pondělí 2. listopadu 2020

ICDS - kapitola 76


Kapitola 76 - Elementalista, co zapečetil. Elementalista, co zachrání (3)


Kopí, kterým jsem bodl, celkem prostě minulo svůj cíl. Mohl jsem si akorát potvrdit, že ten elementál byl nesmírně rychlý. Poté, co se elementál vyhnul mému výpadu, otevřel tlamu a vydechl mrazivou energii.

„Nechám to na vás!”

[Dokážeme to vykrýt!]

[Teď to jde!]

Zdálo se, že elementál chtěl, abych ustoupil, ale s ochrannou tuctů ledových elementálů jsem vyrazil kupředu. Pak jsem bodl kopím do elementálovy otevřené tlamy.

[Kiyaaaaa!]

„Kuk?!”

[Kryj se!]

I když byla zmaterializovaná, jako duchovní bytost se zdálo, že neměla problém používat svou schopnost se zraněnou tlamou. I když jí z tlamy tekla modrá krev, mrazivá energie z jejího dechu zesílila a převalila se přese mě. Přes ochranu ledových elementálů. Ale Peika mi přišla na pomoc, než jsem se proměnil na ledovou sochu.

[Hřmící šíp!]

[Kiyaaaa!]

Peičiny bleskové šípy zasáhly elementála do jeho vlčího těla. Ten bláznivý elementál byl ledový elementál, takže jeho základní vlastností byla voda. Peika, co ovládala blesk, byla přirozeně silnější proti jeho živlu. I když její síla byla menší než síla bláznivého elementála, stejně mu dokázala uštědřit velkou újmu. Mezitím jsem já vytáhl svou kuši a nepřetržitě jsem střílel šipky. Když zasáhly jeho tlamu, vybuchly, takže se zapotácel vzad.

[Silný!]

[Ten elementál blesku je tak pěkný. Chci si z ní udělat nevěstu.]

„Přestaňte tlachat a řádně mě chraňte!”

Se svou Střelbou z kuše nízkého řádu jsem nedokázal uštědřit smrtelnou ránu. Když jsem vystřelil salvu šipek, pověsil jsem kuši zpět k pasu a vlil jsem do svého Černého zemského kopí hojné množství many. Bodl jsem jeho prodlouženou čepelí kupředu. Jelikož bláznivý elementál utržil jak Peičiny nekonečné bleskové šípy, tak můj výpad kopím, jeho oči planuly ještě víc rudě než předtím.

[Člověk... Elementál...!]

„Ech?!”

Kvůli tomu náhlému hlasu mi poskočilo srdce. V tom krátkém okamžiku, kdy můj útok povolil, po mě elementál skočil. Jeho ostré zuby zářily stříbrným světlem.

[Ach, to je nebezpečné!]

[Nedokážeme vykrýt fyzické útoky.]

[Utíkej!]

„Kuk! Dračí kůže... Ach, už jsem ji použil!”

Něco bylo špatně. Nedokázal jsem řádně pohybovat tělem. Neposlouchalo moje rozkazy. Bohužel jsem už ve třech nájezdech na bosse, co jsem dneska zvládl, použil Válečný pokřik Lorda orků, Dračí kůži a Temnou hřmící explozi. A tak jsem toho nemohl moc dělat.

Naléhavě jsem do elementálů, co mě chránili, nalil co možná nejvíce many a posílil je tak. Světlo, co zářilo z elementálů, bylo jasnější a ledové brnění pokrylo brnění, co jsem měl na sobě.

| Dokonale jsi zvládl Duchovní auru nízkého řádu! Prosytit elementály můžeš nejenom svou zbraň, ale také své obranné vybavení a udělit mu tak zesílenou auru! |

| Naučil ses Duchovní auru středního řádu! Tvoje Duchovní aura bude zesílena posíleným atributem tvého elementála. Při použití Duchovní aury bude elementalista schopen vládnout živelnou magií nízkého řádu.]

