pondělí 28. února 2022

ICDS - kapitola 228


Kapitola 228 – Suverén (8)


Jak jsme se blížili k sopce, teplota stoupala a země se tavila kvůli nepřirozeně vysoké teplotě. Ina, Hwaya a já jsme byli v pořádku, neboť jsme měli metody, jak se vypořádat s horkem. Zdálo se, že Ye-Eun se jen stěží držela jen pomocí své nestvůrné síly vůle a Daisy se nevedlo o nic lépe.

„Horko... Oblečení dolů...”

„Ne, Daisy. Zraní mi to oči.”

„Kang Shine, hrubý muž. Moje tělo, celkem slušné.”

Ne, myslel jsem tím, že mi Hwaya vyškrábe oči... Ale kdybych to řekl, Hwaya by mi je vážně vyškrábala, a tak jsem zůstal zticha.

Místo toho promluvila Hwaya: „Daisy, mám tě ráda, protože na sebe nevrčíme kvůli Shinovi. Nesnaž si ze mě udělat nepřítele.”

„...? Nejsem si jistá, co tím myslíš.”

„Dobře.”

Najednou okolní horko dosáhlo nové intenzity a ze sopky se valil neblahý dým.

[Hrdino, to je on. V sopečném kráteru je král.]

„Dobře. Lidi, je čas. Je dobře, že snižujete napětí, ale těch žertů už stačilo.”

„Shine, já nežertuju. Tohle je důležitější než tento takzvaný Lávový král.”

„No, promiň, ale že přežijeme, je pro mě mnohem důležitější.”

„J-jo... Jasně.”

Hwayě zrudla tvář a odvrátila se. Možná jsem byl trochu drsný, ale nelitoval jsem toho.

Přibližovali jsme se ke kráteru. Mana v atmosféře vibrovala, země se chvěla a padl na nás drtivý nátlak. Vystrčil jsem jazyk a olízl si rty. I když jsem věděl, že je můj život v sázce, srdce se mi chvělo vzrušením jako vždycky, když jsem bojoval s mocným protivníkem. Potěšení převládlo nad strachem. Dokonce i já jsem si myslel, že jsem byl trochu zvrhlý.

„Huu...”

Pomalu jsem se nadechl a uklidnil se. Ačkoli jsem požádal Ye-Eun, aby k boji zavolala Ducu, já jsem měl v plánu bojovat s Lávovým králem bez Perutovy pomoci.

Kdybych použil Božskou manifestaci a nedokázal Lávového krále porazit, zůstal bych zranitelný vůči útoku. A důležitější bylo, že Peruta nemohl použít mé profesní techniky a techniky v Kapesních hodinkách sběratele. Peruta byl mnohem slabší než já, když jsem použil Suveréna. Tedy pokud by nepřišel ve svém skutečném těle. O tolik jsem vyrostl.

Ačkoli to také znamenalo, že jsem byl bez profesních technik a technik v kapesních hodinkách o tolik slabší.

„Tati, nemůžu použít Božskou manifestaci.”

„Hm? Selhalo to?”

„Hm. Takže ji nemůžu použít.”

„To nic, Ino, ty jsi silná i bez ní.”

„Jo!”

Ostatní také vytáhli své zbraně a zvedli si náladu, zatímco si kontrolovali HP a MP. Jakmile jsme dorazili do ústí sopky, Lotte najednou zakřičela:

[Začíná to soptit!]

Lotte se okamžitě obrátila a odletěla. Zároveň s tím se přes nás přehnala kolosální vlna horka. Já do svých očí vlil manu, abych snesl to světlo a horko. A když jsem zkontroloval okolí, vyrašil tam obrovský strom z lávy. Dobrý bože...!

„Tohle není obyčejná láva. Je to ohromná masa many...!”

[Kuhahaha! Proč jste přišli až sem? Zabili jste všechny moje podřízené. To jste první, co něco takového kdy udělal! Kuhahaha!]

Ozval se srdečný smích muže. Šokující bylo, že ta láva, co vytryskla, jako kdyby měla zakrýt nebesa, nespadla a shromáždila se v jednom bodu. A on pak vstřebal veškerou tu manu a objevil se.

Obrovské tělo mu pokrývaly elegantní rudé šupiny a na hlavě měl dva zakroucené rohy. Měl žluté plazí oči, dlouhý a tlustý ocas a pár netopýřích křídel, co se roztahovaly k nebesům.

Jednoduše řečeno to byl drak. Obrovský drak, co snadno dosahoval 150 metrů na délku.

| Začíná Velkolepý nájezd Lávového krále! Setkal ses s jedním z nepřátel, co má spadeno na moc světa! Moc kobky není proti nepříteli světa plně efektivní. Systém Velkolepého nájezdu existuje proto, aby dal i to málo podpory, co lze, průzkumníkům, co bojují proti nepřátelům světa. Na tvou družinu směřuje požehnání Lorda. V důsledku toho může nepřítel ignorovat jen maximálně 30% technik a levelů členů tvé družiny! |

| Absolutní duše anuluje část moci nepřítele. Tvoje techniky a levely budou proti nepříteli efektivní z 90%! |

| Pamatuj, že nebudeš moct ukázat plnou sílu svých předmětů a technik. Přejeme ti štěstí! Pokud porazíš Lávového krále, obdržíš obrovskou odměnu! |

[Proč jste přišli rušit můj spánek? Dokud 'on' nedorazí, měl jsem v plánu prostě spát, ale vy jste to zničili. Teď už tu nejsou žádní další netvoři, co by posloužili jako materiál pro mou armádu, takže teď se budu muset přesunout.]

„Neboj se, zařídím to tak, abys nemusel.”

I když jsem cítil jeho drtivou existenci, s vypětím jsem se usmál. V duchu jsem byl zaneprázdněný kmitáním počítadla a kalkuloval jsem jeho ligu. Zdálo se, že byl přinejmenším v levelu 90, a mohl dokonce ignorovat techniky a levely ostatních. Nebylo to příliš?! Byl jsem vděčný, že jsem se naučil Absolutní duši.

Ale kvůli jeho šupinovému brnění a nekonečné studnici many v jeho těle jsem si mohl akorát povzdechnout. Zdálo se, že dosáhl limitu jak ve fyzické, tak v magické obraně. Bylo pravděpodobné... že měl tu takzvanou moc řádu EX nebo jen krok pod tím.

[Hm, co jiného čekat od Hrdiny. V tom svém titěrném lidském těle dokážeš nést tak velkou sílu. Tsk, vážně, zabít tě bude taková škoda. Kdybys jen nebyl Hrdina, mohl bych tě přijmout za svého podřízeného.]

„Promiň, ale nemám v plánu koupat se v lávě.”

[Kuhaha! Líbí se mi i tvoje povaha! Vážně škoda!]

Své obrovské oči měl upřené jen na mě, jako kdyby ostatní nebyli ani hodni s ním mluvit. V té chvíli...

„Kana, možná roztaje... Použiju Božskou manifestaci.”

„Božská manifestace!”

Daisy a Ye-Eun použily Božskou manifestaci. Jako první sestoupila Ye-Eunina mistrová Duca. Jakmile otevřela oči, spatřila toho obrovského draka a zaječela: „Jejda, co to je?! Je to tak silné! Tohle je nepřítel světa?”

„Ne, tenhle je přímo pod ním.”

„Ale ne! Znovu se setkáváme. Určitě jsme si souzeni!”

Hwaya nad svou dlaní v tichosti zapálila ohnivou kouli. A pak přetáhl Ducu po hlavě někdo jiný. Překvapivě to byla Daisy!

„Ty! Duco! Když si pomyslím, že tě musím vidět i po smrti, jsem zděšená.”

„Och, Hecaté?! Co tady děláš?”

„Zavolala mě moje učednice. Soustřeď se na ten obrovský majzl, jasné?!”

Daisina mistrová a Duca se znaly?! Nebyl jsem jediný, koho to šokovalo. Zdálo se, že i Lávový král byl v šoku.

[Vy dvě jste... bohové! Cítím ten puch bohů!]

„Jsem překvapená, že sis nás všiml,” odfrkla si Daisina mistrová Hecaté, když Lávovému králi odpověděla. Pak přišla ke mně a zašeptala: „Chlapče, máš moc Dia. Můžeš ji použít?”

„N-ne, ještě ne... Znáš Dia?”

„Och, jaká škoda. A jak bych mohla Dia neznat? Přece jenom jsem Hecaté.”

Neměl jsem ponětí, co tím myslela. Řekl jsem si, že se na to později podívám.

„Určitě jsi to slyšela od Daisy, ale musíme ho porazit! Prosím, pomoz nám!”

„Samozřejmě. Duco, následuj mě.”

„Chci si ještě chvilku hrát tady s mým drahouškem... Pche.”

Díky Hecatině moci se ve vzduchu začali objevovat nemrtví netvoři. Ačkoli to byli netvoři, co Daisy normálně ovládala, zdálo se, že se jim dostalo požehnání nějakou zvláštní mocí. Zdálo se, že i Duca obdržela Hecatinu moc, neboť se s bručením vznesla do vzduchu.

[Kuku, tohle začíná být vzrušující! Nemyslel jsem si, že byste skrývali tolik moci! Kuhaha! Kuhahha... Chcípněte!]

Tenhle prohnaný mizera! Lávový král k nám uprostřed smíchu najednou poslal ohnivou kouli. Kvůli její neuvěřitelné rychlosti jsem užuž chtěl použít Božskou rychlost, ale Lotte se rychle otočila a s odfrknutím se tomu vyhnula. Hwaya a Ina mezitím obě vyletěly do vzduchu.

Ale šokovalo mě, co Hwaya udělala, když vzlétla. Ty plameny, co vystřelila z rukou, jemně ovíjely plameny, co vystřelil Lávový král. Dokázala jeho plameny přijmout přímo!

Hwaya promluvila s provokativním úsměvem: „Tvoje plameny jsou vážně lahodné.”

[Hm? Člověk? Člověk, co dokáže tak volně ovládat plameny... Kdo jsi? Vskutku zajímavá parta! Kuhaha!]

Vystřelil víc plamenů. Tentokrát ty plameny nepřišly jen od něj. Vybuchla i sopka a vychrlila lávu, co byla plná many. Pak se ten proud rozdělil na tucty menších a snesl se na nás.

„Shine, všechno tohle nedokážu vykrýt!”

„O ty, co jdou na mě, se nestarej!”

[Kuaaaaaaa!]

Jakmile jsem to vyřkl, Lotte vychrlila z tlamy zlaté plameny. Její plameny se srazily s osmi proudy plamenů, co na nás letěly, a pak je spolkla a plameny zmizely.

Co udělali ostatní, nebylo o moc jiné. Ina svým ledem zmrazila lávu a Duca se útokům, co na ni mířily, snadno vyhnula. Hecaté máchla bičem, co měla v ruce, a kolem ní a elitní jednotky nemrtvých netvorů se objevila modrá bariéra, co je ochránila.

[Dobře, dobře! Kdyby to bylo tak snadné, byla by to nuda! Kuhaha!]

Lávový král se akorát smál, i když jsme jeho útoky vykryli. To mohlo znamenat jen to, že nepoužil svou plnou sílu. Okamžitě poté teplota kolem znovu stoupla tak moc, že by obyčejné uživatele schopností k smrti spálilo jen to, že by tu byli.

[Ale začít se mnou bojovat jen s touhle silou je vskutku bláhové!]

Ve vzduchu se objevily obrovské ohnivé koule. Zatímco tančily vzduchem, jejich čistá a dusná podstata ohně planula. Ina se zamračila a natáhla paže před sebe, vytvořila nespočet ledových krystalů. Ale dokonce ani Ina nedokázala ty ohnivé koule naprosto zrušit.

„Je tu příliš vedro. Nesnáším pocení.”

[Kuhaha! Malé děcko s tak drtivou magickou mocí! Zdá se, že jsem možná přišel zaklepat na dveře smrti! Kuhahahahaha, život by měl vždycky planout! Ať vaše životy vzplanou před tímto králem!]

[Bláhový surovče, je ti určeno upálit se k smrti!]

Ačkoli ten hlas nepochybně patřil Daisy, Hecatin hlas jí propůjčil záhadný stříbrný dojem. Hecaté švihla svým bičem a nemrtví netvoři se vrhli k plamennému drakovi. Všichni se vyhýbali blížícím se ohnivým koulím a každý na plamenného draka útočil.

[Kuhaha! Tohoto Lávového krále zraňují mrtvé bytosti, vskutku zajímavé!]

Lávový král vybuchl obrovským množstvím many. Okamžitě to vyhladilo polovinu nemrtvých netvorů, i když je obklopovaly ochranné bariéry. Hecaté otráveně zavrčela a švihla bičem, znovu nemrtvé netvory posílila. Ale zdálo se, že Lávový král teprve začal. Jednou máchl křídly a nemrtvé netvory to odsunulo vzad. A pak okamžitě vyrazil k nám.

[Všechno vyhladím! Zaplatíte za to, že jste mě podcenili! Kuhaha!]

„To určitě!” zakřičela Duca a okamžitě mi zmizela z dohledu.

Lávový král se okamžitě poté zastavil. Šokující bylo, že mu z krku vytryskl pramínek krve. Duca ho úspěšně zranila!

„Ku, tenhle drak je příliš velký! Mám pocit, jako kdybych akorát vylila vědro vody na písečnou pláž!”

[Kuhuhu, už je to nějakou chvíli, co jsem cítil bolest!]

Ten jeho řev otřásl zemí a znovu zvýšil okolní teplotu. Omráčilo mě to. Jen tou svou existencí a drtivou manou se nás snažil podusit k smrti!

[Tohle je to, čemu se říká 'absolutní'! Absolutní oheň!]

Sopka znovu vybuchla. Šokující bylo, že skočil do lávy, a když se znovu vynořil, zranění na krku bylo pryč.

[Titěrný člověče, jak uhasíš neuhasitelný plamen? Dokud na tomto světě existuje oheň, nikdy nezemřu! A proto já, Lávový král, vládnu jako král!]

„Moc hlučíš, zatracená ještěrko!” zakřičela Hwaya a natáhla ruce vpřed.

Část lávy, co Lávový král vstřebával, změnila směr a plynula k Hwayě. Hodila do vzduchu Zlaté oko Lorda kyklopů a zakřičela: „Eit, všichni se připravte k útoku! Zlaté zorničky, proklejte ho!”

Ech? Zlaté oko Lorda kyklopů mělo další účinek? Zatímco jsem tam v šoku stál, Zlaté oko intenzivně rotovalo, zdánlivě komprimovalo svou moc. A pak v mžiku vystřelilo k plamennému drakovi paprsek světla. Výsledek se dal popsat jen jako šokující. Když Lávového krále zasáhl ten zlatý laser, Zlaté oko se roztříštilo!

[Kuaaaa! Tohle celkem dost bolelo! Impresivní, impresivní!]

„Přišla jsem o předmět epického řádu, takže by bylo lepší, aby to bolelo! Na co všichni čekáte! Útok!”

Nevěděl jsem, jak velký útok to byl, ale jelikož to Lávovému králi, co mohl ignorovat část účinku předmětů, způsobilo takovou bolest, bylo pochopitelné, že se Zlaté oko roztříštilo. Odvrátil jsem zrak od Hwayi, co působila, že má slzy na krajíčku, a pevněji jsem sevřel své kopí.

„Lotte, promiň, budeme muset bojovat odděleně.”

[Sama ho nedokážu zranit. Hrdino, měl bys udělat, co potřebuješ.]

Lottino intenzivní máchnutí křídlem rozehnalo vlnu horka. Věnoval jsem jí široký úsměv a seskočil jí z hřbetu.

Lávový král pak zakřičel: [Och? Budeš se mnou bojovat sám? Vynikající! Vskutku plamen!]

„Promiň, ale já nejsem plamen!”

[Tak co jsi?! Kuhaha!]

„Jsem Suverén!!!!”

V té chvíli se ze mě stal obr v černém brnění.

| Použil jsi Suveréna! Zatímco je technika aktivní, HP a MP se ztrojnásobí a všechny stavové hodnoty se zdvojnásobí! Když zaútočíš na nepřítele, máš 10% šanci, že mu uštědříš náhodný stavový účinek nejvyššího řádu. Když na tebe nepřítel zaútočí, máš 20% šanci, že mu uštědříš náhodný stavový účinek nejvyššího řádu. |

Mým tělem na Zemi sestoupila moc absolutního ničitele!
-----------------------------------------------

Autorova poznámka:

Znovu na to přijde, ale bohové z pozemské mytologie mohou sdílet stejný původ jako bohové z jiných světů. Jinými slovy mohou různá jména bohů odkazovat na stejného boha! Protože se Daisina mistrová objevila na Zemi, vzala na sebe jméno Hecaté. Kdyby se objevila na jiném světě... Huhu.
-----------------------------------------------

~ A je tu boj s drakem! A jelikož je to drak, Shin by mohl získat titul Shin Drakobijec! ~



4 komentáře: