sobota 13. února 2021

ICDS - kapitola 112


Kapitola 112 – Podmínky k Dimenzionálnímu žoldnéři (5)


| Ti dva bohové jsou velmi hrdí. Když je v sázce jejich pravé jméno, není dovoleno váhat! Pokud se v dalších 10 sekundách nerozhodneš, ztratíš příležitost získat jakékoli! |

„J-jejda! Nejdřív mě nechte se odtud dostat!”

Ne, bez ohledu na to, jak jsem byl rychlý, neměl jsem dost času se zeptat Loretty! Sakra! Mám si vybrat Thora známého svou silou? Nebo si mám vybrat Dia známého jako krále bohů? Zatraceně, bez znalosti kobky jsem nevěděl, co bylo z dlouhodobého hlediska lepší! Nemám na výběr, hodím si mincí! Panna bude Thor a orel bude...!

„Je to orel! Zeus!”

| Získal jsi pravé jméno Boha nebes Dia! Jelikož ses už přizpůsobil pravému jménu Herma, můžeš se Diově moci přizpůsobit rychleji. |

| Bůh hromu Thor je v šoku, že sis nevybral jeho pravé jméno. Bohové, co mu jsou blízcí, tě začali pozorovat. |

| Tvoje síla a charisma se zvýšilo o 15%. Všechny hodnoty +5. Navýšila se afinita ke všem živlům. Navíc tvá afinita k živlu blesku se velmi zvýšila. |

| Tvé tělo překypuje magií. Tvá magie +20! |

| Jednou za den můžeš použít Hru Boha nebes. Zatímco je Hra Boha nebes aktivní, můžeš se svobodně proměnit na cokoli, co jsi na vlastní oči viděl, a „absolutně” tě neobjeví. I v tomto stavu si udržíš své schopnosti, ale pokud nebudeš mít vybavení na sobě, nemůžeš použít jeho účinky. Technika má dobu trvání jednu hodinu. |

| Jednou za měsíc můžeš použít Hněv Boha nebes. Dokážeš manifestovat Diův blesk trestu ukovaný Hefaistem a kyklopy, ve své zbrani. Jeho moc je absolutní a dokáže zabít i boha. Ale pokud blesk použiješ proti nevhodnému protivníkovi, budeš muset za své činy zaplatit. |

Zamotala se mi hlava a nemohl jsem si pomoct a na místě jsem padl na kolena. Tělo jsem měl nesnesitelně horké. Pzzt. Z těla mi vyskočila jiskra. Kuk, bolelo to... Bylo to nesrovnatelné s pocitem levelování. Byl to pocit, jako kdyby mě někdo silou tahal. Já, jenž byl uvězněný v malém a úzkém těle, jsem se rozšiřoval do větší a širší říše. Všechny moje energie běsnily ve všech směrech. Ačkoli jsem to předtím nevnímal, bylo to ještě horší, protože Hermova moc zesílila.

Aha, takže tohle Loretta myslela...!

V minulosti, když jsem získal Hermovu moc, se jí ulevilo, že to nebylo pravé jméno boha, co měl co dělat s bitvou, válkou nebo násilím. Řekla, že bych to nebyl schopen zvládnout. Teď jsem plně pochopil, co tím myslela.

Kdyby to bylo mé minulé já, vitalita by mi klesla na nulu, jakmile bych přijal Diovo pravé jméno, a vyhodilo by mě to z kobky. Dokonce bych možná utržil těžká zranění, až bych se vrátil na Zemi. Diova moc byla tak divoká, velká a násilná.

Několik dalších desítek minut jsem cirkuloval Perutův okruh s rukama opřenýma o zem a snažil jsem se zvyknout si na Diovu moc. Ačkoli divoké energie kolem mě zuřily, aniž by se podřídily Perutově okruhu, čím víc jsem cirkuloval, tím víc mě začaly poslouchat. Ulevilo se mi a konečně jsem byl dostatečně stabilní, abych si přečetl zprávy, co jsem dostal.

Zaprvé, Diova schopnost proměny a blesk. Zdálo se, že ta schopnost proměny měla nespočet využití. Co se týkalo blesku, i když to mělo ošemetnou podmínku a dalo se to použít jen jednou za měsíc, jeho moc byla bezpochyby něco, na co jsem se mohl těšit. Ani nemluvě o tom, že když to byl útok s atributem blesku, dalo se to zesílit Peičinou mocí. Dokonale se to ke mně hodilo.

Dál byly účinky Diova pravého jména. Nárůst veškerých hodnot byl stejný jako u Herma, ale 15% nárůst síly byl ohromující. Stejně jako mi Hermův titul zvýšil rychlost o 15%, Diův titul zvýšil sílu ve všech mých pohybech o 15%. Nedalo se to ani srovnávat s tím, že by se mi síla zvýšila o určitou hodnotu. S tímhle a dalšími schopnostmi, co jsem získal...

Nemohl jsem si říkat řád SS?

Když mě to napadlo, začalo mi bušit srdce. Bylo to možné. S Diovým pravým jménem se množství many, co jsem měl, závratně zvýšilo a moje spřízněnost s bleskem se zvýšila tak moc, že s tím moje síly elementalisty nedokázaly udržet krok. Když jsem předtím bojoval s Ruyue, cítil jsem, že moje spojení s Ruyue bylo hlubší než s Peikou, ale zdálo se, že se to v mžiku obrátilo.

Svým tělem jsem cítil, že se Peičina ničivá síla významně zvýšila. V tomto svém stavu jsem cítil, že bych Brightmanovi, tomu roztomilému mizerovi, dokázal uštědřit kritickou ránu.

„Ne, nejdřív musím zachránit Shinu...”

Nespěchej. Nemusel jsem spěchat, abych Brightmana zmlátil. Ani nemluvě o tom, že jsem si nebyl naprosto jistý, že bych proti němu dokázal vyhrát. A navíc jsem si nebyl jistý, jestli byl Brightman dostatečně zlý, aby proti němu fungoval blesk Boha nebes. Ne, jelikož se mě snažil zabít, pokusil se o vraždu. Možná by to na něj zabralo?

Zchladil jsem svou mstivou mysl a soustředil jsem se na Perutův okruh. Zatímco jsem si přečetl zbytek zpráv, našel jsem něco divného.

„Charisma? Proč se mi zvýšilo Charisma?”

Pak mi na mysl něco vytanulo. Zeus byl známý tím, že podváděl svou manželku Heru a že měl děti s jinými ženami. Byl to důvod, proč se mi zvýšilo Charisma...? S pochybami jsem pozvedl čepel kopí a podíval jsem se na svůj odraz. Naštěstí jsem nevypadal a ani jsem si nepřipadal jinak. Přišlo mi absurdní, že jsem o tom vůbec uvažoval, ale trápilo by mě, kdyby mi řeklo víc dívek, že mě má rádo. Hlavu už jsem měl zmatenou jenom z Loretty a Ye-Eun.

A dál je... Dimenzionální cestování.

Odměna za první dosažení za Wendiga, Magická knížka Dimenzionální cestování! Její název jasně odhaloval její totožnost. Bez přílišného přemýšlení jsem tu magickou knížku zvedl a v mžiku jsem cítil, jak se do mě vlila nová síla spolu s brnící senzací. Pokud mi získání Diovy moci přišlo jako stát na kopci, kde blesky létaly jako déšť, ten nynější pocit byl jako strčit nohy do ledové vody.

| Naučil ses magii Dimenzionální cestování. Jednou za tři měsíce můžeš cestovat do dimenze člověka na seznamu přátel. Jakmile ji jednou použiješ, během prodlevy ji nemůžeš za žádnou cenu použít. Je doporučeno, aby sis připravil bezpečnostní opatření. Počet lidí, co můžeš s sebou vzít, se zvýší a doba prodlevy se sníží s levelem techniky. |

| Můžeš se stát Dimenzionálním žoldnéřem. Pro více informací zajdi za administrátory v Rezidenční oblasti. |

Ano! Sevřel jsem pěsti. Získal jsem právo stát se Dimenzionálním žoldnéřem, až příliš snadno! A navíc jsem dokonce získal nečekanou moc. Ačkoli jsem si řekl, abych nebyl příliš sebevědomý, nedokázal jsem se zklidnit. Bylo to nebezpečné. Bylo to proto, že Hermova a Diova moc divočila? Tento zatracený pocit všemocnosti nemizel, i když to nebylo mé skutečné já, co zesílilo!

Když jsem teď o tom přemýšlel, ani jsem se nepodíval na novou moc Herma, Caduceus. Zkontroloval jsem popis Caducea a oči se mi doširoka rozevřely.

Tohle byl... podvod!

Odešel jsem ze sálu Pána podlaží. Chtěl jsem Lorettě nahlásit, že jsem získal nové pravé boží jméno, o povýšení v třídě, tedy že jsem teď ve zlatém řádu, a také o dodatečné podprofesi, co jsem mohl získat. Ale když mě Loretta spatřila, chovala se podivně. Jakmile se na mě podívala, pomalu vstala ze své postele. Pak si krátce povzdechla. A pak se ke mně přiblížila.

„...Huu.”

„Loretto?”

„Shine, řekni mi to rovnou. Co se s tebou stalo?”

„L-Loretto? To já bych se měl ptát, co se stalo s tebou! Proč jdeš ke mně?”

„Rychle mi to řekni. Narušuje mi to sebeovládání Elfí královny. Měj na paměti, že to není normální.”

Jak přímo řekla, že jí to narušovalo sebeovládání, blížila se ke mně s očima zvířete, co následovalo svou kořist!

„No tak, řekni mi to. Za chvilku budeme mít oba na pilno, abychom poslouchali, takže chci předtím aspoň slyšet, co se stalo, než naprosto přijdu o rozum.”

„Ne! Zníš, že jsi více než schopná udržet si svůj rozum! Co myslíš tím, že budeme mít příliš napilno, abychom poslouchali?! Co se snažíš provést?!”

Tahle ženská se zbláznila! Na okamžik jsem zvažoval, že použiju Válečný pokřik lorda orků. Naštěstí poté, co mi Loretta silou stáhla brnění, se mi podařilo ji vrátit zpět do reality jednou ranou do hlavy plnou silou.

„Huk! Co jsem to zrovna provedla?”

„Nedrž mě za límec, když to říkáš! Pusť mě!”

„Ne, jelikož už jsme došli takhle daleko...”

„To je třeba, abych tě ještě jednou praštil?”

„Tsk, zbabělče.”

„Loretto, to stačí. Vážně to je děsivé.”

„Takže? Jak to, že z tebe sálá takové charisma, že to dokáže proniknout dokonce i mojí mentální obranou? Je to dokonce neustálé a ne jednorázové.”

Řekl jsem Lorettě o všem, co se stalo. Její výraz, když jsem jí řekl, že jsem dostal druhé boží pravé jméno, stál za to. Když jsem jí řekl, že jsem si z Dia a Thora vybral Dia, dlouze si oddechla.

„To je dobře... ulevilo se mi.”

„Je Thor tak špatný?”

„Ano. Objektivně řečeno je za Diem o krok pozadu. Pokud bys získal Thorovo pravé jméno, možná by jsi v krátkém časovém intervalu zesílil, ale to by bylo celé. Z dlouhodobého hlediska je Diovo pravé jméno několikrát silnější. Olympští bohové jsou obecně nad Asgardskými bohy. To proto, že jsou nesmrtelní.”

„Ach...!”

Správně. Bohové z řecké mytologie byli nesmrtelní. Ale bohům z norské mytologie bylo určeno zemřít v Ragnaroku a jenom malý počet bohů Ragnarok přežil. Takže osudy bohů z mytologie ovlivnily jejich moc...

„Vedl sis dobře. Musíš prostě jen dál takhle pokračovat. A teď dotaz. Kdybys měl možnost vybrat si mezi pravým jménem Odina a Arese, které by sis vybral?”

„Arese, že?”

„Ne, Odina.”

„Proč?!”

„Protože králové bohů jsou jiní. Jak můžeš srovnávat Arese a Odina? Shine, už máš Hermovo a Diovo pravé jméno. Pokud budeš mít další šanci vybrat si mezi dvěma božími pravými jmény, musíš důkladně porovnat jejich schopnosti a spřízněnost s tebou. Ach, to neznamená, že můžeš získat Odinovo pravé jméno. Jeho pravé jméno už má jeden průzkumník...”

„...Loretto?”

Lorettina tvář se na okamžik zachmuřila, takže jsem si nemohl pomoct a zavolal jsem na ni. Po mém ustaraném zavolání Loretta zvedla hlavu a usmála se.

„Dobrá, další je... tvoje profese?”

„...Ano.”

Moje hlavní profese Elementalisty se dala posílit. Napadlo mě, že to bylo jako 2. postup v profesi jako ve hře. Ale stejně jako i ve hře byly podmínky k 2. postoupení, musel jsem splnit podmínku k tomu, abych pokročil ve své profesi Elementalisty. Největší podmínkou byly moje techniky. Ohledně tohoto mi Loretta řekla, že nemusím být netrpělivý, neboť se má schopnost automaticky zlepší, když podmínky splním.

Důležitější byla vedlejší profese. Podle toho, co Loretta řekla, průzkumníci neměli moc příležitostí získat vedlejší profesi. A tak jsme se museli snažit a získat je, kdykoli to šlo. A tak jsem si jako svou druhou vedlejší profesi vybral Krotitele.

| Získal jsi vedlejší profesi Krotitel. Tvoje charisma a štěstí +10 jako bonus za pokrok v profesi. |

| Získal jsi aktivní profesní techniku Krocení. Krocení se zakládá na tvém charisma. Čím vyšší level techniky, tím vyšší je tvé charisma, tím slabší je tvůj cíl. A čím je rozdíl v síle mezi tebou a tvým cílem vyšší, tím vyšší je i šance na úspěch. Šance na úspěch se také zvýší, pokud je tvůj cíl opačného pohlaví. Když Krocení uspěje, můžeš svému cíli rozkazovat jako podřízenému a když prohloubíš své pouto a dáš cíli jméno, můžeš z něj udělat svého následovníka. |

| Získal jsi pasivní profesní techniku Duch krotitele. Je teď snazší zmírnit nepřátelství svého cíle a zvýšit jeho ochotu vůči tvé osobě. Síla a počet možných zkrotitelných cílů se zvýší s levelem techniky. Momentálně můžeš zkrotit: 2 |

| Tví zkrocení podřízení tě mohou následovat do Akčních kobek a normální kobky. Ale jakmile tví podřízení zemřou, nemohou znovu obživnout, tak si dávej pozor. |

Jak jsem cítil, jak se do mě vlívala moc Krotitele, otevřel jsem oči. Skončil jsem se všemi přípravami, co jsem mohl. Postaral jsem se o tu záležitost s Pánem podlaží, božími pravými jmény a svou novou vedlejší profesí. Teď zbývalo se akorát stát Dimenzionálním žoldnéřem. Když jsem chtěl zamířit do Rezidenční oblasti, Loretta mě popadla za ramena. V očích jí hrozivě blýskalo.

„Kam v tomhle stavu jdeš?”

„He? Proč?”

„Musíš něco provést s tou okouzlující aurou. Pokud půjdeš ven takhle, nastane totální kalamita.”

To pravděpodobně nebyla pravda. Protože mě Loretta měla ráda... Ačkoli bylo trochu trapné to říct, Loretta začala bláznit, protože na mě nahlížela v dobrém světle. Ale ať jsem řekl cokoli, Loretta mě nepustila. Nakonec jsem to vzdal.

„Dobrá! Fajn, udělám to!”

Přesně takhle jsem si ve svém nabitém programu vyhradil 30 minut, abych se naučil, jak skrýt své charisma. Jak se říkalo: štěstí chodilo ruku v ruce se smůlou!
-----------------------------------------------

Autorova poznámka:

Shin si hodil mincí!

Spoustu lidí řeklo svůj názor a mnoho k tomu mělo skvělé připomínky. Ačkoli se Thor zdál v ohledu hrubé síly lepší, Diova nesmrtelnost a hlavní zbraň (blesk) se k Shinovi dobře hodí. Po pravdě řečeno jsem si myslel, že se k němu hodil jak Thor, tak Zeus, ale drtivý počet lidí chtělo Dia... ehm. Nemělo to nic co do činění, že to byl sukničkář!

Shin se v další kapitole stane Dimenzionálním žoldnéřem! Vydrž, Shino!

Jen tak mimochodem, účinky Thorova pravého jména byly: 25% nárůst síly, 10% pokles inteligence, povolání Mjolnira atd.
-----------------------------------------------

~ Shin. Si. Hodil. Mincí... Sešlo se nám hodně komentářů a výsledky těch tří možností byly celkem vyrovnané (Zeus, Thor, ani jeden), ale vyhrál to Zeus... A kromě zvýšení Charisma se opravdu zdá, že to nemělo co dělat s tím sukničkařením... No, pokud se Shin děsí jen dvou dívek (na Hwayu jaksi zapomněl), pak by mě zajímalo, co bude dělat později! ~

~ S touhle kapitolou mi to prostě nedalo, a tak je tu dřív. Překvapení! To proto, že Tadomi je v dobré náladě... z rozličných důvodů. Byť musí být nalepená na radiátoru, aby jí nebyla zima... No vážně, kdo se prosil o takové mrazy?! ~ 

8 komentářů:

  1. A já se těšil jak bude u obou zvažovat pro a proti. Děkuju za překlad.

    OdpovědětVymazat
  2. děkuji :) o možnosti získání dalšího božího jména mu neměla říkat, takhle ho akorát získá 😂😂😂

    OdpovědětVymazat
  3. Ja milujem tieto mrazy síce mi už v robote skoro niečo umrzlo ale po tých sivých vlhkých dňoch sú mráz a slnko nádherná kombinácia.
    Som zvedavý či neskrotí démonického pána z druhého sveta, to by bolo slušne OP :D

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji Tadomi. Heh myslel.jsem si to Zeus je prostě Nej. A možnost zabít boha každé 3 měsíce. :))

    OdpovědětVymazat
  5. Taaak a teď se může harem rozšířit 🤣 jelikož bylo napsaný že na ženský to platí víc tak si asi dovedete představit co si chytne za pokemony 🤣

    OdpovědětVymazat
  6. ďakujem, sukničkár je bonus, aj Loretta mala problém sa udržať a to ja kráľovná.

    OdpovědětVymazat