sobota 27. března 2021

ZW - kapitola 30


Část 4


A pak nastal další den.

„...O-och, kruci. Tohle je víc, než jsem čekala. Možná vlastně umřu.”

„To je všechno, co řekneš, když ses s nimi pustila do křížku?! Vážně?!”

Posadila jsem se na kapotu vypůjčeného auta, zatímco jsem ignorovala Youkai, co se mi ovíjel kolem lýtek.

V pravé ruce jsem držela mobil.

Zastavila jsem auto kousek od zastaralého penzionu, abych si zavolala.

Samozřejmě jsem mluvila s mladou slečnou z Hyakki Yakou.

„Takže je v podstatě potvrzeno, že to je Saishi Kajin?” zeptala se. „Potřebuješ posily?”

„Nakonec by mě akorát bodli do zad, takže ne, díky. Pokud tady vážně stojím proti Saishi Kajin, pokud uplyne moc času, nakonec mě obklíčí. Vypadá to, že mou jedinou možností je rychle rozdrtit jádro problému. Tohle se rozhodne během dalších 6 hodin.”

„Máš nějaký specifický cíl?”

„Možná jeden. Pokud má tohle co dělat se Saishi Kajin, bude to víc než jen prostý pokus nastolit systém masové výroby Paketu. Musí mít důležitý důvod, proč zdemolovali přehradu a odkryli potopené trosky. A za dva měsíce poté v oblasti začíná být aktivní pár nebezpečných lidí. Vidím, proč jste k tomu zavolali někoho jako já.”

„Pokud to prostě nedokážeš zvládnout, vždycky můžeš ustoupit. Tvůj život má přednost.”

„Ale kdybych utekla, akorát by mě to zahnalo do slepé uličky. Z tohohle se můžu dostat jedině středem Saishi Kajin, takže mi dovol se o to v následujících 6 hodinách postarat. Pokud mě hodlají sejmout, aspoň je můžu vzít s sebou.”

A pak jsem položila, než mohla ustaraná mladá slečna říct něco, co bych byla radši, aby neříkala.

Sunekosuri s podezřelým pohledem vzhlédl od mých nohou.

„A to ses včera chovala tak drsně... Víš ty co, pokud jsi vážně v úzkých, možná by ses měla skrýt. I když jsi odhalila pravdu o tom, co se děje v troskách vesnice Ubasute, všechno to bude k ničemu, pokud tě zabijí.”

„Vlastně jsem tu pravdu ještě neodhalila.”

„...”

Sunekosuri zmlkl.

'Ale no tak. Nedívej se s tím štěněcím pohledem. Zamiluju se do tebe.'

„Kdybych to věděla, řekla bych to mladé slečně. Včera v noci jsem zachytila hovory a emaily Saishi Kajin, vzpomínáš? Moc informací jsem z toho nedostala, ale mezi všemi těmi zbytečnými daty jsem našla 'nějakou terminologii, co jsem nedokázala pochopit'. A já jsem ji akorát při rozhovoru s mladou slečnou svévolně použila.” Zamávala jsem mobilem před omráčeným Sunekosurim. „Možná jsem si tam vložila falešnou SIMku, ale nemám žádný randomizér (?). Proč si myslíš, že používám tak odbyté zabezpečení? Chci, aby to Saishi Kajin zachytil.”

„C-cože? Ty... Dokonce i slečnu Hafuri z Hyakki Yakou použiješ jako nástroj...?!”

„Něco takového ji nenaštve. Ale trochu to rozladí lidi, co využívají jejího vlivu.”

„A-ale... Vážně to bude fungovat? Vážně se dokáží s takovou přesností zaměřit na tu konverzaci, a přesto nevědět, kdo jsi?”

„Saishi Kajin se nezaměřuje jenom na mě. Vlastně pochybuju, že vůbec byli schopní o moc zúžit podezřelé.” Povzdechla jsem si. „Tohle není velké město nebo přísně střežená Intelektuální vesnice. Na venkově mohou nainstalovat jedinou komunikační věž a pokryjí tím širokou oblast. To znamená, že k tomu jedinému bodu musíš přidat nějaké zařízení nebo program a budeš monitorovat veškerou komunikaci v okolí.”

„Takže poté, co včera v noci jeden z lidí, co měl na starosti jejich plán, záhadně spáchal sebevraždu, rozhodli se zachytávat veškeré podoby komunikace, aby ohledně toho incidentu nasbírali co možná nejvíc informací?”

„Přesně.”

„Ale to by jim vyneslo masivní množství dat. Tvoji konverzaci to možná pohřbí.”

„Nepohřbí. Měla jsem přímé spojení s mobilní základnou Hyakki Yakou. Kdokoli, kdo se účastní jakéhokoli podsvětního podnikání, bude schopen říct, jak důležitý ten hovor byl. A to jen od pohledu na to 11 místné číslo. Saishi Kajin se na ten hovor vrhne.” Slezla jsem ze zastaralého vypůjčeného auta. „Takže. Dala jsem si limit 6 hodin. Nastavila jsem to tak sama, aniž bych pro to měla nějaký skutečný základ. S trochou štěstí se na to Saishi Kajin chytí a začnou rychle posilovat bezpečnost u toho, na čem jim nejvíc záleží. To mi poslouží jako praktické vodítko.”
-----------------------------------------------

2 komentáře: