čtvrtek 30. září 2021

ICDS - kapitola 183


Kapitola 183 – Syntéza technik (2)


Po Lorettině povzbuzení jsem vstoupil na 5. podlaží Beyond. Bez ohledu na to, kdo byl mým protivníkem, jsem samozřejmě neměl v plánu zemřít. Pokud by mi v Beyond klesla vitalita na 0, pak bych musel čekat celý měsíc, než bych mohl znovu vstoupit. Kdybych promarnil měsíc, nezáleželo by na tom, jak rychle bych šplhal kobkou.

Zdálo se, že Loretta to brala pomalu poté, co vyhlásila to období dvou let, ale já na tom byl jinak. Nemohl jsem 2 roky jen stoupat kobkou. Musel jsem pracovat jako Dimenzionální žoldnéř a pokořovat Akční kobky, co se objevily.

Ale i tak ten mizera, co se přede mnou objevil, byl prostě... morálně špatný.

[Kuaaaaaaaaaa!]

| Ozval se Válečný pokřik Přízračného lorda orků! Přízračného lorda orků to očistilo od všech negativních stavových účinků! Útočná síla mu dočasně stoupla o 50% a dostal se do stavu super-brnění! |

| Aktivovala se Duševní ozvěna! Válečný pokřik Přízračného lorda orků se ozývá opakovaně. Přízračný lord orků může být účinkem Válečného pokřiku ovlivněn až 10 krát. |

Zakřičel napůl průhledný Lord orků, co se vznášel ve vzduchu. A zároveň s tím zakřičel i tucet lebek, co mu visely na glévě. Tohle bylo přesně to, co zvyšovalo účinek jeho válečného pokřiku. Přímo na vlastní oči jsem ho viděl, jak ho to posiluje.

„Kolikrát si ještě musíš znásobit sílu, než budeš spokojený, ty zbabělý mizero!”

[Guooooooo!]

Když jsem vstoupil na 5. podlaží Beyond, jako první jsem spatřil velkou síň, kde jsem nyní byl spolu s tímto Přízračným lordem orků. Ulevilo se mi, když jsem věděl, že nebudu muset několik dní pátrat v Beyond, ale to, že jsem musel čelit této napůl duchovní a napůl živé bytosti, bylo celkem stresující.

[Guaaaaaang!]

„Zatraceně!”

Přízračný lord orků se opakovaně mihl kupředu jako nějaký duch z hororového filmu, aby se ke mně přiblížil. Kdykoli ty lebky na jeho glévě pročísly vzduch, vydaly ze sebe uši rvoucí řev, kvůli čemuž jsem byl ještě víc vystresovaný.

„Kuk!”

Rychle jsem se skulil dozadu a vyhnul jsem se glévě. Gléva mi odsekla pár pramenu vlasů a udeřila do země, přitom se ozval příšerný zvuk. Zároveň s tím v celé místnosti zadunělo. Jelikož jsem měl divný pocit, užuž jsem chtěl vzlétnout, ale než se mi to podařilo, pocítil jsem, jak se mi zvedl žaludek, a vykašlal jsem spoustu krve. Vytáhl jsem lektvar a zaskřípal zuby.

„Takže nezáleží, jestli se tomu útoku vyhnu...”

No vážně, tenhle boss nemohl být v boji víc otravnější. Útoky Přízračného lorda orků byly tak mocné, že bylo obtížné je vykrýt. A i když jsem se jim vyhnul, zatřásla se celá komnata a způsobila mi tak újmu. Bezděky jsem se chválil, že jsem se rozhodl sem Lotte a Plene nevzít.

Někdo by mohl argumentovat, že jsem s Lotte mohl letět a vyhnout se tomu útoku vibracemi. Ale i když ta chodba tady byla prostorná, nebyla dost velká, aby tu mohla Lotte volně létat. Ze stejného důvodu byla z obliga i Peika.

[Guaaaaa!]

„Kuk, přemýšlel jsem, kdy na to dojde!”

Po tom křiku mu z těla vystřelily stovky ektoplazmických šípů. Bez náznaku zaváhání jsem honem povolal Talarii a Sharanu, a vzlétl. Správně, tenhle mizera byl kombinací tuctů Lordů orků a Královen přízraků! Pokud to byla kombinace těchto dvou, neměl jsem žádný důvod prohrát. Jak jsem si tohle řekl, cítil jsem se uvolněněji.

[Guaaaaaa!]

Stěny už neměly schopnost odrážení. Místo toho se místnost zatřásla a nezáleželo na tom, kam jeho útok dopadl. A to pak uštědřilo újmu každému, kdo se dotýkal podlahy. Újma byla také úměrná síle útoku. Když jsem teď létal, samozřejmě to mělo jen malý význam.
Zkusil jsem popřemýšlet, jak bych tuto vlastnost mohl použít k zneškodnění Přízračného lorda orků. Ale jelikož se od samého počátku vznášel, vážně jsem s tím nic nezmohl.

O život se mi bez milosti pokoušely stovky ektoplazmických šípů. Pod vlivem deseti různých válečných křiků způsoboval i jeden ektoplazmický šíp obrovskou bolest. Tančil jsem jako vila, abych se těm blížícím se ektoplazmickým šípům vyhnul. A ty se pak zabodly do stěn místnosti a vybuchly. Nakonec se místnost zatřásla s výbušným zaduněním.

Kvůli tomu, jak nečekaně ten boj začal, jsem Přízračnému lordu orků nakonec poskytl výhodu, ale pokud si rychle nenajdu svůj rytmus, budu v nebezpečí.

„Dobrá… Kuaaaaang!”

| Aktivoval jsi Mrazivý řev! Všichni nepřátelé na bojišti na místě zmrznou. Všichni spojenci jsou dočasně ve stavu super-brnění a všechny schopností se zvýší o 50%. Při boji s nepřáteli pod vlivem Mrazivého řevu se šance na uštědření kritického úderu zdvojnásobí. |

Na síň padla mrazivá energie. Ektoplazmické šípy, co ke mně letěly, zpomalily a na poloprůhledném těle Přízračného lorda orků se objevila jinovatka. S pomocí Sharaniny moci jsem postupně detonoval ektoplazmické šípy a přemýšlel jsem, jakou techniku Pána podlaží použít.

Jelikož tu nebylo dost prostoru ani na to, abych tu letěl s Peikou, bohužel jsem neměl jak použít Čas giganta. Ani jsem nemohl použít Gaia Buster, neboť by to celou místnost zasáhlo příliš velkou silou.

„V tom případě… Kuk. Ruyue!”

[Jasně!]

Přízračný lord orků se už prolomil z ledu. Pokusil jsem se ho znovu spoutat Ruyueinou mocí, ale nestačilo to. Nakonec jsem přestal přemýšlet a pevněji sevřel své kopí.

„Jako kdybych bojoval jen s technikami Pánů podlaží! Připrav se zemřít!”

Vyrazil jsem k Přízračnému lordu orků, zatímco jsem do Ruyue vléval víc many a řekl jí, aby Přízračného lorda orků víc omezila. Zároveň s tím jsem vypil Manový lektvar a vytvořil na svém kopí chaotické plameny. Přízračný lord orků že sebe vydal strašlivý skřek, jako kdyby mě jen tím skřekem chtěl zabít.

[Guaaaaaaaaaa!]

„Nemám čas tady mrhat časem, ty orčí duchu!"

Vyhnul jsem se jeho glévě, co se pohybovala tak pomalu, a bodl jsem kopím do oblasti jeho pasu. Možná měl duchovní tělo, ale mým chaotickým plamenům se vyhnout nedokázal. Ačkoli ten led, co mu bránil v pohybu, naprosto roztál, teď byl místo něj pod vlivem neuhasitelných černých plamenů.

Přízračného lorda orků ty plameny rozzuřily. Vystřelil víc ektoplazmických šípů a mácháním svou glévou vytvářel vlny aury. Místnost se donekonečna otřásala a způsobovala mi újmu i ve vzduchu. Ačkoli ty vibrace pocházely ze zdí, ta čirá síla se šířila i vzduchem. Takhle to dál nešlo. Zdálo se, že ke mně ty ektoplazmické šípy střílel téměř bez ustání, a já jsem nemohl dopustit, aby to takhle dál šlo.

„Kuuk… Nejdříve vše zbavím těch vibrací. Ruyue, prozatím se vrať!”

Když Ruyue odešla, Přízračný lord orků byl radostí bez sebe. Vrhl se ke mně a máchnul svou obrovskou glévou jako kosou.

Zakřičel jsem: “Kuaaaaaaang!”

| Použil jsi Karmínový řev. Všechno vzplanulo plameny.|

Co se týkalo vizuálního efektu, této technice se nedokázalo nic přiblížit. Celý prostor vzplanul a všem kromě mě uštědřoval kritickou ohnivou újmu! Bolestný jekot Přízračného lorda orků byl obzvláště pamětihodný. Chaotické plameny rozšiřovaly svůj rozsah, jako kdyby ten planoucí prostor byl jejich domov.

[Guaaaaaang!]

V té chvíli na mě Přízračný lord orků hodil svou glévu. Zdálo se, že dokonce ani planoucí prostor nedokázal zastavit stav super-brnění. Vyslal jsem k němu vzduchem auru prosycenou chaotickým plamenem a vyhnul jsem se glévě. Gléva udeřila do země. Kvůli tomu nárazu se zatřásla celá místnost. To byl konec. Vydechl jsem si úlevou.

„Takže to vážně zabralo.”

Dokonce i ta slova, co jsem zrovna řekl, po slabém zavibrování zmizela. Bylo nemožné v prostoru vytvořit naprosté vákuum, ale zdálo se, že ten můj plán vyšel.

Vlny se nemohly šířit bez nějakého prostředku. Karmínový řev při aktivaci spálil veškerý vzduch, a tak se jím vibrace nemohly šířit. Ale kvůli tomu jsem byl i já v úzkých. I když jsem byl průzkumník v levelu 56, v prostoru bez vzduchu jsem nedokázal dlouho vydržet.

[Peiko, pojďme do toho naplno!]

[Jasně, pane!]

Pozvedl jsem kopí a zadržel dech. Soustředil jsem svou sílu do jediného bodu a vyrazil s Peikou k Přízračnému lordu orků.

„Sežer tohle a chcípni! Hrdinný úder!”

I Přízračný lord orků ze sebe vydal intenzivní křik a vyrazil ke mně. No, jelikož jsem ho neslyšel, jenom jsem to tak předpokládal.

A navíc se znovu aktivovala ta jeho otravná technika okamžitého přesunu jako z hororu. Pokud se nebudu soustředit, v mžiku bych přišel o úd. Já mu musel uštědřit desítky útoků, ale můj protivník potřeboval jen jeden, aby mě smrtelně zranil. A teď tu ani nebyl vzduch k dýchání. Vážně, nic nešlo tak, jak jsem chtěl.

Nebylo nic strašlivějšího než boj s nepřítelem v super-brnění, ale já se usmál. Válečník zářil, když bojoval a riskoval přitom svůj život. A nejvíce zářil, když všechno překonal a stal se vítězem!

Moje zlaté Zlé oči se zablýskly a já bodl kopím, co bylo prosycené chaotickými plameny a Hrdinskou aurou. Kopí proletělo kolem glévy Přízračného lorda orků a zabodlo se mu do boku.

[Kuaaaaaa!]

„Křič víc, ty vepřový duchu!” zakřičel jsem, abych se povzbudil a znovu jsem bodl vpřed. Chaotické plameny strávily celé jeho tělo.

| Pokořil jsi 5. podlaží Beyond. Získal jsi právo postoupit na 56. podlaží První kobky. |

| Získal jsi 5 bonusových stavových bodů. Tvé maximální HP a MP se zvýšilo o 2%. |

| Techniky, které jsi při průzkumu 5. podlaží Beyond často používal, dostaly EXP. |

| Sám jsi porazil 1. Pána podlaží Beyond, Přízračného lorda orků! Získal jsi titul Zabiják Přízračného lorda orků. Všechny hodnoty +1. |

| Vyber si odměnu. |

| 1. Ozvěnový prsten. |

Pokud na seznamu ukážete jenom jeden předmět, neříkejte mi, abych si vybral! I během toho svého stěžování jsem si rychle vzal odměnu a vyběhl z Beyond. Dokonce ani já jsem přece jenom nemohl zůstat dlouho bez vzduchu.

„Puha!”

Jakmile nejsem dorazil do Obchodu, zhluboka jsem se nadechl a vydechl. Loretta se na mě podívala rozšířenýma očima.

„Shine, ty jsi uspěl!?”

„Huu, huu… Samozřejmě.”

„Vážně přepisuješ historii.”

„To není pravda. Nedostal jsem první odměnu,” odpověděl jsem, zatímco jsem se díval na Ozvěnový prsten. Byl to kovový prsten s průhledným drahokamem.

Loretta namítla: „Shine, všichni průzkumníci Beyond porážejí Pány sólo. Ty jsi nejnovější průzkumník Beyond. Vážně sis myslel, že první odměna u 1. Pána podlaží Beyond zůstane netknutá?”

„Ehm…”

„Ačkoli teď už zůstali jenom tři, v minulosti byli i jiní průzkumníci Beyond. Teď už je většina samozřejmě...”

„To nic, Loretto.”

Padlo na nás těžké ticho. Loretta se rozpačitě usmála a odvrátila se. Tahle žena mi stále nedokázala plně věřit. Neustále se snažila si vytvořit důvod, proč utéct. Ačkoli jsem věděl, že to dělala pro moje dobro, teď mi to nijak nepomáhalo.

Ale kdybych něco řekl, Loretta by pravděpodobně byla smutná, a tak jsem se rozhodl se prostě podívat na možnosti Ozvěnového prstenu.

| Ozvěnový prsten (jedinečné) |

| Odolnost - 230/230 |

| Omezení - žádné |

| Možnosti - zdvojnásobí efekt všech technik typy křiku. |

„Oooh.”

Ačkoli mi to nezvýšilo hodnoty, byl to dokonalý předmět, co prakticky vyrobili přímo pro mě. Ukázal se hned poté, co jsem získal Mrazivý řev, jako kdyby na mě celou dobu čekal! Samozřejmě to také představovalo vlastnosti, co mělo 1. až 5. podlaží Beyond. Okamžitě jsem si sundal rukavici a nasadil si ten prsten na prst.

Loretta ke mně pomalu přišla, zatímco zkoumala můj výraz. Byla vážně až moc rozkošná.

„D-Dostal jsi dobrý předmět, Shine?”

„Jo, je to fantastický předmět, dost na to, aby zmírnil tvé starosti, Loretto.”

„Hlupáku, bála bych se, i kdybys měl s sebou svatý meč... hiing.”

Na tváři se mi objevil hořký úsměv, jak jsem pomyslel na Hrdinu ze světa Luka. Správně, neměl bych začínat s arogancí. Před svými nepřáteli bezmocně padli i lidé mnohem silnější než já. Nemohl jsem být šťastný jen proto, že jsem pokořil 5. podlaží Beyond.

Jako kdybych se chtěl vzdálit od Loretty, co se nebezpečně přibližovala, utekl jsem z Obchodu.

„Dobrá, Loretto, takže já půjdu rovnou na 56. podlaží!”

„Ech!? Ne, ještě chvíli se mnou zůstaň!”

„Nemám času nazbyt!”

„S-shine! A-ale předtím!”

„Uvidíme se v 56. Obchodě!”

Loretta zakřičela hlasitěji: „Předtím si kup Magický detektor! Je za 150 tisíc zlatých!”

„…Jeden si vezmu.”

Na 56. podlaží byli evidentně mimikové a golemové, kteří se dali vycítit jen s pomocí Magického detektoru.

...Pokud mi jen hodláš něco prodat, nedělej tak divnou atmosféru!
-----------------------------------------------

Autorova poznámka:

Tu část o vlnách a vibracích jsem zkoumal, ale jelikož jsem student humanitních věd, odpusťte mi, pokud jsem něco popletl.
-----------------------------------------------

~ Odpuštěno. Protože i pokud to bylo správně, já jsem to určitě pomotala. Také student humanitních věd. Fyzika je pro mě moderní magie. ~ 

~ K těm otázkám posledně: jak to vidím já, kdyby zkombinoval všech 12 technik Pánů podlaží, tak se mu to všechno vyruší a bude mít techniku na velký kulový. A mám za to, že každá technika se dá zkombinovat jenom jednou, protože už ji drží výsledná kombinace. ~

~ V příští kapitole se konečně dozvíme výsledky hlasování, ale do té doby můžete ještě hlásek přihodit zde ~




11 komentářů:

  1. Noo tohle byl kratkej souboj🤣 neříkal předtím že se nebude tolik spoléhat na svoje hodinky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však použil akorát Mrazivý řev. To ostatní bylo buď technika jeho vybavení, nebo jeho originální technika...

      Vymazat
  2. Je to samozrejme špatne pri spalovaní nevznikne vakuum iba prídete o kislík a nahradíte ho CO2.
    Takže dýchateľné by to nebolo ale vzduch by tam stále bol a aj zvuk by sa stále prenášal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, prosím... :D Shin by byl stejně v háji.

      Vymazat
    2. Ja by som tiež použil talariu na lietanie a Perutov okruh v kombinácií s Saharanou na vytvorenie víru okolo seba aby som anuloval vlny, následne mohol voľne útočiť cca 30 min. ak sa dobre pamätám že sa mu to už zdvihlo. Plus použiť manový aj liečivý elixír a v zálohe má Zpátečníka. Takže by to asi dal ale nie týmto spôsobom. Mimochodom keby naozaj aj vytvoril vkuum stejen by sa tým zabil. Vo vakuu sa vám v priebehu niekoľkých sekúnd vaše bunky uvaria, nafúknu ako balón a explodujú.

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. ďakujem a teším sa na výsledky.

    OdpovědětVymazat