sobota 24. dubna 2021

DM - kapitola 234


Kapitola 234 – Nové loviště (2)


Tady Satou. Pokud je něco příliš dobré na to, aby to byla pravda, pak to má nějaký háček. V dnešní době se k tomu přidávají i spletité podvody, co nejsou zase až tak dobré, aby to nebyla pravda. Možná to bylo kvůli tomu, aby podvedli obezřetné lidi. A dokonce i na jiném světě jsou lidé, co lákají ostatní.


„Mio, až ti dám signál, použij svou duchovní magii na osvětlení. Jakmile Mia vypustí svou magii, Arisa vystřelí na šváby ohnivou střelu bez zaříkávání. Já oddělím šváby od průzkumníků, načasuji to tak, aby se to shodovalo s nárazem ohnivé střely, takže Lizo, Pochi a Tamo, vy zaútočíte na všechny ty šváby, dobře?”

„Pane, neměli bychom na ně zavolat, než tu síň osvětlíme?” Liza zlehka zvedla ruku a dala takovou radu. To byla pravda.

„Nechtěli bychom, aby si nás spletli se ztracenými loupežníky a zaútočili na nás. Zvlášť když jsme si dali tu práci a přišli jsme je zachránit.”

„Máš pravdu. Takže na ně zavoláš ty, Lizo. Liza se ujistí, že nás druhá strana uznala, a pak dá signál Miě, co použije magii.”

„Ariso, promiň, ale po té první magii nepoužívej kouzla bez zaříkávání a ani nepoužívej prostorovou magii. A Lulu, ty taky. Jelikož jsou magické pistole nápadné, tentokrát použij jenom přírodní magii. Nano, ty budeš čekat tady se mnou.”

„Jsem nespokojená a hněvám se, a tak si stěžuji.”

Nana bohužel musela vytrvat ve své povinnosti štítonoše. Ona a já bychom přece jenom neměli být v labyrintu.

Počkal jsem, až všechny přitakaly, a začali jsme se strategií.

Švábové obkličovali průzkumníky v síni.

My jsme byli hned vedle nich a co nevidět jsme měli začít s útokem.

„Jsme [Pendragoni]. Pomůžeme!”

„Ach, to nám vytrhne trn z paty! Pokud tohle přežijeme, všechny vás pozvu do baru!”

Myslel jsem si, že se budou dohadovat, ale zdálo se, že velitel naši pomoc svižně přijal. Vážně museli být ve slepé uličce.

Světelná koule z Miiny duchovní magie nejprve ze stropu osvětlila bojiště. Vzápětí uprostřed hejna švábů došlo k explozi z Arisiny ohnivé střely. Šváb, kterého to přímo zasáhlo, vzplanul a i švábi kolem něj také hořeli.

Já jsem do té exploze vklouzl Magickýma rukama a odvrhl jsem šváby od průzkumníků na místo o něco dál od nich.

„Blé, nechutné.”

„Mwuu.”

Chápal jsem, jak se Arisa a Mia cítily. Také jsem s tím souhlasil. Nemyslel jsem si, že se ve vzduchu otřepou a začnou létat. Co jiného čekat od švábů.

Tři zvířecí dívky útočily na bojišti, zatímco po nich z magického ostří zůstávaly stopy rudého světla.

Byl to jednostranný masakr.

Stačil jeden úder Pochina krátkého magického meče a celé HP švába zmizelo. Tama svými dvojitými magickými meči jednostranně kosila HP švába sečnými útoky. I když jim Arisina ohnivá střela HP snížila, pořád to bylo něco.

Co se týkalo Lizy, ta šváby na zemi sekala magickým ostřím a létající šváby sestřelovala dělem magického ostří. Byla naprostým ztělesněním zabití jednou ranou.

„Úžasné, sekají ty tvrdé krunýře, jako kdyby to nic nebylo.”

„Pche, taky bych něco takového zvládl, kdybych měl magickou zbraň.”

„Nemo~žné. Můj meč z kudlanky je také magický meč, ale vidíš, co se stalo.”

Technikou Špicování uší jsem zaslechl hlasy druhé družiny.

