pátek 3. prosince 2021

ICDS - kapitola 201


Kapitola 201 – Druhé kolo (4)


Který golem měl kosti?! Pokud to byl kostěný golem, měl by být jenom z kostí. A kdyby to byl masový golem sestávající ze směsi kostí a masa, měl by být pokrytý nechutným hnijícím masem. Ale tenhle nebyl ani jedno! Pečlivě jsem si ho prohlédl a něco jsem si uvědomil. Nebyl to golem!

„Ty jsi...”

[Kuha!]

Ta jeho ocelová paže se natáhla jako u jistého kandidáta na krále pirátů a střelila ke mně. Jak jsem si myslel, tohle nebyl golem, ale žijící bytost! Golemové nedokázali takhle volně přeměňovat své tělo. Ale tento si dokázal zachovat své ocelové tělo a natáhnout paži. Jaká tedy byla jeho totožnost? Vážně měl pod veškerou tou ocelí kosti...? Ne, teď nebyl čas o tom v poklidu přemýšlet.

„Lotte, vyhni se tomu!”

[Nech to na mě!]

Lotte se v mžiku vyhnula té ocelové paži. Zároveň s tím její křídla vytvořila zuřící víry černého plamene. Zdálo se, že na tom výletu na Panan zesílila. Bylo to proto, že se mnou strávila víc času? Nebo to bylo tím, že se účastnila bitev? Nicméně možná bude třeba, abych znovu zvážil, jak nechám Plene vyrůst.

[Hrdino, snaží se něco udělat!]

„To nic. Vím, co to je, takže ho pojďme vyřídit.”

Pán 60. podlaží nebyl hoden toho, aby mi stál v cestě víc než 9 sekund. Zdálo se, že jeho schopností bylo volně manipulovat svým velkým tělem podobným oceli. Ačkoli pravděpodobně měl jednu nebo dvě skryté techniky, nezajímalo mě to. Než abych čekal, až je použije, rozhodl jsem se ho prostě zabít.

Ale zrovna když jsem si to pomyslel, to jeho ocelové tělo začalo vřít. Jak Lotte řekla, zdálo se, že se na něco připravoval.

„Co to je?”

[Příležitost, Hrdino!]

Správně! Lotte neuvěřitelnou rychlostí vyletěla vpřed.

Já jsem mezitím zkomprimoval prodlouženou čepel svého kopí a ovinul ji svou bílou aurou a chaotickými plameny. Vybral jsem si techniku Hrdinný úder.

Zdálo se, že se snažil své tělo na něco přeměnit. Ale než to jeho vřící tělo mohlo svou transformaci dokončit, dostal jsem se k němu. Přerušit transformaci byl jeden z nejlepších pocitů!

„Oběť!”

Zdálo se, že se kolem čepele kopí ovinula černá aura. Když jsem si uvědomil, že čepel kopí teď v sobě měla nezměrné množství moci, mírně jsem váhal bodnout vpřed. Ale pomyslel jsem si, že bylo pravděpodobně lepší se sám zranit, než ho nechat udělat něco podezřelého, a bodl jsem kopím vpřed.

| Kritický úder! |

Kopí mu proniklo tělem, než tu svou transformaci dokončil. Zároveň s tím jsem pocítil takové množství bolesti, co mi úplně trhalo srdce. Bylo to, jako kdyby mi srdce někdo sevřel a zapálil. A pak se ta bolest rozšířila do celého těla. Možná že tohle byl ten pocit, když byl člověk v lávě. Nebo to mohlo být, jako když člověka bodalo tisíce jehel.

V mžiku všechno v mém dohledu zbělalo. Tato technika... nemohl jsem ji brát na lehkou váhu. Újma, co jsem utržil, byla jedna věc, ale důležitější bylo, že mi to na okamžik dokonce zabránilo v pohybu. Kdybych svého nepřítele nevyřídil, byl bych zranitelný vůči jeho útoku.

Takhle řečeno jsem utržil jenom 50% újmy, zatímco nepřítel utržil 200%. Momentálně měl můj nepřítel kosti a utržil kritický úder, takže celkem utržil 600% újmy. Ať už tahle věc podobná golemovi bylo cokoli, uprostřed té své transformace v mžiku vybuchla. Rozmetat Pána podlaží... Oběti, mám tě rád!

| Velkolepé dosažení! Sám jsi porazil Pána podlaží Nadřazeného dvojníka! Úžasné! |

| Dostal ses do levelu 61. Získal jsi právo postoupit na 10. podlaží Beyond. |

| Získal jsi 5 bonusových stavových bodů. |

| Získal jsi titul Zabiják Nadřazeného dvojníka. Všechny hodnoty permanentně +1. Tento účinek bude platit, i když titul deaktivuješ. |

| Dostal ses do řádu Zlato 6. Blahopřejeme. |

| Porazil jsi Nadřazeného dvojníka sólo. Získal jsi zvláštní odměnu Klobouk Nadřazeného dvojníka. |

| Získal jsi 400.000 zlatých. |

| Vyber si odměnu. |

| 1. Magická kniha Výměna zbraní. |

Když jsem si potvrdil, že zemřel, padl jsem Lottě na hřbet. Správně, kdyby nezemřel při tom, kolik újmy jsem uštědřil sám sobě, byl bych v maléru. Ale dvojník? Měl jsem pravdu! Dvojníci měli přece jenom spíš než ke golemům blíž k mimikům!

[Jsi v pořádku, Hrdino? Vypadalo to, že jsi zrovna teď utržil obrovský úder.]

„Jo, jsem v pořádku. Vlastně jsem kvůli takovému množství bolesti mírně šťastný. Probralo mě to, víš? Ne že bych měl bolest rád nebo tak něco, ale pomáhá mi to se nepřeceňovat.”

[Moudrá slova, co se dají čekat od válečníka.]

Po Lottiných slovech jsem se usmál, zatímco jsem cirkuloval Perutovým okruhem a zotavoval jsem se. Zdálo se, že mi HP nekleslo pod 10%. Poté, co jsem porazil tohoto Pána podlaží, jsem si byl jist jedním.

Oběť měla jasnou chybu, ale pokud ji použiju správně, mohlo by mi to být velkou pomocí. Pravděpodobně bude nejlepší, když ji použiju se slabšími technikami, abych minimalizoval újmu, co utržím. Nebo naopak s nesmírně mocnými technikami, kdy budu vědět, že nepřítele dozajista zabiju. Nebo pokud tuto techniku použiju zároveň se Žroutem, mohlo by to zmírnit chybu Oběti.

„Každopádně to vypadá, že nejsem první. Někdo toto podlaží pokořil sólo na první pokus... No, asi to není takové překvapení. Nepřekvapilo by mě, ani kdyby to tak bylo i u dalších podlaží.”

Svět byl nekonečný a plný vynikajících průzkumníků. Bezpochyby existovali další nadaní průzkumníci, co dokázali porazit Pány podlaží na první pokus a sólo. Daisy to vlastně pravděpodobně mohla zvládnout bez problémů.

Prozatím jsem se rozhodl, že se podívám na odměnu. Ačkoli jsem toho moc nečekal, zahnal jsem tu myšlenku a vybral si odměnu. Okamžitě zazněla zpráva.

| Naučil ses Výměnu zbraně. Když použiješ 1.000 MP, můžeš okamžitě uložit zbraň v ruce do inventáře a nahradit ji jinou zbraní. Pokud jsi beze zbraně, můžeš zbraň okamžitě vytasit. A naopak můžeš zbraň okamžitě zatasit a být beze zbraně. Po dobu 15 sekund po použití Výměny zbraně se výkon zbraně zvýší o 10%. Trvání vylepšení a nárůst výkonu se zvýší s levelem techniky. |

„He?”

To nebylo tak špatné! Byl jsem zvědavý, proč něco, co znělo jako fyzická technika, pocházelo z magické knihy. Ale při takovémto účinku to vážně bylo víc jako magie.

Například pokud by mě přepadl nepřítel, zatímco jsem měl prázdné ruce, mohl jsem použít Výměnu zbraně a okamžitě vytáhnout kopí. Ačkoli by se mé kopí objevilo v podobě obojku, pořád bylo snazší si ho povolat přímo do rukou, než se po něm natahovat.

A tato technika mi navíc umožní měnit různé bojové metody. Silnou stránkou Výměny zbraně bylo, že se dala použít bez prodlevy. Ačkoli jsem musel použít 1.000 MP, mohl jsem to snadno zvládnout. A s touto technikou navíc budu schopen použít různé zbraně v závislosti na situaci, což mi ve vřavě bitvy přišlo obtížné.

Moje Střelba z kuše byla ve vysokém řádu. Útočit na nepřátele v dálce bylo významně snazší s kuší než s kopím. Pokud budu mít pocit, že se ke mně nepřítel blíží, budu moct okamžitě změnit zbraň. Celkem se mi to zamlouvalo.

Ani nemluvě o tom, že jsem teď mohl dělat něco naprosto nového... Huhu.

„Dobrá, začněme s drilováním!”

Povzbuzen novou technikou, co byla lepší, než jsem čekal, jsem seskočil Lotte z hřbetu, aby se mohla proměnit zpět do lidské podoby. Jinak by přece jenom nemohla odejít dveřmi!

[Hrdino, celý se třeseš.]

„Možná trpím trochu anémií... Chvilku si odpočiňme...”

Skoro jsem zapomněl na to HP, o které jsem přišel kvůli Oběti! Jakmile jsem vyšel ze síně Pána podlaží, koupil jsem si od Loretty Šťávu na zotavení únavy a Léčivý masový špíz. Teprve pak jsem pokračoval v drilování Nadřazeného dvojníka.

[Kuaaaaaa! Člověče, já tě—!]

„Chcípni!”

Zrovna když se chtěl Nadřazený dvojník co nevidět proměnit, zatímco mluvil jako zlosyn, zabil jsem ho kopím. Jelikož toto byl dnešní 10. neboli poslední boj, s radostí jsem to ukončil Obětí v kombinaci s Hrdinným úderem. Když jsem teď párkrát okusil bolest z Oběti, měl jsem pocit, že jsem si na to tak nějak zvykl. Kvůli tomu svému potenciálu jsem se zachvěl.

„Nebo se ze mě prostě možná stal zvrhlík...”

Sakra, radši jsem to neměl říkat!

Vztekal jsem se kvůli těm svým instinktům a vybral jsem si ze seznamu odměn předmět, co jsem chtěl. 60. podlaží mělo i posilující elixír. Nebylo to nic jiného než Elixír na cirkulaci many.

Podobně jako ostatní elixíry mi i Elixír na cirkulaci many zvýšil Magii a Charisma o 1 bod. Údajně to čistilo vnitřní cesty používané k cirkulaci many a zvyšovalo to kvalitu many. Kdykoli jsem snědl Elixír, měl jsem kvůli tomu pocit, jako kdybych byl čistější. Bezpochyby to bylo placebo.

Desetkrát porazit Nadřazeného dvojníka mi trvalo přesně hodinu. Každých 5 minut jsem zabil jednoho a minutu odpočíval, takže to bylo tak nějak správně. Bylo celkem snadné lovit tyhle Nadřazené dvojníky. Jen jsem je musel zabít, ještě než se přeměnili!

Ačkoli se objevili jako obrovští golemové, jakmile utržili újmu, začali se přeměňovat. Jelikož jsem nikdy neviděl přeměnu dokončit, stále jsem nevěděl, na co se měnili. Odhadoval jsem, že na sebe brali podobu průzkumníka, co jim ublížil.

Jelikož se začali proměňovat poté, co utržili újmu, snadno jsem je zabil prvním útokem tím, že jsem je připravil o hlavu. Nebo za použití dvou útoků před tím, než skončili s přeměnou. Bylo až příliš očividné, že svůj skutečný útok započali až po přeměně.

Ačkoli bylo ideální zabít je první ranou, u průzkumníků, co neměli důvěru v moc svého útoku, bylo pravděpodobně lepší je zabít druhým útokem. Když se přeměňovali, byli přece jenom značně pomalejší. Pokud je samozřejmě nedokázali zabít druhou ranou, bylo lepší to prostě vzdát.

...Proč jsem o tom mluvil?

Když jsem s unaveným výrazem odešel ze síně Pána podlaží, Loretta, co čekala v Obchodě, se zářivě usmála a skočila na mě.

„Shine, to byl desátý, že? Tak si se mnou hraj. A když už budeš v tom, můžeš si koupit nějaké předměty.”

„Myslím, že ta část 'když už budu v tom' je vlastně to, co ve skutečnosti chceš.”

„Jaká drzost! Je to půl na půl!”

Ignoroval jsem Lorettin prosebný pohled a koupil jsem si víc relativně levných Šťáv na zotavení z únavy a Léčivých masových špízů. I během toho, jak mi je prodávala, Loretta naklonila hlavu ke straně.

„Shine, na co je potřebuješ? Copak jsi pro dnešek s drilováním neskončil?”

„Ach, víš, Loretto... To proto, že dneska začíná druhá fáze mlácení.”

„Fáze mlácení...?”

Loretta vypadala, jako že už ten termín kdysi slyšela. Já jsem se mezitím zlovolně ušklíbl. To bylo přesně to, co fáze mlácení znamenalo.

Od té doby, co jsem si s otcem prošel fází mlácení, jsem si vždycky myslel, že to bylo spíš na zmírnění stresu učitele než ku pomoci studentovi s nápravou zlozvyků. Teď jsem odpověď znal. Napravit studentovy zlozvyky a zmírnit stres učitele. Bylo to půl na půl!

[Korunní princi, jsem v tréninkové místnosti... Vážně s tím začneme?]

[Za chvilku tam budu, Rene!]

[Dej si na čas, prosím!]

Čekala na mě fáze mlácení plná Renovy bolesti a mého štěstí.
-----------------------------------------------

 ~ Teď už mi to nikdo nevymluví, Shin je velký masochista, co má u druhých sadistické choutky! ~



4 komentáře:

  1. ďakujem za príjemný štart víkendu. SM - čo iného čakať.
    Len nech sa po ňom "neopičí" celá jeho družina (Loretta už má nábeh - so sekerami v útlych a jemných rúčkach).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možno by si i Shin zaslúžil druhú fázi mlácení. Loretta by mu s tým s radosťou pomohla.

      Vymazat