Instinktivně jsem vykřikl.

„Ledové okovy!”

[Kuung!]

Bláznivý elementál ztuhl se zuby vyceněnými na mě. Ze země se vynořilo několik rukou z ledu a zastavily jeho pohyby. Jelikož to byla živelná magie nízkého řádu, samozřejmě to nebude trvat dlouho.

„Ty, máš rád judo? Máš, co? Jasně!”

[Kuuung!]

Helma, boty, brnění, rukavice. Ledoví elementálové zbarvili mé vybavení do bíla. Natáhl jsem ruku s rukavicí, co teď dokázala zmrazit lidi jen pouhým otřením, a popadl jsem ho za přední tlapu. Zároveň s tím se bláznivý elementál prolomil z ledových pout.

Skočil jsem k němu a hodil ho na zem!

[Kuaaaaang!]

[Teď Hřmící kopí!]

Peičin ostrý výkřik vytvořil 2 metrový tlustý blesk. Bez náznaku zaváhání Peika vrhla blesk po elementálovi, co jsem hodil na zem.

| Kritický úder! |

[Kuuuuang!]

Se zavytím ze svého těla vydal obrovské množství mrazivé energie. Ledoví elementálové, co prosycovali mé brnění, ječeli.

[Moc zima!]

[Mám pocit, že zahynu!]

Zaskřípal jsem zuby a vlil do nich víc many. Ale i moje mana dosáhla svého limitu. Zatraceně, musel jsem utéct s pomocí Talarie? Ale zrovna když jsem si to pomyslel, Talarii to odvolalo.

Byl jsem v nebezpečí.

„Jelikož přišlo na tohle, můžu použít Zpátečníka a...”

Připravil jsem se na to, že mi HP klesne pod 3%, pevně jsem sevřel své kopí a cirkuloval jsem Perutův okruh, abych dal elementálům trochu many. V té chvíli to světlo, co sálalo z ledových elementálů, začalo být jasnější a moje HP, co klesalo kvůli mrazivé energii, se zastavilo.

| Dokonale jsi zvládl Kontrolu elementála! Všichni existující elementálové tě budou vidět v příznivém světle a také tě budou poslouchat. |

| Naučil ses Kontrolu elementála středního řádu! Je teď snadnější vytáhnout potenciál svého smluveného elementála. Můžeš snadněji ovládat volné elementály.]

„Peiko!”

[Nech to na mě, pane!]

Peika nad mou hlavou ze sebe vydala zářivé světlo. Cítil jsem, jak její přítomnost rostla, a dokonce i bláznivý elementál přestal na chvilku útočit. Docházelo ke změně, kterou jsem nečekal. Nedokázal jsem odolat a vzhlédl jsem. Jak mi srdce bilo rychleji, dokázal jsem říct, že si prošla kvalitativní změnou.

Z nebe na zem sestupovaly zlaté krystaly jako sníh, zatímco se Peika pomalu vznášela nad zemí.

Peice se podařilo zmaterializovat.

| Dokonale jsi zvládl Úmluvu s elementálem nízkého řádu! Dokážeš vynést více původní síly svého smluveného elementála! |

| Naučil ses Úmluvu s elementálem středního řádu! Tví smluvení elementálové se schopností materializace se mohou materializovat, ale v tomto stavu budou potřebovat více many. Síla všech technik, co používají elementály, se velmi zvýší. Počet elementálů, s kterými můžeš uzavřít úmluvu, se o jednoho zvýší. |

[Opovážil ses udělat z mého pána ledovou sochu, dostaneš výprask, psisko!]

Skládací vějíř, co vždycky držela v ruce, se proměnil na bleskový bič. Peika, co se materializovala jako zhruba 10 letá dívka, máchla bičem dolů na elementála. Ten bič pročísl vzduch jako blesk a lískl elementála do břicha. V tom okamžiku se ozval hlas.

[To... bolí...!]

„Počkej!” zakřičel jsem spěšně.

Peika se na mě zvědavě ohlédla. Na rozdíl od jejího normálního 20 centimetrového vzezření vypadala mnohem víc kouzelně, když se teď zmaterializovala jako lidská dívka. Ale teď nebyl čas obdivovat její vzezření.

Naléhavě jsem vběhl před Peiku a zkontroloval vzezření elementála. Oči měl pořád zbarvené doruda, ale neslyšel jsem to špatně. Byl to hlas mladé dívky.

„Ty, řekla jsi něco?”

[Bolí to...! Bolí to, bolí to!]

Elementál vyskočil a vrhl se na mě. Zvedl jsem ruku a zastavil jsem Peiku, aby znovu nešvihla bičem. Díky naší posílené úmluvě Peika pochopila, co jsem si myslel.

Soustředil jsem ledové elementály do své rukavice a natáhl jsem se k elementálovi. Ten pak otevřel tlamu a zakousl se mi do rukavice.

[Kyak, to bolí! Co to děláš?!]

[Ochránili jsme tě!]

[Proč se nás snažíš zabít, Elementalisto?!]

„Uklidněte se, nikdo nezemře. Dobrá, podívej se na mě.”

[Bolí to...!]

„Zařídím, aby to přestalo bolet, tak se na mě podívej.”

Nejdřív jsem chtěl toho elementála zmlátit, až by ho to dostalo z toho jeho bláznovství. A kdyby to nepomohlo, neměl bych na výběr a musel bych ho zabít.

Ale teď to bylo trochu jiné. Konečně jsem našel odpověď. Když se Peika zmaterializovala a já jsem získal Úmluvu s elementálem středního řádu, věci teď byly mnohem jasnější.

Tento elementál se mnou mohl vytvořit úmluvu.

Cítil jsem to. Když jsem poprvé vstoupil na toto místo, ten pocit, jako kdyby na mě něco volalo. Ten hlas elementála, než jsem se dostal k Peice. A navíc toto silné pouto, co mě spojovalo s tímto elementálem.

[Už mě nebudeš dál zraňovat?]

„Nebudu. Uklidni se a podívej se na mě.”

Požehnání Královny elfů bylo nesmírně efektivní. Pochyboval jsem, že bych jen se svou silou dokázal tohoto elementála uklidnit. Když teď byl vyčerpaný, moje moc elementála a Lorettino požehnání mohly potlačit jeho bláznovství.

[Všichni jsou lháři. I ty jsi lhář.]

„Nelžu.”

Vlčí tlama se pomalu otevřela a já jsem zevnitř vytáhl svou rukavici. Byla rozdrcená, takže jsem ji chtěl vzít někam, kde ji opraví, ale prozatím jsem to ignoroval. Místo toho jsem pomalu položil ruku na jeho hlavu.

Ačkoli elementál vrčel, jako kdyby se měl znovu rozzuřit, její rudé oči pomalu světlaly.

[Snažil se mě připoutat proti mé vůli.]

„To já neudělám. Nepotřebuju to dělat silou.”

[Opustil mě a zapečetil mě.]

„To neudělám. Už nemusíš být zapečetěná.”

Pomalu jsem ji pohladil po hlavě a elementál se o něco víc zklidnil. Naopak ledoví elementálové hlasitě brebentili.

[Tento elementalista je její partner?]

[Jů! Proto mohl vstoupit na toto místo!]

[Jejich nálady se shodly!]

[Už to je dlouho, co jsem viděl elementalistu, ale tenhle dokáže vytvořit úmluvu se dvěma elementály... úžasné!]

[Hm, chci ji víc zmlátit...]

Ignoroval jsem ledové elementály i Peiku, co zklamaně mumlala.

[Teplo... ty jsi můj partner?]

„Promiň, že jsem tě nechal čekat tak dlouho.”

[Ach... moje vědomí... se mi... vrací.]

Tiše zavrčela a přiblížila se ke mně. Ačkoli Peika mírně napjatě předstoupila, nemyslel jsem si, že by to bylo nutné. Ta rudá aura v jejích očích zmizela a nahradily ji světle modré oči barvy zimní oblohy.

[Vzpomněla jsem si... na svoje jméno. Jsem Ruyue... Dcera ledu a sněhu Ruyue.]

„Vrátilo se ti jméno. To je skvělé.”

Když elementál zešílel, nejdřív přišel o své jméno. A pak si nikdo nebyl schopen vzpomenout na jeho jméno. Jakmile se vzpříčil rozkazu Duchovní říše, ztratil vedení, co zajišťovalo jeho totožnost.

Ale ona zrovna znovu získala své jméno. Tím, že se setkala se mnou, se svým partnerem, unikla šílenství.

S úlevou jsem promluvil: „Já jsem Kang Shin. Ruyue, stvrdíš se mnou úmluvu? Můžeme se odtud dostat spolu.”

[Vážně? Stvrdíš se mnou úmluvu?]

„Samozřejmě.”

[Chci jít ven... chci být v teple. Chci být s Kang Shinem.]

„Pojď se mnou. Můžeme být spolu, navěky. Pojďme... stvrdit úmluvu.”

[Dobře. Pojďme stvrdit úmluvu.]

A pak jako vždycky zazněla fanfára.

| Stvrdil jsi úmluvu s ledovým elementálem Ruyue! Tvoje spřízněnost a odolnost vůči ledu se značně zvýší!]

| Seznam smluvených elementálů: |

| 1. Peika – elementál blesku. Jedinečný elementál. Materializovaný. Uzamčený. První osvícení. |

| 2. Ruyue – ledový elementál. Jedinečný elementál. Materializavaný. Uzamčený. První osvícení. |

| Úmluva s elementálem středního řádu se dostala do levelu 2! Snížilo se množství many potřebné k udržení dvou povolaných elementálů! |

| Mistrovství ducha středního řádu se dostalo do levelu 4! Schopnosti všech duší s tebou spojených zesílily! |

| Mise splněna! Získal jsi 1 technický bod! Momentální počet technických bodů: 11 |

| Pokořil jsi Akční kobku! Uspokojil jsi a dokonce jsi šokoval víly Elfí zahrady, co nesnáší ubližovat elementálům, tím, že jsi naprosto vyřešil jejich konflikt. Získal jsi 3 bonusové stavové body. |

Splnil jsem misi a také jsem pokořil Akční kobku. Ačkoli jsem nezískal odměnu za zabití bosse, nevadilo to. Přece jenom jsem získal samotného toho bosse.

Jak jsem se díval na scenérii, co kolem mě roztávala, pevně jsem sevřel Ruyue v objetí. Ruyue také zavřela oči a zabořila mi tvář do hrudi. Pomalu jsem ji hladil po srsti a najednou jsem si něco uvědomil.

Ta mrazivá energie, co mě zdánlivě chtěla pozřít, už nebyla studená.
-----------------------------------------------

~ Ruyue, nový člen Kang Shinova válečného... hm, arzenálu? A zároveň nová obdivovatelka. ~


Hlavní stránka novely
Seznam postav


<Předchozí>...<Následující>

8 komentářů:

  1. Děkuji :-), řekl bych, že pár lidem spadne čelist až se vrátí do elfí zahrady :-)

    OdpovědětVymazat
  2. ďakujem, a je tu ďalšie meno na "H-listine" a nový člen gangu.

    OdpovědětVymazat
  3. Diky za překlad. Takže nejen ženy mu budou u nohou. Vítej nový přírustku do familie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ehm... ono se to možná ještě vyvine... i když už v podstatě má pěkný základ zoo.

      Vymazat
    2. Tak to jsem zvědav ještě víc. Jo zoo je výstižné.

      Vymazat