pondělí 17. ledna 2022

ICDS - kapitola 216


Kapitola 216 – Co je vůbec Hrdina (2)


„Ani nevím, kde začít.”

Při tom, jak byla ta dračí zombie obrovská, mi to ani nepřišlo skutečné. Na zkoušku jsem zamířil svou kuší na oko... Ne, ty už naprosto uhnily! To znamenalo, že účinek mých Zlých očí se o polovinu sníží. A navíc na něj nezabere ani Charisma, protože byl nemrtvý. Neměl jsem šanci použít žádnou zbraň, co jsem vytříbil drilováním na 65. podlaží.

[Guooooooo!]

„Kuk, blíží se!”

Na to, že to byla tak velká zombie, se ke mně Dračí zombie řítila neuvěřitelnou rychlostí. Honem jsem vyletěl do vzduchu a vyhnul se jejímu výpadu. Ale když narazila do zdi, vyletělo ke mně ze zdi nespočet kostěných kopí.

„Cože?!”

V šoku jsem ve vzduchu zkroutil tělo. Ale jelikož jich bylo tolik, bylo nemožné se jim všem vyhnout.

„Ruyue!”

[Jo!]

Kolem mého brnění se utvořily tisíce ledových krystalů a vykryly ta kostěná kopí. Ale i tak se pár povedlo prolomit se ledem a ublížit mi. Cítil jsem, jak do mě plynulo značné množství many. To znamenalo, že i když byla tato Dračí zombie nemrtvá, měla obrovské množství many.

„Sežer tohle!”

Postupně jsem vypálil desítky blesků prosycených silou blesku. Díky tomu, že měla zombie tak obrovské tělo, blesky ji zasáhly bez jakéhokoli odporu a zapraskaly. Ale i tak se zdálo, že na Dračí zombii neměly moc velký vliv.

„Kuk, a takhle skončil můj plán se spamováním blesků.”

Bez váhání jsem si vyměnil zbraň. V té chvíli Dračí zombie zařvala.

Tvůj řev nezabere! To jsem chtěl zakřičet, ale v rozporu s mým očekáváním jí shnilou kůží pronikla strašlivá kostěná kopí a vystřelila jí z těla podobně, jako když předtím narazila do zdi.

[Guooooooooo!]

„Tenhle mizera...!”

Bylo to jako samopal, co donekonečna pálil kulky. Při tom, kolik kostěných kopí střílela, bylo obtížné se k ní vůbec přiblížit. Ale šipky z kuše měly jen velmi malý až žádný účinek. A nebylo možné říct, jak dlouho by trvalo ji zabít jen mocí mých elementálů. Jako vždycky jsem se tohoto boje musel účastnit fyzicky.

Chopil jsem se jednoho tlustého kopí, co ke mně vystřelilo. S Chaotickým kopím v jedné ruce a kostěným kopím v druhé jsem vyrazil vpřed. Samozřejmě jsem nezapomněl aktivovat Božskou rychlost.

[Guooooooooo!]

„Uraaaaaaaaaaaaaaaaaa!”

Přišlo mi, že se všechna ta kostěná kopí pohybovala pomalu. Pomocí kopí v mých rukách jsem je odrazil jako slípky bez hlavy. Co bylo údobí jen o pouhých 3 sekundách, mi přišlo jako 30 sekund, zatímco jsem zkracoval vzdálenost mezi sebou a Dračí zombií.

„Sežer tohle. Hrdinný úder!”

Vypustil jsem kostěné kopí plné aury z ruky a vyhladil jsem tím shluk kostěných kopí, co mi stály v cestě. Pak jsem se Chaotického kopí chopil oběma rukama a vystřelil jsem ke krku Dračí zombie. I když neměla oči, podařilo se jí mě vycítit, neboť otevřela tlamu, aby mě celého slupla. Pche! Zabodl jsem jí kopí do mostku nosu a nechal jsem tu nahromaděnou energii vybuchnout.

| Kritický úder! |

„No tak, dokonce ani kritický úder nedokáže utít trochu masa?!”

[Kuaaaang!]

„Ruyue!”

Jak jsem čekal, ze zraněné části vystřelilo velké kostěné kopí. Upřímně řečeno to vypadalo jako drak, ale ve skutečnosti to byl zatracený kaktus! Rychle jsem své kopí vytáhl a povolal moc Ruyue. Když mi to kostěné kopí mělo užuž probodnout hruď, kvůli té mrazivé energii sebou škublo a já jsem při této příležitosti v bezpečí unikl. Za chviličku mi to obrovské kostěné kopí proletělo kolem hlavy a rozdrtilo vzduch.

[Guooooooooooooooooo!]

Okamžitě poté se ke mně Dračí zombie začala řítit! Ačkoli jsem věděl, co se stane, když narazí do zdi, neměl jsem na výběr a musel jsem jí uhnout. Přece jenom jsem nedokázal ustát výpad těla, co měřilo 200 metrů na délku!

„Ruyue, bariéru! Sharano, zesil ji!”

[Jasně!]

[Ano, pane!]

Co možná nejvíc jsem se vzdálil od stěn a rozkázal jsem svým elementálům, aby kolem mě vytvořili bariéru. A pak jsem se trápil tím, co bych měl dělat. Mám pokračovat?

„Ne, pokud budu pokračovat, zemřu.”

V tom předešlém Hrdinném úderu bylo celkem dost mé many a dokonce to byl kritický úder. Obyčejní Páni podlaží by po tomto útoku přišli o polovinu HP. Ale tenhle mizera sebou ani necukl! Zatraceně! A navíc bych byl v maléru, jen co by mě zasáhlo byť jen jediné kostěné kopí. Mohla by tahle bitva být ještě víc nefér?

„Všichni by tu vytáhli svoje boží pravé jméno a stejně zemřeli.”

Ale já nezemřu. Já měl dvě boží pravá jména! A navíc jsem měl...

„Dobrá, ukážu ti svou plnou sílu, ty zatracená ještěrko!”

Horečnatě jsem se vyhnul kostěným kopím, co se prolomila ledovou bariérou, zatímco jsem se tělem vrhl nahoru. Brzy jsem měl v dohledu strop tohoto obrovského prostoru. Ačkoli jsem nevěděl, z jakého byl materiálu, i když jej zasáhlo tolik kostěných kopí, nebylo na něm ani škrábnutí.

„Našel jsem to.”

To extra velké kostěné kopí, co zombie vystřelila, když jsem na ni předtím zaútočil! Vyletěl jsem nahoru a chopil se ho. Pak jsem přesunul Peiku z Chaotického kopí do kostěného. Dračí zombie mě pozorovala svýma prázdnýma očima. A pak zamávala svými hnijícími křídly. Snažila se vzlétnout!

„Huu... Čas giganta!”

To už tak velké kopí se prodloužilo na sto metrů. Kvůli té tíze v ruce jsem zasténal, ale pořád to bylo přijatelné.

„Ruyue, materializuj se do lidské podoby! Zdrž ho!”

[Jo!]

Ruyue se odloučila z mého brnění a materializovala se v podobě zvířecí dívky. A pak vystřelila k Dračí zombii a zanechávala po sobě stříbrnou čáru. Díky materializaci v lidské podobě získala strašlivý skok v moci, neboť se jednoho po druhém chopila kostěných kopí, co Dračí zombie střílela, zmrazila je a pak je vystřelila zpět.

Já jsem mezitím aktivoval techniku, co jsem získal od Pána 60. podlaží Nadřazeného dvojníka.

„Zesílená podoba!”

V té chvíli se na mém brnění objevilo tlustší a ostřejší brnění. Nadřazený dvojník měl schopnost zkopírovat mocné geny svých nepřátel, aby posílil sám sebe. Ta technika, co jsem získal, tyto rysy tak nějak odrážela.

| Aktivoval jsi Zesílenou podobu. Tvá obranná a útočná síla na 5 minut vzroste o 30%. |

„Oběť!”

Kopí mi ovinula černá aura. S tímto mělo mé kopí dvojnásobnou moc. Pokud použiju Hrdinný úder, bezpochyby mě to zraní. Ale ještě jsem neskončil.

„Hněv Nebeského boha!”

[Dobře, pane! Vytáhnu tu sílu na maximum!]

Do 100 metrů dlouhého kopí sestoupil Diův blesk. Naprosto to odplavilo jakékoli nečistoty, co v kostěném kopí zůstaly, a přetékalo teď ryzí zlatou božskou mocí. Bylo to skoro jako naprosto jiná zbraň. Dračí zombie zdánlivě pochopila tu moc za tím a zoufale střílela kostěná kopí.

[Pozor!]

„Je konec!”

Když jsem teď použil Oběť, pokud po téhle ráně neumře, s největší pravděpodobností umřu já. Ale skutečný muž neváhal! Vrhl jsem ten 100 metrů dlouhý blesk. Z toho, jak dlouho to kopí letělo, se dalo představit, jak velký ten prostor kolem byl. Správně, tak obrovské kopí mohlo letět 2 sekundy, i když bylo tak rychlé, že jsem ho očima jen stěží rozeznal!

[Už ho nedokážu dál zadržet!]

„Pusť! Teď!”

Jakmile jsem dal tento rozkaz, Ruyue zombii pustila a přiletěla zpět ke mně. Zároveň s tím vedle ní proletěl ten blesk a pronikl krkem Dračí zombie. Dokonale ji probodl.

| Kritický úder! |

„Kuhuk!”

Okamžitě jsem vykašlal spoustu krve. Taky to bolelo jako čert. Hlavu jsem měl jako vymetenou. Kvůli tomu, o kolik životní síly jsem v mžiku přišel, jsem cítil, jak mi tělo ochablo. Ale zaskřípal jsem zuby a zvedl hlavu.

„Zemřelo to?”

[Nezemřelo!] vykřikla Peika, zatímco vystoupila z kostěného kopí a přiletěla zpět.

Jen stěží jsem ve vzduchu nabyl rovnováhu a prohlédl si Dračí zombii. Kostěné kopí jí stále pronikalo a vybuchovala z ní božská moc Dia. Kopí jí trčelo z tlamy a vážně přitom vypadala jako kebab.

[Guooooooooo!]

Ale i když jí probodávalo obrovské kopí, Obrovská dračí zombie ze sebe vydala akorát bolestný řev a zamávala křídly, aby vzlétla. Když si pomyslím, že byla stále naživu... vážně měla životní sílu zombií. Počkat, vážně to byla zombie! Zatraceně!

„Haa, haa... Kuk, tenhle pocit.”

| Aktivoval se Žrout! Vyber si cíl! |

Jelikož mi HP kleslo na 10%, aktivoval se Žrout. Byl jsem vděčný, že mi po Oběti zůstalo 10% HP.

Jinak by se nepochybně aktivoval Zpátečník.

I když jsem řekl tohle, nemyslel jsem si, že by tahle Dračí zombie dokázala ustát útok, co rozdrtil Mocného baziliška. Ani nemluvě o tom, že ten útok byl ještě silnější než předtím. Ačkoli na Mocného baziliška útočili další průzkumníci, když jsem to všechno uvážil, tenhle mizera byl tedy ještě silnější než Mocný bazilišek! Jak to mělo být fér?!

[Guoooooo!]

„No, asi to není úplně absurdní.”

Do vzduchu se vznesly tucty temných koulí. Když jsem viděl, jak tělo Dračí zombie opouštěla síla, zdálo se, že tyto temné koule byly démonická energie, co jí utvářela tělo. I když zombie nedokázala použít magii, vypadalo to, že tuto energii stejně dokázala zužitkovat.

Když se chtěl člověk zbavit nechutných věcí, nejlepší je bylo spálit.

„Peiko, teď jsi na řadě ty. Materializuj se.”

[Ale pane, tvoje mana je...!]

„To nic.”

Teď bylo na čase, aby zazářilo mé Tetování. Okamžitě jsem aktivoval Tetování Královny succubů. Mana, co mi po Ruyueině materializování a Hrdinném úderu klesla na samotné dno, závratně vzrostla a zastavila se, až když dosáhla dvojnásobku obvyklého množství. Tělo jsem měl stále uštvané po Oběti a nedostávalo se mi dechu, jak se mi mana najednou naplnila. Zdálo se, že si Peika uvědomila, jak jsem se cítil, neboť se honem materializovala.

[Pane, ochráním tě před tou zlou energií!]

„Díky.”

HP jsem měl na 10%. Ačkoli jsem vyzunkl Léčivý lektvar, HP se mi zvedalo jenom pomalu. Zdálo se, že účinek Žrouta bránil zotavení. Bylo to, jako kdyby mi říkal, abych se nepokoušel o žádné triky. Nespokojeně jsem mlaskl a pozvedl Chaotické kopí. Pak jsem shromáždil manu, co mi překypovala v nitru, a utvořil jsem z chaotických plamenů vír.

„Trn touhy, Oběť.”

Aktivoval jsem ty další dvě techniky, co mé brnění Čistě černá touha měla. To první zvyšovalo moc útoků typu výpadu o 50% a pomáhalo mi s obnovou HP, zatímco to druhé zdvojnásobilo moc techniky výměnou za to, že utržím 25% újmy. Jelikož byl aktivní i Žrout, schopnosti Čistě černé touhy jely naplno.

[Guooooo!]

[Pche!]

Letěly ke mně koule démonické energie. Peika si odfrkla a spálila je svým bleskem. Také jsem vyrazil kupředu a zakřičel jsem: „Kuaaaaaa!”

| Aktivoval jsi Mrazivý řev! Všichni nepřátelé na bojišti na místě zmrznou. Všichni spojenci jsou dočasně ve stavu super-brnění a všechny schopnosti vzrostou o 50%. Při boji s nepřáteli pod vlivem Mrazivého řevu se tvoje šance na uštědření kritického úderu zdvojnásobí. |

„Pokud přežiješ i tohle, budu ti říkat vážený bratře!”

Tetování Dvouhlavého obra na mých pažích sálalo jasně rudou září, jako kdyby planulo plamenem. Jednou denně zvyšovalo újmu útočné techniky o 50%! Netřeba ani říkat, že techniky typu výpadu byly také techniky na boj zblízka.

„Sežer tohle! Hněv Větrného krále!”

Vystřelil jsem dolů k Dračí zombii. Jelikož mezi námi nebyli žádní podřadní netvoři, řítil jsem se plnou rychlostí. Obrovskou energii větru a blesku jsem soustředil na hrot svého kopí a bodl jsem vpřed.

„Haaaa... Kuk!”

Těsně před tím, než jsem zombii bodl kopím, mě do hrudi udeřilo kostěné kopí. Ačkoli mi brněním neproniklo, ten obrovský náraz pozřel to málo HP, co mi zbývalo. Nemohl jsem uvěřit, že pořád měla nějaké kosti, co mohla vystřelit!

[Guoooo!]

„Ještě nejsem mrtvej, smrade!”

Ačkoli jsem si na sekundu myslel, že umřu, Zpátečník se v pohodě aktivoval a znovu mi HP navýšil. Jelikož jsem měl tak nízké HP, nebylo možné, abych k té zombii vyrazil tak přímo bez nějaké pojistky.

Ačkoli se Žrout pokoušel bránit zotavení Zpátečníka, moje HP naštěstí stoupalo. Ačkoli mi to trochu snížilo hybnou sílu výpadu, pokračoval jsem vpřed a bodl jsem svým kopím Dračí zombii do hlavy. Zároveň s tím se aktivoval účinek Trnu touhy a Žrouta. Z těla ječící Dračí zombie vystoupila černá energie a já ji vstřebal. Ale kvůli penále Oběti se to rozplynulo.

Jak jsem lapal po dechu, prohlížel jsem si Dračí zombii a doufal, že se rozplyne na částice světla.

[Kuooo, kuoooooooooooo!]

„Co, ještě nejsi mrtvá?!”

Zařvala. Z těla jí vyskočily kusy masa, podobalo se to vřící vodě. Snažila se něco vyplivnout. V panice jsem zakřičel: „Tak už chcípni! Karmínový řev!”

V další chvíli všechno v mém dohledu zrudlo. Z řevu Dračí zombie i mého křiku se staly plameny. V tomto prostoru existovaly jenom plameny.

A tím to skončilo.

| Blahopřejeme! První v historii Beyond! Porazil jsi Pána podlaží Dračí zombii na první pokus! |
-----------------------------------------------

Autorova poznámka:

Kang Shin nechtěl Dračí zombii sloužit jako svému váženému bratru.
-----------------------------------------------

No, kdo by taky chtěl nějaké zombii říkat "pane". Ovšem zdá se, že Kang Shin do toho hodil veškeré techniky, co měl. Zajímalo by mě, jak ji bude lovit "desetkrát denně, ty netvore", když některé techniky může použít jen jednou denně...? ~ 




8 komentářů:

  1. Tie mrchy v Beyond predsa opakovať nemôže...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda a my jsme v Beyond?! Je to pro nêj tak lehké, ze v tom není rozdíl... Tsk tsk.

      Vymazat
  2. děkuji :-), řekl bych, že dostane nějakou hodně extra odměnu za to čeho dosáhl, navíc má v rukávu ještě Peruthu

    OdpovědětVymazat
  3. ďakujem, konečne vyrovnaný súper. Pekný kúsok do zbierky pre "Zombie" slečnu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Mŕtvoly v kobke neostávajú pokiaľ mi niečo neušlo.

      Vymazat
    3. to neznamená, že ho nemůže získat díky magii :D

      Vymazat