sobota 24. dubna 2021

ZW - kapitola 37


Část 11


„Výtečná práce.”

Byli jsme v čajové místnosti, co byla prosycená tak poklidnou atmosférou, že by vás nikdy ani nenapadlo, že se nacházela ve špičkovém létajícím křídle. Plynulým hlasem tam mluvila dívka v kimonu, které bylo zhruba deset.

„V mobilech a počítačích sponzora jsme našli data ohledně členstva Saishi Kajin. Muži, co jsem to poslala prošetřit, potvrdili, že jsou všichni členové mrtví. Pořád tu je spoustu otázek, a tudíž ten případ nemůžeme prohlásit za skutečně vyřešený, ale dosáhli jsme původního cíle. Díky tvým výsledkům pomineme tvé metody.”

„Ale děkuji.”

Když by mi člověk dal, co jsem chtěla, sklonila bych hlavu před každým, ale tohle bylo trochu moc drahé.

Tak zaprvé, Smrtící dračí princeznu to téměř naprosto zničilo.

A i kdyby to byl naprosto nezbytný výdaj k tomu, abych tu zakázku dokončila, nemohla jsem vystát, že to provedl nějaký blázen, co se zjevil zčistajasna. Kdybych ho jen na začátku zabila společně s ostatními. Ale ne, já jsem s ním musela mluvit pro případ, že za tím vším stál někdo jiný.

„Jakmile si potvrdíš, že ti platba dorazila, byla bys ochotná přijmout další zakázku?”

„Nejdřív budu potřebovat trochu delší přestávku. Musím nějak spravit Smrtící dračí princeznu, když má teď zničenou podobu.”

„Myslela jsem, že to byl jen hypotetický nepřítel, co jsi potřebovala ve fázi vývoje? Nechápu, proč bys ji potřebovala teď, když už ses vystavěla.”

„Potřebuju ji k pravidelné údržbě. Kdybych to prováděla jen podle citu, nakonec by to dopadlo tak, že bych zanedlouho měla až příliš mnoho věcí mimo.”

„Tak dobře. Není to urgentní zakázka. Můžu počkat dva týdny. Pokud si myslíš, že budeš potřebovat déle, dám tu práci někomu jinému.”

„A můžu si také půjčit Sunekosuri?”

„Jako dalšího hypotetického nepřítele?”

Malá vůdkyně Hyakki Yakou vypadala zmateně. Kdyby to šlo, chtěla jsem si půjčit i tuto mladou slečnu. To by byly ty nejlepší prázdniny ze všech.

„Jen tak mimochodem,” řekla mladá slečna, když jsem se zvedla k odchodu. „Ohledně sponzora, co eliminoval výrobce duchovních léčiv. Vynechala jsi jakékoli informace ohledně té anti-youkaiové zbrani, co měl.”

„V té přehradě jsem se trochu pomátla. Zničilo se to během boje.”

„...”

Byla to zbraň, co mohla jediným úderem zabít jakoukoli Youkai.

Hyakki Yakou neustále bojovalo s obzvláště nebezpečnými exempláři smrtících Youkai, takže by takovou zbraň chtěli víc než cokoli jiného.

Ale...

„Aha. Tak to nic.”

„Vzdala jsi to snadno.”

„A tys to celkem snadno rozbila.”

'Pche. Hned mě prohlédla. To byla ta „věc, co nesměla spatřit světlo světa”, kvůli které byla demolice přehrady a obnova vesnice takový problém, co?'

Možná to pořád byla ta samá roztomilá, nevinná malá holka, ale trochu vyrostla.

Bylo mi z toho trochu smutno.

S touhle myšlenkou jsem odešla z čajové místnosti.

Přece jenom nebylo naším cílem vyhladit každou jednotlivou Youkai včetně těch jako Sunekosuri.

Kdyby tu měla něco takového, způsobilo by to zbytečné konflikty mezi skupinami, co byly nakloněné naprostému vyhlazení a co by se to pokusily ukrást.
-----------------------------------------------

~ A to je závěr této kapitoly. V příští (a poslední) kapitole se všechny postavy slijí na jedno místo a čeká nás velkolepé zakončení celé knihy ^_^ ~

2 komentáře: