pondělí 27. září 2021

ICDS - kapitola 182


Kapitola 182 – Syntéza technik (1)


Toho dne jsem skončil s drilováním Dvouhlavého obra.

| Zkonzumoval jsi Posilující elixír Obrova tetování až na limit. Tetování Dvouhlavého obra je teď posílené na maximum. Síla +6%. Konstituce +6. |

| Oblékl sis Sadu vybavení Dvouhlavého obra. Konstituce +27. Když máš oděnou Sadu vybavení Dvouhlavého obra, můžeš jednou denně použít Obří sílu. |

| Obří síla ti na 5 minut zdvojnásobí sílu. |

Jen co jsem spatřil popis Obří síly, byť to bylo nesmírně prosté, vykouzlilo mi to na tváři úsměv. Okamžitě jsem ze sady vytáhl Obří sílu a vložil ji do kapesních hodinek na 11. hodinu. Sevřel jsem pěsti. S tímhle budu moct volně použít Gigantika!

Teď už mi zbývalo do Kapesních hodinek sběratele vložit jenom jednu techniku. Nemusel jsem drilovat 60. podlaží a mohl jsem prostě vytáhnout techniku z Šupinového brnění karmínového draka a vložit ji do hodinek. Až mi Lin udělá nové brnění, budu se muset s tímhle rozloučit. Ale Karmínový řev byl až příliš silná technika na to, abych ji vyhodil. Bylo moudré ji vložit do kapesních hodinek.

„Dobrá... pojďme na to.”

Jakmile jsem se rozhodl, jednal jsem rychle. Okamžitě jsem z brnění vytáhl techniku a vložil ji do kapesních hodinek. Poté, co se do 12. hodiny kapesních hodinek vsadil rudý drahokam, hodinky zazářily.

| Dokončil jsi Kapesní hodinky sběratele! Moc skrytá v hodinkách se uvolní! |

| Stal ses Mixátorem technik. Magie +10. |

| Získal jsi techniku Syntéza technik. Při jejím použití si můžeš vybrat jednu techniku jako základ a jednu nebo více technik jako doplněk. Základní technika a doplňkové techniky se pak sjednotí. Syntéza technik nemůže selhat, ale nově vytvořená technika může být slabší než základní technika. Techniky kapesních hodinek se mohou také syntetizovat, ale nemůžeš je syntetizovat s ostatními technikami, co ses naučil. Technika Syntéza technik nemá žádný level. |

| Získal jsi techniku Duch mixátora. Duch mixátora zvyšuje šanci, že Syntéza technik vytvoří techniku, co chceš. Tato technika nemá žádný level. |

„Ech...”

Na mysl mi rychle vytanul kuchyňský mixér, ale rychle jsem hlavou potřásl. Mixátor technik... Přišlo mi to jako přirozený výsledek, neboť kapesní hodinky v sobě mohly mít jenom 12 technik. Ale stejně, slučovat techniky... Jelikož mě taková možnost nikdy nenapadla, podíval jsem se na techniky v kapesních hodinkách.

| Kapesní hodinky sběratele:

1. hodina – Válečný pokřik Lorda orků,

2. hodina – Nářek mstivého ducha,

3. hodina – Temná hřmící exploze,

4. hodina – Dračí kůže,

5. hodina – Zpátečník,

6. hodina – Řev nemrtvého

7. hodina – Erupce

8. hodina – Stínové mrknutí

9. hodina – Gigantik

10. hodina – Ledový dotyk

11. hodina – Obří síla

12. hodina – Karmínový řev |

„Hmm, když teď o tom přemýšlím...”

Bylo tam mnoho technik, co jsem normálně nepoužíval. Jen zřídka jsem používal Nářek mstivého ducha nebo Řev nemrtvého. A když jsem teď měl dost útočné síly, nepoužíval jsem Temnou hřmící explozi nebo Erupci. Na druhou stranu techniky jako Obří moc a Gigantik bylo lepší používat v kombinaci.

Také tu byly dokonalé techniky, co jsem za žádnou cenu nemohl syntetizovat. První byla Válečný pokřik Lorda orků a druhá Dračí kůže. Obě to byly úžasné obranné techniky, co mě předtím mnohokrát zachránily. Ačkoli jsem Zpátečníka moc nepoužíval, byla to poslední záchrana, na kterou jsem se mohl spolehnout. Co se týkalo Karmínového řevu, bylo mírně otravné, že jsem ho mohl použít, jen když jsem byl sám, ale jelikož mě ani nenapadalo, s jakou technikou bych ho mohl sloučit, bylo těžké s ním něco dělat.

„Tahle technika Syntéza technik je celkem riziko...”

Zkontroloval jsem si hodnotu Štěstí. Byla neslýchaně vysoká. A navíc pokud bych teď nic neudělal, neměl bych místo, kam dát novou techniku z 60. podlaží. Někdy musel mít člověk kuráž.

„Dobrá.”

Jakmile jsem se rozhodl, okamžitě jsem aktivoval Syntézu technik. Ve vzduchu se objevila velká kamenná deska. Byla rozdělená na dvě části, na jedné byla velká dutina a na druhé několik menších. Bylo jasné, že ta větší prohlubeň byla na základní techniku a ty menší na dodatečné. Přesně jak se psalo v popisu techniky, zdálo se, že jsem mohl použít více než jednu techniku jako doplněk.

„Nářek mstivého ducha a Řev nemrtvého. Kterou mám použít jako doplněk?”

Co bylo víc na nic...? Objektivně řečeno to byl Nářek mstivého ducha. Ačkoli jsem Řev nemrtvého nepoužil, byl celkem užitečný, neboť rychlost všech živých bytostí snižoval o 95%. Ačkoli měla ta technika vliv i na mě, vždycky jsem mohl použít Válečný pokřik Lorda orků, abych deaktivoval účinek u sebe a svých spojenců.

To akorát že jsem ještě nikdy nenarazil na protivníka, u kterého bych to musel použít. A kdybych se s ním setkal, obával jsem se, že bude mít nějakou metodu, jak tu techniku zablokovat. Tato technika... mohla by být vážně ještě víc k ničemu než Nářek mstivého... ehm.

„Plene na druhou stranu dokáže více méně to samé jako Nářek mstivého ducha.”

Oboje to bylo smetí. Ačkoli jsem měl pocit, že jsem byl k těm technikám až příliš hrubý, byl jsem příliš lenivý na to, abych měnil názor.

„Pokud vlastně obě použiju jako doplněk, s jakou základní technikou budou nejvíce ladit?”

Intenzivně jsem přemýšlel, která z těch 10 ostatních technik v kapesních hodinkách potřebovala účinky těch dvou technik. Válečný pokřik Lorda orků? Pokud to dopadne, jak jsem doufal, Válečný pokřik Lorda orků by také omráčil ostatní.

Zajímavé. Líbilo se mi to.

„Kuk, ale nevěřím si...”

V takových chvílích bylo třeba experimentovat. Rozhodl jsem se syntetizovat techniky, co jsem vlastně nepotřeboval, než se pokusím syntetizovat nějakou techniku s Válečným pokřikem Lorda orků.

„Erupce a Temná hřmící exploze!”

Jako jistá robotická kočka, co ze své 4D kapsy vytahovala magická udělátka, jsem vytáhl dvě techniky a umístil je na místa pro základní a doplňkovou techniku.

| Erupci ze 7. hodiny jsi vložil na pozici základní techniky v Syntéze technik. |

| Temnou hřmící explozi ze 3. hodiny jsi vložil na pozici doplňkové techniky v Syntéze technik. |

Erupce byla praktičtější než Temná hřmící exploze a ještě důležitější bylo, že bylo méně trapné křičet Erupce než Temná hřmící exploze.

„Syntéza technik!”

Kamenná deska se začala na místě otáčet. Jak jsem viděl, jak ta kamenná deska zrychlovala a zářila, bál jsem se, že vybuchne jako v manhwě. Naštěstí k explozi nedošlo. Kamenná deska nakonec začala zpomalovat, až se zastavila. Ta linka, co desku rozdělovala, tam už nebyla. Místo toho byl uprostřed vyrytý symbol, z kterého sálalo mystické světlo.

Položil jsem ruku na ten symbol.

| Získal jsi techniku Gaia Buster. Při použití se v tvé zbrani vzedme moc černého blesku a roztříští zemi. K tvému cíli se rozletí nespočet úlomků kamene prosycených mocí černého blesku a uštědří masivní fyzickou újmu, újmu bleskem a kletbou. Čím víc úlomků zasáhne cíl, tím bude újma exponencionální. Cíl zasažený útokem bude paralyzovaný a omráčený. Těmto účinkům se nedá odolat. Gaia Buster se dá použít jen jednou denně. |

„Proč?! Proč?!”

Proč se objevil další trapný název techniky?! I když samotná ta technika byla tak dobrá! Spolkl jsem svůj vztek a uložil ji na pozici 3. hodiny.

Jedním jsem si byl každopádně jistý. A to, že účinky základní techniky byly řádně zachovány. A v tom případě bylo na čase. Když to bylo třeba, muž musel mít kuráž.

„...Ale předtím zkusme Gigantik a Obří moc.”

Nebyl jsem bázlivý. Jen jsem měl rád bezpečnost!

| Získal jsi techniku Čas Giganta. Po dobu 5 minut si můžeš zvětšit zbraň nebo část těla. Zvětšený předmět bude prosycen božskou mocí Obra a bude z něj sálat strašlivá ničivá moc. Když si zvětšíš zbraň, nebude na tebe mít vliv tíha zbraně. Čas giganta se dá použít jen jednou denně. |

„Ano, to je ono!”

Dokonalé! Efekt techniky byl přesně takový, jak jsem chtěl. A důležitější bylo, že název byl normální! Přiložil jsem si ruku k ústům. Tohle byla... zábava!

„A teď k té zábavné části, uhehehe.”

Zatímco se mi z úst prodral podivný smích, znovu jsem aktivoval Syntézu technik. Odhodlaně jsem Válečný pokřik Lorda orků vložil na pozici základní techniky a Nářek mstivého ducha a Řev nemrtvého jsem dal na pozice doplňkových technik. Pak mě najednou napadlo, že kdybych do toho zahrnul jen rozumné základní techniky, že by to možná bylo až příliš nudné.

„Měl bych tam vložit ty celkem na nic... totiž i když je to dobré, bude to větší zábava... totiž zajímavější vidět, co se stane.”

To jsem mluvil o Ledovém dotyku. Měl jsem Sharanu, co mohla někoho spoutat, a měl jsem elementála ledu Ruyue, co každým dnem sílila. Upřímně řečeno, Ledový dotyk vážně nebyl zase tak užit... uf, byl o něco méně efektivní!

Každopádně jsem ho přihodil na místo doplňkové techniky. Tři doplňkové techniky! Jak jsem viděl, jak kamenná deska jasně zářila, srdce mi začalo bušit.

„Huhu, dobře... Syntéza technik!”

Kamenná deska se intenzivně otáčela. Jak jsem to s očekáváním sledoval, kamenná deska zrychlila a pak začala zpomalovat. Nakonec se před mnou objevil zářící bílý symbol. Měl jsem pocit, že mě to oslepí.

| Získal jsi jedinečnou techniku Mrazivý řev. |

Ledový dotyku, snažil ses až příliš! Proč jsi tak průbojný!

| Při použití budou všechny existence kromě tebe a těch, co uznáš za své spojence, zmrazeni. I když odolají účinku zmrznutí, obdrží účinek kritického stavu, co ohrozí schopnost pohybu. Tato technika se zaměřuje na všechny existence, ať už živé nebo mrtvé. Okamžitě po použití techniky budeš ty a tvoji spojenci zbaveni všech stavových účinků a všechna zranění se vyléčí. Po dobu 5 minut jsi ty a tví spojenci ve stavu super-brnění a všechny schopnosti se zvýší o 50%. Navíc když čelíš protivníkům postiženým Mrazivým řevem, tvoje šance na kritický úder se zdvojnásobí. Mrazivý řev se dá použít jenom jednou denně. |

| Vytvořil jsi jedinečnou techniku! Jedinečné techniky jsou techniky, co mají sílu srovnatelnou s mocí Boha, aniž by obdržely dech boha! Kvůli tomuto velkolepému dosažení se na tebe soustředí všichni bohové. Obzvláště velký zájem mají bohové, co se vztahují k zimě. Získal jsi 3 technické body. Momentální počet technických bodů: 23. |

„Jů...”

Stalo se něco naprosto nečekaného...! Ledový dotyk se dokonale zkombinoval s ostatními třemi technikami. Zamýšlel jsem, že k té technice přidám trochu víc účinků, ale nakonec jsem vytvořil nějakou rozhodující techniku. Ačkoli jsem ji vytvořil já, dojalo mě to. Mrazivý řev jsem vložil na pozici 1. hodiny. Zdálo se, že z toho drahokamu, co zářil stříbrně bílým světlem, sálal mráz. Zdálo se, že ne všechny drahokamy byly stejné.

