čtvrtek 16. září 2021

ICDS - kapitola 179


Kapitola 179 – Moc Hrdiny (3)


Jakmile jsem tu zprávu zaslechl, ztuhl jsem a přišlo mi obtížné se nadechnout. Nemohl jsem uvěřit vlastním uším. Cože? Stáhnout mu schopnost? Jak to bylo možné? Proč jsem o tom slyšel až teď poprvé? Nebo jsem musel splnit jisté podmínky, aby k tomu došlo?

Ale moje otázky nebyly důležité. Důležité bylo, že jsem Lucovi Brunovi mohl vzít jeho schopnost. K rozhodnutí jsem dospěl ani ne za sekundu. Přikývl jsem. Z těla Lucy Bruna okamžitě začala vyprchávat mana. Vypravil ze sebe bolestný výkřik.

„Kuaaaaaaaaaa!”

„Ech? To ta bolest přišla opožděně?”

„Ech... Ten člověk, víc a víc bledne!”

Mana, co vyprchala z Lucy Bruna, se nahloučila do bílé koule světla a ta mi potom vlétla do ruky. Zíral jsem na to jako očarovaný. Pak se ozvala další zpráva.

| Nedaleko je vhodný kandidát ke schopnosti. Chceš mu udělit tuto schopnost? |

Aniž bych se musel ptát, jsem už věděl, kdo tím kandidátem byl. Bylo to skoro... instinktivní. Zíral jsem na tu kouli světla a pak se otočil na Yuu, co se na mě upřeně dívala. Zavolala na mě, jako kdyby věděla, co jsem chtěl říct.

„Bratře...”

„Yuo, pořád se chceš stát... průzkumníkem kobky?”

„Ano!” zakřičela Yua okamžitě nahlas. „Chci ti pomoct, po tvém boku, bratře! Už nechci jen sedět a čekat!”

„Bude to obtížné, popřemýšlej o tom, Yuo. Chci ochránit tvůj každodenní pokojný život. Upřímně řečeno tohle po tobě nechci žádat, ale...”

„Bratře, prosím... Chci být po tvém boku. Prosím!”

Při pohledu na Yuiny horečnaté oči jsem dokončil, co jsem chtěl říct: „Ale... Nebylo by špatné, abys měla sílu se ochránit.”

„Bratře!”

Skočila mi do náruče. Musel jsem se moc snažit, abych ji nezranil svým brněním, a podařilo se mi to. Walker se zatvářil omráčeně.

„Jsi na svoji sestru až moc měkký.”

„Špatně, hlupáku. Tak to není. Ona je moje všechno.”

Pozvedl jsem tu kouli světla do vzduchu. A pak jsem Yuu naposledy varoval: „Tohle měj na paměti, Yuo. Bude to mnohem těžší, než sis myslela. Jakmile získáš tuto schopnost, není cesta zpět. Budeš stát na místě jiného uživatele schopností, bojovat se strašlivými netvory a stoupat kobkou. Tvůj život bude v sázce a možná dokonce utržíš vážná zranění. Stejně to uděláš?”

„Ale bratře, ty už to děláš, ne?”

„...Jo.”

„Tak to chci taky udělat. Už mě nebaví čekat, až se vrátíš. Zatímco já jenom sedím a studuju.”

„Tohle řeknu jen pro jistotu, ale vy dva sourozenci nejste normální.”

„Zmlkni, Walkere.”

Semkl jsem rty a pokáral jsem Walkera. Pak jsem dovolil, aby se koule světla dotkla Yuina čela. Koule světla do ní hladce pronikla, jako kdyby jí patřila.

Nekonečná mana Lucy Bruna změnila své vlastnosti a začala naprosto přetvářet Yuino tělo. Zdálo se, že Yua ten šok nedokázala ustát, neboť omdlela. Opatrně jsem ji chytil do náručí.

„Než vyrazím do Británie, budu muset vzít Yuu domů... Walkere, chceš jít se mnou?”

Walker se na mě podíval s mírně překvapeným výrazem na tváři.

„Kang Shine... Měníš se, postupně a pomalu.”

„Cože?”

„Ne, to nic. Půjdu. Na vlastní oči chci vidět Brightmanům konec.”

Vytáhl jsem schopnosti ostatních členů Hrdinů stínu. Jakmile se mi to jednou povedlo, osvojil jsem si to, takže bylo snadné je vzít. Zdálo se, že jednou podmínkou bylo, jak moc se mi – Hrdinovi – protivili a jak věrní byli původní misi uživatelů schopnosti – vyhlazení netvorů. Jelikož tu první podmínku snadno splnili, bylo nesmírně snadné jejich schopnosti stáhnout.

Byla otrava uchovávat malé schopnosti, a tak jsem mávl rukou a koule světla se rozletěly pryč. S největší pravděpodobností se vracely zpět k Ciaře.

„Nemůžeš je vstřebat?”

„Jedna schopnost pro jednoho člověka. Copak ses to jako malý nenaučil, Walkere? Jeden pudink pro každého.”

„Ty myslíš, že schopnosti jsou jako pudink...? A kromě toho Brightman mi pudink vždycky vzal, ten mizera jeden.”

„To jsem si myslel.” Zasmál jsem se a poznamenal jsem: „Tak si pojďme pro ten tvůj pudink.”

Yuu jsem nechal doma, aby se vyspala, a promluvil si se členy Revivalu, že z Yui uděláme průzkumníka. Šokovalo je, když se doslechli, že uživatelům schopností dokážu vzít schopnosti, ale nikdy nevyjádřil nesouhlas s tím, že jsem chtěl z Yui udělat průzkumníka. Největším důvodem bylo to, že jsem jí už dal schopnost. Měla mocnou schopnost a byla nepochybně na naší straně. Nebyl důvod, proč bychom z ní neměli udělat průzkumníka.

Ehm, slíbil jsem, že s nimi budu konzultovat, když z někoho budu chtít udělat průzkumníka kobky, ale nikdy se nic neřeklo o dávání schopností! Jelikož to byl impulzivní počin, samozřejmě jsem nemohl nic říct, ani kdyby se naštvali.

Otce jsem nechal strážit Yuu a matku.

„Až se Yua probudí, udělej z ní průzkumníka První kobky, otče.”

„Jo, dobře. Souhlasil jsem s tím, ale... bylo to to, co Yua chtěla?”

„Ano. Ehm... promiň.”

„Ne... Pokud to Yua chtěla, pak je to v pořádku. Bál jsem se, že k tobě až moc přilnula, a tak jsem jí chtěl zabránit v tom, aby se stala průzkumníkem nebo uživatelem schopností... Ale pokud to dopadlo tak, že získala schopnost a chtěla se stát průzkumníkem, nějakou dobu se s jejím přítelem nesetkám.”

„Neboj se, otče. I kdyby s nikým nerandila, budu s ní žít po zbytek svého života!”

„Odprejskni, synu.”

Matka pohladila spící Yuu a podívala se na mě s mrzutým výrazem.

„Takže něco pro mě?”

„Mami, upřímně řečeno...”

„Ano?”

„Žádná schopnost se k tobě nehodí.”

Matka se urazila a praštila mě, ale vůbec to nebolelo. Smál jsem se a ze všech sil jsem se snažil ochránit jí ruce, zatímco mě ona bila.

Znovu jsem otci poděkoval a odešel z domu. Nejprve jsem zašel zpět do kobky a sešel jsem se s Daisy. Pak jsem zavolal Lotte.

„Lotte, pojď.”

[Rozumím, Hrdino.]

Lotte trénovala v rekreační oblasti, ale když jsem uvážil, že na mé zavolání odpověděla hned, zdálo se, že už se svým tréninkem skončila. Když jsem se s ní setkal, konečně jsem pochopil, co myslela tím tréninkem.

„Neříkej mi...”

„Ano, Hrdino. Toto je výsledek mého tréninku. Teď už mě nikdo nedokáže zastavit. Teď budu moct být s tebou bez ohledu na to, kam půjdeš.”

Před Walkerem, Daisy a mnou nebyl wyvern, ale mladá dáma. Měla dlouhé černé vlasy, velké oči a opálenou hnědou pleť.

V jejích očích byl spíš nádech divokosti než rozumu a nehty na rukou měla černé a stočené ven. Lotte byla v lidské podobě. Ani nemluvě o tom, že z jejích vypjatých prsou a bujného pozadí sálalo ženské kouzlo.

Zakřičel jsem: „Proč jsi nahá?!”

„Není to jasné? Nikdy jsem před tebou nic nenosila, Hrdino. Bylo by ode mě hrubé skrýt se před člověkem, kterému sloužím. Copak Hrdina pochybuje o mé loajalitě?”

„Ne, tak si něco obleč! Ne, vrať se do své podoby wyverna! Promiň, ale dneska nejdeme do kobek. Musíme letět!”

„Zase na mě poletí další lidé...?” zamračila se Lotte a zeptala se tiše. Měla okouzlující zastřený hlas.

„Promiň, později ti to vynahradím. Čímkoli, pokud to bude v mé moci.”

„Huhu, budu si to pamatovat, Hrdino.”

Lotte zavřela oči. A než je znovu otevřela, už se vrátila ke své wyverní podobě. S ostatními jsem jí skočil na hřbet a pak zavolal Plene.

„Pojďme, Plene.”

„Taky můžu jít? Vážně?”

„Jo, budeme potřebovat tvoji moc.”

„Ehehe, budu se snažit ze všech sil!”

Plene na mě vzrušeně skočila. Lotte zamávala křídly, jako kdyby ji to rozmrzelo, zatímco Walkerovi ztuhl výraz v tváři. Zdálo se, že se Lotte mírně bál. Na druhou stranu Daisy pomalu hladila Lotte po hřbetě.

Pak zamumlala: „Zabít... Pokud zemře, chci tělo. Přivedu ji zpět ve skvělé formě.”

„Nezabiju ji! A ani nezemře!”

Původně jsem měl v plánu jít do Británie, ale když mi Walker řekl, že Brightman je momentálně v Americe, změnil jsem směr.

Když si Hrdinové stínů uvědomili, co se stalo, zdálo se, že ovlivnili ostatní země, aby mluvili, jako kdybych byl zločinec, ale nemělo to žádný účinek. Už předtím tu byl precedens, kdy se Strážce snažil bezdůvodně zatratit Revival, a my jsme to nádherně obrátili proti nim.

Ačkoli po celém světě používali masová média, aby proti nám intrikařili, buď je lidé ignorovali, nebo kritizovali. Měl jsem pocit, že jsem věděl proč.

„Ciara.”

„Prostě buď zticha a tentokrát její pomoc přijmi.”

„Já vím. A ona také ví, že to nemůžu odmítnout. Neřeknu, že jí něco dlužím, ale pokud si myslí, že jí kvůli tomuhle odpustím, tak se plete.”

[Hrdino, tímhle směrem se blíží pět bojových stíhaček.]

„Střes je. Nesejde mi na tom, jestli piloti zemřou.”

[Rozumím.]

Lottiny černé plameny pokryly vzduch. Aby člověk mohl vyprovokovat Temné Křídlo, Královnu nebes, musel být alespoň na stejné úrovni jako Ohnivý drak. Daisy při pohledu na to, jak bojové stíhačky bezmocně havarovaly, naklonila hlavu ke straně.

„Fascinující netvor.”

„To nejsou netvoři. To jsou bojové stíhačky, prostředek vyrobený pomocí lidské technologie k letu.”

„Zbraň?”

„Hm, něco takového.”

„Tvar. Těžko se do toho lije mana. S takovou zbraní mana nepokročí.”

„Jo, na mém světě původně nebylo mnoho uživatelů schopností.”

Lotte zrychlila. Za méně než 30 minut jsme dorazili do Bostonu, kde se nacházela centrála Brightmanovy firmy. Nemohl jsem si pomoct a zeptal jsem se Walkera: „Proč má britská firma centrálu v Americe?”

„Tak to bohužel je. Tady se snáze podniká po celém světě.”

„Brightman tam je, že?”

„Není to jasné? Na střeše je přistávací zóna a 24/7 tam čeká helikoptéra. Je to nový model, co se do Británie dostane jen za 2 hodiny.”

„Kvůli podnikání zůstává v Americe...? Překvapuje mě, že vůbec dokáže z Británie odejít, když tam teď Hwaya není.”

„Tak to z počátku bylo, ale zdá se, že Británie si teď myslí, že je teď 'bezpečno'.”

Ne že by to byla moje věc, ale vážně ten svůj rozum vyslali na prázdniny do galaxie Andromeda!

Lotte zamávala křídly a zastavila se. Když jsme teď byli přímo před tou budovou, viděli jsme, jak velká přesně byla. Byl jsem příliš lenivý vůbec počítat, kolik měla podlaží. Byla to nejvyšší a největší budova v okolí. Za okny jsem viděl lidi, co na nás uprostřed práce zírali rozšířenýma očima. Usmál jsem se na ně a zamával jim.

Pak jsem požádal Plene: „Můžeš zařídit, aby všichni v té budově odešli? A taky zařiď, aby se oni i ostatní lidé v oblasti drželi od té budovy dál.”

„To je snadné! Lalala~!”

Plene si manou zesílila hlas. Účinek byl okamžitý. Lidé, co bezmyšlenkovitě pracovali, najednou přestali, jako kdyby je něco posedlo a začali odcházet. To se dělo na každém patře v budově.

Zároveň s tím se muž na nejvyšším podlaží najednou zvedl, když nás spatřil. Stříbrné vlasy sčesané dozadu pomádou a vzezření dvacátníka. Nebyl to nikdo jiný než Brightman. Zadíval jsem se mu do očí a ušklíbl jsem se. Naopak Walkera rozptýlilo něco jiného.

„Aaach, hromadný exodus.”

Když jsem shlédl dolů spolu s ním, spatřil jsem, jak ze dveří budovy vycházelo nespočet lidí. Při tom nečekaném počtu podnikatelů, co opouštěli budovu, se ten mumraj donesl dokonce i k nám do vzduchu. Ale bez ohledu na to, o čem lidé mluvili, davový exodus zaměstnanců pokračoval. Brightman si až trochu později uvědomil, co se děje, a zakřičel na nás. Neslyším tě, ty mizero.

„Téměř všichni jsou venku.”

„Ach, vážně?”

„Brightman na nás zahlíží, Kang Shine. Vypadá, že je připravený na tebe každou chvilku vyjet.”

„Hm, mám rád kurážné lidi. Ale... nenávidím lidi, co intrikují za zády ostatních.”

Povolal jsem Peiku a Sharanu. V klidu jsem vytáhl Manový lektvar nejvyššího řádu a odšpuntoval ho. Vložil jsem si ho do úst a materializoval jsem Peiku.

„Hotovo! V budově zůstal jenom ten otravný muž!”

„Jo, díky, Plene.”

„Ehehehe.”

Zlehka jsem Plene pohladil a vypil jsem Manový lektvar. Pak jsem rozkázal Peice a Sharaně, co zívaly, jako kdyby se nudily.

„Zbořte tu budovu.”

Za méně než minutu se ta budova zhroutila.
-----------------------------------------------

Autorova poznámka:

Ach, jak osvěžující. Chtěl jsem se s těmi chlápky vypořádat už tak dlouho a teď to konečně můžu udělat.

Yua se přidala do řad průzkumníků! Jak mnoho lidí odhadlo, i když Yua nemá talent na tělesné techniky, má talent na okouzlování! Ke gildě se přidal roztomilý a mocný uživatel řádu SS! Takže jak se teď dívky budou chovat ke své potenciální švagrové?! Jak bude Yua reagovat na to, až se setká s dcerkou svého bratra?!
-----------------------------------------------

~ Aaach, takový svěží vánek. Brightmanovi měli prd*l nakopat už dávno. Pohřbení zaživa taky nezní špatně. Komu připadne ta jeho SS schopnost? ~

~ Hlasování o oblíbenosti postav zde ~




5 komentářů:

  1. Stejně by mě zajímalo jakou má schopnost 🤣 v příští kapitole boj určitě autor malinko natáhne že si sním shin bude hrát 🤣 a lote jako další manželka?🤣 loreta zesedivy 🤣

    OdpovědětVymazat
  2. ďakujem a naberá to na otáčkach - konečne poriadne vzrúšo.

    OdpovědětVymazat