pondělí 29. listopadu 2021

ICDS - kapitola 200


Kapitola 200 – Druhé kolo (3)


| Felixův lávový plášť (legendární) |

| Odolnost – 500/500 (auto-oprava) |

| Obrana – 2.000 |

| Omezení vybavení – Kang Shin |

| Možnosti – Mrštnost +40, Magie +40, Charisma +40. Imunita vůči pokoutným útokům. Neustále aktivní Polykač plamenů. |

| Polykač plamenů – vstřebává veškeré plameny až do řádu SSS a přeměňuje je na Magii a Konstituci. Plameny, co mají vyšší řád než SSS, se dají anulovat, ale u plamenů řádu EX to nelze. |

Ačkoli jsem měl mnoho otázek, zeptal jsem se na to nejdůležitější: „Co je plamen řádu EX, Line?”

„Představ si plamenný dech elitního draka, kterému je 10 tisíc let a co je připravený si tím spálit hrdlo. To je řád EX. Nebo si představ Démonického lorda ze světa Luka, jak obětuje paži, aby vytvořil plamen. To by byl řád EX. Pro kobku je těžké zhodnotit cokoli nad tím. Prostě to všechno ber jako řád EX.”

„Takže to je nejvyšší možný plamen, co může zranit dokonce i svého uživatele. Nepřekvapilo by mě, kdyby Démonický lord podstoupil to riziko a použil něco takového, takže asi budu v maléru, kdybych si myslel, že můžu vykrýt veškeré plameny...”

„Dobře, teď jsi na to kápl.”

Lin spokojeně přikývl. Pak ke mně přiblížil svou tvář a pokračoval: „Kang Shine, na to brnění si dávej pozor. Vyrobil jsem ho já, ale je až příliš arogantní. Podařilo se mi využít jeho agresivní povahy a velmi zvýšit šanci na uštědření kritických úderů, ale jeho agresivní povaha také o 50% zvyšuje šanci, že jeho majitel utrží kritický úder. To bude celkem nepříjemné. A obzvláště si musíš dávat pozor na ten vedlejší účinek Žrouta.”

„Tím myslíš ta mutace?”

„Jo, to. Viděl jsem mnoho lidí, co si z toho dělali srandu, ale nakonec skončili tak, že je to oddělalo. Snažím se tím říct to, abys toho Žrouta nepoužíval moc volně. Jasné? Pokud zmutuješ kvůli faktoru Démonického lorda... Sakra, gildmistrová mě oddělá.”

Lin zahlížel na černý náramek, co jsem měl na zápěstí, jako kdyby říkal „mám si to vzít zpět?”

Já ve vší vážnosti přikývl a namítl: „Jsem imunní vůči mutacím, takže to je v pohodě.”

„Správně, jelikož jsi imunní vůči mutacím, měl by ses snažit to nepoužívat... Imunní vůči mutacím?!”

„Správně. Copak imunita vůči mutacím není základní požadavek všech průzkumníků? Jsou tu průzkumníci, co nejsou imunní vůči mutacím? To nemůže být pravda, ne?”

„Ku, kuu... chci tě... praštit...!”

Znovu jsem Linovi poděkoval a odešel jsem z Elfí zahrady. Když jsem Linovi děkoval, z nějakého důvodu se netvářil moc šťastně!

Hm, velmi mě uspokojilo, že jsem mohl Lina poškádlit. Dnešek se vážně vybarvil skvěle!

| Jméno: Kang Shin |

| Rasa: člověk / Pohlaví: muž |

| Profese: Elementalista / (vedlejší profese: Mixátor technik, Krotitel) |

| Titul: Hrdina spasitel |

| Řád: Zlato 7 / Level: 60 |

| HP – 55.860/55.860 / MP – 60.960/60.960 |

| Síla – 275(+124) / Mrštnost – 250(+127) / Konstituce – 250(+79) |

| Inteligence – 40(+82) / Magie – 320(+157) |

| Charisma – 87(+147) / Štěstí – 39(+72) |

| Normální techniky – Bojové umění vysokého řádu (Lv 7), Peruta: Šílený tajfun (Lv 2), Střelba z kuše vysokého řádu (Lv 1), Hněv větrného krále (Lv 3), Hrdinný úder vysokého řádu (Lv 3), Provokace vysokého řádu (Lv 7), Božská rychlost (mistr), Návrat (mistr), Perutův okruh (Lv 9), Dimenzionální cestování (Lv 5), Zdolání (Lv 3), Absolutní duše (Lv 3), Božská manifestace, Jízda |

| Profesní techniky – Mistrovství ducha vysokého řádu (Lv 4), Duchovní aura vysokého řádu (Lv 3), Kontrola elementála vysokého řádu (Lv 3), Úmluva s elementálem vysokého řádu (Lv 3), Bouře bleskového kopí (Lv 2), Živelná čepel středního řádu (Lv 9), Živelná bouře středního řádu (Lv 9) |

| Techniky vedlejší profese – Obdařit technikou, Krocení (Lv 4), Duch sběratele, Duch mixátora, Duch krotitele (Lv 4) |

Než jsem se jal pokořit 60. podlaží kobky, zkontroloval jsem si statistiku. Bylo to na oslavu toho, že jsem získal nové vybavení. Zároveň s tím jsem použil všechny bonusové stavové body, co jsem neměl čas použít. Než jsem se nadál, už jsem byl v řádu Zlato 7, a pár hodnot mi neuvěřitelně vzrostlo. U Síly, Mrštnosti a Konstituce nebylo třeba moc vysvětlování. Co se týče Inteligence, zatímco základní hodnota byla 40, jako bonus jsem získal 82 bodů, což byl téměř dvojnásobek základní hodnoty. Dokonce i moje hodnota Štěstí dosáhla absurdních 111 bodů.

Co se týkalo Magie, co byla moje nejvyšší hodnota, ani jsem nevěděl, co říct. Na rozdíl od ostatních hodnot, které bylo nesmírně složité, ne-li nemožné, přirozeně navyšovat, hodnota Magie se neustále zlepšovala, kdykoli jsem používal Perutův okruh.

Co se týkalo hodnot, s největší pravděpodobností jsem byl jeden z těch nejlepších v kobce. Ačkoli ty dva kousky legendárního vybavení mi bonusové hodnoty silně navýšily, ohledně nárůstu hodnot jsem byl celkem odměřený.

Kdykoli se moje hodnoty zvýšily, samozřejmě jsem stále cítil, jak sílím. Ale jelikož za tak krátkou dobu došlo k tolika explozivním nárůstům, moje tělo se té změně ještě nepřizpůsobilo a více méně se neustále nacházelo v procesu aktualizace. Se všemi těmi hodnotami, co jsem získal z Akčních kobek, Akčních nájezdů, Beyond a ostatních zdrojů to bylo, jako kdybych se prolomil 100. podlažím kobky. A to jsem do toho počítal všechny hodnoty, co se daly získat drilováním Pánů podlaží!

Ale při té přehnané důvěře ve své hodnoty jsem se na světě Panan naučil až příliš mnoho věcí. Pasti, metody zvláštního útoku, moc levelů a dokonce i rozdíl v lize existence, co ignoroval levely. Jelikož jsem všechno tohle věděl, nedokázal jsem být šťastný, že se mi hodnoty zvýšily o 10 nebo 20 bodů. Spíš jsem si uvědomil, že jsem se musel zaměřit na tříbení svých technik, které zaujímaly jedinečné a nezávislé postavení.

V tomto ohledu jsem nesmírně získal, když se mi všechny techniky zvýšily o level, když jsem porazil nepřítele světa. Ačkoli byly techniky, co se musely „aktualizovat” jako hodnoty.

„To znamená, že Beyond je stejně tak důležitá.”

Nejenom že jsem si pokořením podlaží Beyond zvýšil HP a MP, ale také to přidávalo EXP k technikám, co jsem k pokoření toho podlaží použil. Beyond mi rozhodně pomůže schopnosti vytříbit. Mé nynější já stále nestačilo na to, abych porazil Démonického lorda, s kterým jsem se setkal na světě Luka. A navíc jsem musel přemýšlet o tom druhém nepříteli světa, co se ještě neobjevil. Nemohl jsem být spokojený jen s tím, co teď mám. Musel jsem ještě víc zesílit.

Ačkoli od chvíle, kdy Loretta oznámila, že mám 2 roky, neuplynul ani měsíc, byl jsem nervózní. Možná to bylo tím, že se za poslední měsíc stalo tolik věcí. S touhle nervozitou jsem nicméně nemohl nic moc dělat. Když jste věděli, že za 2 roky možná zemřete a že kvůli tomu dojde zkázy celý svět, nebylo možné, aby to na vás nemělo ani trochu vliv. Důležité bylo vědět, co se s tím musí udělat.

Abych se s tou nervozitou vypořádal, rozhodl jsem se pustit do 60. podlaží. Když mi věci přišly příliš komplikované nebo když jsem ze sebe prostě chtěl vypotit stres každodenního života, stoupat kobkou bylo to nejlepší!

...Ačkoli mi na tom přišlo něco mimo, usoudil jsem, že tomu nebudu věnovat pozornost.

Přesně jako předtím jsem si oděl brnění tím, že jsem do náramku vlil manu. Na rozdíl od Karmínového šupinového brnění, co mělo rudý základ s náznakem černé, Čistě černá touha bylo čistě černé pancířové brnění. Přesně jak jeho jméno napovídalo. I když jsem řekl tohle, na tom černém brnění byly podivné rytiny, co vypadaly sofistikovaně a přišlo mi, že z nich sálala magická moc.

Ty rytiny černě zářily a upoutaly mě. Byla to celkem neblahá záře, co mě při pohledu na ni jako by vtáhla do tranzu. Celkově to bylo skvělé brnění, co popouzelo touhy náctiletého, co jsem měl skryté v nitru!

S pomocí nového brnění jsem se 60. podlažím prolomil jen za 3 hodiny a znovu jsem se ocitl před Síní pána podlaží. Vedle mě byla Lotte ve své lidské podobě. V minulosti nemohla v úzkých chodbách v kobce plně roztáhnout křídla. Ale když teď na sebe mohla vzít lidskou podobu, byla výtečný útočník, co byl jak rychlý, tak mocný. A navíc se brala jako mé zkrocené zvíře, takže i když jsem si ji s sebou vzal, pořád se to počítalo jako sólové pokoření.

„Haa. Když uvážím, jak se za posledních pár podlaží počet golemů zvýšil, Pán podlaží je pravděpodobně taky golem...”

„Golemové jsou otravní, protože moje drápy jimi nemůžou moc dobře proniknout. Nicméně to pojďme rychle skoncovat a pak si odpočineme, Hrdino.”

Lotte, snadno je ničíš útoky prosycenými aurou nebo plamenným dechem. Nelži...

Ale jelikož kobka průzkumníky ráda klamala, bylo naprosto možné, že Pán podlaží bude mimik. Pevněji jsem sevřel své Chaotické kopí a rozkopl jsem dveře.

„Bojuj se mnou!”

[Guooooooooooooooooo!]

Uvítal nás hlasitý, podivný řev. Strop byl nezvykle vysoko a shlížel na nás obrovský ocelový obr. Vypadal přesně jako 12 metrů vysoký člověk pokrytý ocelí. Při tom zdrcujícím pocitu existence, s kterým jsem se dlouho nesetkal, jsem se zachvěl vzrušením.

„Lotte, tady můžeš létat!”

„Na ta slova jsem čekala, Hrdino!”

Lotte se okamžitě proměnila do své podoby wyverna. Vyskočil jsem jí na hřbet a pozvedl kopí. Byla to dokonalá šance otestovat jednu z mých nových schopností brnění. Touha trnu a Žrout byly oboje přímočaré. Ale přišlo mi, že Oběť měla tak nějak mlhavý popis.

| Oběť – Dá se použít s jakoukoli útočnou technikou. Přijme polovinu újmy techniky, ale zdvojnásobí účinek techniky. Újma obdržená prostřednictvím Oběti nemůže snížit HP pod 10%. |

Jak název napovídal, Oběť směnila maso uživatele za kosti nepřítele. Ačkoli mě ta technika nezabije, mohlo by mě to potencionálně uvrhnout na práh smrti. Než ji použiju, musel jsem si dávat pozor.

Ta mlhavá část bylo v tom přijmutí polovinu újmy techniky. Když jsem přijal polovinu újmy, zdvojnásobilo to účinek techniky? Nebo jsem utržil polovinu újmy z dvojnásobeného účinku techniky? Jinými slovy když bych řekl, že újma techniky byla 100 a zesílená újma 200, nevěděl jsem, jestli jsem utržil 50 nebo 200 bodů újmy. Právě kvůli tomuhle byl tento boj. Jakmile to jednou vyzkouším, už na to budu mít cit.

Okamžitě jsem si připravil Oběť a zamířil jsem kopím na nepřítele.

[Kuaaaaang!]

Obrovský golem pozvedl pěsti a vyslal ke mně ránu. Tenhle chlápek, znal box! Ačkoli se zdálo, že Lotte tato rychlá rána překvapila, svižně odletěla vzad a vyhnula se tomu. Já jsem mezitím pomalu střádal energii v kopí. Oběť nebyla technika, co se dala použít jen jednou denně. A tak nebylo třeba si tu techniku schovávat na později. Nebylo nic špatného na tom být trochu smělý a použít ji teď.

„Živelná čepel!”

Čepel kopí se v mžiku prodloužila na více než 10 metrů. Okamžitě poté, co jsem použil Oběť, jsem řekl Lotte, aby zrychlila, a bodl jsem kopím vpřed směrem k levému ramennímu kloubu obrovského golema.

| Kritický úder! |

[Kuaaaang!]

„Kuhuk, to bolí!”

Bolelo to dost na to, abych zaječel! Okamžitě poté, co jsem golemovi odsekl paži, jsem pocítil elektrizující bolest a zkontroloval jsem si HP. Šokující bylo, že mi HP kleslo o 35%. Vážně jsem tuto techniku nemohl používat jen tak! Zaskřípal jsem zuby a vyzunkl jsem lektvar. V té chvíli na mě zavolala Lotte.

[Hrdino.]

„Jo? Co se děje?”

[Zdá se, že to je slaboch.]

„...Cože?”

Zmateně jsem se otočil. Golem, co přišel o paži, řval a řítil se ke mně. No ano, vypadal celkem žalostně. Počkat, Živelná čepel byla mocná, ale stejně mu to v mžiku useklo paži?

„Ta 50% újma, co jsem utržil...”

Bolelo to tak moc proto, že jsem utržil kritický úder? Ale dokonce i kritické údery újmu jenom zdvojnásobily. To znamenalo, že Živelná čepel v kombinaci s Obětí uštědřila 4x větší újmu než normálně. Hm, nedokázal jsem tak nějak pochopit, jak to fungovalo. Možná kdyby měl kosti a měl na něj vliv účinek Bijce lebek... Ach!

[Zabiju tě, člověčeeeeeee!]

Takže ten golem měl kosti?!
-----------------------------------------------

 ~ Jubilejní 200. kapitola! ~



7 komentářů:

  1. Zdálo se to skoro jako chvilka a už je tu 200stá kapitola. Děkuji za tvé překlady a tvou píly. Jen tak dále.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky tomu nemůžu uvěřit, za chvíli bude konec...

      Vymazat
    2. Ako koniec? Držime ty lalce aby si to dokončila.

      Vymazat
  2. ďakujem a gratulujem k okrúhlemu číslu. Prajem ešte energiu na minimálne dvojnásobok kapitol.

    OdpovědětVymazat
  3. děkuji :-) a gratuluji k dalšímu zakulacenýmu překladu :-)

    OdpovědětVymazat