je podobně jako ty, Yun. Pokud to vybavení roztavím, můžu z nich vyrobit spoustu ingotů. No, ale jejich hodnota klesne.”

Magi mluvila s hořkým úsměvem. No ano, dobře to fungovalo tak, že snížila počet předmětů, myslím, že by to šlo. Ale taky bylo třeba si vzít pár ingotů, aby mohla okamžitě pracovat. Bylo těžké to vyvážit.

„Já vyrábím hlavně spotřební položky, takže je třeba spoustu materiálu... je těžké si vzít materiál ve velkém množství.”

„To ano. Jelikož jsou Kvalitní lektvary a MP lektvary spotřební položky, nemůžeš si jich moc vzít...”

„Ne, to už jsem vymyslel.”

Když jsem slyšel, co říkali, vzpomněl jsem si na způsob zhuštění předmětů. Pokud si vezmu jenom [vysoce kvalitní] materiál, bude třeba jenom jedno políčko. A až událost začne, můžu je rozmnožit s pomocí Nižší přeměny hmoty od [Alchymie]. Taky je tu možnost zkondenzovat předměty typu lektvarů s pomocí [Dávkování] a pak je rozředit vodou. Měl bych si s sebou vzít vysoce kvalitní materiál na Kvalitní lektvary a MP lektvary a také hotové Kvalitní a MP lektvary, co by se daly použít okamžitě.

Nebylo jasné, co to bude za událost. Může se stát, že se to hned po startu promění na hromadný boj, možná nebudeme mít čas uspořádat si výrobu. Ale když přihlédnu k velkému počtu účastnících se hráčů, nemyslím si, že by spustili tak těžkou událost bez předchozího oznámení. Ne, doufám, že to tak nedopadne.

Potom jsme navzájem prodiskutovali předměty, co si bereme, a každý řekl svůj názor.

Zabralo nám překvapivě dlouho, než jsme si vybrali všechny předměty, a poté jsme se každý vrátili do svého obchodu, abychom se pilně připravili na den události.

A toho dne. Po obědě jsem se sešel s Magi a ostatními, abychom utvořili družinu. A pak jsme čekali, až událost začne.

„Těším se na to! S tolika lidmi na jednom místě to vypadá jako festival,” řekl Lyly a usmál se.

Cloude si unaveně povzdechl: „Necítím se dobře. Nesnáším davy.”

Tak proč si otevřel obchod, copak se tam neshromažďují lidé?

„A co ty, Yun? Nervózní?”

„Vůbec ne. Přece to je jenom hra, není třeba panikařit.”

„O-hoo, máš nervy ze železa. Já sama jsem trochu nervózní.”

„Vůbec na to nevypadáš.”

„To je pravda.”

I Magi a já jsme čekali, až to začne.

A když nastal čas, na hlavním náměstí Prvního města, kde se měli lidé sejít, se ozvalo hlasité oznámení:

[„Oficiální událost brzy začne. Žádáme účastnící se družiny, aby zůstaly na místě. Neúčastnící se lidi prosíme, aby se odtud co nejdříve přesunuli.”]

Bylo tam pár lidí, co jenom z dálky přihlíželi. Jak jsem se rozhlédl kolem, hráči okolo měli na tváři výraz nervozity nebo sebedůvěry.

[„Takže teď vás všechny, co tu zůstali, přemístíme na jiný, zvláštní server. Podrobného popisu se vám dostane, jakmile bude přesun hotový. Možná pocítíte menší šok, ale na tělo to nebude mít žádný vliv. 10, 9..”]

Jak začalo odpočítávání, na tvářích všech se objevilo viditelné napětí. Připravil jsem se na šok z přenosu.

[„——2,1,0.”]

Rozostřilo se mi zorné pole, měl jsem pocit, jako bych byl na houpající se lodi. Necítil jsem se dobře, zradily mě nohy, tělo se mi zhouplo a já jsem to nedokázal ustát, a tak jsem spadl na zadek. Hned, jak se my smysly vrátily do normálu, jsem se rozhlédl kolem.

„...kde to jsme?”

„Kdo ví? Podle všeho to vypadá jako palouk uprostřed lesa. Co myslíš, Kurocchi?”

„Možná to je bezpečná zóna. Ale i tak kde jsou ostatní hráči?”

Kolem nás bylo zhruba deset skupin, všichni se nervózně rozhlíželi kolem.

Hráčů se účastnilo mnohem víc, určitě je to přemístilo jinam.

„Hmm. Družiny jsou všude kolem~. Tohle není událost masové bitvy,” řekla Magi a natáhla ke mně ruku a pomohla mi vstát.

„Moc díky.”

„Není zač. Pomáhejme si navzájem. A taky—”

Zrovna když chtěla pokračovat, zaznělo další oznámení.

[„Jsem rád, že se účastníte, dámy a pánové. Já jsem Yoshino Kazuhito z vývojářského oddělení OSO.”]

Jak jsem se díval na 3D hologram, co se promítal na obloze, pomyslel jsem si: hm, zase tenhle chlápek.
-----------------------------------------------



Hlavní stránka novely
Seznam postav


<Předchozí>...<Následující>

7 komentářů: