pondělí 31. ledna 2022

ICDS - kapitola 220


Kapitola 220 – Co je vůbec Hrdina (6)


[Další muž...]

„Jsi až příliš upřímný!”

Nebylo překvapivé, že Pánem 70. podlaží byl Král inkubů. Se svým stylovým oděvem a pohlednými rysy měl vskutku vzhled, co mohl okouzlit každou ženu.

Ačkoli jeho vysoké Charisma mohlo ovlivnit jak ženy, tak muže, na mě to díky mému vysokému Charisma vliv nemělo.

[Boj mě nebaví. Radši bych šeptal do ouška nádherné ženy.]

„Jo, jo, chápu. Jsi patolízal. Pojď.”

[Obzvláště nenávidím muže, z kterých sálá tak svůdná vůně jako z tebe! Kradou mi moje ženy!]

„Hleď si svého!”

Král inkubů se ke mně vrhl se zdobným dlouhým mečem. Když máchl svým mečem, ve vzduchu se objevily tisíce ledových kopí. Když už nic jiného, musel jsem uznat, že měl nezměrnou manu.

[Nabodnu tě na své ledové kopí!]

„Můžeš přestat říkat všechno tak oplzle?! A navíc to já tě nabodnu na své ledové kopí!”

Ušklíbl jsem se a vyrazil vpřed. Zároveň s tím Ruyue vzlétla. A ve svém vzezření zvířecí dívky zakřičela: [Dám lekci každému, kdo Shina šikanuje!]

Těch tisíc ledových kopí, co ke mně letělo, se okamžitě zastavilo. A pak po Ruyueině gestu se některá zvětšila a některá se sloučila s ostatními. Král inkubů s šokovaným výrazem máchl mečem kolem, ale bylo příliš pozdě. Naprosto přišel o kontrolu nad svými ledovými kopími.

[Pouhý elementál si troufá jít proti mně!]

„Pokud odvrátíš zrak, zemřeš!”

Ne že by nezemřel, pokud zrak neodvrátí. Zatímco zíral na ledová kopí ve vzduchu, já použil Božskou rychlost a vystřelil jsem Hrdinný úder ovinutý chaotickými plameny. Ten útok se mu zavrtal do ramene a vytvořil mu v něm obrovskou díru.

[Kuaaaaak! Mé vznešené tělo!]

„Copak ostatní muži, co tudy prošli, neudělali to samé?”

[To na mě shlížíš, že jsem pod kontrolou kobky? Ty na tom nejsi o nic lépe, pouhý člověk, s kterým si zahrává osud!]

Král inkubů se v hněvu vyřítil ke mně. Já se široce usmál a pozvedl své kopí.

Promísily se spolu chaotické plameny a bílá aura, planuly v podobě, co se dala těžko popsat. A pak jsem vyrazil ke Králi inkubů, co supěl s tmavěmodrou démonickou energií.

„S těmi kravinami o osudu jdi do háje!”

Zároveň s tím sestoupily stovky ledových kopí, co Ruyue zesílila. Král inkubů máchl mečem a vytvořil bariéru. A pak magií roztříštil blížící se ledová kopí, ale tvářil se pochmurně, jako kdyby už věděl, že prohraje.

Nemýlil se. Už teď na ta ledová kopí použil celkem dost many. A když to selhalo, jeho porážka byla jen otázkou času.

[Člověče, člověče, člověčeeee! Zoufej si! Poddej se osudu! Staň se ubožákem a navždy dřímej v zášti!]

„Přestaň mluvit o sobě!”

Ledová kopí se pak prolomila jeho bariérou a zasáhla ho. Rozsekalo mu to to jeho nádherné oblečení a uťalo mu to údy. Jen tak mimochodem, jen tvář měl nedotčenou.

[Kuhuk... Na tebe nezapomenu!]

Král inkubů vykašlal černou krev a zahlížel na mě. Já mu bodl kopím do tváře a odpověděl: „Kraviny až do konce. I když vás, Pány podlaží, vídám 10 krát za den, nikdo si na mě nevzpomene.”

| Velkolepé dosažení! Porazil jsi Pána podlaží Krále inkubů sám! Úžasné! |

| Dostal ses do levelu 71. Získal jsi právo postoupit na 20. podlaží Beyond. |

| Získal jsi 5 bonusových stavových bodů. |

| Získal jsi titul Zabiják Krále inkubů. Všechny stavové hodnoty +1. Tento účinek přetrvá, i když titul deaktivuješ. |

| Dostal ses do řádu Zlato 2. Blahopřejeme. |

| Porazil jsi Krále inkubů sólo. Získal jsi zvláštní odměnu Vylepšenou halenu Krále inkubů. |

| Získal jsi 500.000 zlatých. |

| Vyber si odměnu. |

| 1. Magická kniha Uchvácení. |

Na rozdíl od Královny succubů se zdálo, že už si někdo nárokoval odměnu za první zabití Krále inkubů. Jinými slovy ten průzkumník, kterého Královna succubů očarovala a zabila, chladnokrevně zabil Krále inkubů. Králi inkubů, ty chudáčku...

Nicméně odměna za sólo zabití byla důležitá. Magická kniha Uchvácení. Objevil se další předmět mimo mé očekávání. A ani jsem tu odměnu nemohl odmítnout. Pomyslel jsem si, že možná bude třeba, abych se zase naučil ovládat své Charisma, pak jsem si povzdechl a vybral si odměnu.

| Naučil ses pasivní techniku Uchvácení. Uchvácení zesiluje tvé Charisma. V levelu 1 zvyšuje tvé Charisma o 10%. Vůči členům opačného pohlaví bude mít tvé Charisma dvojnásobný účinek. |

„Věděl jsem to.”

Pokud tento účinek znásobil zesílení, co se mi dostalo z Tetování Královny succubů, pak mé Charisma bude mít na ženy čtyřnásobný účinek. A i kdyby to účinkovalo jen dodatečně, stejně by to byl trojnásobek. Jelikož se všechny techniky, co jsem získal v kobce, sčítaly, Charisma se mi pravděpodobně ztrojnásobilo a ne zečtyřnásobilo. 60. až 70. podlaží vážně zvyšovalo Charisma průzkumníků. Hwaya to musela milovat.

Nicméně jelikož mé Charisma znovu dosáhlo komplikované úrovně, musel jsem své Charisma dostat pod kontrolu. Teprve pak jsem mohl zamířit do Obchodu.

„Vítej zpět, Shine... Uuu, tvoje Charisma se zase zvýšilo!”

„Pokud chceš někoho nenávidět, Loretto, nenáviď toho, kdo tu kobku takhle navrhl.”

„Proč bych někoho nenáviděla? Jsem v pohodě, dokud nebudeš svádět ženy na každém kroku. Vlastně za tohle musím Lordovi poděkovat!”

„Alespoň jsi upřímná...”

Po mém suchém úsměvu Loretta hrdě nadmula hruď.

„Upřímnost je moje silná stránka! Takže teď, Shine...”

„Uvidíme se později.”

„Věděla jsem, že to řekneš. Nenávidím tě!”

Nechal jsem Lorettu tam a šel jsem zpět do síně Pána podlaží, abych znovu bojoval s Králem inkubů. Abych svůj plán včas realizoval, neměl jsem na výběr a musel jsem pilně dřít.

Za dvě hodiny jsem v gildovním domě na Zemi zjišťoval, kteří členové gildy se chtěli této expedice zúčastnit. Už jsem o tom všechny uvědomil v den, kdy jsem mluvil s Yuou, a poté, co jsem 70. podlaží pokořil dřív, než jsem čekal, jsem řekl všem, co chtěli jít taky, aby své přípravy dokončili do dneška.

Výsledkem bylo, že by bylo rychlejší spočítat ty, kdo tu nebyli. Ne, počkat...

„...Všichni jsou tu?”

„Jdeme znovu dobýt zemi. Není očividné, že půjdeme?”

Hwaya mluvila jako zástupce všech. Měla na sobě formální oděv a v ruce držela dlouhou stříbrnou hůl. Stále vedle prázdné stěny, byla připravená provést prezentaci.

Michel a Leon také přikývli.

„Má pravdu. Přidal jsem se k Revivalu, protože jsem věřil, že ze Země vyženeme netvory. Tohle je první krok. Není možné, abych si to nechal ujít.”

„Dobře řečeno, chlape! Kromě toho pokud nepomůžu, byl by to divný pocit, až byste mi pomáhali znovu dobýt Texas nebo Kalifornii.”

„Kuu, nechat si vzít Kalifornii byla vskutku velká katastrofa...”

„Haha, to nic, to nic! Ačkoli nemůžeme oživit mrtvé, ztracená zem se dá vždycky získat zpět!”

V Kalifornii žilo přes 10% populace USA. Když došlo ke Dvěma Měsícům, rozsáhlý útok netvorů zdecimoval polovinu populace Kalifornie. Dokonce i ti, co přežili, přišli o své rodiny, majetek a naději na život.

„Brzy půjdeme do Kalifornie, tak se neboj, Leone.”

„Věřím ti, příteli!”

„Pšt.”

Hwaya nás umlčela a začala promítat na stěnu.

„To místo, kam dneska jdeme, jsou Filipíny.”

„Filipíny...”

„Kvůli netvorům přišlo na Filipínách o život 90 milionů lidí. To je 90% jejich populace. Byla to jedna z největších katastrof lidstva.”

„Viděl jsem satelitní snímky. Je tam spousta vegetace, jako kdybychom se vrátili v čase zpět.”

„Je možné, že to je část přirozeného prostředí jiného světa. I když už jste kdy na Filipínách dřív byli, nemyslete si, že to jsou ty samé Filipíny jako v minulosti,” mluvila Hwaya přísným tónem a ukázala na Filipíny na mapě.

Pak se na stěně objevilo pár fotek. Vysoké stromy a hustá vegetace působily dojmem, jako kdybychom se dívali na scénu z jurského období. A v tom lese jsme viděli kráčet obrovské netvory.

„Toto jsou fotky pořízené na Filipínách během té katastrofy. V té době tam s tamějšími netvory bojovali tři uživatelé schopností řádu SS včetně mě. A tehdy jsme museli ustoupit, aniž bychom zabili 10% netvorů na pobřeží. Jako u ostatních okupovaných zemí jsou netvoři na Filipínách v celkem vysokém řádu. Nejslabší jsou v řádu A, přičemž 60% je v řádu S, 10% v řádu SS a 1%... ještě výš.”

„Jenom tak málo...? Au!”

„Nepodceňuj ostatní jen proto, že jsi silný.”

Ludia mě praštila do hlavy. Kál jsem se.

„Je možné, že teď jsou ještě silnější. Pravděpodobně můžeme s jistotou předpokládat, že většina netvorů dosáhla zesílení o půl řádu. Bojové jednotky succubů získaly zpět většinu ostrovů kromě vnitrozemí a jejich hlášení dokazují, že to je vskutku tak.”

„Správně. Tamější netvoři byli nezvykle silní. Drahý manželi, tyto Filipíny... myslím, že v jejich centrální části něco je. Cítím mocnou auru, kvůli které se chvěji.”

„Mohl by to být netvor na úrovni velitele. Tato operace se každopádně nedá provést bez Shina. Jak víš, Shine, tvé Zlé oči budou důležité.”

„Nech to na mě.”

Mohl jsem proměnit na kámen všechny netvory, co byli níž než řád SS, a nemusel jsem na to použít žádnou manu. Ale jelikož netvoři s relativně vysokým řádem mohli to zkamenění časem přirozeně zrušit, museli jsme jejich zkameněná těla roztříštit.

Hwaya nám pak ukázala další fotky z Filipín a objasnila nám netvory, co pro tu oblast byli endemičtí. Jelikož Filipíny byly ostrovní národ, dokonce i na pobřeží byli mocní mořští netvoři. Co se týkalo hlubokého vnitrozemí, bylo tam mnoho netvorů typu savců, hmyzu a harpyjí. Vážně tam byli různorodí netvoři.

„Pak je tu taky ta záležitost, jak celá tato operace začala – a to najít pro Yuu elitní netvory. Daisy, přestaň slintat.”

„Dobrý netvor je... mrtvý netvor.”

„Tvoje definice mrtvých netvorů je nemrtvý netvor.”

„Meki, silný, protože je mrtvý. Ostatní kudlanky slabé, protože žijí.”

„Meki je jméno, co jsi dala Zlé královně kudlanek?”

„Kang Shine, chytrý student...!”

Zatímco jsem Daisy pleskl po hlavě, Hwayino vysvětlení se blížilo ke konci.

„Už jsme vysvětlili situaci Strážci a Křídlu Svobody. Média o nás budou mluvit na večer. Máme pár dobrovolníků z různých agentur...”

„Odmítni všechny, co jsou níž než řád SS.”

„Tak to jsou všichni.”

Hwaya spálila pár papírů, co měla v ruce. Když jsem teď o tom přemýšlel, jediní uživatelé řádu SS, co nebyli součástí Revivalu, byli ti, z kterých jsme učinili průzkumníky První kobky. Bezpochyby měli ještě stále napilno se stoupání kobkou.

Jakmile se papíry v Hwayině ruce proměnily na popel, zatvářila se vážně.

„Dovolte mi si to ještě jednou potvrdit. Nikoho nenutíme, aby se této operace účastnil. Pokud si nejste jistí svými schopnostmi...”

Ludia si odfrkla a namítla: „Možná chceš jít se Shinem sama, ale to nedopustím.”

„Tsk, i kdybych chtěla, švagrová stejně jde taky...” zamumlala Hwaya a odvrátila se.

Yua naklonila hlavu na stranu a zeptala se jí: „Švagrová? Co to znamená? Určitě to špatně chápu... Můžeš mi to říct?”

Děsivé. A chladné! Pomyslel jsem si, že to možná bylo jen mnou, a tak jsem se podíval na Hwayu, co byla uživatel schopností ohně řádu SSS. Když jsem viděl, jak se také chvěla, zdálo se, že teplota kolem nás klesla.

„Yuo, nebuď tak děsivá. Chci se s tebou sblížit. Proč mě nemáš ráda?”

„Není možné, abych tě neměla ráda, Hwayo. Haha... Takže jaký další význam má tato švagrová?”

Nešikanuj Hwayu, Yuo! Její body života už klesly na nulu!

„Znovu nabýt jednu zemi jen o vlastní síle... Je to, skoro jako kdybychom byli superhrdinové z komiksu.”

„To se nemýlíš, Kang Yungungu. Jsme hrdinové tohoto světa!”

„Shin, Yungung. To je ale výběr jmen...” (Shin = bůh; Yungung = hrdina)

„Komu na tom záleží! Bůh, hrdina! Jak lépe je popsat!”

Všech 17 členů Revivalu okamžitě vyrazilo na Filipíny.

Od této chvíle jsme byli hlavními postavami tohoto hrdinského příběhu.
-----------------------------------------------

~ Hurá na Filipíny!!! ~



5 komentářů: