pátek 15. ledna 2021

ZW - kapitola 8


Část 8


Poté, co mě muž ve středním věku, co se představil jako ředitel Tanakových farm, odvezl ve svém elektricky poháněném lehkém náklaďáku do cukrárny na úpatí hory, znovu jsem zavolal Madoce do Sanatoria.

„A-ha! Hovor se ukončil tak náhle, že jsem si myslela, že jsi umřel~”

„No, jsem rád, že jsi dost potěšená na to, aby ses chovala tak necharakteristicky. Ale připrav se, později ti dám pěkný výprask.”

„Myslím, že i ty se chováš trochu necharakteristicky, Shinobu. Každopádně potřebuješ ještě něco?”

„Týká se to těch zprostředkovatelů dědictví,” řekl jsem rychle. „Pokud jsi věděla, že mají něco do činění s tou Yuki Onnou, předpokládám, že se v Sanatoriu muselo něco stát. Řekni mi o tom.”

„Hmm? Mám celkem dobrou představu, co se děje, ale nemám žádný důkaz,” odpověděla Madoka bez váhání. „Vzpomínáš, jak jsem ti řekla, že tu je místnost, kde zemře každý, kdo tam zůstane?”

„Jo.”

„Vlastně se nikdy nezjistilo, který pokoj to je. Existuje pár teorií, ale kdo ví, která – pokud nějaká – z nich je správná.”

„Ale aby se začala šířit taková zkazka, muselo se stát něco podivného. Něco, co by naznačovalo, že je do toho zapletená Yuki Onna.”

„Ano. Ale nebylo to nic víc, než že pár starých mužů a žen mělo uprostřed léta omrzliny.”

„...Je to vůbec možné?”

„Můžeš ignorovat veškeré ekologické otázky a volně si tu nastavit klimatizaci a lidé jsou často upoutaní na lůžko, takže ano. Chladný vzduch jim mohl celé hodiny ustavičně foukat na jednu část kůže. Ale jakmile se to stalo 4 nebo 5 krát, jasně se dělo něco jiného. Sanatorium je jak atrakce, tak součást turistického ruchu. Pokud by se dál děly takové incidenty, pošpinilo by to pověst jejich značky, takže se zdá, že pracovníci začali trochu panikařit.”

„Ale tahle zkazka se vytratila.”

„Ano, ale nikdy se vlastně nezjistila příčina. Pokud to někdo dělal zlomyslně, musel naprosto přestat.”

„A ty si myslíš, že to byli ti zprostředkovatelé dědictví?”

„Už se tu potulovali, když došlo k tomu rozruchu s omrzlinami, ale neviděla jsem mezi nimi žádnou jasnou spojitost. Ale všichni staří muži a ženy měli nezměrné jmění. Rozhodně to byl ten typ lidí, na který by se zprostředkovatelé dědictví chtěli zaměřit.”

„Mám otázku. Řekla jsi, že se tam ti zprostředkovatelé dědictví potulovali už v dobře toho rozruchu s omrzlinami. Byly v té době v Sanatoriu nějaké oběti jejich podvodu?”

„Jsi celkem všímavý.” Znělo to, jako kdyby se Madoka na druhém konci drátu usmívala. „V té době tu nebyly žádné oběti. Podle toho, co jsem mohla odhadnout, zkontaktovali pár lákavých cílů, ale nepodařilo se jim z nich dostat žádné peníze. ...Ale jakmile ta panika s omrzlinami opadla, jejich podvod začal celkem vzkvétat. Ale vlastně jsem s žádnou z obětí nemluvila.”

„Věděl jsem to,” zamumlal jsem bez přemýšlení.

Zbývala jedna možnost.

„Ta prvotní panika s omrzlinami byl test Balíčku. Když moc a rozsah podmínek vyladili, začali se skutečným podvodem.”

„Balíček...” řekla Madoka.

„Kriminální systém sestavený lidmi za použití charakteristik a podmínek youkai. To je stereotypní podoba případů duchovní újmy.”

Hotovostní karta, co dokáže vybrat neomezenou sumu. Nůž, co dokáže zabít jakýkoli počet lidí, aniž by kdy chytili zločince.

