čtvrtek 8. července 2021

ICDS - kapitola 157


Kapitola 157 – Karmínové chaotické kopí (7)


Kdybych tu berušku nezabil chaotickým plamenem, porazit bosse by možná bylo obtížnější. Ale já tu berušku naprosto spálil a i boss se objevil s plameny. Přišel jsem na to až díky tomuto incidentu, ale zdálo se, že se chaotické plameny nejenom že nedaly uhasit, ale také působily svému nepříteli neustálou újmu. Při tom, jak byl herkulovský skarab velký, mu plameny uštědřily smrtící újmu.

Kdybych se pokusil ho podpálit bez toho všeho předtím, s mojí manou by to bylo nemožné. Udolalo by to i staminu a sílu vůle členů družiny. Jelikož byl mrtvý, nedokázali jsme to říct, ale v závislosti na tom, jak by bojoval, bychom možná měli ještě větší problémy. Snadno jsme viděli, že jeho roh by způsobil smrtící újmu každému, koho by zasáhl. Určitě musel mít i jiný způsob útoku. Ale když teď byl mrtvý, samozřejmě bylo nemožné to zjistit.

Mohli jsme říct, že jsme měli štěstí. Věřil jsem, že to bylo díky dobré karmě, co jsem za svůj život nastřádal. Pak jsem mrtvolu bosse hodil do svého inventáře. Všichni se soustředili na mě.

„Synu, honem si vyber odměnu. Nenech svého otce umřít čekáním.”

„Takový zábavný otec, TK... Ale odměna? Vybrat si ji? O čem to mluvíte? A co jsi tomu broukovi udělal?”

„Určitě ti i jiné věci přijdou divné. O všem ti řeknu, až skončí nájezd. Až si to všechno vyslechneš, už samozřejmě nebudeš moct utéct, kukuku.”

„Nevyhrožuj člověku a nesměj se přitom jako maniak! A taky si vyber odměnu!”

Jelikož všichni začínali být netrpěliví, obrátil jsem pozornost na seznam odměn.

| 1. Tetování zlatého skaraba. |

Když jsem spatřil první předmět na seznamu, okamžitě jsem si ho vybral. Ani jsem nezkontroloval ostatní odměny. Tetování! Musel jsem ho mít! Nebylo to jako vybavení, co nakonec vyměním. Tetování zvyšovala moje hodnoty permanentně. Nijak neprodělám, když si ho vyberu. Okamžitě poté mi začal vřít hřbet levé ruky. Sundal jsem si rukavici a podíval jsem se. Spatřil jsem tam tetování zlatého skaraba.

| Získal jsi Tetování zlatého skaraba. Štěstí a obrana +20%. Účinky všech technik obranného typu +50%. Veškeré rozmnožovací aktivity získají pozitivní účinky. |

Přesně jak jsem čekal, mělo to úžasný účinek. Jelikož hodnota štěstí se nedala zvýšit bonusovými stavovými body, jediný způsob, jak ji zvýšit bylo předměty nebo tituly, co zvyšovaly všechny hodnoty. Tetování zlatého skaraba mi hodnotu štěstí zvedlo o 20% a i obranu o 20%. Dokonce to zesílilo i účinky obranných technik! Mohl jsem si akorát představovat, jak mocná teď bude Dračí kůže. A navíc tento pozitivní účinek u všech rozmnožovacích aktivit... Nedělal jsem žádnou rozmnožovací aktivitu, ale byl jsem si jistý, že mi rozhodně neublíží to mít!

Byl jsem zvědavý ohledně jedné věci, a to, že toto Tetování zlatého skaraba mělo jiný tvar než Zlý pán skarabů. Samozřejmě to nebylo nic důležitého. Když jsem spokojeně hladil své dokončené tetování skaraba, Hwaya zaječela:

„Není tu nic než hmyz!”

„Hwayo, vzpomeň si, jak se tahle kobka jmenuje, ano? Nezapomeň, že potom tu je ještě Akční nájezd.”

„Nenávidím to, všechno to nenávidím...”

Nakonec si všichni kromě posledního člověka vybrali odměnu. Helma pro otce, prsten pro Hwayu a i když se neobjevili vůbec žádní pavouci, byly tam šaty z pavoučího hedvábí, co si vybrala Ye-Eun. Zdálo se, že to nebylo to, co čekala, neboť když to přijala, zaječela. Ani mi neukázala, jak to vypadalo.

Co se týkalo Ludie, i když si mohla vybrat lepší předmět, vybrala si Elixír. Pokud si to dobře vybavuju, vždycky si vybírala Elixíry, Půlelixíry, Manové elixíry nebo podobné věci, kdykoli se objevily jako odměna z Akční kobky nebo Akčního nájezdu. Ačkoli předměty, co způsobily plnou obnovu jako Elixíry, byly vzácné a vybavení jí nechybělo... Nemohl jsem si pomoct a ze zvědavosti jsem se na to zeptal.

„Ludio, proč si vždycky vybíráš Elixíry?”

„Na rozdíl od spotřebního zboží z Obchodu se dají použít na druhé... Použiju je, když budeš v maléru, Shine.”

„...J-jo, díky. Ale musíš je použít, i když budeš v nebezpečí ty, jasné?”

„Hm.”

Zatraceně, byl jsem hlupák, že jsem nedokázal odhadnout, proč to dělala. Protože jsem nečekal, že to dělala z takového důvodu, znervózněl jsem a ustoupil. Myslel jsem si, že to nikdo neslyšel, ale Walker se mi už poškleboval.

„Láska je vždycky o tom obětovat se pro svého partnera. Vy dva mezi sebou máte nádhernou lásku.”

„Nevnucuj mi svoje zvrácené představy lásky.”

Co mám dělat? Pokud to takhle půjde dál, měl jsem pocit, že vážně skončím jako Ludiin manžel. S pocitem, jak mi běhá mráz po zádech, jsem se otočil na Ludii. Jelikož se na mě dívala jasnýma očima, rychle jsem se odvrátil.

„Jak jste na tom, lidi?”

„Dokonale.”

„To samé!”

„TK, dokážeš dokonce ovlivnit, kdy se objeví netvoři?”

„Jo, i o tom ti brzy řeknu.”

„No vážně, kdybych s tebou nebojoval v kaňonu Antelope, teď bych tě nesmírně podezíral! Ale jelikož jsi řekl, že mi to řádně vysvětlíš, počkám! Také jsem v dokonalém stavu, tak pojďme!”

Walker vytáhl lektvar a dal si ho do pusy. Pak si vybral odměnu. Svět se okamžitě začal hroutit. Zároveň s tím se ve vzduchu shromáždila obrovská energie a vytvořila vzezření netvora.

| Došlo k Akčnímu nájezdu! Nájezd řádu SS pro 50 lidí Královna zlých kudlanek. Jelikož tvoje družina pokořila Akční kobku, máš prioritu! |

Mezi zbytky přetrvávajícího Hmyzího světa se objevil park vně kobky. Uvnitř jeho hranic se začalo zvedat tělo velké kudlanky. Hwaya ze sebe vydala další jekot jako z manhwy. Okamžitě poté její jekot přehlušil vysoce posazený hlas, co trhal uši.

[Člověci, jak se opovažujete mě vyhnat! Pošlete mě zpět! Hned mě pošlete zpět!]

Při tom mrazivém hlasu jsme se chvěli. K tomu zuřivému hlasu se přidala ještě moc bosse nájezdu řádu SS, takže to téměř dokázalo přímo ovlivnit naši mysl.

[Netahejte mě a moje děti do své bitvy! Pošlete mě zpět!]

Zvonilo mi v hlavě. Co se týkalo otce a Walkera, co měli mnohem slabší mentální obranu než já, potáceli se, aniž by byli schopní řádně stát. Tenhle chlápek nebo spíš tahle ženská... Na to, že byla bossem pro 50 lidí měla až příliš velkého ducha! Ale zaujalo mě něco, co řekla.

Správně, zrovna teď řekla slovo „děti”.

Akční kobka naprosto zmizela a my jsme se dívali na obrovskou kudlanku, co zničila celý park. Při pohledu na dolní část jejího těla... jsme viděli, že byla nepřirozeně nadmutá. Můj bože, ona... ona...!

„Je těhotná! Nese vejce!”

[Hrdino, Hrdino, Hrdino! Ty pse s obojkem na krku, to ty! Ty jsi mě sem přivedl!]

„Přestaň s těmi kravinami, kudlanko! Už jsi tu byla, když se Akční kobka objevila!”

[Aaa, aaaach! Proklínám tě! Všechny vás proklínám! Proklínám ho a tento svět! Jelikož to došlo až sem, všechny vás sežeru! Nenechám žít nikoho, kdo ohrožuje moje děti!]

Její přední noha zářila a začala se v ní sbírat bezmezná mana. A v té chvíli...

[Hrdino!]

Lotte slétla ke mně. Čekala na mě nedaleko! Skočil jsem jí na hřbet a pohladil ji. Lotte se podívala na kudlanku a zavrčela.

[Ta mrcha mi zabránila jít dovnitř! Snažila se skrýt před ostatními netvory! Ta mrcha je zběh!]

„Promiň, ještě si nejsem jistý, co to znamená.”

[Ty zbabělá mrcho, opovažuješ se mě oddělit od Hrdiny...! Příště nenechám Hrdinu samotného!]

„Uch, hm... Jo, díky.”

Zdálo se, že zuřila, že nemohla vstoupit do kobky. Znovu jsem Lotte pohladil, zatímco ona zuřivě mávala křídly. Mohlo by to být tak, že ne všichni netvoři byli na stejné straně? Byla to pro lidi dobrá zpráva? O tom jsem mohl přemýšlet později. Zrovna teď jsem se musel soustředit na něco důležitějšího.

„Pokud boss nájezdu řádu SS porodí, výsledek bude katastrofální. Musíme ji za každou cenu porazit.”

I během toho, co to Hwaya roztřeseným hlasem říkala, se chopila své hole a Koule a připravila se na bitvu. Zlaté oko Lorda kyklopů začalo zase zářit. Zdálo se, že kvůli této bezprecedentní situaci skřípala zuby a držela se.

Walker také přestal žertovat a zamumlal: „Z vaječného vaku kudlanky se vylíhnou stovky malých kudlanek. Mohlo by to být míň, protože je to netvor, ale... ze stejného důvodu by to také mohlo být víc.”

Podle toho, jak měla nadmuté břicho, by měla rodit brzy. Pokud unikne, narodí se stovky kudlankových netvorů, co získali moc své matky, co byla boss nájezdu řádu SS. Jen jsem na to pomyslel a mrazilo mě.

„Zastavíme ji,” řekl otec. Kopí mu vibrovalo z nahromaděných nárazových vln. „Zastavíme ji tady a teď.”

„Jo, bezpochyby je slabší než Ohnivý drak. Není důvod, proč bychom ji neměli být schopní porazit,” dodal jsem k otcově povzbuzení. Ačkoli měla silnějšího ducha než Ohnivý drak, to se dalo vysvětlit tím, že se měla co nevidět stát matkou.

Po pravdě řečeno jsme se na ni nemohli v klidu dívat. Kudlanky měly křídla. Ačkoli tohle byly jenom mé spekulace, pravděpodobně uměla létat. Netvoři byli takoví. Byli netvoři bez křídel, co uměli létat, takže jak by mohli okřídlení netvoři nelétat?

A tak jsme to museli skončit co možná nejdřív.

„Půjdu napřed! Lotte!”

[Křídla světla utvořená z černých plamenů!]

Lotte roztáhla křídla a vznesla se na oblohu. Už tak byla nesmírně rychlá, ale teď byla ještě rychlejší. Když jsem se ze zvědavosti ohlédl, na jejích černých křídlech planuly černé plameny. Byla to technika, co mi ještě nikdy předtím neukázala. Ona... zuřila.

„Synu, zastav její přední nohu! Já zaútočím na její nohy!”

„Taky se přidám, druhý mistře!”

„J-já vás dva ochráním!”

„Já půjdu útočit zezadu.”

„Taky budu útočit!”

Útočníci na blízko vyrazili ke kudlance. Kvůli její impozantní výšce se zdálo, že byla daleko, ale po pravdě byla celkem blízko. Takhle to prostě při Akčních nájezdech chodilo. Všichni se k ní v mžiku dostali.

Překvapivé bylo, že signál k útoku vyslala Hwaya.

„Sežer tohle!”

Když Zlaté oko problýsklo, ke kudlance vystřelil paprsek světla. Když zasáhl levou přední nohu kudlanky, vybuchl.

[Kiaaaaaa!]

„Paprsek! Kolik má ta věc technik?!”

„To je všechno! Honem jdi!”

Vlil jsem do svého kopí auru a nechal jsem vzplanout chaotické plameny. Jak jsem se díval na její enormní velikost, měl jsem pocit, že jsem Gulliver, co přišel do království obrů.

„Ruyue, Peiko. Zadržte její přední nohu.”

[Dobře!]

[Jasně.]

Moji dematerializovaní elementálové odpověděli spolehlivě. Cítil jsem, jak čerpali svou živelnou moc, usmál jsem se a zakřičel na Lotte: „Plnou rychlostí vpřed!”

[Na to jsem čekala!]

Lotte vážně okamžitě zrychlila a vyrazila kudlance k tváři. Ale i kudlanka měla skvělou reakční rychlost. Než jsem ji mohl kopím bodnout do tvář, její přední noha rychle letěla ke mně.

[Získám tvou moc!]

[Ty se opovažuješ!]

[Zmrzni!]

Kdybych jen na okamžik zaváhal, účinek výpadu by zmizel! Věřil jsem moci svých elementálů a bodl jsem kopím, aniž bych se otočil, a sežehl jí tvář černými plameny. Kudlanka měla přední nohu paralyzovanou Peičiným bleskem a ztuhlou Ruyueiným ledem. V důsledku čeho akorát pročísla vzduch.

| Kritický úder! |

[Kyaaaaaaak! Plameny, nehasnou!]

„Ještě jsem neskončil!”

Lotte rychle zrychlila a letěla za kudlanku. V jejích stopách zůstávala stopa plamenů. Protože byla tak rychlá, vítr mě šlehal do tváře.

[Hrdino, obracím se!]

„Pokud se jen o trochu zpozdím, ostatní budou v nebezpečí! Miř na její tvář a pokračuj ve výpadu!” zakřičel jsem prostě a znovu jsem do kopí vlil svou auru.

Když jsme k ní znovu vystřelili, celé tělo se jí třáslo.

[TY.... TYYYYYYYY!]

[Je to nebezpečné! Sálá z ní mocná aura!]

[Vybuchne!]

[Hrdino, chcííííípni!]

Bezpochyby to byla technika, co se pokoušela použít už na začátku! Myslel jsem si, že se to zrušilo, ale zdálo se, že nakonec nasbírala dost many!

Její levá přední noha, co byla po Hwayině laseru napůl roztrhaná, zářila rudým světlem a vyletěla ke mně. Protože Lotte letěla příliš rychle, nemyslel jsem si, že se tomu bude moct vyhnout. Dokonce ani moji elementálové proti tomu nic moc nezmohli!

Rychle jsem přemýšlel a ještě rychleji jednal. Nespokojeně jsem mlaskl a kopl jsem Lotte do hřbetu. Sílu jsem měl dost mocnou na to, abych ovlivnil Lotte, co letěla plnou rychlostí. Vychýlil jsem ji z kurzu a Lotte se zřítila na zem.

[Hrdino!]

„Nezemřu, tak mě přijď chytit! Dračí kůže!”

Použil jsem svou obrannou techniku a letěl jsem ke kudlance. Ačkoli moje rychlost při použití Dračí kůže o polovinu klesla, s Tetováním Obrovského vlka a Hermovým pravým jménem jsem byl o 45% rychlejší. Při hodnotě své mrštnosti se nedalo říct, že bych byl pomalý.

[Zemřeš!]

„Ha, proč to nezkusíš?!”

Střetlo se moje kopí, co žhnulo černými plameny, a přední noha kudlanky, co zářila rudě. Přední noha okamžitě explodovala na kusy a sneslo se to na mě jako ostré trny. Nebylo kam utéct.

[Kukuku, tvoje moc bude má, Hrdino! To je trest za znevažování matky!]

Hlas kudlanky se nepříjemně ozýval. Nemohl jsem odpovědět, neboť jsem měl plno práce s obranou proti dešti trní. Bylo to nesmírně bolestivé.

„Ach Mitare! Ochraň ho!”

Mezi zvuky, jak trny donekonečna narážely do mého brnění, jsem jasně slyšel Ludiin hlas. Cítil jsem, jak moje vyčerpaná vitalita v mžiku vzrostla. Otevřel jsem oči a zakřičel: „Lotte!”

[Už letím!]

V bezpečí jsem dopadl na Lottin hřbet. S pomocí many jsem vytlačil trny, co se mi zabodly do brnění, a pozvedl jsem kopí. Pak jsem zaslechl šokovaný hlas kudlanky:

[J-jak to, že jsi po tom naživu... Kahak!]

Než jsem se nadál, měla uťatou jednu nohu a nakláněla se na jednu stranu. Samozřejmě to nebylo moje konání. Protože se její zuřivost naprosto soustředila na mě, moji společníci na ni mohli snadno zaútočit.

[T-ty... Ty se opovažuješ!]

„Teď je řada na tobě, kudlanko...!”

Kolem mého kopí planuly černé plameny. Když jsem do nich soustředil veškerou svou energii, objevila se nad černými plameny nová vrstva bílých plamenů. Černé plameny se pokoušely přebarvit bílé plameny na černé, zatímco bílé plameny si chránily vlastní území. Po chvilce boje to ztichlo, téměř jako kdyby uznaly svou existenci. Útoky ostatních na okamžik ustaly. Královna kudlanek začala střílet malé trny jako předtím.

[Pouzí lidé se odvážili pokořit tuto Královnu kudlanek! Neodpustím vám! Až mě příště uvidíte, budu váš bůh smrti!]

Ne, byla to finta! Rozevřela křídla a chtěla užuž odletět. Ale to nedopustíme.

„Hoř!”

Hwayina velká mana pokroutila celý prostor. Pak z křídel Královny kudlanek vytryskly karmínové plameny. I moji elementálové zaútočily na její křídla.

[Ať tě ani nenapadne utíkat, když jsi zranila Shina!]

[Zařídím, že už nebudeš schopná pánovi ublížit!]

Ruyue a Peika spalovaly a mrazily její křídla svou živelnou mocí. Také teď byly dost silné na to, aby smrtelně zranily bosse nájezdu řádu SS! V mžiku měla křídla zničená. Její pokus uniknout selhal. Když teď přišla kromě jedné přední nohy a zadní nohy i o křídla, vydala ze sebe zuřivý řev.

[Kyaaaaaaa! Všechny vás proklínám! Proč jsem sem musela přijít?! Proč mě pouzí lidé museli tak uboze zranit?! Hrdino, vydej mi svou moc! Jelikož jsi nás sem přivolal, zaplať za to svým životem!]

Tentokrát se ke mně řítila její pravá přední noha. Vyrazil jsem, abych do ní bodl kopím, ale přední noha s bláznivým tančením cukla vzad.

Když jsem shlédl, Pepper byl ozbrojený minipistolí a se smíchem na ni střílel.

„Madam Kudlanko, ještě máš milion let času, abys mohla vyzývat na souboj lidi! Huhahahaha!”

[Kyaaaaaak!]

Chtěl jsem tu Pepperovu poznámku okomentovat, ale teď na to nebyl čas! Kvůli přirozené fyzické síle uživatele schopností na něj neměl vliv zpětný ráz pistole a mířil dokonale. Poté, co přední nohu kudlanky zasáhly stovky kulek, už na mě nemohla dosáhnout. Teď byla moje šance. Musel jsem využít této příležitosti, co Pepper vytvořil!

„Sežer tohle! Je to útok z 50% podstaty tvého nenáviděného Hrdiny a z 50% chaosu!”

Namířil jsem svým kopím na její tvář, kde stále planuly černé plameny, co jsem předtím vystřelil. S tímhle úderem... to skončím!

[Aaaaach! Proč musíme zmizet? Proč musíme přijít o své místo?! Proč musím zemřít rukou někoho takového jako ty?! Moje děti! Co moje děti?! Kyaaaaaaaaak!]

„Promiň... Ale při tom všem hledání, jak přežít, nemáme čas!”

Zaskřípal jsem zuby a bodl jsem kopím vpřed. Ty bílé a černé plameny přátelsky pronikly hrdlem kudlanky, jako kdyby spolu nikdy nezápolily. A přesně takhle krk kudlanky odpadl.

| Úspěšně jsi pokořil Akční nájezd! Šest pozemských průzkumníků kobky a dva nezávislí průzkumníci kobky, celkem osm průzkumníků kobky úspěšně dokončilo Akční nájezd! Toto velké dosažení velmi zvýší odměnu! |

| Za dokončení Akčního nájezdu jsi získal 3 stavové body. |

| Kang Shin má nejvyšší zásluhy. Vyber si odměnu. |

| 1. Magická kniha Dimenzionální cestování |

| 2. Magická kniha Návrat. |

| 3. Čepel duše bitvy. |

| 4. Elixír. |

| 5. Dýka strážce Královny kudlanek. |

| 6. Kosa Královny kudlanek. |

| 7. 3.000.000 zlatých. |

| 8. Kniha techniky Divoký tanec čerstvé krve. |

Když jsem spatřil seznam odměny, vyčerpáním jsem padl. Podobně i Lotte pomalu zamávala křídly a přistála. Když jsem teď o tom přemýšlel, Lotte toho dneska dělala hodně, dokonce použila i techniku, co jsem ještě nikdy neviděl. A dokonce jsem ji kopl, i když to bylo proto, abych ji zachránil... Pohladil jsem ji po hlavě.

„Promiň, Lotte. Zranil jsem tě tím kopnutím?”

[To nic, Hrdino, hlavně že mě ještě chvilku budeš hladit po hlavě. Hrdino, vážně jsi v této technice hlazení celkem zručný. Cítím, jak moje únava mizí.]

Po Lottiných slovech jsem se usmál a hladil jsem ji po hlavě, jak chtěla. Možná to bylo tím, že byla moje „domácí zvířátko”, ale přišlo mi roztomilé, jak nedokázala být sama k sobě upřímná.

„Shine, jsi v pořádku?!”

„TK!”

„Honem si vyber odměnu, jsem zvě... Kuk!”

„Synu!”

„Shine!”

Jelikož jsem předtím ustál útok Královny kudlanek, zdálo se, že se o mě všichni báli. Ludia by měla můj stav znát ze všech nejlépe, protože mě předtím vyléčila, a tak jsem nevěděl, proč ke mně běžela s tak uslzenýma očima. No, hádal jsem, že to nevadí, neboť to bylo roztomilé.

A vy, uvědomil jsem si to až teď, ale copak před Pepperem až příliš často nepoužíváte moje jméno?! Pokud uteče, radši byste mi ho měli chytit!
-----------------------------------------------

Autorova poznámka:

Ach... Dostalo se to přes... 10.000 znaků... sakra...

Prostě nebylo žádné dobré místo, kde to v půlce utnout. Nemyslel jsem si, že se to takhle natáhne. Uaaaaaaach! Je to dvakrát delší než normální kapitola!!
-----------------------------------------------

~ Až dneska mi došlo, že pondělí už bylo.... no, nic... Takže budeme předstírat, že je pondělí. Tak jsme pěkně zakončili celou tuto epizodu a příště bude první kapitola epizody další s názvem Rondo šarlatového plamene a stříbrného ledu. Copak si Shin asi vybere za odměnu? ~


7 komentářů:

  1. Pozitivní účinky rozmnožovacích schopností. Takže může skillovat a lvlit i tohle Fíha. Děkuji

    OdpovědětVymazat
  2. ďakujem za "pondelkovú" kapitolku. Ak by si dnes nič nepridala už by som sa začínal o TEBA báť. Som rád, že to bol iba planý poplach.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nějak jsem se nechala unést křečkováním na zimu... aby byla spižírna plná džemíků a jiných dobrot ^_^

      Vymazat
    2. tak to sme na tom podobne.

      Vymazat
  3. Děkuji za překlad, mám jen poznámku k tomu čím Pepper po kudlance střílel: minigun = rotační kulomet. To pak další odstavec se zpětným rázem zbraně a stovkami kulek dává větší smysl.

    OdpovědětVymazat