středa 20. května 2020

ICDS - kapitola 10


Kapitola 10 – Svět se stal kobkou (3)

| Vyber si odměnu. |

| 1. Magická kniha Božská manifestace |



„Agh, točí se mi hlava.”

„Mohly by ty zprávy chodit pomaleji?” zeptal jsem se informační slečny, na kterou jsem si zvykl, jak jsem kontroloval protokol.

Tak se podíváme... hm, Velké dosažení. Zrovna když jsem si myslel, že to jenom znělo skvěle a nebyla z toho žádná odměna, spatřil jsem, že jsem získal titul. Ani nemluvě o tom, že mi to všechny hodnoty zvedlo o 1 bod. Nemyslel jsem si, že se mi status znovu zvedne.

A zvláštní odměna, Nárameník Lorda orků... Aha, to je na ramena. Když jsem teď o tom přemýšlel, nikdy předtím jsem Nárameníky Lorda orků neviděl. To mohlo znamenat to, že je člověk získal, jen když porazil Lorda orků sám. Jinými slovy bylo nemožné nasbírat veškeré vybavení Lorda orků, pokud jste ho neporazili sami.

...V žádné hře, co jsem hrál, nebylo tak těžké nasbírat sadu vybavení.

„Tady to je. Jů, vypadá to úžasně.”

Otevřel jsem inventář a nasadil si Nárameníky Lorda orků. Tělo jsem měl teď celé v koženém brnění Lorda orků.

Až do 5. podlaží jsem vydržel jenom v oděvu na trénink, ale když jsem teď o tom přemýšlel, mohl jsem být stejně dobře nahý. Nechápal jsem, jak mě vůbec napadlo, že takhle půjdu do kobky. Když jste zemřeli, nemohli jste celý týden do kobky, a přesto jsem myslel jenom na to, že se v takovém oděvu dobře pohybuje. Ani nemluvě o tom, že jsem používal své dřevěné kopí... Jak jsem o těch dnech přemýšlel, nemohl jsem si pomoct a rozpačitě jsem si povzdechl.

Jak jsem tak stál a vzpomínal, zaslechl jsem další zprávu.


| Oblékl sis sadu Lorda orků. Tvoje síla a konstituce se zvýšila o 5 bodů. Když máš oblečenou sadu Lorda orků, můžeš jednou denně použít Válečný pokřik Lorda orků. |


„Ach!”

To snad ne, zase se to povýšilo! Ačkoli mi přišlo, že to je trochu málo, když jsem porovnal, jak těžké bylo získat celou sadu. Ale když jsem to pečlivě uvážil, bonusové body v hodnotě 2 levelů, to byla celkem velká odměna. Ani nemluvě o tom, že by bylo divné, kdyby předmět z 5. podlaží byl ještě lepší než tohle.

Kompletovat sadu Lorda orků nebo konzumovat komprimující elixíry nebylo v plánu od samého začátku. Ale když jsem to teď zažil, pomyslel jsem si, že to možná byl výsledek, který naplánoval ten někdo, kdo vedl průzkumníky do kobky.

Zkontroloval jsem, jak jsem vypadal v kompletní sadě Lorda orků, spokojeně jsem přikývl a přečetl si další řádek v protokolu. 1.000 zlatých. Tohle se dalo čekat. Když jste porazili Lorda orků, vždycky dával 1.000 zlatých. Jako další bylo vybrat si odměnu... ale jelikož jsem porazil Lorda orků sám, na seznamu byla jenom jedna odměna.

Nemám tady žádnou volbu! Vypadá to, že informační slečna musí vylevelovat a zvýšit si inteligenci! Něco takového jsem si jenom myslel a z úst jsem to nevypustil. Podíval jsem se na odměnu.


| 1. Magická kniha Kang Shin / Božská manifestace | (Pozn.: Kang Shin, jméno hlavního hrdiny se dá přeložit jako Božská manifestace).


Co... je tohle? Nikdy jsem nečekal, že uvidím magii pojmenovanou po mě. To ji zrovna vytvořili? Na co to bylo? Mohl jsem to použít jenom já?

Ačkoli jsem měl spoustu otázek, držel jsem se zkrátka. Protože se mi nedostávalo many, stejně jsem nemohl použít magii. Zrovna když jsem si myslel tohle...


| Získal jsi magii Božská manifestace. Můžeš použít všechno své MP a polovinu svého HP, abys přivolal duši, co je hluboce propojená s tvými kořeny. Doba trvání manifestace záleží na množství použitého MP a HP. Můžeš manifestovat jen člověka legendárního řádu a výše a pokud v této technice selžeš, už ji nikdy nemůžeš použít. Při úspěchu má technika prodlevu jeden měsíc. Tato magie nemá žádný technický level. |


„...”

Měl jsem pocit, že si ze mě někdo střílel. Tak mě tak napadá, že to hodně lidí dělalo, když jsem byl malý. Ale přestali, když jsem tak abnormálně vyrostl...

Tahle magie Božská manifestace. Na chvíli se mi vybavili jasnovidci a média...

Tahle magie mi bude samozřejmě na nic. Přece jenom jsem neměl žádné MP. Nebylo možné, abych tuhle techniku použil. Povzdechl jsem si. Když si pomyslím, že jsem se kvůli tomu tak dřel a je to k ničemu...

„Agh! Božská manifestace, Božská manifestace!” křičel jsem z plných plic. Ačkoli jsem věděl, že se nic nestane, s tím křikem jsem si vylil srdéčko. Přiznám se, že mě trochu trápilo, že jsem vypadal mírně bláznivě, jak jsem křičel vlastní jméno. Ale...


| Spotřeboval jsi všechno své MP. |

| Spotřeboval jsi polovinu svého HP. |

| Použil jsi 20 MP a 1.020 HP. Na minutu a 40 sekund jsi povolal Mýtického hrdinného ducha, Perutu Rello Vatifoa. |



„...Ech?”

Cože? Viděl jsem to dobře? 20? Myslel jsem si, že nemám jediný bod MP? Jak jsem se zmateně díval, najednou jsem začal mít pocit, že moje tělo už nebylo moje. Bylo to, jako kdybych měl sto vrstev oblečení a nemohl se pohybovat, jak jsem chtěl.

Pak v mém nitru zazněl hlas.

[Ach, co je tohle za chlapce? Jaký má talent. A přesto nemá žádnou manu. Podivné, velmi podivné.]

„K-kdo jsi?”

Nerozhlížel jsem se kolem jako hlupák. To už jsem udělal, když jsem poprvé vešel do kobky.

[To ty jsi mě zavolal. Já jsem Peruta Rello Vatifoa, nyní už dávno zapomenutý kopiník.]

„Kopiník? Ty jsi kopiník? Jů! Já taky používám kopí!”

[Hm? Hahaha! To jsem si myslel! Člověk, co mě dokáže povolat, by měl bezpochyby používat kopí! Ale tohle je znepokojivé. Kvůli tvému nedostatku many nemůžu zůstat moc dlouho.]

„Ale já nemám vůbec žádnou manu...”

[To jsem si myslel, ale dopadlo to tak, že máš velmi titěrné množství! Podle toho, jak to vypadá, bych řekl, že nemáš metodu kultivace many. Mám pravdu?]

„Jo, žádnou nemám. Promiň.”

[Není třeba se omlouvat. Jelikož nás spojil osud, pomůžu... kuk, už se musím vrátit. Příště tě nejdřív naučím metodu kultivace many!]

„A-ano! Zatím!” zakřičel jsem, i když jsem nevěděl, kam přesně šel.

Když ten dusivý pocit zmizel, už jsem neslyšel žádné hlasy. Zároveň s tím jsem cítil, že mi tělo ochablo a přestalo mít energii. Nehýbal jsem se, ani když jsem si uvědomil, že Peruta zmizel. Nedokázal jsem úplně pochopit, co se zrovna stalo.

„Myslel jsem si, že nemám manu? Co se stalo...? Status!”


| Jméno: Kang Shin |

| Rasa: člověk / Pohlaví: muž |

| Třída: žádná / Titul: Zabiják Lorda orků |

| Řád: Bronz 6 / Level: 6 |

| HP – 1.010/2.240 / MP – 1/20 |

| Síla – 34(+8) / Mrštnost – 30(+1) / Konstituce – 39(+6) |

| Inteligence – 20(+1) / Magie – 0(+1) |

| Charisma – 16(+1) / Štěstí – 10(+1) |

| Techniky – Bojové umění nízkého řádu (mistr), Boj s kopím nízkého řádu (mistr), Boj s kopím středního řádu (mistr), Božská manifestace |



„...Ha... Haha...”

Aha, to bylo ono! Byl to nesmírně jednoduchý důvod. 20 bodů many. Pochopil jsem, odkud se tohle malé množství vzalo.

Když jsem získal titul Zabiják Lorda orků, všechny hodnoty se povýšily o 1 bod. Přirozeně i magie vzrostla!

Nemohl jsem jí přidělit bonusové body, co jsem získal z levelování, ale zdálo se, že tohle bylo v pořádku. Tohle byla určitě systémová chyba!

Samozřejmě jsem neměl v úmyslu to nahlásit GM jako u onlinové hry. No, stejně jsem nevěděl, jak nějakého GM kontaktovat. Po pravdě jsem nevěděl jistě, jestli tohle byla systémová chyba nebo ne. Důležité bylo, že jsem měl konečně manu!

Celý natěšený jsem si nemohl pomoct a roztančil jsem se.

ANO! Konečně jsem měl manu! A taky se můžu od Peruty naučit metodu kultivace many! Můžu mít qi! Můžu se naučit techniky kopí vyššího řádu!

Přesně takhle jsem o zimních prázdninách svého posledního ročníku na střední škole přišel na řešení, jak dosáhnout svého cíle, totiž jak získat qi.

Samozřejmě trvalo celý měsíc, než jsem se mohl znovu setkat s Perutou. Zdálo se, že byl připravený, neboť když jsem ho povolal, ze všeho nejdřív mi do těla otiskl svou metodu kultivace many.

Kvůli té bolesti, kdy jsem měl pocit, jako kdyby mi do těla lili tekuté železo, jsem nedokázal zastavit slzy, co mi tekly po tvářích. Ale Peruta byl neústupný v tom, že mi poskytne všechno, takže se nestaral, jakou bolest mi způsoboval. Když dokončil svou práci za pouhou 1 minutu a 7 sekund, zmizel se slovy:

[Pokud budeš provádět a cirkulovat manu cestami, co jsem ti zanechal v těle, mana v tobě bude přirozeně růst.]

Stál jsem bez pohybu. Vypadal jsem jako žena, kterou zrovna znásilnil její spolehlivý milenec. A ještě víc mě popuzovalo, že měl Peruta pravdu. Nejdřív bylo těžké kontrolovat manu v mém těle, ale jak jsem jí pohyboval cestou, co mi zanechal, začal jsem být uvolněnější a cítil jsem, jak moje tělo začalo sbírat manu.

Bylo na tom divné jedině to, že mimo kobku byla kultivace many výrazně pomalejší. A tak jsem musel strávit v kobce více času. Pilně jsem pracoval, abych si navýšil manu. To proto, že Peruta řekl, že mě za měsíc naučí umění s kopím. Ačkoli jsem slyšel, že moje rodina měla výbušnou techniku kopí, co využívala qi, byla to dávná historka. Zrovna když jsem si říkal, že se budu muset techniky kopí vyššího řádu naučit sám, narazil jsem na dokonalého učitele. Perutu.

Když jsem do jisté míry dokázal používat techniky kopí vyššího řádu, konečně jsem dokázal pokořit 6. podlaží, co bylo plné těch zatracených duchů. Bylo to něco přes 3 roky a 2 měsíce!

Už to byla nějaká doba, a tak jsem kontaktoval Ellose a řekl mu, co se stalo.

Ellos překvapeně zakřičel: [To jsi zrovna řekl Peruta Rello Vatifoa?!]

„Jo. Řekl, že byl kopiník. Znáš ho?”

Jelikož jsme si 3 roky psali zprávy, už dávno se z nás stali přátelé.

[Nejenom že ho znám. Je z mého kontinentu. No, i když říkám tohle, je... z mýtu mého kontinentu.]

„Z mýtu?”

Když to teď zmínil, vybavilo se mi, že když jsem ho poprvé povolal, informační slečna říkala něco o mýtu.

[Jo, a je to mýtus o stvoření světa. Jeden meč, jedno kopí, jeden štít a jedno světlo. Položili základ v temnotě a rozšířili světlo do světa. Peruta Rello Vatifoa je to kopí z historky. Myslel jsem si, že to je jen mýtus, ale ty jsi řekl, že jsi ho povolal?!]

„...Když jsi řekl tohle, začínám si myslet, že to není ten samý člověk. Možná je to podvrh.”

[Za jmény je moc. Kdyby to nebyl stejný člověk jako ten z mýtu, člověk jménem Peruta Rello Vatifoa by neměl být obyčejný. Kolik jsi řekl, že máš many?]

„Ach, teď to je něco přes 700.”

[Ty... neřekl jsi, že jsi s kultivací many začal před měsícem? Ta rychlost růstu není normální. To nemůže být obyčejná metoda kultivace many.]

„V-vážně?”

[Haha. Ty vážně víš, jak překonat má očekávání. Dobrá, pojďme společně porazit Pána 25. podlaží.]

„To je trochu moc.”

[Hahahaha.]

„Haha.”

Taky jsem zkusil kontaktovat Palludii, ale nezvedla mi to. Když jsem teď o tom přemýšlel, od té doby, co mi řekla, abych jí kontaktoval, uplynul rok a půl. Bylo to v době, kdy mě okouzlily komprimující elixíry. Ach...

Protože mě Ellos vždycky kontaktoval jako prvního, přirozeně jsem si s ním hodně povídal. Ale Palludia mě od té doby nikdy nekontaktovala. Tohle byla moje chyba. Pokud se zlobila, nemohl jsem s tím nic dělat. Nakonec jsem jí nechal zprávu a nechal to tak. Po pravdě jsem toho vůbec nelitoval!
-----------------------------------------------


~ Zatím nejoblíbenější změť písmenek? Přece tohle: Magie – 0(+1)  ~

9 komentářů:

  1. Děkuju, je to pořád lepší a lepší.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju za překlad, získal to trochu jinak než jsem myslel ale hlavně že už je na sedmým podlaží.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě zajímá! Jak sis myslel, že získá MP?

      Vymazat
    2. Jsem myslel že získá to co si chtěl koupit na desátém podlaží a ne možnost povolat ducha kterej ho to naučí.

      Vymazat
  3. Pri tom ako fungjú kultivačné martial art sorry nebolo až tak vela možností ako sa dostať k mane. 1.Nebeský predmet 2.Duch 3.Mystická technika 4.Trafí ho blesk alebo iná mocná energia 5.Zožerie niečo divné 6.Zbije ho starček a stane sa jeho učitelom. Zabudol som niečo?

    OdpovědětVymazat
  4. Koupíš si metodu kultivace many na desátém podlaží.

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji :-) konečně se pohne a určitě naštve i tatínka :D

    OdpovědětVymazat
  6. ďakujem, začne sa teraz doťahovať na kamkov, len aby ich s tou rýchlosťou skoro nenechal za sebou.

    OdpovědětVymazat