Za normálního uvažování to byly nemožné předměty, co v realitě nemohly existovat. Ale dalo se toho dosáhnout, pokud se do toho chytře zamíchaly síly těch, co nebyli normální.

Konkrétní předmět viditelný na povrchu byl jenom špička ledovce.

Když se velká kola youkai a zločinecké organizace střetla a utvořila masivní dokonalý kriminální systém, nazývalo se to Balíček.

Představte si to jako Uchide no Kozuchi ze starých příběhů nebo kulky vytvořené démonickými silami, o kterých se mluvilo ve slavné opeře. A teď si představte, že se takové věci daly dát dohromady jako „předměty bez podoby” a to použít jako prostředek ke spáchání podvodu.

Nejhorší na tom bylo, že youkai, kteří byli použiti k takovému sestavení, neměli ponětí, že páchali zločiny nebo že lidem způsobovali problémy.

Yuki Onna vás zabije, pokud řeknete, že vás ušetřila, a pak se převleče za ženu a provdá se za vás. Skupina podvodníků by toto nutkání velmi ráda použila prostřednictvím slibů. A jelikož Yuki Onna zabije kohokoli, kdo to řekne, měli způsob, jak se vyhnout tomu, aby se s nimi někdo soudil.

Skutečným problémem bylo, že sliby Yuki Onny se točily kolem ideje sňatku.

Pokud by mohli volně vyměnit tu část se sňatkem, mohli to použít, aby si na lidech vynutili jakýkoli druh nefér finanční smlouvy.

„Jak lidi přiměli, aby ten slib udělali?” zasténal jsem. „K těm omrzlinám muselo dojít kvůli tomu, že slib selhal. Nebo lidé možná odmítli udělat slib. Tehdy možná Yuki Onnu přímo přiváděli do Sanatoria. Ale pak zprostředkovatele dědictví musel napadnout jiný způsob, jak se s tím vypořádat, když ta panika s omrzlinami tak náhle přešla.”

„To se mě chceš zeptat, jestli dokážu vymyslet něco pravděpodobného?”

„Ach, jsi esper!”

„Promiň, ale nic mě nenapadá!”

„K čertu s tebou!!”

Měl jsem nutkání mobil rozmáčknout v ruce, ale můj vzhled do situace nebyl dost jasný na to, abych věděl, co přesně chci, aby našla. Možná ode mě bylo špatné od Madoky očekávat nějaké výsledky, když jsem jí ani nedokázal dát řádné instrukce.

Neměl jsem na výběr.

„Myslím, že půjdu zpět do Sanatoria. Stihnu to na standardní návštěvní hodiny?”

„Počkej, počkej. Shinobu, copak na tebe nemířili loveckou puškou?”

„Proto to chci skončit co možná nejdřív. Byl bych radši, aby na mě jeden z nich nemířil, až půjdu v noci dolů po temné stezce.”

„Aha. No, pravděpodobně se sem dostaneš včas. Pokud budou nějaké problémy, můžu použít svůj status pravidelného zákazníka a zaručit se za tebe. A příště bys měl pravděpodobně jet autobusem. A nemyslím takový ten, co staví na každé zastávce. Jeden z těch drahých expresů. Pokud se na té horské cestě nebudeš muset zastavovat, budeš v menším riziku. Ale stejně to naprosto neeliminuje riziko útoku.”

„Udělám to. ...Jsi tam vlastně v bezpečí?”

„Sanatorium je plné bohatých lidí, takže zdejší bezpečnost je prvotřídní. A pokud to tady bude nebezpečné, zaútočí na tebe, než odejdeš.”

„Díky za ten nepříjemný důkaz.”

Ukončil jsem hovor.

Tohle nebyla jen skupina podvodníků, co se zaměřovala na staré lidi. Jak situace začínala být nebezpečnější a nebezpečnější, zmoženě jsem se otočil a šel jsem zpět horskou cestou, po které jsem zrovna sešel.

Mířil jsem přímo zpět do spárů smrti.
-----------------------------------------------

~ Uchide no Kozuchi = kladívko, co plní přání. Objevuje se v japonských mýtech a pohádkách. ~

~ Napadlo mě, že když je "Balíček" vlastně soubor informací a dat, možná by se lépe hodilo použít "Paket"... Mělo by to tak blíž i k originálu. Názor? ~

1 komentář: