sobota 2. ledna 2021

ZW - kapitola 3


Část 3


Zashiki Warashi v rudé yukatě se překulila, otevřela laptop, co ležel na podložkách tatami a začala procházet jednu stránku na sdílení videí.

„Mám to, mám to. Tohle nabralo nebezpečný spád a někdo se tě snaží zabít. To se mnou nemá co dělat. A-aaaaach!! Video s pandouuu!!”

„Jak můžeš být tak bezcitná?!”

„Už jsem ti řekla, že ode mě nemáš čekat žádné bitvy mezi youkai. V podstatě jsem dítě, vzpomínáš? Nehodím se na absurdní bitvy jako Shichinin Misaki nebo Hyakki Yakou, co všude možně šíří kletby a vraždí všechny, na které narazí.”

„Určitě existují jiné způsoby, jak můžeš pomoct! A ten herní systém na tom počítači je můj! Youkai nemůže uzavřít smlouvu s poskytovatelem. Pokud zemřu, už se k těm stránkám nepřihlásíš!!”

„Pche...”

Zdálo se, že to byl jediný aspekt, co ji na tom trápil. Zashiki Warashi, co navenek vypadala jako dospělá, se odvrátila od videa načechrané pandy a znovu čelila mě.

„Takže teď vyjednáváš s youkai. Zklamalo mě, o kolik nevinnosti jsi přišel. Míval jsi takové jasné, čisté oči.”

„Když tě zaženou do kouta, musíš se přestat snažit vyjít s nadřazeným postavením.”

„Byl jsi naprosto rozkošný, když jsem tě každý den koupala nebo když jsem ti pomáhala se převlékat v šatně u bazénu.”

„Řekl jsem, abys s tím přestala! My lidé nemáme jak vyhrát, když přijde na věkovou nadřazenost!!”

„Vážně jsem nevěděla, co mám dělat, když ses mě chytil za plavky a celou dobu jsi mě za ně tahal, protože ses bál, že se ztratíš. Problémem bylo, že si tím nic nemyslel.”

„Kyaaaaaaaaaaaaaaaaa!!” zaječel jsem, jak mi trhala duši na kousky.

Měla to atraktivní tělo ještě dřív, než se dědeček narodil. Když jsem se nad těmi věcmi zamyslel, zdálo se to tak choulostivé!!

„Takže se tě někdo vážně snaží zabít?”

„Bohužel.”

„A tentokrát z jakého důvodu?” zeptala se Zashiki Warashi, jak se přetočila a pod neupraveným lemem její yukaty se ukázala její čistě bílá stehna. „Žiješ v Intelektuální vesnici a ne ve velkém městě, takže narazit na youkai není nijak vzácné. Zvláště u tebe, Shinobu. Při tom výletu na pláž jsi dostal milostný dopis od mořské panny.”

„...Jo, a potom mě skoro odtáhla na dno oceánu.”

„Udělal jsi něco, kvůli čemu by tě ta Yuki Onna chtěla strašit a zabít? Jako třeba že ses zmínil o té historce, jak Yuki Onna ušetřila muže, za kterého se provdala.”

„Ne.” Potřásl jsem hlavou. „Tím to není.”
-----------------------------------------------

~ Hyakki Yakou = noční průvod sto youkai v čele s Nurarihyonem (viz anime Nurarihyon no Mago), ale autor tomu v této novele přidělil ještě i jiný význam... ~

1 komentář: