pátek 15. ledna 2021

ZW - kapitola 9


Část 9


Balíčky měly jeden velký problém.

„Bon bobon bon bobobobon bonsai!”

„Nepolevuj v pozornosti, Zashiki Warashi!! Moje historka ještě neskončila!!”

Zashiki Warashi mě ignorovala a broukala si, přitom upravila pozici ultrafialového světla, z kterého sálalo namodralé světlo a kapátkem nakapala živiny do čiré nádoby s tekutou substancí. Samotná bonsai ladila k youkai v yukatě, ale ten celkový sci-fi dojem k tomu vůbec neladil.

Jen tak mimochodem, měl jsem podezření, že tato její záliba byl důvod, proč se tak moc zalíbila mému dědečkovi, i když byla naprosto k ničemu.

„No, čím déle vyprávíš, tím méně mi přijde, že se mě to týká. Co takhle kdybys to napsal na jednu tu stránku s onlinovým dotazováním?”

„Prostě nemůžu věřit těm všeználkům, co na takové věci píšou odpovědi...”

A neměň téma.

Můžeš mě ignorovat, když na tebe dělám ty štěněcí oči?

„...C-copak, Shinobu? Máš stejný pohled jako had, co si prohlíží svou kořist. Konečně nad tebou vyhrály sexuální tužby náctiletého?”

„To stačí. Můžeme se prostě vrátit k mé historce?”

„Hmm. Takže tento Balíček nutí lidi převést své jmění za pomoci slibů Yuki Onny?” Zashiki Warashi v jasně rudé yukatě se na mě konečně otočila, když skončila se svou sci-fi bonsají. „Pokud z toho vytvořili Balíček, jdou ti zprostředkovatelé dědictví nakonec po ty víš čem?”

„Jelikož pořád chodí do Sanatoria i po těch podezřeních, je to možné.”

„Export Balíčku...”

Ano.

Balíček byl zločinecký plán sestavený lidmi a vytvořený ze zvláštních charakteristik a podmínek youkai. Jakmile byl Balíček vytvořený, jeho plán a metodologie se dala prodat jako zboží. Bylo to samé, jako jak se metoda podvodu šířila zemí.

Kdyby se takové věci rozšířily, společnost by to přirozeně zdeformovalo.

Tohle půjde velmi dobře mimo jen nějaké Santorium.

Tohle bylo jiné, než když člověk vlastnil jedno jediné Uchide no Kozuchi. Balíčky pouze používaly moc youkai a vytvářeli je lidé. Dokud člověk měl touhu Balíček dokončit a měl techniku a materiál k tomu potřebný, mohl ho vytvořit každý. Ať už to bylo dobré nebo špatné.

„Zdá se, že zprostředkovatelé dědictví už okradli pár bohatých starých lidí. Už zabili. Možná jsou ve fázi, kdy mají v plánu Balíček prodat ještě větší zločinecké organizaci, aby si změnili totožnost a zmizeli.”

Během paniky z omrzlin se zprostředkovatelům dědictví přestalo dařit s jejich podvodem a to je vystavilo vážnému riziku. To s největší pravděpodobností nebylo součástí jejich plánu. Bylo možné, že už se jejich konečný cíl změnil z „vydělat spoustu peněz” na „bezpečný únik”.

„Pokud se v jejich Balíčku po prodeji najde nějaká chyba, velká zločinecká organizace by se velmi dobře mohla pokusit je vystopovat. Možná zůstávají v Sanatoriu navzdory riziku, aby pečlivě vychytali chyby,” řekla Zashiki Warashi.

„Také je možné, že je od samého počátku velká zločinecká organizace poslala do Sanatoria, aby ten Balíček sestavili... Ne, to je nepravděpodobné. Kdyby to celé bylo jen testování, nemuseli by se zaměřovat na skutečné bohaté lidi.”

„Hmm. Takže zprostředkovatelé dědictví si mysleli, že je možné, že sis všiml spojitosti mezi podvody v Sanatoriu a Yuki Onnou, a tak se tě přišli zbavit. Nebudou chtít žádné překážky, co by mohly změnit podstatu jejich Balíčku, než ho dokončí.”

„Přesně.”

„...Tohle zní čím dál tím nebezpečněji. Teď už v tom máme zapletenou i nějakou velkou zločineckou organizaci. Podle toho, jak to zní, by mě nepřekvapilo, kdybych se doslechla o noční přestřelce v přístavišti.”

„Já vím, co?”

„A taky je do toho zapletená smrtící Yuki Onna. Jelikož terče, z kterých nedokáží získat peníze, umrznou až k smrti, možná jsou schopní způsobit záměrné selhání a použít Yuki Onnu k útoku. Tohle je kombinace organizace, zbraní a nadpřirozena. Jestlipak to místní policie dokáže zvládnout.”

„Proto to s tebou konzultuju, ty Zashiki Warashi budižkničemu. Upřímně, proč jsem se s tou Yuki Onnou musel setkat v tom nejhorším možném čase?”

„Pokud tě čeká nějaká obrovská bitva, není tu pro mě místo. Bon bobon bobobobobon bonsaj!”

„Řekl jsem ti, aby ses soustředila!!”
-----------------------------------------------

~ Žádné poznámky? Jak podivné... Příště se na to podíváme zblízka pěkně na místě činu, tedy v Sanatoriu. ~

2 komentáře:

  1. Děkuju za překlad, až teď jsem si všiml dalších dvou kapitol.

    OdpovědětVymazat
  2. ďakujem, totálne ho "ignoruje", ale reaguje okamžite.

    OdpovědětVymazat