pondělí 1. listopadu 2021

ICDS - kapitola 192


Kapitola 192 – Absolutní duše (4)


[Kugyyyyyya!]

„Loro, vyřiď ho.”

[Kuaaaa!]

Skarab zamával svými dvěma rohy a trýznil Manožrouta. Zároveň s tím chapadla Manožrouta začala pomalu tavit kyrys skaraba.

„C-co to je? Lorův kyrys... se nedá roztavit... fyzickými útoky.”

„Copak jsi nedostala zprávu o nájezdu?! Je to Manožrout! MA. NO. ŽROUT! Žere manu, co posiluje Loroův kyrys!”

„Proč bojovat proti takovému šílenému netvoru?”

„Protože nemůžeme utéct! Řekni mi, pokud o tom něco víš!”

„Vytáhnout všechnu manu. Jinak nezemře.”

To sebevědomí, co měla, když se tu poprvé objevila, zmizelo a vypadala trochu nervózně.

„Bez ohledu na to... jak zraněně... vypadá navenek... pokud mu zůstane mana... regeneruje se. Není to... organismus.”

„Takže neustále využívá manu, aby si regeneroval tělo? To znamená, že pokud mu nedokážeme vyčerpat manu, nemáme jak ho porazit.”

„Chytré. Dobrý student... Vypadá to, že do toho... budu muset... jít plnou silou.”

S tím se Daisy zablýskly její Zlé oči. Ve vzduchu se začalo ukazovat nespočet netvorů. Všechno to byli netvoři, co jsem jí prodal. Kromě draka, na kterém jela, a skaraba, co útočil na Manožrouta, se jako nemrtví netvoři ukázali Lord kyklopů, Královna kudlanek a všechny možné druhy netvorů ze Světa hmyzu.

„Dokážeš je ovládat všechny naráz?”

„Jsem kandidát na Hrdinu. Velmi úžasná.”

No, kdyby nebyla tak silná, říše, co stála za gildmistrem Pouštního štíra, by nezašla tak daleko, aby ji získala... To akorát, že si nezvolili nejlepší metodu. Jelikož jsem díky tomu mohl Daisy přijmout do své gildy, možná bych jim měl poděkovat. Až ten jejich zničený svět navštívím a pokud budou stále naživu, budu se jim muset odvděčit. Pomocí Šíleného tajfunu.

Netvoři, co se objevili nad tím nyní prázdným prostranstvím, změnili pozici pokaždé, kdy Daisy problýskly Zlé oči. Tehdy jsem pochopil, jak Daisy používala moc svých Zlých očí. Její Zlé oči jí umožňovaly číst myšlenky ostatních a dokonce jim předat vlastní myšlenky. A pomocí této schopnosti rychle a účinně komandovala svou nemrtvou armádu přesně tak, jak si přála.

Nemrtví netvoři pod vlivem nekromantství plnili rozkazy svého pána do puntíku. Jinými slovy bez ohledu na to, jak byli výteční, by nedokázali ukázat svůj plný potenciál, kdyby ten nekromant, co je ovládal, nebyl adekvátní. Jelikož jsem nikdy žádného nekromanta neviděl, nedokázal jsem říct, jak zručný velitel Daisy byla, ale bylo to celkem očividné.

Všichni Daisini nemrtví netvoři se pohybovali, jako kdyby byli naživu. Usekávali, odkusovali a spalovali chapadla Manožrouta. Útočili na tělo Manožrouta a bránili jeho chapadlům, aby útočila na Daisy a na mě. A dokonce chytali netvory ve vzduchu, aby Manožroutovi bránili v obnově many! A Daisina armáda to všechno dělala s lehkostí.

„Daisy, jsi vážně úžasná...!”

„Teď mi ukaž... svou moc, Kang Shine. Těším se... na sílu gildsmistra.”

Teď se snažila rozkazovat i mě, co? Při pohledu na to, jak Daisy na drakovi švihala svým bičem, jsem si odfrkl a pozvedl jsem kopí. I kdyby nic neřekla, stejně bych to udělal! Vyrazil jsem přímo k Manožroutovi, zatímco jsem zavolal své elementály.

„Ruyue, Sharano!”

[Jo!]

[Jsem připravená!]

„Peiko, materializuj se!”

[Dobře, pane!]

Ti tři elementálové vedle mě s elánem letěli. Peika se materializovala ve své dračí podobě a divoce z ní sálala aura.

„Zabraňte mu, aby se mě dotkl! Ruyue, zastav chapadla ledem! Sharano, posilni Ruyue! Peiko, snaž se Manožrouta co nejvíc paralyzovat!”

[Neboj se, můj blesk je takový, co dokáže spálit dokonce i manu!]

Peika zakřičela tak nějak povědomou hlášku a poté do těla Manožrouta uhodily silné proudy blesku. Utržil větší újmu, než kolik many z toho blesku vstřebal. V důsledku čehož měl tělo mírně ohořelé a sevření chapadel na Lorovi ochablo.

[Guaaaang!]

[Vypadni ode mě s tím svým shnilým puchem!]

[Proto místo toho půjdu já, ty mizero!]

Ruyue svou zesílenou mrazivou energií zamrazila chapadla, co k nám letěla, a ta se pak roztříštila. To samé se stalo s chapadly, co vystřelily ze země. Když všichni tři elementálové útočili a Peika byla materializovaná, mana mi klesala o 1% za sekundu, ale já už věděl, jak si doplnit manu.

[Myslíš si, že tě nechám!]

„Myslím že ano?”

„Vymýtit!”

[Kiaaaaaaaaaa!]

Kvůli Daisiny výkřiku ze sebe nemrtvá armáda vydala podivný jekot a útočila na chapadla ještě nadšeněji. Peika si mezitím vzala víc mé many a vrhala na tělo Manožrouta kopí blesku. Já jsem mu pak seskočil na tělo a pozvedl jsem do vzduchu své zvětšené kopí, jako kdybych ho chtěl k němu vrhnout.

„Božská rychlost!”

100 ustavičných úderů tlustým a velkým kopím! Bude to jiné než posledně! Jakmile jsem Manožrouta bodl svým zvětšeným kopím, tělo se mu šíleně nadmulo a pokusil se mě spolknout. Ale kolem mě se okamžitě zvedla ledová stěna a zmrazila Manožroutovi část těla a roztříštila ho. Kombinace Ruyueina ledu a Sharaniny moci měla vážně neuvěřitelnou ničivou a obrannou moc.

„Huaaaaaaaaaap!”

[Kugyaaaaaaaaa!]

Účinek Času giganta byl vskutku úžasný. I když jsem byl malý, stejně jsem dokázal volně máchat obrovským kopím! Během těch 3 sekund, co mi přišly jako 30 sekund, jsem mu ustavičně bodal kopím do těla. Chtěl jsem mu rozdrtit celé tělo!

| Aktivovala se Smrtikrev, vzal si nepříteli 10% many. |

| Aktivovala se Smrtikrev, vzal si nepříteli 10% many. |

Pak se dvakrát po sobě aktivovala Smrtikrev a mé tělo bylo zase plné many!

Stačilo jen 10% jeho many, aby mi to doplnilo manu až na doraz. Při dvojnásobném množství mě tížil zdrcující tlak. Když jsem cirkuloval Perutovým okruhem, měl jsem pocit, jako že mi exploduje tělo. Ale tohle jsem vzal v potaz! Bez zaváhání jsem tu manu vylil ven a nad chaotickými plameny, co ovíjely obrovské kopí, zaplála bílá aura.

„Hrdinný úder!”

Pokud existoval plamen, co ovládal Démon stínů Balrog, bylo by to tohle? Jak jsem svým planoucím kopím probodl tělo Manožrouta, k nebi vystřelil strašlivý plamen.

| Kritický úder! |

[Kiaaaaa!]

Chaotické plameny, co obklopovaly kopí, uštědřily Manožroutovi velkou újmu, ale proti Manožroutovi byla mnohem účinnější ta bílá aura. Ačkoli to byla jenom teorie, měl jsem podezření, že Hrdinná aura se nedala vstřebat jako čistá mana. Ačkoli jsem si nemohl být jistý, měl jsem víc než dost many, abych tu teorii otestoval!

Pak jsem k tomu přidal druhý a pak třetí Hrdinný úder. Tu manu, co mi přetékala z nitra, to vysálo a výměnou za to se ozvaly posloupné kritické údery. Zdálo se, že moje teorie byla správná!

„Peiko!”

[Jasně!]

Peika se rychle rozletěla ke mně a prosytila mé kopí. Místo chaotických plamenů teď mé kopí ovíjela Hrdinná aura a bílý blesk. Tělo kopí bylo už tak pokryté chaotickými plameny. A tak bylo efektivnější si vypůjčit Peičinu moc, než útočit jen s více chaotickými plameny.

[T-ty, pouhý člověk!]

Když jsem Manožroutovi zase vzal manu, byl teď viditelně slabší. Daisina armáda mu navíc všude odsekávala chapadla a bránila mu v obnově many. A k tomu všemu mu neustále vysávaly manu chaotické plameny a kontaminace krve. Pokud to takhle půjde dál, dozajista zemře.

Ale nemohl jsem si být jistý, že Daisy a moji elementálové vydrží až do konce. A důležitější bylo, že jsem to chtěl skoncovat vlastní rukou. A teď byla ta chvíle. Zvlášť když jsem měl ještě aktivní Čas giganta.

A tak jsem držel své kopí, co se proměnilo na gigantický bílý blesk, a znovu jsem udeřil Manožrouta.

„Hrdinný úder!”

[Zabiju tě a znovu získám svou manu!]

[To nedopustím!]

„Chapadla... odseknout!”

Mezi tím křikem, co se ozýval ze všech stran, se naše těla srazila s mocnou manou. A pak mi k uším nedolehl žádný zvuk. Chapadla, co mi chtěla proniknout brněním, země, co se třásla kvůli Manožroutově zápolení, Ruyuein led, co se roztříštil do všech stran a Chaotické kopí prosycené Peikou, co probíjelo oslepujícím bleskem.

| Aktivovala se Smrtikrev, vzal jsi nepříteli 10% many. |

Jakmile jsem tu zprávu zaslechl, nechal jsem vybuchnout manu, co jsem nastřádal v kopí, a uštědřil jsem Manožroutovi konečný úder.

„Chcípni, nemesis mého brnění!”

Nemysli si, že jsem zapomněl, jak jsi mi rozbil brnění epického řádu!

[Kak! M-moje m-mana...!]

Jeho poslední slova před smrtí byla celkem památná. Tělo se mu v mžiku scvrklo. Vysálo to všechnu tu kdysi bezmeznou manu v zemi a shluklo se to do jediného bodu.

Počkat, tohle bylo...?

„Nebezpečí... Kang Shine!”

To byl třetí výkřik, co jsem od Daisy slyšel. Ale nebyl jsem jediný, kdo byl v nebezpečí. Tato manová exploze nemohla mít jen jediný cíl. Zaskřípal jsem zuby a vrhl jsem se tělem k tomu jedinému bodu.

„Dračí kůže!”

Nezklam mě, Dračí kůže! Nezklam mě, Tetování zlatého skaraba!

Zakryl jsem zkomprimované tělo Manožrouta svým vlastním. Okamžitě poté následovala obrovská exploze.

| Akční nájezd uspěl! Akční nájezd úspěšně dokončili čtyři účastníci! Toto velké dosažení velmi navýší odměnu! Jelikož váš průměrný řád byl menší než řád bosse, odměna se znovu navýší! |

| Za dokončení Akčního nájezdu jsi získal 5 stavových bodů a 2 technické body. Nynější počet technických bodů: 6. |

| Odměny se rozdělí dle zásluh. |

| Kang Shin má nejvyšší zásluhy. Vyber si odměnu. |

| 1. Magická knížka Vstřebávání many. |

| 2. Milion chapadel (epické) |

| 3. Elixír x3 |

| 4. Manožroutova kápě (epické) |

Měl jsem pocit, jako kdybych utržil úder tupou zbraní a točila se mi hlava. Jelikož jsem za jediný den dvakrát skoro umřel, neměl jsem pocit, že bych byl naživu.

Ale stejně jsem neumřel. Kdybych si do jisté míry nebyl jist sám sebou, samozřejmě bych se tam k němu takhle nevrhl.

„Kang Shine, Kang Shine! Řekni mi, jestli jsi mrtvý!”

„Jak bych odpověděl, kdybych byl mrtvý?!”

Cítil jsem, jak se ke mně Daisy blížila, a tak jsem vyskočil a zakřičel. Když Daisy viděla, že jsem vstal, její ztuhlý výraz se uvolnil. Zdálo se, že se jí ulevilo. Bylo vzácností, aby křičela, ale dneska jsem ji slyšel křičet víc než jednou. Nájezd řádu SSS, jak úžasné!

Zatímco jsem takhle omráčeně přemýšlel, nad námi zazněl další výkřik.

„Korunní princi! Pomoc, už se déle neudržím!”

Ach... Správně, byli tam. Když jsem viděl, jak Daisy naklonila hlavu a vzhlédla k obloze, pokrčil jsem rameny a promluvil: „Pojďme se o to postarat.”

Od té chvíle nám trvalo jenom dvě hodiny vymýtit vzdušnou armádu a sestoupit z hor.
-----------------------------------------------

Autorova poznámka:

Část o kontinentu Panan nemá daleko do konce. Takže jakou odměnu si teď Shin vybere a jak se Ren a Lebuik zachovají k Daisy?! Dokáží je Daisy a Shin v bezpečí doprovodit k pobřeží? Dokáží porazit El Patiz? Těšte se na to!
-----------------------------------------------
 
~ Uuf, tak Manožrouta máme za sebou, teď ještě těch pár nohsledů na nebi... a pak se nám tam může objevit finální boss celého kontinentu Panan. Bez toho by to přece nebylo ono! ~

~ Autor sice tvrdí, že nemáme daleko do konce, ale nynější epizoda je sotva v půlce! ~

~ Nesnáším změnu času! Moje tělo se dohaduje se všemi hodinami a obviňuje je ze lži... ~



5 komentářů: