čtvrtek 8. října 2020

ICDS - kapitola 68


Kapitola 68 – Elfí zahrada (1)


Řev nemrtvých, technika Pána 30. podlaží Kostlivého rytíře, byla nesmírně otravná technika. Ačkoli se s ní Válečný pokřik Lorda orků dokonale vypořádal, svazovalo mě to, že jsem ho mohl použít jen jednou denně.

Existovala nějaká alternativa? Samozřejmě že ano. Mohl jsem použít Temnou hřmící explozi. Kostlivý rytíř by se v takové blízkosti nedokázal vyhnout Temné hřmící explozi a mohl jsem těch 10 sekund trvání Řevu nemrtvých přečkat pomocí Temné hřmící exploze.

Ačkoli Temná hřmící exploze nebyla tak účinná, protože byl Kostlivý rytíř z kostí, alespoň ho to během trvání techniky paralyzovalo.

Jelikož jsem Temnou hřmící explozi mohl použít také jen jednou denně, u třetího nájezdu jsem se mohl spolehnout na Dračí kůži. Pokud se mi podaří použít Dračí kůži, dokázal bych těch 10 sekund přežít bez ohledu na to, jaké útoky Kostlivý rytíř použije. Přinejmenším bych nezemřel.

Pokud by to šlo, chtěl jsem to udělat bez použití omezených technik Pánů podlaží. Ale pokud si nepřivedu kněze, co dokáže použít magii na obranu proti stavovým účinkům, nedokázal jsem vymyslet způsob, jak technice Kostlivého rytíře odolat.

Zkusil jsem se na to zeptat, ale řekl mi, že vybavení, co dokáže vytěsnit Řev nemrtvého se prodávalo až po 60. podlaží. Ačkoli bych to neměl říkat já, všechny techniky Pánů podlaží byly podvodné!

[Ukážu ti, jak vypadá skutečný rytíř!]

Ale Kostlivý rytíř, co se objevil při druhém nájezdu, řekl něco celkem zajímavého.

„Můžou se i osobnosti Pánů podlaží měnit?”

Jelikož dosavadní Pánové podlaží měli prosté a brutální osobnosti, nebylo třeba o nich ani uvažovat. Ale tady na 30. podlaží byla změna v osobnosti Pána podlaží a jeho kostlivých podřízených jasná.

[Všichni, do útoku! Ať ten, co se odváží vniknout do kobky, zaplatí svým životem!]

„Kuhahaha! Dneska si vyměním lebku!”

„Jeho holenní kost je moje!”

„Jeho brnění vypadá masivně. Dostanu nové brnění!”

Kostliví podřízení naprosto jasně vyjádřili svou touhu mě vyplenit, jako kdyby byli piráti. Jak zaútočili obrnění kostlivci, kostliví mágové a lučištníci také vystřelili magické útoky a šípy. I kdyby se snažili, nemohli být na bitvu víc připravení.

„Vypadá to, že to bude těžší než posledně. Peiko!”

[Hřmící šíp!]

Peičina elementálová magie se aktivovala a mágové rychle vrhli obrannou magii, zatímco kostlivci se zaměřením na boj zblízka vyrazili ke mně s Kostlivým rytířem v čele. Překvapivé bylo, že polovina Hřmících šípů se rozplynula, aniž by byla schopná prolomit jejich obranu. Zbývající půlka ty kostlivé mágy samozřejmě nádherně vyhladila.

[Pane, mám to zopakovat?]

„Ne, v pohodě. Lučištníci nejsou tak nebezpeční jako mágové.”

Ačkoli jsem mohl vypít Manové lektvary, měly prodlevu mezi použitím, což znamenalo, že během této prodlevy jejich pití nemělo žádný účinek. Ještě jsem neměl tak hojnou manu, abych mohl volně používat elementální magii. Pomalu jsem cirkuloval Perutovým okruhem a bodl jsem kopím dopředu.

Čelil jsem armádě kostlivců, co čítala přes 200 hlav. Ačkoli to byl jiný pohled v porovnání s neuspořádanou první bitvou s Pánem podlaží, preferoval jsem, aby byla obtížnost trochu výš než na lehkém módu.

„Hej, pojďte se mnou bojovat!”


| Použil jsi Provokaci! Všichni nepřátelé na tebe zaútočí s velkým nepřátelstvím! |


„Waaaaaak!”

„Pošlapme ho! Vemte mu žebra!”

„Vemte mu lebku!”

Kročeje kostlivců byly rychlejší. Se šklebem jsem vystřelil své kopí. Proud many vinoucí se kolem kopí vyrazil ke kostlivcům ve snaze je roztrhat na kousky.

„Bouře!”


| Kritický úder! |


„Uguk!”

„Kuaaaak!”

Kostlivci a šípy vystřelené kostlivými lučištníky se odrazili od síly Bouře. Protisíla smrti útok o 50% zesílila a účinek Bijce lebek zvýšil míru kritického úderu a újmu. Všichni kostlivci, kteří utržili kritický úder, neměli na výběr a museli zemřít.

[Bijče lebek, ty ovládáš elementály!]

Kostlivého rytíře to rozzuřilo a vyrazil ke mně na svém kostlivém zvířeti. Jeho strašlivé vzezření a velký meč působily impozantní aurou. Já byl s jeho vzezřením velmi spokojený a jak jsem vyběhl, abych se s ním setkal, zakřičel jsem: „Promiň, ale to nebyla elementálová magie!”

[Kuooooooooo!]

Jeho meč přišel z podivného směru a mířil mi na krk. Jelikož bylo snadné se tomu vyhnout, když jsem věděl, kam mířil, sklouzl jsem k nohám kostlivého zvířete s kopím v ruce. Jak kostlivé zvíře pozbylo rovnováhu a zapotácelo se, meč Kostlivého rytíře přirozeně pochybil ze své trajektorie a nepodařilo se mu mě ani škrábnout.

[Bijče lebek!]

„Jo, rozbiju ti hlavu! Nejdřív slez ze svého skvělého koně!”

Sakra, jeho kostlivé zvíře bylo vážně až moc skvělé. Můj křik plný závisti mi oplatil protiútokem. Přesně jako předtím jsem sklouzl kostlivému zvířeti po nohách a narušil mu rovnováhu.

Zuřivý Kostlivý rytíř pak zakřičel: [Zabijte Bijce lebek!]

„Všichni, útok!”

„Jeho sedmý krční obratel je můj!”

Přestaňte s těmi řečmi o krčních obratlích!


| Získal jsi 50.000 zlatých. |

| Odměny budou rozděleny dle zásluh. |

| Kang Shin má nejvyšší zásluhy. Vyber si odměnu. |

| 1. Elixír na posílení kostí |

| 2. Helma Kostlivého rytíře |


Byl tu, Elixír na posílení kostí! Cítil jsem, jak moje vzrušení z bitvy pokračovalo do fáze výběru odměny. Jak se dalo čekat, Pán 30. podlaží dával Elixír na posílení kostí. Kostlivci se přece jenom objevovali od 26. podlaží! Vybral jsem si Elixír na posílení kostí a bez váhání ho spolkl.


| Tvoje kosti se přeměnily, aby byly odolnější a silnější. Síla a Konstituce +1. |


„Oooooooooch!”

Už jsem čekal, že se zvýší konstituce, ale zvýšila se i síla! Zašermoval jsem pěstí ve vzduchu a oddával se své radostí. Brzy jsem se z toho vzpamatoval. V téhle divočině jsem už neměl co dělat. Zrovna když jsem chtěl odejít, dostal jsem zprávu. Byla od Hwayi.

[Y-yeone Hwawu.]

„Jo, Mas... Hwayo. Co je?”

[TV... Díváš se na televizi?]

„Jsem v kobce, proč?”

Pak jsem dostal KaTalk. Když jsem to otevřel, otec mi necharakteristicky poslal fotku. V kobce nebyla wifi. Jak ošklivé.

Když jsem se na ten obrázek podíval s touhle myšlenkou...

...Od kdy měl hrad v Osace efekt vířících tmavě rudých mraků?

[Většina Akčních kobek, co se nechaly nepokořené, se proměnily na Otevřené kobky!]

Tu otázku, co mi vytanula na mysli, mi Hwaya rychle zodpověděla.

Když jsem teď o tom přemýšlel, uprostřed bitvy se ozvalo pár zpráv. Rychle jsem informační slečnu požádal, aby mi ukázala protokol zpráv.


| Akční kobka řádu S Hnízdo wyvernů se proměnila na Otevřenou kobku! Pokud se netvor boss pravidelně nepokoří, netvoři se mohou prolomit z kobky. |

| Akční kobka řádu B Místo posledního odpočinku ghoula se proměnila na Otevřenou kobku! Pokud se netvor boss pravidelně nepokoří, netvoři se mohou prolomit z kobky. |

| Akční kobka řádu D Brloh goblinů se proměnila na Otevřenou kobku! Pokud se netvor boss pravidelně nepokoří, netvoři se mohou prolomit z kobky. |

| Akční kobka řádu C+... |


„Hwayo, víš, co to je Otevřená kobka?”

[Nejsem si jistá, ale zdá se, že se kobky, co byly přístupné jenom pomocí Brány, přesunuly na Zemi. Ani nemluvě o tom... Vypadá to, že ty kobky nezmizí, ani když je pokoříš. |

„Jsem si jistý, že někteří lidé z toho budou mít radost.”

Svět už samozřejmě překypoval netvory. Byly místa, kde celé národy padly kvůli netvorům a proměnily se na jejich hnízda, a místa, která byla obzvláště nechána netvorům. Dokonce i malé hory u vesnic teď byly nepřístupné. Pro každého, co chtěl lovit netvory, jich bylo více než dost.

Ale kolonie netvořích skupin byly nesmírně nebezpečné. Nikdo nevěděl, kde se mohly objevit. Ani satelity nedokázaly určit jejich lokaci. Netvoři se neustále pohybovali, přeměňovali a v těch nejnečekanějších chvílích plně dospívali. Vážně to člověka naštvalo. To byl také důvod, proč Strážci a Křídla svobody cestovali ve velkých jednotkách. Tohle také způsobilo vysokou úmrtnost nezávislých lovců.

Na druhou stranu kobky měly mnoho stejných druhů netvorů. Jakmile skončil prvotní průzkum, bylo možné odhadnout úroveň nebezpečí netvorů. A navíc jelikož to byly omezené oblasti, bylo možné optimalizovat průzkumníky, co šli dovnitř. Celkově bylo mnohem snazší lovit v kobkách než v divočině.

[Jo, u kobek s mírnou obtížností se shromáždí lovci, takže nebude problém je pokořit. Ale u kobek, co mají obtížnost řád A a výš...]

„Strážci, co jsou povinováni jít chránit obyvatele, zemřou.”

[Strážci rozhodně požádají Křídlo svobody o pomoc. Nebudou moct ignorovat veřejný protest.]

„Hwayo, budeš v pořádku? Ty jsi britský Strážce.”

[Nejsem. Víš o tom, ne? Akční kobky řádu A+ se proměnila na Otevřenou kobku řádu A+. Povolali všechny Strážce řádu S a výše, aby zhodnotili její nebezpečí.]

„Máš to těžké. No, když jsi to ty, budeš v pořádku.”

[Díky za kompliment, ale... huu...]

Hwayin hlas byl plný otrávenosti. Nejdřív jsem odešel z divočiny a také z kobky. Musel jsem na vlastní oči vidět, co se dělo na Zemi.

„Jsi tu, synu.”

„Neměníš kanál, že? Ukaž mi to.”

„Jen se podívej. Hm, je dobře, že jsme se tak rychle postarali o kobku v Yeungdeungpo.”

„No jo.”

Otec seděl na pohovce v domácím oblečení, zatímco jedl popkorn a sledoval televizi. Zdálo se, že se o problémy jiných zemí moc nezajímal. Ačkoli to byl můj otec, záviděl jsem mu jeho prostý způsob přemýšlení. Jak jsem se na otce díval koutkem oka, pokračoval jsem ve své konverzaci s Hwayou.

[Víš, že Británie má kromě mě dalšího řádu SS, že?]

„Jo. Slyšel jsem, že to je muž.”

[Joshua Brightman. Říká se mu nejdrsnější muž světa.]

„Joshua Brightman, hm. Ech? Tohle jméno jsem už slyšel.”

[Je to zbohatlík. Majitel slavného oděvního řetězce.]

Zbohatlík, co se stal řádem SS? Proč jsem měl pocit, že to byl stejný podvod, jako když se uživatelem schopností stal průzkumník kobky? Ale jelikož jsem dle stejného principu byl taky podvodník, vážně jsem si nemohl stěžovat.

[Letos mu je 37.]

„Takže mu je ke 40.”

[Požádal mě o ruku.]

„To je důvod ke gratulaci. Nebyl by nápadník číslo jedna na celém světě?”

[Už má manželku. Pravděpodobně má i několik přítelkyň.]

Ach, takže to je mizera.

[Radši bych umřela, ten úchyl! A ty taky! Neblahopřej mi! Trap se!]

„Ach, no, jo. Trápí mě to. Odmítla jsi to, že?”

[Samozřejmě. Naprosto jsem tu jeho nabídku poplivala, ale on se prostě nevzdá. Utekla jsem do Koreje, protože jsem mu nechtěla čelit, ale až se vrátím, budu se s ním muset setkat... haa.]

Dokonce i přes tu vzdálenost, co nás dělila, jsem si díky tomu zoufalému povzdechnutí dokázal jasně představit její zamračenou tvář. Ačkoli jsem se skoro zasmál, potlačil jsem to.

„Tím se netrap. Je normální, že se muži pokouší o tak nádherné dívky jako ty. Jelikož jsi silná, můžeš ho srazit.”

[...Řekni to znovu.]

„Hm? Jelikož jsi silná, můžeš ho srazit...?”

[To předtím.]

„Je normální, že se muži pokouší o dívky.”

[To mezi.]

„...o tak nádherné dívky jako ty?”

[Hmm... Dobře, budu se snažit ze všech sil.]

„Nevím, která ta část tě rozveselila.”

[Jakmile se postarám o tenhle problém s Otevřenou kobkou, pozvu tě do Británie. Nikdy jsi tu nebyl, ne? Přijeď se Sumire a strýčkem Yungungem!]

„Och, jasně...?”

[Dobře! Zavolám ti později!]

Pokud budu mít pozvánku, rád pojedu. Chtěl jsem vidět Big Ben, Westminster Abbey a Buckinghamský palác. Dokonce ani během tréninku s otcem jsme podivně nikdy nezajeli do Británie. Hwayina náhlá změna tónu mě mírně trápila, ale teď už bylo pozdě se jí na to ptát.

„Tentokrát není třeba, abychom jednali. Není to věc, o kterou bychom se museli urgentně starat, a ostatní země mají taky Osvícené.”

„Samozřejmě. Ale trápí mě ta zvýšená šance na Akční nájezd na místech, co se proměnila na Otevřené kobky.”

„No, na to přijdeme až časem.”

Když jsem namítl na komentáře, co otec přirozeně udělal, a podíval se na něj, ležel na pohovce, jako kdyby ho to vlastně nezajímalo. Znovu jsem si s hlavou nakloněnou na stranu prošel svou konverzaci s Hwayou.

A pak otec otočil hlavu ke mně a lehkovážně prohlásil: „Jen tak mimochodem, zrovna pokořuju 37. podlaží.”

„Jo, jo. Vsadím se, že jsi byl celý žhavý se chvástat.”

Na rozdíl od otce jsem si dával na čas a sbíral jsem všechno, co jsem potřeboval! Tak moc se bojíš, že prohraješ, že mě ani nežádáš o cvičný souboj!
-----------------------------------------------

~ Jak jste určitě poznali, Joshua Brightman se v příběhu ještě mihne... A velká změna na Zemi s Otevřenými kobkami a dalšími netvory! ~


Hlavní stránka novely
Seznam postav


<Předchozí>...<Následující>

8 komentářů: