sobota 5. prosince 2020

ICDS - kapitola 87


Kapitola 87 – Řád S Yeon Hwawu (4)


Bílý blesk v mžiku bodl do sekyry řítící se dolů. Jelikož Dullahan byl při použití svých technik ve stavu super-brnění, sekyra mu z ruky nevyletí bez ohledu na to, s jakou silou ho udeřili.

Rychle jsem kopí stáhl vzad a znovu bodl kupředu. Do stejného místa, kam jsem zrovna bodl, jsem bodal znovu a znovu. Neboť technika použila většinu mé many na ochranu mého těla, spotřeba HP klesla, zatímco spotřeba MP se zvýšila. Při každém výpadu kopím jsem použil zhruba 3% MP a 1% HP. Ve chvíli, kdy jsem do něj udeřil po sedmé, se na jeho sekyře objevila puklina. Ačkoli Dullahan doširoka rozevřel oči, nepřestal jsem. Osmá, devátá!

[Dokážu to vykrýt!]

„Nedokážeš!”

[Kuaaaaaa!]

Než jsem vypustil svůj desátý útok, Ruyue vydechla velké množství mrazivé energie. Dullahan měl spodní půlku těla a sekyru pokrytou mrazem. Ten mráz ho samozřejmě nedokázal ovlivnit v jeho stavu super-brnění, ale umožnilo to to, že jeho sekyra vydávala neblahé praskání, když jsem do ní udeřil kopím.

Zatímco Dullahan měl oči šokem rozevřené, uštědřil jsem mu jedenácté a dvanácté bodnutí. Pukliny na sekyře se rozšířily. Zároveň byla jen centimetry od toho, aby udeřila do země. Okamžik před tím, než se Erupce aktivovala, jsem dal Peice co možná nejvíc many. Pak jsem přesunul manu, co mi chránila tělo, na hrot svého kopí. Přesně takhle jsem udělal svůj poslední útok.

„Zlom se!”

[Kravina!]

Výsledkem samozřejmě nebyla kravina. Jakmile ten zářivý blesk uhodil do jeho sekyry, puklina na ní se rozšířila a sekyra se roztříštila. Když kopí rozbilo sekyru, pokračovalo kupředu a bodlo Dullahana do hrudi.

| Kritický úder! |

[Kahak!]

Dullahan upustil rukojeť sekyry a skácel se na zem. Zdálo se, že utržil obrovský šok, neboť dokonce upustil i hlavu, co pečlivě chránil. V té chvíli mi v uších zazněla zpráva, na kterou jsem tak nějak čekal.

| Vytvořil jsi techniku Ustavičný úder bílého blesku! S výtečnou kontrolou nad vitalitou a magií jsi ustavičně prováděl rychlé a silné bodnutí a pak jsi uštědřil závěrečný, nekontrolovatelně mocný úder! Při každém bodnutí používáš 1% svého HP a 3% svého MP, zatímco závěrečný úder používá 15% tvého HP a MP! Tuto techniku může použít jen její tvůrce. Jako tvůrce techniky byl level techniky upraven na nízký řád level 8. |

| Vytvořil jsi techniku! Ustavičný úder bílého blesku je technika kopí nejvyšší třídy odvozená od Hrdinného úderu. Tuto techniku nelze použít bez hlubokého pochopení vitality a magie a kvůli ní budou všichni nepřátelé cítit zdrcující posvátnou hrůzu a úctu. Za odměnu jsi získal 1 technický bod. Momentální počet technických bodů: 12 |

Dokázal jsem to. To bylo první, co jsem si pomyslel. Jakmile jsem provedl ten závěrečný úder, měl jsem pocit, že se ta technika stala silnější technikou než Hrdinný úder. Ovládat svou manu na ochranu, omlazení a posílení těla, zatímco soustředit energii svého těla na hrot svého kopí. Bylo to tak těžké, že se mi chtělo zvracet. Ale dokázal jsem to a odměna byla nesmírně sladká. Ani ta tepající bolest v paži mi nemohla vzít to štěstí, co jsem cítil. Ale proč z toho vznikl Ustavičný úder bílého blesku místo Hrdinného ustavičného úderu?

[Kuaaaaa!]

Jelikož měl hlavu oddělenou od těla, Dullahan přišel o příčetnost a vyrazil ke mně. Když teď ztratil svou zbraň, přemýšlel jsem, co používal k boji. Překvapivě to byl jeho černý kůň! Ta věc ještě nebyla mrtvá?!

[Kiaaaaaa!]

„Ty bláznivý mizero!”

Dullahan popadl zadní nohu černého koně a svou hrubou silou jím po mě máchl jako mečem. Když pominu dohady, jestli byl černý kůň vhodná zbraň nebo ne, jeho čirá velikost na mě působila obrovským tlakem. Prvně jsem spěšně ustoupil, pak jsem se rozhodl otestovat druhou techniku, co by mohla být v této situaci užitečná.

Druhá technika nebylo nic zvláštního. Byla to honosnější verze techniky na prodloužení kopí, co jsem teď používal už dlouho. Vytvořím z many čepel kopí a vliju do manové čepele elementály. Byla to slabší verze Živelné bouře.

„Elementálové, pojďte!”

[Kolo kolo?]

[Je to točí točí?]

„Ne, ale byl bych rád, abyste přišli do čepele mého kopí. Ačkoli možná budete mít menší závrať.”

[Posekáš toho hnijícího nemrtvého?]

[Jde to nahoru, dolů a ze strany na stranu!]

[Horská dráha!]

[Je to horská dráha!]

Potom se elementálové bláznivě nahrnuli k manové čepeli kopí. Moje kopí bylo normálně něco pod 3 metry. Manou jsem čepel prodloužil o metr a to se prodloužilo o další metr, když se shromáždili elementálové. Byla to jako opičí hůlka Sun Wukonga. Tímhle jsem sekl na tělo černého koně, co se ke mně blížilo. Pokaždé, když se manová čepel kopí střetla s černým koněm, došlo k výbuchům protichůdných atributů. Ta technika, co jsem vytvořil bez velkého přemýšlení, byla neuvěřitelně efektivní.

[Jéé, zábava!]

[Výbuch~!]

[Uek, pozvracím se...]

[Jáj, jdeme nahoru! A dolů!]

Ignoroval jsem hlasy elementálů a opakovaně jsem máchal kopím, střetával jsem se s Dullahanovými rozmachy černým koněm. Jak jsem máchal kopím jako světelnou šavlí, z černého koně to odsekávalo kousky masa, až zemřel a zmizel v částicích světla. Dullahan na mě dál útočil, aniž by si uvědomil, co se stalo. Bez příčetnosti a beze zbraně nebyl nejmenší hrozbou. Vrhl jsem se do jeho objetí a bodl jsem svým kopím.

[Kuaaaaa!]

B-bum! Když se živelná čepel kopí dotkla Dullahanova těla, způsobilo to následné exploze, ale nebylo schopné prorazit skrz. 2 metry dlouhá manová čepel kopí se začala zkracovat. Zároveň s tím Dullahan kvůli těm výbuchům pomalu ustupoval. Než byla ta 2 metrová čepel naprosto pryč, měl na hrudi značné zranění. Dál jsem tlačil kopím vpřed. Po opakovaných újmách, kterým čelil, byla Dullahanova obrana pryč a moje kopí ho snadno probodlo.

[Kuk!]

„Chcípni!”

Agresivně jsem zatřásl kopím, rychle jsem ho vytáhl a kopl jsem do Dullahana. Kvůli tomu šoku, že měl probodnutou hruď, byl Dullahan vůči tomu kopnutí naprosto zranitelný a odletěl zpět. Tuhle příležitost jsem si nenechal ujít.

Znovu jsem zavolal elementály a vytvořil jsem dlouhou čepel kopí. Pak jsem kopím máchl k Dullahanovi, co byl daleko ode mě. V okamžiku, kdy se trajektorie mého máchnutí protkla z Dullahanovým tělem, přerušil jsem proud many mezi živelnou čepelí a hrotem kopí, takže čepel vyletěla. Oddělil jsem jenom manovou čepel a vystřelil ji kupředu. Experimentální technika ukázala skvělé výsledky. Čepel vyletěla po trajektorii, kterou jsem zamýšlel, srazila se s Dullahanovou hlavou a způsobila obrovskou explozi.

[Kuhuk!]

| Naučil ses aktivní techniku Živelná čepel! Tato význačná technika vytvořená dávným Elementalistou prodlužuje dosah zbraně s manou prodchnutou elementály a umožňuje svému uživateli zaútočit na několik nepřátel najednou nebo vzdálené nepřátele! Tato technika spotřebovává 150 MP za sekundu a při odvolání techniky se vrátí 50% použitého MP. Když se čepel vyšle do letu k útoku, MP se neuloží. Naučil ses tuto techniku samostatně! Level techniky byl upraven na nízký řád level 6! |

„Je škoda, že nejsem její tvůrce, ale pokrývá to jak útoky na dálku, tak na blízko. To je ale dokonalá technika. No, takže teď k závě... zatraceně!”

Ačkoli jsem neudělal žádný zvláštní útok, na Dullahanově brnění se objevila trhlina. Bezpochyby to byla technika! Jak to, že měl tolik různých technik? Jelikož se zdálo, že bylo příliš pozdě se tomu vyhnout, myslel jsem si, že budu muset použít Dračí kůži, ale vzpomněl jsem si na techniku Mistrovství těžkého brnění, co jsem se nedávno naučil.

| Mistrovství těžkého brnění: Když si nasadíš těžké brnění, tvoje obrana se velmi zvýší a technika ti umožňuje se snadněji pohybovat. Také můžeš svou obranu zvýšit tím, že do brnění vliješ manu. Efektivita stoupá s levelem techniky. |

Ačkoli byla Dračí kůže výborná technika, měla nevýhodu v tom, že drasticky snižovala mou rychlost, takže pro mě bylo těžké vyhnout se následným útokům. Dračí kůže by se měla používat jen jako poslední možnost. Rozhodl jsem se otestovat efektivitu Mistrovství těžkého brnění a vlil jsem část své zbývající many do sady Kostlivého rytíře. Zároveň s tím jsem dematerializoval Ruyue a vztyčil mezi sebou a Dullahanem ledovou zeď. Ačkoli chvíli trvalo, než jsem to vysvětlil, uplynulo jenom 1,7 sekundy od chvíle, kdy Dullahan začal se svou technikou.

Okamžitě poté Dullahanovo brnění explodovalo a s černou manou se rozletělo všemi směry. Tucty střepů brnění proletěly ledovou stěnou ke mně. Vyhnul jsem se všemu, co jsem mohl, a rozběhl se k Dullahanovi.

Pu-buk! S těžkou nárazovou silou se mi střepy brnění zabodly do brnění, ale zdálo se, že brnění posílené manou bylo efektivní, neboť mi ty střepy brnění nezpůsobily velkou škodu. Ujistil jsem se o svém vítězství a usmál jsem se. Dullahan přede mnou neměl svou zbraň nebo brnění a třásl se, zatímco měl hlavu daleko od sebe. Snažil se znovu vzchopit.

„Vážně nemusíš vstávat.”

[Kuuuu...!]

Jako kdyby chtěl Dullahan odpovědět na mou provokaci, zasténal a zasvíjel se.

Jelikož to bylo nechutné, rozhodl jsem se to rychle ukončit.

| Vyber si svou odměnu. |

| 1. Elixír posilující mozek |

| 2. Dullahanova Obrovská sekyra |

Přemýšlel jsem proč, vážně, ale proč Dullahan dával něco jménem Elixír na posílení mozku. Ale proč? Byl Dullahan vlastně nesmírně chytrý? I když měl hlavu oddělenou od těla? Spolkl jsem ty otázky, co ve mně vyvstaly pokaždé, když jsem viděl seznam odměn z Dullahana, vybral jsem si Elixír na posílení mozku a spolkl ho.

| Dokážeš přemýšlet rychleji a máš zlepšené smysly. Tvoje inteligence a magie +1. |

„Ach, štěstí. To už je druhé navýšení stavu.”

Každopádně jsem byl šťastný s jeho účinky. Nejenom že jsem si mohl zvýšit inteligenci, u které jsem měl pocit, že mi chyběla, ale také jsem si mohl zvýšit magii, u které bylo vždycky skvělé jí mít víc. Skoro jsem měl pocit, že načasování bylo příliš dokonalé. Ačkoli bylo na čase, aby se objevil elixír zvyšující inteligenci a magii.

„Znovu jsi vyhrál a přežil.”

Když jsem odešel z místnosti boje, Lin kouřil a zíral na mě, místo aby kul. Jak mě s náznakem zklamání pozdravil, pokrčil jsem rameny.

„Uvědomil jsem si, že se mi hodně nedostává ve schopnostech, takže jsem tentokrát vyzkoušel pár věcí. Kolem a kolem si myslím, že to byl celkem úspěch. Budu muset provést ještě dvě další bitvy jako tu teď... hodlám si ten boj trochu přezkoumat.”

Byly v tom nějaké zbytečné pohyby? Jak se Dullahan pohyboval a jaký byl nejefektivnější způsob, jak se s tím vypořádat? A co černý kůň? Co komunikace mezi mnou a Ruyue? Peičina živelná magie? Kdy budou ty techniky, co jsem zrovna získal, nejvíc účinné?! Bylo tu spoustu věcí na výzkum. Posadil jsem se a zavřel jsem oči k meditaci, ale Lin mě přerušil.

„Touha se zlepšovat je dobrá, ale měl by ses trochu uvolnit a nechat své tělo odpočinout. Pokud to přeženeš, zraníš se.”

„Díky, že se o mě bojíš, Line.”

„Ne, teď když pracuju na tvém vybavení, potřebuju dostat svoje peníze. Vážně mě nezajímá, jestli umřeš nebo ne.”

„Ty jsi takový tsun... Ech? Jaké peníze?”

„Tohle. Dal jsi mi jenom počáteční depozit a ne částku za celou věc. Musíš mi zaplatit dalších 100 tisíc.”

Otočil jsem pohled na místo, kam Lin ukazoval bradou. Tam jsem viděl nahé tělo ženy zavinuté v tenké látce... byla to mrtvola succuba. Ačkoli bylo zahalené látkou, jelikož byla průhledná, succubovo nahé tělo bylo jasně na očích. Dokonce i hlavu měla dokonale přišitou, takže vypadala, jako kdyby spala. Tváře se mi samozřejmě začervenaly.

„C-cože?! Proč je nahá?!”

„Co to je s touhle reakcí panice? To je běžný způsob, jak z jeho fyzického těla vytáhnout duchovní moc.”

„To jsem ještě nikdy neviděl...”

„Nevím o kultuře na Zemi. Každopádně tohle je ta nejzákladnější znalost, co by měl znát každý kovář artefaktů z netvorů. Části, co jsem se succuba chtěl, jeho oči a křídla, jsem už odložil sem. Oko bude jádrem artefaktu a použiju stejnou metodu, abych vytáhl manu z křídel.”

Vytáhl skleněnou nádobu a ukázal mi dvě zlaté oči vznášející se v neznámé tekutině. Vážně se zdálo, že sucubovy oči měly zvláštní moc, neboť dál zářily i ve skleněné nádobě.

„Dopadlo to tak, že to byl netvor řádu bosse. Proto měl ten succubus zvláštní magickou moc. Můžeš se na to těšit.”

„J-já, nejsem si jistý, o čem to mluvíš, ale jdu meditovat.”

„Ha, proto jsou panicové... no, jsem si jistý, že velmistrová bude šťastná... dva panicové, jak odpovídající.”

Neslyšel jsem ho. Neslyšel jsem slova toho drakoniána! Jak jsem se zhypnotizoval, upadl jsem do meditace. Dalších 10 minut mi na mysl samozřejmě tanul jenom obrázek nahé ženy. Zatraceně!
-----------------------------------------------

~ Nejsem si jistá, jestli Shinovi pomůže si zvýšit inteligenci. Stejně bude muset čekat, až se projeví "aktualizace"... a v určitých věcech mu to stejně nepomůže. Aneb jak už někdo zmínil dřív v komentářích, fakt by se mu hodil Elixír na pochopení žen... Příští kapitola bude takový malý update o všech Shinových známých. ~


<Předchozí>...<Následující>

11 komentářů:

  1. Podľa toho ako sa pokazila tvoja skoro až švajčiarska presnosť vydávania, predpokladám že aj ty máš v práci nával. Takže prajem veľa šťastia a nech ťa nechajú aj trocha sa flákať :D Diki za preklady

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spíš se mi pomíchaly dny v týdnu... ale jo, udivuje mě, že lidi jsou jak slípky bez hlavy. A čím budou Vánoce blíž, tím budou bláznivější a nerudnější, blee.

      Vymazat
    2. No ono sa tie dni pomiešajú veľmi ľahko ak človek robí víkend nevíkend v kuse rovnako.

      Vymazat
    3. Len si pekne oddýchni, nerád by som, aby si sa upracovala k "smrti".

      Vymazat
  2. Že by se objevila kapitola z pohledu ostatních? Děkuju za překlad.

    OdpovědětVymazat
  3. ďakujem a áno, ako som písal tak elixír na pochopenie opačného pohlavia je preňho so zvyšujúcim sa počtom "budúcich" manželiek a konkubín ten najpotrebnejší.
    teším sa na upgrade ďalších postáv.

    OdpovědětVymazat