Ale jelikož mi v hodinkách pár drahokamů chybělo, nevypadalo to tak dobře. Přerovnal jsem si drahokamy v kapesních hodinkách. Ačkoli jsem pozici 12. hodiny zaplnil teprve dneska, od 8. do 12. hodiny byly zdířky zase prázdné. Ale při pohledu na tu auru, co nově získané drahokamy vydávaly, jsem byl více než šťastný.

| Kapesní hodinky Sběratele:

1. hodina – Mrazivý řev (Válečný pokřik Lorda orků + Nářek mstivého ducha + Řev nemrtvého + Ledový dotyk),

2. hodina – Gaia Buster (Erupce + Temná hřmící exploze),

3. hodina – Dračí kůže,

4. hodina – Zpátečník,

5. hodina – Stínové mrknutí,

6. hodina – Čas giganta (Gigantik + Obří moc),

7. hodina – Karmínový řev |

„Mám zesyntetizovat i ostatní techniky...? Ne.”

Možná že později získám lepší techniky. Nebude příliš pozdě je zesyntetizovat později. Ačkoli jsem mohl syntetizovat i jiné techniky než ty v kapesních hodinkách, rozhodl jsem se popřemýšlet o tom později.

Zrovna teď jsem musel jít do Beyond.

„Shine, proč jsi vyšel tak pozdě! Bála jsem se, že ti vitalita klesla na nulu!”

„Promiň, Loretto. Měl jsem něco na práci.”

Když jsem odešel ze síně Pána podlaží, Loretta trucovala. Ale když jsem vysvětlil, co se stalo s Kapesními hodinkami sběratele, rozšířily se jí oči a přikývla.

„Nevěděla jsem, že tam byla ještě další fáze. Ty hodinky přece jenom nikdy nikdo nedokončil.”

„Proč ne?”

„Shine, myslíš si, že je běžné sbírat všechny sady Pánů podlaží?”

„Pravda.” Souhlasně jsem kývl. A pak jsem Lorettě řekl: „Je mi líto ti to takhle říct, jen co jsem tě zase spatřil, ale musím jít na 5. podlaží Beyond.”

„Nenávidím tě, Shine.”

„Brzy se vrátím.”

„No, to je pravda. Pochybuju, že ho dokážeš porazit na první pokus. I když jde o tebe, Shine.”

„Ech? Ho?”

„...Hm? Tys to nevěděl?” zeptala se Loretta s hlavou nakloněnou na stranu.

Pro to mé já, co bylo plně připravené prolomit se oceánem Lordů orků a Královen přízraků, byla její následující slova jako blesk z čistého nebe.

„Přesně jako u jiných kobek i Beyond má každých 5 podlaží Pány podlaží...”

„Proč je to to jediné, co je stejné!”

Bez ohledu na to, jak jsem to kritizoval, nebyl tu nikdo, kdo by mi dal odpovědi. A přesně takhle jsem dostal šanci otestovat svou nově nabytou sílu.

...Tohle bylo absurdní!
-----------------------------------------------

Autorova poznámka:

Když se objevily Kapesné hodinky Sběratele, někdo to takhle předvídal... Ale nepamatuju si, jaké měl uživatelské jméno...

Syntéza technik! Vytváří nové techniky ze zbyte... méně efektivních technik! Jak jsem si myslel, je větší zábava snížit počet technik a zvýšit jejich moc!
-----------------------------------------------

~ Shin nemá právo si stěžovat na absurdnost. Sám je absurdní od hlavy až k patě, spolu s autorem. Přirozeně. Ovšem míchání technik bylo pěkné. Mixátor technik... než na mě začnete kydat hnůj a jiné nelibosti, v originále to bylo uvedené anglicky jako Skill Mix Actor, tak aby se tam nějak zachoval ten mixér a tak, tak vznikl Mixátor. Gaia Buster jsem samozřejmě nechala tak, aby to bylo trapnější. Umíte si představit, jak nadupaný Shin křičí s roztomilou piruetkou Gaiaaaa Busteeeeeer! ~

~ Pokud chce ještě někdo přihodit svůj zapomenutý hlas, má poslední šanci zde ~



5 komentářů:

  1. Teď by mě zajímalo jestli to má limity, jestli je omezen počtem kolikrát se ta technika dá spojit s jinou

    OdpovědětVymazat
  2. ďakujem za príjemný štart tíždňa.

    OdpovědětVymazat
  3. děkuji :-) ani nechci vědět co by vzniklo kdyby je dal všech 12 do jedný :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi nič použitelné. Čo dostaneš keď zmiešaš cukor, soľ, pizzu, tortu, betón a tank?

      Vymazat