čtvrtek 26. listopadu 2020

DM - kapitola 223


Kapitola 223 – Průzkum labyrintu (4)


Tady Satou. Když jsem do něčeho zabraný, často zapomínám na čas. Jako když vyšla nová verze MMO, nastřádal jsem si zásoby jídla na dva dny a ponořil jsem se do hry.


„Nano! Chvíli to vydrž. Pochi, Tamo, použijte Magické ostří! Vyřiďme to naráz.”

„Ty břečťane! Jsi rostlina nebo zvíře, měj v tom jasně, to je má stížnost!”

„Magické ostří~”

„Jdi~ nanodesu!”

Po Nanině provokaci Trnitá Noha vyrazila k Naně plíživým pohybem svých chobotnicových šlahounů. Rychle ten břečťan přesekala magickým mečem posílením přírodní magií jménem Ostré ostří, a tak břečťan neměl žádnou šanci se kolem ní omotat. Ach jo, líbilo by se mi, kdyby to bylo trochu erotičtější.

Zatímco mi mysl bloumala někde jinde, Pochi a Tama svými magickými meči s Magickým ostřím přesekly hlavní šlahoun, co byl napojený na obrovský trn.

Arisa tu vyboulenou část hlavy Trnité Nohy probodla svým Dimenzionálním sekem a uťala tak polovinu vybouleniny.

Lulu, co byla vedle ní, vypálila ze své magické pistole magickou střelu velkého kalibru a naprosto odstřelila napůl odťatou vybouleninu Trnité nohy.

Pak Mia předvedla účinky Vodního drtiče a roztrhala slupku netvora, když využila tělesné tekutiny, co se nacházely na povrchu.

A Liza jako poslední vpravila svůj útok Spirálovým kopím s magickým ostřím do břečťanů Trnité nohy, co se podobaly nohám. A dodělala ho.

„Velké vítězství~?”

Nanodesu!”

Všechny, co jásaly na oslavu vítězství, jsem naráz omyl životní magií a vyléčil jsem je Aqua léčením. Během bitvy jsem léčení nechával na Miě, ale když bitva skončí, bylo na mě, abych vyléčil zranění.

Tentokrát bojovaly proti Trnité noze v levelu 30, ale byly schopné ji spolehlivě porazit.

Toto byla oblast 1-4-9-17, co přetékala netvory rostlinného typu. Označovali ji takto, protože se zdálo, že v závislosti na tom, kterým směrem jste prošli, můžete skončit na jiném místě, i když jste byli ve stejné oblasti. Jelikož to bylo dlouhé, prostě to nazývejme oblast 17. Z kořenů rostlin, co tady visely v každé místnosti, sálalo světlo, takže tu bylo jasno. Jelikož jsem byl zvědavý, už předtím jsem se pokusil ty kořeny rostlin přeseknout. Na řezu byly věci podobné světelným vláknům. Ty přírodní světelné vlákna v kořenech a stoncích musely přivádět světlo zvenčí.

Kvůli tomu bylo v této oblasti spoustu netvorů rostlinného typu. Zaútočili na nás různí nepřátelé jako ten předešlý chodící břečťanový netvor, velký stromový netvor, co z jedné své části podobné dělu střílel žaludy velikosti durianu, chodící kukuřičný netvor, co rapidně střílel zrnka velikosti palce jako kulomet, nebo masožravé rostliny, co na nás vysílaly svá slizová chapadla podobná slizákům. Každý z nich byl v rozmezí levelů 20 až 30.

Jeden zajímavý netvor se nazýval Chodící bambus (Ugi) a vypadal úplně jako bambus. Když zpracujete vlákna z hlavního těla tohoto netvora, můžete z nich extrahovat cukr v barvě zeleného čaje. Jeho listy jsou navíc surovým materiálem na stabilizér lektvarů. Břečťan z tohoto Chodícího bambusu (Ugi) a Trnitá noha, co jsme zrovna ulovili, byly materiálem na výrobu středně pokročilých lektvarů. Jelikož v břečťanu by se začaly vytvářet jedy, kdybych ho nechal pár dní rozkládat, zpracoval jsem ho dle instrukcí v dokumentech od elfího alchymisty.

Někdy jsem spatřil demigobliny a býložravé netvory, ale jelikož netvoři v nízkém levelu byli jen překážkou, vyhladil jsem je Vzdálenými šípy.

Kromě nás v této oblasti nikdo nebyl. Částečně to bylo proto, že oblast 9 byla zamořená malými hmyzími netvory a slizovými netvory, co obzvláště používají útoky na základě jedu, nemoci a paralýzy. A kromě toho ta oblast byla ráj pastí. Zdálo se, že i mezi minulými průzkumníky byl jen stěží někdo, kdo do této oblasti přišel. V porovnání s ostatními oblastmi tu bylo jen asi 20% obvyklého množství monumentů.




„Dobrááá! Dokázala jsem to! Zrovna jsem vylevelovala na level 27!”

„Nyahaha~?”

„Dokázala nodesu!”

„Samolibost je zakázaná. Tohle je výsledek toho, že tu máme pána.”

„Souhlasím. Je to díky masterovi.”

„Samozřejmě jsem vděčná. Když lovíme jednoho netvora, nepřijdou jiní nepřátelé. A hned po přestávce přijdou příhodní nepřátelé. Je to program, co by vyděsil dokonce i blázna do účinnosti.”

Vůbec jsem nebral ohled na Arisinu mírně nezdvořilou chválu.

Kráčeli jsme trochu dál, neboť nepřátelé v oblasti 1-4, kde jsem na začátku bojovali s mravenci, byli příliš slabí. Takže by to nebyl nijak zvlášť dobrý trénink. Díky příhodně silným nepřátelům v této oblasti 17 z toho vznikl účinný trénink na levelování.

Měl jsem starost o Arisu, které chyběla stamina, ale podle toho, co sama řekla, bylo to tak, protože si hodnoty zvedla tak, jak se hodilo pro mága. Během upravování hodnot při levelování si zvýšila ostatní hodnoty na standardní úroveň, takže to tak nějak vyřešila. Celkem jsem jí záviděl, že mohla svévolně přidělovat své stavové body.

Jelikož na tomto místě se střídala noc a den a zem vypadala jako holá hlína, neměl jsem pocit, jako kdybych byl v podzemí. Navíc tu byly zdroje vody a vzduch se neznečistil, ani když jsme vařili, neboť vysoko na stropě byly vzdušné průduchy. Pravděpodobně to bylo to nejlepší místo na táboření a lovení.

Jelikož jsem zemní magií dokázal snadno rozdělit skupinu netvorů tak, že jsem ovládl holou půdu, bylo snadné zařídit, abychom bojovali jen s jedním netvorem naráz. Arisa na toto rozdělování netvorů nepoužívala prostorovou magii, neboť se zdálo, že pro ni bylo těžké použít prostorovou útočnou magii, zatímco bojovala s nepřáteli ve vysokém levelu.

„Tak mě tak napadá, už uplynulo pár dní, vážně je v pořádku, že jsme se ještě nevrátili do města?”

„Máme spoustu vody a jídla, takže to nevadí, ne?”

Už uplynuly čtyři dny. Každý den jsme vylevelovali jen asi o 2 nebo 3 levely, ale jelikož jsme od našeho vstupu vylevelovali celkem o více než 10 levelů, výsledek byl celkem dobrý.

Obzvláště velké výsledky měla Lulu, co získala techniky Životní magie a Přírodní magie. A Mia, co získala techniku Duchovní magie.

A když Arisa vylevelovala svou techniku Prostorové magie na level 8, získala techniku Ohnivé magie. Na levelování do levelu 9 a výše bylo evidentně třeba příliš mnoho bodů, skoro jí zlomilo srdce, že získala něco jiného. Vybrala si ohnivou magii, co se hodila do bitvy, neboť ve svém nynějším stavu mohla použít magii pokročilé úrovně.

Podle toho, co Arisa řekla, magie tělesného posílení nebo ohnivá magie vytvářely energii tím, že spalovaly tuk v těle, takže to bylo dobré při dietě. Chlubila se tím, že ji to naučili elfové.

Co se týče mých analýz, nepoužívalo to nic než magickou moc. Takže to spalování tuků musel být elfský žertík. Nepodařilo se mi jí to zmínit, neboť vypadala až moc šťastně. Ale musím jí to říct, než se začne zase přejídat.




Jelikož už jsme v této síni vyhladili všechny nepřátele, šli jsme ke srubu, co jsme poslední čtyři dny využívali k večeřím.

Ve srubu, co jsme postavili z materiálu z rostlinných netvorů, byl původně jenom obývací pokoj, ale každý den jsem ho postupně zlepšoval a přidával víc místností. Zrovna teď byl jako vila s obývacím pokojem, jídelnou, kuchyní, koupelnou a dílnou.

Na políčku před vilou jsme pěstovali rajčata a léčivé byliny. Příště, až sem přijdeme, zasaďme tu všechny možné rostliny od květin, sójových bobů až k bramborám.

Tato síň se nacházela na místě, kde byla zavlažovací díra a vzdušné díry, prýštící díry se tu nemohly vytvořit. Byly tu tři chodby, ale do každé jsem nainstaloval dveře na magický klíč. A nechal jsem tam trojité pasti.

Jelikož i Tama vzdala deaktivaci těch pastí v půlce, pravděpodobně to jako prevence zločinu stačilo. Udělal jsem to tak, že se mohly odemčít pomocí ověřovacích magických nástrojů a hesel, neboť by jinak bylo otravné přicházet a odcházet. Ke dveřím jsem zahrnul také prosté verze bariérových pilířů, abych zabránil vstupu netvorům, co neměli těla.

„Jsem doma,” řekli jsme jednohlasně, když jsme vstoupili do srubu.

V tomto srubu byl nainstalovaný mechanismus dozoru pomocí strašáků, co vyšle alarm v podobě Signálu, jen co objeví vetřelce. V labyrintu byla hojnost many, takže jsem na sbírání many na magickou moc potřebnou k pohánění mechanismu dozoru a alarmu využil žahadla medúz.

Myslel jsem si, že ty dveře a pasti byla dostatečná ochrana, ale jen tak pro jistotu.

„Svařila jsem horkou vodu.”

„Jo, už jdu.”

Jelikož Arisa zavolala, uložil jsem plány na bronzové Živé brnění, co bude střežit tuto vilu, a zamířil jsem do koupelny.

Poslední dobou obstarávala ohřev Arisa, co se naučila ohnivou magii. Nejprve koupelnu nechala částečně shořet, neboť během úpravy teploty udělala chybu, ale teď už v tom byla spolehlivá.

„Všichni už čekají, rychle se svleč, šup, šup~”

Jelikož bylo otravné zřídit převlékárnu, svlékali jsme se v obýváku. Kdybych příliš otálel, všichni by pochytili Arisin špatný vliv, takže jsem použil Rychlopřevlékání, abych se převlékl do stylu „ručník kolem pasu” a vešel jsem do koupelny.

Všechny byly v jednodílné yukatě jako Arisa a čekaly před vanou, co byla vyrobená z dřeva podobného cypřiši. Nemyslel jsem si, že bych musel jít do vody jako první, ale jelikož na tom Liza a Nana trvaly se slovy: „První koupel je pro pána.” Stalo se zvykem, že jsem šel jako první.

Poté, co Liza a Nana nalily vodu z obou mých stran, vkročil jsem do vany. Pomalu jsem se zády opřel o okraj vany a uvolnil svou mysl a tělo v horké vodě, co byla tak akorát.

Ve zdejší zavlažovací díře bylo mnoho duchů. Nevěděl jsem, jestli to bylo proto, že byli kořistí netvorů, nebo jednoduše proto, že to bylo místo, kde vyvěrala zemská žíla. Stačilo se jen ponořit do horké vody a měl jsem pocit, že jsem měl tělo lehké jako po masáži. Duchové mě možná nečekaně masírovali.

Zatímco jsem si prohříval tělo, umýval jsem záda a vlasy omladině. Kromě Arisy. Dřív jsem umýval i Lulu a Arisu, ale Lulu tak zrudla, že vypadala, že omdlí. A Arisa se až příliš vzrušila a začala jí téct krev z nosu a omdlela. Takže jsem je z toho vynechal.

Jelikož Mia, co vyhrála v kámen-nůžky-papír, už čekala s kloboučkem na mytí, rychle jsem jí namydlil vlasy šampónovým mýdlem. Toto šampónové mýdlo jsem vyrobil podle receptu, co jsem se dozvěděl od alchymisty z elfského města, od Tsuyi. Nebylo to tak dobré jako šampón z mého předešlého světa, ale vytvářel víc mydlinek než normální mýdlo a byl jemný k pokožce hlavy. Klobouček na mytí jsem vyrobil pro Pochi, ale z nějakého důvodu si ho oblíbily i Mia a Nana.

Poté, co jsem postupně umyl vlasy všem malým dívkám, ohřál jsem si své zmrzlé tělo v horké vodě a s Pochi a ostatními jsem počítal do sta. A pak jsme vylezli z vany. Snažil jsem se nenechat se očarovat Nanou, jejíž yukata teď kvůli horké vodě byla mírně průhledná, ale bylo to celkem těžké.

„Přemýšlím, že zítra ráno půjdeme na povrch.”

„Ech~ vraťme se, až vylevelujeme do 30.”

„To bych velmi rád, ale zaplatil jsem hostinec jen na pět dní, takže pokud se zítra nevrátíme, prodají nám kočár a koně, víš?” přemlouval jsem Arisu, co si jako jediná stěžovala, tím, že jsem jí uvedl důvody, proč se vrátit.

Když pominu kočár, bylo by mi líto, kdyby prodali koně. Ti byli naši společníci, co nás přece jenom doprovázeli na naší dlouhé cestě.

„Navíc pokud tady necháme vyřezávanou pečeť, můžeme se okamžitě vrátit, ne?”

Zdálo se, že tato slova byla rozhodujícím faktorem, a tak se mi podařilo Arisu přemluvit.

Než jsme se vydali zpět, vybral jsem kořist, co vezmeme na povrch.

Z magických jader jsem se rozhodl dát velké množství tmavě rudých magických jader, co jsme získali v oblasti 17, do Magické brašny a nechal jsem ji ve srubu. Už jsem použil velké množství malých světlejších magických jader z mravenců a malých netvorů na výrobu rozředěných magických lektvarů, ale pořád mi zbývalo více než 100. Jenom tato magická jádra jsem dal do malé brašny a vzal je s sebou.

Kdybychom s sebou nevzali žádný materiál z netvorů, lidé by se na nás dívali s pochybami, a tak jsem se rozhodl přinést 10 prsních kyrysů, krunýřů a drápů mravenců, co byly v přijatelném stavu. A také trochu masa z labyrintových žab. Každá ta položka byla na seznamu věcí, co gilda vykupovala.

Na něco jsem si vzpomněl a rozhodl jsem se vzít trochu masa ze žluté ještěrky, co nebylo na seznamu vykupovaných položek. Žluté ještěrky byly podivné ještěrky, co vypadaly jako leguán s chapadly. Ale byly lahodné, chutnaly jako kuře a měly málo tuku.




Pomocí magie Návrat jsme se vrátili do skryté místnosti v oblasti 1-4, co jsme našli. Předem jsem se samozřejmě magií Jasnovidnost ujistil, že v místnosti nebyli žádní netvoři nebo průzkumníci. S touto magií bylo jednodušší ujistit se o situaci před teleportací, a tak jsem jí poslední dobou často používal.

Když jsme se blížili ke křižovatce v první oblasti, objevil jsem zhruba 30 ztracených loupežníků, co se k nám přibližovali, jako kdyby nás chtěli obklíčit. A tak jsem se s nimi vypořádal třemi po sobě jdoucími Vzdálenými omráčeními, než se vůbec dostali do našeho zorného pole. Pravděpodobně nezemřou, ale jelikož jsem každého zasáhl 2 až 5 zásahy, pravděpodobně budou nějakou dobu zemdlelí v agónii.

Jelikož jsem to po cestě vzal několika oklikami přes malé chodby, v bezpečí jsme se dostali z labyrintu, aniž bychom narazili na ztracené loupežníky v bezvědomí.

Vně labyrintu na nás čekalo překvapení, ale zdálo se, že směr toho překvapení bylo trochu něco jiného, než co Arisa řekla.

<Autorova poznámka>

Zdá se, že v labyrintu pohodlně žijí.

Následující změny v technikách jsou předběžné. Možná je vymažu, až později udělám seznam postav pro knihu 10.

Levely a změny v technikách hlavních postav.

Arisa – level 27

Techniky: Nikdy se nevzdávej, Overboost, Vlastní status, Kontrola stavu, Skrýt techniku, Inventář, Prostorová magie (Lv8), Ohnivá magie (Lv1)

Liza – level 27

Techniky: Kopí, Bodání, Těžký úder, Magické ostří, Dělo magického ostří (nové), Útok spirálovým kopím (nové), Mihotavý pohyb (nové), Kuchání, Vaření

Tama – level 27

Techniky: Krátký meč, Házení, Styl dvou mečů (nové), Magické ostří (nové), Vyhledávání nepřítele, Odemykání (nové), Zrušení pastí (nové), Objevování pastí (nové), Jízda na koni, Kuchání, Mihotavý pohyb (nové)


Pochi – level 27

Techniky: Krátký meč, Těžký úder, Štípač helmy (nové), Magické ostří (nové), Střelba, Házení, Vyhledávání nepřátel, Kuchání, Mihotavý pohyb (nové)


Lulu – level 26

Techniky: Střelba, Ostřelování, Sebeobrana (nové), Životní magie (nové), Přírodní magie (nové), Zaříkávání, Seřazení, Etiketa, Vaření, Sloučení, Služba (nové)

Mia – level 20

Techniky: Krátký meč, Luk, Vodní magie, Zřec duchů, Jízda na koni, Duchovní magie (nové), Sebeobrana (nové)

Nana – level 27

Techniky: Jednoruční meč, Štít, Vykrývání, Provokace, Jízda na koni, Přírodní magie, Únos (nové), Polapení (nové), Přírodní magie – Magický šíp, Krátké omráčení, Štít, Lehké vylepšení, Signál, Sonar, Plot, <<Vznášející se deska>>, Vycítit magii, Ostré ostří, Úkryt, Ochránce (nové), Falešná záplata (nové), Magický úkryt (nové), [prázdné] (nové), [prázdné] (nové), [prázdné] (nové)

-----

Jméno – Satou Pendragon

Rasa – člověk

Level – 34

Příslušnost – baronství Muno v království Shiga

Povolání – Průzkumník učedník

Hodnost – rytíř

Titul – Mág jídelního stolu

Techniky: Jednoruční meč (nové), Životní magie (nové), Přírodní magie, Vyhýbání, Alchymie, Kovářství, Tesařina, Vaření, Matematika, Ocenění, Společnost, Heraldika,

Odměny a tresty: Medaile modrého lesku baronství Muno, Vojenská medaile první třídy baronství Muno, Medaile modrého plamene vévodství Oyugock * Čestná medaile lidu města Muno, Čestná medaile lidu města Gururian, Čestná medaile lidu města Puta

** Satouova statistika z okna výměny / informace pro veřejnost, jeho originální status je utajený
-----------------------------------------------

~ Naprostá dovolená. Ovšem co je čeká na povrchu, už taková sranda nebude. ~

Hlavní stránka novely
Seznam postav


<Předchozí>...<Následující>

5 komentářů:

  1. děkuji :-) pro Satoua neni nic moc velký problém :D

    OdpovědětVymazat
  2. ďakujem, v kľude dohliadam na "chránenkyne" a potajme im pomáhal v "kariérnom" postupe. Teším sa na "spestrenie" na povrchu.

    OdpovědětVymazat
  3. Nepřekvapilo by mě kdyby se ta vila co postavily objevila v nějaké extra kapitole. Děkuju za překlad.

    OdpovědětVymazat
  4. Někdo se labyrintu vyhýbá jako čert kříži a někdo v něm prostě bydlí.

    OdpovědětVymazat