Omezil jsem pohyb švábů, aby se k nim dostalo jen tolik, kolik zvládnou, takže teď měli prostor k povídání.

Jak jsem odhadl z jejich konverzace, vypadalo to, že ta zbraň z netvoří části, co používal velitel, byl magický meč. Nevšiml jsem si toho, neboť po něm nezůstávaly stopy rudého světla. Jelikož se zdálo, že byl vyrobený z kudlankovitého netvora, až budu mít chvilku času, také to zkusím.




Dobrou práci neodváděl jenom přední voj, ale i zadní voj Arisa a ostatní.

„Fuhahaha! Švábi jsou jak smetí~ ne~ jsou to pěkně olejoví brouci, proto tak pěkně hoří~ tak a ještě jednou. Tentokrát s Ohnivým kruhem~”

Arisa byla až nebezpečně vzrušená.

Nicméně se zdálo, že pořád měla dost rozumu na to, aby řádně zaříkávala a aby do své magie nezapletla zvířecí dívky a členy druhé družiny.

Arisina okázalá ohnivá střela a ohnivá koule byly nápadné, ale i Luluino Silové kopí šváby vytrvale zabíjelo.

Jelikož Lulu neměla takovou magickou moc jako Arisa a Mia, kdykoli jí kleslo MP, přiměl jsem ji se u mě zastavit a já použil Přenos magické moci, abych jí MP doplnil.

Mia přešla do prostoru, co už zvířecí dívky a Arisa vyčistily, a začala léčit průzkumníky. Na rozdíl od Arisy a ode mě nedokázala spatřit statistiku průzkumníků, takže jsem použil Telefon a instruoval ji, kteří lidé potřebovali Neutralizaci jedu nebo Vodní léčení.

„Ta bolest mizí.”

„Ach, zranění mám vyléčená, teď můžu pokračovat v boji.”

„Co to je, znovu cítím své paralyzované paže a nohy.”

„Já taky.”

„Děkuju. Magické dítko!”

Mia měla na hlavě kápi, takže se zdálo, že si průzkumníci nevšimli, že byla elfka. Ale jelikož okamžitě rozpoznali její postavu, zdálo se, že si to vyložili tak, že byla dívka nebo možná dítě. Odtud jsem to neviděl, ale jasně jsem chápal, že Mia v rozpacích přikyvovala.

Zdálo se, že ta kráska z družiny Nádherná Křídla utržila od švába přímý útok. Na horní půlce těla utržila velké zranění. Mia ji chtěla vyléčit magií, ale zdálo se, že jako obvazy použily svoje oblečení. Horní půlku těl měly odhalenou, byla to pastva pro oči. Zdálo se, že jim Mia řádně dala pláště a haleny, jak jsem ji o to předem požádal. Bylo to jen levné ošacení, co jsem kdysi koupil ve městě Seryuu, ale pravděpodobně to bylo lepší než být nahá.

S pomocí Miiny magie se průzkumníci, co předtím nemohli bojovat, postupně vrátili na bojiště. Díky tomu se situace v bitvě stabilizovala.

Takže se zdálo, že vyhlazení švábů se dostávalo do závěrečné fáze.

Průzkumníci s nedostatečným levelem také spolupracovali ve skupině a úspěšně sejmuli švába. Někteří si během boje začali zbytečně povídat.

„Ten zatracený Besso, co je tohle za pěkné loviště.”

„Říkat, že se tu objevil osamocený bludištní šváb, takže ho můžeme v bezpečí ulovit, k čertu s ním.”

Aha, myslel jsem si, že to hejno k nim nalákal Besso, ale přemluvil je k tomu, co?

„Myslel jsem si, že umřu, když se jich objevilo tolik.”

„Vážně jsme Pendragonům zavázáni, co?”

„Co jiného čekat od Štítků z rudého železa, co osobně vybrala gildmistrová.”

Ulevilo se mi, že k nám nechovali nějakou podivnou zášť kvůli tomu, že jsme jim přebrali kořist nebo tak něco.





Arisa a Mia se vrátily.

„Hej, hej, velitel támhle řekl, že se v téhle oblasti obvykle neobjevuje tolik švábů.”

„To řekl.”

„Vypadá to tak.”

Zatímco jsem na mapě zkoumal okolní oblasti a chodby, doplnil jsem těm dvěma magickou moc. Arisa opakovaně zmínila něco o „předzvěsti”. A dle Arisina přání se blížilo velké dějství.

„Ariso, podle mého odhadu se za 4 až 5 minut objeví v nejvzdálenější stěně z mého pohledu Prýštící díra.”

No dobrá, to stačí s tím „předzvěst je tu!”, prostě mě poslouchej.

„Je to Lovecká kudlanka. Je to silný kudlankovitý netvor v levelu 35, takže si dávejte pozor.”

„Dobře, řeknu to Lize.”

„Hm.”

Arisa a ostatní nechaly těch pár švábů průzkumníkům a připravovaly se zadržet očekávanou Prýštící díru. Zdálo se, že všechny vypily léčivé lektvary a lektvary na obnovení staminy, neboť se jim různé měrky obnovily na maximum. Nana a já jsme se pod rouškou temnoty přesouvali, abychom se dostali blíž k Arise a ostatním.

Slečna Lovecká kudlanka, co se objevila z Prýštící díry, byla celkem velká.

Na výšku měřila celkem 5 metrů, byla skoro stejně velká jako dvou patrová budova. Byla dvakrát tak velká jako Vojenská kudlanka. Bylo to trochu jako démonické zvíře, co? Na rozdíl od normálních kudlanek měla na každé straně pár břitev a 10 nohou.

Zatímco jsem si tohle pomyslel, použil jsem Magickou ruku, abych Prýštící díře zabránil se uzavřít. Jak jsem čekal, nezavře se, dokud tam bude nějaká překážka.

Když průzkumníci spatřili to obrovské tělo, ve spěchu se řítili k východu ze síně— k místu, kterým jsme sem zrovna vstoupili. Vypadalo to, že k panice nedošlo jen proto, že pan velitel támhle jim hlasitě dával instrukce.

Průzkumníci se evakuovali na začátek hlavní chodby, ale několik ve vysokém levelu se dívalo tímto směrem. Zdálo se, že měli v úmyslu pomoct, kdyby to začalo být nebezpečné. Ale vypadalo to, že chápali, že nám budou jenom na obtíž. Nezdálo se, že se momentálně budou účastnit.




„Pochi, Tamo, tentokrát se Nana neúčastní. Dávejte pozor, aby se to nedostalo k zadnímu voji.”

„Netrap se, vesel se~”

„Rozkaz nanodesu!”

Tama to jako obvykle popletla, ale skočila vzad, aby se vyhnula rozmáchlému útoku čepelí Lovecké kudlanky. Pochi se technikou Mihotavý pohyb vyhnula noze Lovecké kudlanky, kterou na ni spustila ze shora.

Liza se pokusila nohu Lovecké kudlanky zadržet magickým kopím – ale jak se dalo čekat, vypadalo to, že to bylo nemožné. Zdálo se, že tu nohu trochu poškodila, ale Lizin plán připravit ji o nohu přišel vniveč.

„Z téhle vzdálenosti se na to nepřijde, takže nevadí, když k tomu přidám trochu prostorové magie, že ne?”

Master, žádám o svolení se účastnit.”

Arisino přání jsem odsouhlasil. A dovolil jsem i Naně, co působila znuděně, aby útočila zpoza Luluiných zad. Používaly stejnou přírodní magii, takže se na to pravděpodobně nepřijde.

Kromě toho, že měla Lovecká kudlanka tvrdé tělo, kvůli tomu, jak byla vysoká, ji mohla zasáhnout akorát magie a Lizino kopí, takže to byl těžký boj.

Tama a Pochi chtěly vyšplhat po nohách Lovecké kudlanky, ale skoplo je to, takže spadly na zem. U Tamy bylo vzácné, aby utržila přímý zásah.

„Au auch~”

„Ta kudlanka je dětinská, i když je obrovská nodesu!”

Jo, byly nezraněné.

Jejich obrana zesílila. Dalo se čekat, že kdyby je přímo zasáhla ta velká čepel, byly by vážně zraněné, ale když šlo jenom o kopnutí, zdálo se, že byly v pořádku. Pochi si během bitvy stáhla hledí, takže jsem neviděl, jak se tvářila, ale z jejích velkých gest bylo dostatečně dobře cítit pobouření.

Tentokrát Liza bodla magickým kopím zespodu do břicha, ale jelikož měla Lovecká kudlanka na rozdíl od normálních kudlanek břicho stejně tvrdé jako krunýř, neutržila nijak velké zranění. Jelikož ji to místo toho rozzuřilo jako netvora ve hře, měl jsem pocit, že bylo lepší, když se zaměří na jiná místa.

„...■■ Plamen.”

Loveckou kudlanku spálil plamen z Miiny duchovní magie. Vypadalo to, že vůči tomu byla odolná, moc jí to neuškodilo.

Ale stejně se zdálo, že to bylo horké, neboť Lovecká kudlanka otevřela krunýř na zádech a roztáhla křídla. Vyhrožovala nám.

„Pochii!”

„Tamoo!”

Ty dvě zatasily meče a hodlaly za Loveckou kudlankou něco udělat. Pochi si dřepla a spojila ruce a Tama se k ní přihnala— Skok! V kombinaci Pochini síly vrhání a Taminy vlastní síly skoku z rozběhem Tama úžasně dopadla na záda Lovecké kudlanky.

Tama vytáhla své dvojité meče a zabodla je do bezbranného hřbetu Lovecké kudlanky.

Lovecká kudlanka v panice zavřela svůj hřbetní krunýř, ale to byl špatný tah, neboť se kvůli tomu Taminy dvojité meče zanořily ještě hlouběji. Mia využila tu rozlitou krev a použila magii Balón, aby hřbetní krunýř znovu silou roztáhla. Tamu to tou silou vyhodilo do vzduchu, ale to bylo v pohodě, neboť se za letu zručně chytila hřbetního krunýře.

Ta bezbranná záda se okamžitě stala kořistí Arisiny magie Prostorové ničení a Lizina Děla magického ostří, což Lovecké kudlance o hodně snížilo HP. V této chvíli se jedna část hřbetního krunýře už nedokázala zavřít, možná jí přesekly šlachu, co byla zodpovědná za otevírání a zavírání.

Fyzicky posílená Nana potají hodila Pochi k hřbetu.

Po přívalu Pochina a Tamina tance magického ostří Lovecká kudlanka nakonec použila veškerou svou sílu a zhroutila se na zem.

„Velké vítězství!”

Nanodesu!”

Pochi a Tama na hřbetě Lovecké kudlanky vítězoslavně křičely. Od vzdálených průzkumníků jsem slyšel radostný křik.

Jelikož takhle nebudu moct sesbírat ostatky Lovecké kudlanky, použil jsem Magické ruce a pohyboval jsem jí jakou loutkou, aby odešla do Prýštící díry, co jsem nechal otevřenou. Na místě, kam nikdo neviděl, jsem ostatky Lovecké kudlanky uložil do Inventáře.

Telefonem jsem Lize řekl o plánu, jak odejít. Ona to bude muset říct průzkumníkům místo mě. Také jsem ten plán vysvětlil všem ostatním.

„Půjdeme po té Lovecké kudlance, co unikla! Nevrátíme se sem, takže se vraťte do Selbiry a nečekejte na nás!”

Poté, co jsme všichni vešli do Prýštící díry, jsem ji za námi zavřel.

Nebyl tu žádný Znakový monument, takže jsme úzkou chodbou postupovali za pomoci světla, co Mia vytvořila.

Na mapě jsem si potvrdil, že z tohohle vznikla zkratka na nové loviště.

Bylo tam spoustu nepřátel, ale všechno to byli nevýznamní pěšáci, takže pravděpodobně dorazíme rychleji, než jsem měl v plánu.
-----------------------------------------------

~ Nedalo mi to, naprosto se ztotožňuji se Saiki Kusuovým přístupem k švábům. YT ~










3 komentáře: