úterý 17. listopadu 2020

DM - kapitola 222


Kapitola 222 – Průzkum labyrintu (3)


Tady Satou. Ve hře, kde šlo o průzkum kobek, jsem se párkrát vydal na průzkum bez příprav, ale ve skutečném životě je problém s jídlem a vodou skutečný a tyčí se nad vámi. Ačkoli na jiném světě se problém s pitnou vodou dá vyřešit magií.



Z těch 32 Labyrintových mravenců teď zbylo jenom 10.

Ale v půlce pár mravenců, které se Naně nepodařilo zvládnout, téměř obklíčily Pochi a Tamu, ale Arisa a Mia je zezadu podpořily magií a podařilo se jim tak vyhnout dalšímu problému.

„Tamo! Nalevo udělám zeď, takže zaútoč zprava. Pravá je strana, kde je vidlička!”

„Aj~”

Arisina magie Zeď izolace (Vymýcení) byla obzvláště efektivní. Vypadalo to, že pokročilejší verze této magie, Bludiště (Labyrint), dokáže vytvořit izolační zdi, co vytvářejí bludiště a co uvnitř svévolně uzavřou nepřátele. Zdálo se, že spotřeba many byla u této verze celkem velká, ale řekla mi, že by to ráda vyzkoušela, až se sem dostanou mravenci vzadu.

Ta družina průzkumnic, co jsme předtím zachránili, byla stále tady.

Poté, co ty dívky pochopily, že pomoc není nutná, začaly upřeně sledovat boj předního voje. Soudě podle těch obdivných slov, co jim občas uklouzly, je to pravděpodobně fascinovalo.

Ačkoli hlavní roj mravenců nedorazí ještě dalších 10 minut, blížila se sem skupina mravenců z chodby určené jenom pro netvory, co se napojovala na tuto chodbu. Byla to skupina, co čítala něco málo přes 20 mravenců.

„Šustšust~?”

„Z druhé strany zdi se ozývají zvuky nodesu!”

Vypadalo to, že Tama a Pochi během boje vycítily pohyb mravenců ve zdi. Za takové intenzivní bitvy odvedly skvělou práci.

„Satou, monument.”

Podíval jsem se na místo, kam Mia z vršku rampy ukazovala. Světlo problikávalo rudě a modře, jako kdyby se to mělo proměnit na fialovou. Jestlipak to reagovalo na nepřátele, co se blížily z druhé strany chodby?

„Pane šlechtici, to je znamení, že se vytvoří prýštící díry. Z těch děr vylezou netvoři,” varovala mě vůdkyně průzkumnické družiny.

Nebylo to ze směru hlavního bojiště, kde byly Liza a ostatní, ale kolem monumentu za námi. Stěna chodby, co na první pohled vypadala jako kamenná stěna, se tenčila jako slizová membrána a měnila se na malé chodbičky.

Takže o tohle bych se měl asi postarat. Vytasil jsem elfí meč a jedinou ranou jsem přesekl mravence, co se vyřinuli ze zdi, vejpůl. Dával jsem si pozor, abych nepřesekl vejpůl magická jádra.

Jedna malá chodbička se vytvořila i za průzkumnicemi a lezl z ní mravenec. Varoval jsem je, protože se zdálo, že si toho nevšimly.

„Vy tam, za vámi.”

„Ech? Tady je taky prýštící díra! Jenno, pojďme na to.”

„Ano. Vy dvě, ustupte.”

Sestry nosičky poslechly Jennu a stáhly se dozadu.

Ohledně této družiny průzkumnic jménem Nádherná Křídla. Velitelka Iruna byla v levelu 8 a ta kráska Jenna byla v levelu 6. Mravenec, co se k nim plížil, byl v levelu 5, takže by měly být schopné snadno vyhrát.

Nebo to jsem si myslel, ale byla to pro ně těžká bitva.

Bodly svými krátkými kopími, zatímco svými štíty vykrývaly útoky mravenců. Ale vnější kyrys mravence útoky odrazil a nezdálo se, že by mu způsobovaly nějakou skutečnou újmu. Měly by mířit na mezery mezi krunýřem jako Pochi a Tama.

Jelikož mravenec vykazoval známky toho, že na tu krásku zaútočí kyselinou, zvedl jsem mravenčí nohu z ostatků u mých nohou a hodil ho mravencovi na krk, abych ho rozptýlil.

Z brašny jsem vytáhl kleštičky a použil je na sbírání magických jader. Ty jsem pak uložil do malé brašny.

Zdálo se, že Liza a ostatní brzy dobojují. Když jsem se podíval na průzkumnice poté, co jsem sesbíral magická jádra, stále byly v procesu útočení a bránění proti mravencovi. Takže i když to ode mě možná bude hrubé, usekl jsem tomu syčícímu mravenci krk a ukončil tak bitvu.

Tohle by mělo být pro uživatele magického meče v levelu 30 normální.

Na díky dívek jsem odpověděl lehkým mávnutím ruky a pak jsem zamířil k Lize a ostatním, co skončily s bitvou.

„Pane, mám začít se sběrem materiálu?”

„Budou stačit jenom magická jádra. Kyrys mravenců je přece jenom měkký, takže to nemá žádné využití.”

„Pane, kyrys by se měl dát využít na výrobu brnění a zbraní. Věřím, že jejich nohy se budou spíš než na kopí lépe hodit na dýky a srpy, neboť jsou mírně zahnuté.”

Zdálo se, že v Lizině rodném městě byl materiál z mravenčích netvorů velmi ceněný jako materiál na výrobu nástrojů.

Ačkoli byl tento materiál tak slabý, že by ho zničil normální železný meč, zdálo se, že na výrobu vybavení nebylo dost materiálu. Neboť zdejší lidé používali jako brnění dokonce i dřevěné destičky. Možná by bylo dobře, kdybychom ten mravenčí materiál vynesli nad zem?

„Maso~?”

„Nebudeme mít masový festival nodesu?”

„Raději ne. Mravenčí maso je hořké a není dobré. A když ho sní děti, existují případy, kdy se otráví.”

Otrava jídlem byla děsivá.

Bylo mi líto Pochi a Tamy, co vypadaly zklamaně, ale později je pozvu na maso, co jsem měl uložené v Inventáři, takže prozatím si vystačte s pečenými sladkostmi a vodou.




„Pane šlechtici, tady to je.”

„Není to z toho mravence, co jste porazily vy dvě? Pokud jde o odměnu, stačí mi to, co jste předtím řekly.”

Průzkumnice Iruna mi předložila magické jádro, co vytáhla z mravence, ale já jí ho vrátil.

„Radši byste měly brzy utéct. Magie mých společníků zachytila roj Labyrintových mravenců, co se sem blíží. Dostanou se sem za méně než čtvrt hodiny.”

„Pane šlechtici, ty neutečeš?”

„Až je vhodně zadržíme, utečeme.”

Nepřímo jsem řekl, že by pro nás bylo lepší, kdyby utekly. Průzkumnice nakonec pomalu vstaly a začaly prchat. Na zádech starší sestry nosičky jsem zahlédl džbán s mravenčím nektarem. Možná že ti mravenci nečekané pronásledovali toto.

Ale důležitější bylo, abychom se připravili na další bitvu.

Všechny jsem svolal a doplnil jim magickou moc pomocí Přenosu magické moci. Bylo to rychlejší než použití lektvarů a navíc to bylo zdarma.

Když už jsem byl v tom, použil jsem Jemné mytí a Sušení, abych z nich smyl mravenčí krev.

„Takže já odtud až támhle do toho rohu vztyčím Bludiště.”

„Můžeš vytvořit stěnu, kterou by nemohli projít, ale naše útoky projdou?”

„Hm~ mám Izolační klec (Vymýtací vězení), ale projdou tím také útoky nepřátel. Takže to není vhodné na nepřátele, co používají útoky na dálku, víš?”

„Žádný problém, nejdřív všichni zaútočí Jemnou brokovnicí a Mia použije Vodní zástěnu, aby vykryla kyselinové útoky nepřátel.”

„Dobře.”

„Hm.”

Když jsme skončili s instruktáží, Arisa použila Vymýtací vězení a vytvořila mříž. Jelikož z toho sálalo tlumené světlo, viděl jsem tvar mřížky. Bodnutí a střely tím mohly projít, ale útoky sekem ta mřížka zastaví.

Já jsem jen pro jistotu vytvořil Flexibilní štít. Byla to pojistka, kdyby se Mia nedokázala ubránit některým kyselinovým útokům, co projdou mřížkou.

„Přišli nodesu.”

„Všichni na svá místa~?”

Všichni si za improvizovanou obrannou zdí, co vznikla nahromaděním mravenčích ostatků a látky nahoře, připravovali brokovnice.

V rohu se ukázal velký roj mravenců a vrhnul se sem. Přitom se rozléhala ozvěna jejich kroků. I když jsme měli tu magickou mřížku, bylo to celkem intenzivní. Mia a Lulu se o mě z obou stran opíraly, vypadalo to, že je to vyděsilo. Pohladil jsem je po vlasech, abych je zbavil starostí.

„Chvilku počkejte.”

Přední voj mravenců narazil do izolační klece, takže se jejich tělesné tekutiny rozprskly.

Vypadalo to, že mravenci v předvoji nedokázali snést tíhu svých kolegů za nimi, HP jim rapidně kleslo. Před mříží zápolil černý hmyz, byl to žalostný pohled.

Když jsme počkali zhruba pět minut, shromáždili se v této chodbě všichni mravenci.

„Pal!”

„Rozkaz~”

Nanodesu!”

Na můj rozkaz se ze sedmi hlavní okamžitě vyřinulo nespočet broků. Potají jsem Magickýma rukama upravil hlavně všech, aby to zasáhlo co možná nejvíc nepřátel.

„Nano, Pochi, Tamo, odložte střelné zbraně. Připravte se na boj z blízka.”

Střelba skončila a Arisa aktivovala Bludiště.

Poté byl ten proces vyhlazení netvorů prostý. Přední voj porážel mravence a pak Arisa vypustila pár dalších mravenců. Nanu a Pochi občas zasáhl útok mravence, ale díky svému brnění a plášti neutržily žádnou újmu.

Napilno neměl jenom přední voj, zadní voj měl také plno práce. Vypadalo to, že pro Arisu bylo těžké ovládat Bludiště. V jedné části bludiště se shromáždilo příliš mnoho nepřátel, a tak upravovala cestu bludištěm. Mia se také snažila a když bylo příliš mnoho nepřátel, pomáhala Svazující mlhou. A Oslepující mlha snižovala přesnost nepřátel.

Já jsem měl volno, neboť jsem akorát na všechny dohlížel. A tak jsem Magickýma rukama shromažďoval poražené mravence podél zdi.

Jelikož Lulu po té první palbě z brokovnice neměla nic na práci, začala z mravenců, co jsem sesbíral vytahovat magická jádra. Neměla na sobě jenom rukavice, ale také zástěru a kapuci, aby si při práci nezašpinila oděv a vlasy. Řekl jsem jí, aby si dávala pozor na kyselinové žlázy, co měli mravenci v ústech, aby se nespálila.

Když přední voj porazil zhruba půlku nepřátel, vypadal velmi unaveně. Takže asi bude lepší, když si udělají krátkou přestávku?

„Ariso, chci, aby si přední voj odpočinul. Máš dostatek magické moci, abys to bludiště udržela?”

„Dobře, kdyby začaly být slabé, bylo by to přece jenom nebezpečné. Můžu spotřebu many snížit, pokud budu jen udržovat stav bludiště. Takže bude v pohodě, pokud akorát později vypiju Manový lektvar.”

„Dobrá, takže až porazí nepřátele, s kterými momentálně bojují, dáme si přestávku.”

„He~j.”

Pochi a Tama energicky řekly „ještě ne~” a „to zvládnu nodesu!”, ale bylo vidět, jak se potácely. A tak jsem je přiměl se napít vody a sníst sendviče s nasolenou šunkou a hodně majonézy.

Jelikož byly mladé, když si odpočinuly a po jídle si na 30 minut zdřímly, byly jako vyměněné. Arisa si po lahvičce Manového lektvaru a Přenosu magické moci obnovila magickou moc, a tak začalo druhé kolo.

Zdálo se, že mravenci, co nepřišli sem, dělali škodu po celé první oblasti labyrintu, ale družina průzkumnic se v bezpečí dostala z labyrintu.

Když jsme mravence naprosto vyhladili, Pochi a Tama padly k zemi, neboť vyčerpaly svou staminu. Ale jelikož se jim na tvářích zračilo, že něco dokázaly, považoval jsem to za dobrou věc.

Jelikož i Liza a Nana byly naprosto vyčerpané, rozhodl jsem se, že si odpočineme v dočasném táboře na zvýšené úrovni, kde byly Arisa a ostatní. Zdálo se, že všechny byly vážně unavené, neboť spaly jako dřevo. Držel jsem noční hlídku s Lulu.

Nicméně všichni za jediný den vylevelovali.

Labyrinty byly přece jenom celkem efektivní.

Autorova poznámka: Mia a Lulu vylevelovaly jednou, zatímco ostatní dvakrát.
-----------------------------------------------

~ Jo, všichni ostatní berou labyrint jako naprosto nebezpečné místo, kde jde o život, a akorát Satou to podává jako nějaké průměrné cvičiště. Že mě to ještě překvapuje. ~

5 komentářů:

  1. ďakujem. Ako si napísala - ľahšie cvičište so SUPER dohľadom.

    OdpovědětVymazat
  2. Jeho už moc nevruší ani starší démon takže to není tak překvapivé.

    OdpovědětVymazat
  3. děkuji :-) s jeho lvlem by to muselo být plný démonů vysokého řádu aby se alespoň lehce zapotil :-)

    OdpovědětVymazat