pondělí 3. května 2021

ICDS - kapitola 138


Kapitola 138 – Třetí průzkumník (2)


Po její otázce jsem se zarazil, pak jsem ji popadl za ramena a zakřičel jsem: „Takže tu vážně je další? Věděl jsem to!”

„Kyak! S-Shine, pořád je bílý den... N-ne že by mi to vadilo. Vlastně v tom můžeš pokračovat.”

„Tím se netrap!”

„Tím?! To jsi zrovna moje svolení uvážil jako něco malicherného?!”

„Loretto, existuje kobka, co je výš než První kobka?”

Loretta zabručela a odpověděla: „Ano. Ví o ní jenom administrativní gildmistři jako já nebo průzkumníci, co tam byli.”

„Jaké jsou podmínky?”

„Ale předtím... jsi připravený? Ta kobka má rozhodně vyšší odměny než všechny ostatní, ale musíš zaplatit rovnocenně vysokou cenu. Shine, možná budeš dokonce litovat, že jsi tam šel. Možná bude lepší akorát šplhat První kobkou. Jsem si tím jistá. Pořád si to chceš vyslechnout?”

Po jejích slovech jsem ztichl. Pak jsem si tak nějak uvědomil, proč to vůbec nadnesla. A tak jsem se zeptal: „Pokud pokořím První kobku, budu schopen porazit nepřítele světa?”

„...”

Zeptal jsem se znovu: „A co když pokořím tu vyšší kobku?”

„Pokud ji naprosto pokoříš... pravděpodobně.”

„Takže není potom odpověď jasná?”

„...Správně. No vážně, Shine, ty jsi...”

„Jsem co?”

„Ne, nic. Vůbec nic.”

Loretta po mé otázce potřásla hlavou. Koutky úst měla vytočené nahoru v úsměvu, ne jako předtím. Kvůli jejímu nesmírně příjemnému úsměvu jsem se také usmál.

„Dobrá. Pokud to nepůjde, přivedu tě zpět do První kobky, i kdybych musela Lordovi pohrozit!”

„To nic. Prolomím se jí vlastní silou.”

„Dobrá, takže tě naučím, jak se dostat do Beyond.”

„Beyond?”

„Ano. Jenom průzkumníci První kobky mohou kdy doufat, že se tam dostanou. Takové to je místo. A vstoupit tam mohou jen ti s největšími schopnostmi, potenciálem a kvalifikací. Jelikož důvod k její existenci je jiný než u jiných kobek, nazývá se Beyond.”

První podmínka. Být průzkumníkem První kobky.

Druhá podmínka. Všechny bosse porazit v boji jeden na jednoho.

Třetí podmínka. Získat boží pravé jméno.

Čtvrtá podmínka. Uznání administrativního gildmistra.

Pátá podmínka. Být řád Zlato a výš.

Šestá podmínka. Mít na kontě dosažení.

Vskutku to byla cesta krve a železa. Ale já už jsem většinu těch podmínek splnil. To, že mi Loretta řekla o Beyond, značilo, že mě uznala. Takže jsem musel splnit jenom poslední podmínku.

„Ta šestá podmínka je to, co si myslím? Jako dosažení, co jsem do teď dělal?”

„Ano. Neřekli nám, kolik je třeba udělat dosaženích, takže nedokážu říct, kdy budeš moct vstoupit do Beyond. A tak se musíš soustředit na dělání dosažení. Jelikož ses rozhodl stoupat v Beyond, je lepší jít co možná nejdřív. Přesně jak její jméno naznačuje, Beyond je kobka, co leží za První kobkou. Kdykoli pokoříš podlaží v První kobce, budeš moct vyzvat na souboj Beyond. A když pokoříš podlaží v Beyond, vrátíš se do První kobky.”

„Jinými slovy budu moct v Beyond stoupat tím víc, čím nižší budu mít level.”

„Přesně. Jelikož se nikomu nepodařilo pokořit První kobku, je samozřejmě příliš brzy se tím trápit, ale Shine, ty lidem vážně dáváš naději.”

Například pokud má První kobka celkem 100 podlaží a já se stanu průzkumníkem Beyond poté, co pokořím 75. podlaží První kobky, jakmile pokořím 1. podlaží v Beyond, budu se muset vrátit a pokořit 76. podlaží. Jakmile ho pokořím, budu moct vyzvat 2. podlaží v Beyond. A tak až pokořím 100. podlaží v První kobce, budu moct vyzvat 26. podlaží v Beyond. Ale to bude celé. Nebudu moct vyzvat 27. podlaží v Beyond, i kdybych pokořil 26. podlaží. Nebudu moct Beyond pokořit a budu schopen pokořit jenom První kobku.

A i kdyby První kobka neskončila na 100. podlaží, bylo jasné, že bylo nevýhodné stát se průzkumníkem Beyond později.

Jak absurdní!

„Protože se ještě nikdo nedostal na konec Beyond, nikdo neví, kolik má podlaží. Takže se tím příliš netrap a soustřeď se na První kobku. Když jde o tebe, věřím, že se do Beyond dostaneš ještě před 70. podlažím!”

„Doufám, že ano. Takže zatím.”

Jak mi Loretta s širokým úsměvem radila, také jsem jí s úsměvem odpověděl. A pak jsem odešel na 51. podlaží. Přísahal jsem si, že se jednoho dne dostanu za První kobku.

| Dostal ses do levelu 52. Získal jsi 5 bonusových bodů. |

| Získal jsi kvalifikaci jít za První kobku. |

| Chceš se stát průzkumníkem Beyond? Jakmile to přijmeš, budeš vyňat z žebříčku kobky. |

| Prosím, vyber si pečlivě. Toto místo se od První kobky naprosto liší a ti, co tuto hranici překročí, se nemohou vrátit. |

„...”

V obchodě na 51. podlaží jsem se podíval na Lorettu. Ona mi pohled oplatila a sladce se usmála.

„Co se děje, Shine? Dneska jsi byl taky rychlý! Když si pomyslím, že se 51. podlažím, co je plné trollů, prolomíš za pouhých 5 hodin!”

„Ehm... Loretto.”

„Ano, Shine!”

„Vypadá to, že jsem získal kvalifikaci jít do Beyond.”

„...Cože?!”

Musím říct, že Lorettin překvapený výraz byl nesmírně rozkošný.

| Stal ses průzkumníkem Beyond! Můžeš vyzvat 1. podlaží Beyond. Jakmile ho pokoříš, můžeš vyzvat 52. podlaží První kobky a nemůžeš okamžitě vyzvat 2. podlaží Beyond. |

| Získal jsi dosažení nejrychlejšího vstupu do Beyond od založení kobky! Získal jsi 4 technické body. Momentální počet technických bodů: 8. |

| Stal ses třetím průzkumníkem Beyond. Momentálně jsi na 3. místě v Beyond. Aktivoval se komunikační kanál průzkumníků Beyond. |

| Rezidence a rezort, co vlastníš, změnil svou příslušnost na Beyond. |

Poté, co jsem si jako ve snách vyslechl ty zprávy, jsem se podíval na Lorettu, co byla také jako ve snách.

„Loretto, co se stalo?”

„Hmm... Já nevím!”

Loretta byla až příliš veselá. Když jsem si povzdechl, polekalo ji to a začala o té záležitosti přemýšlet vážně. A pak přišla s odpovědí.

„Myslím, že to, co jsi udělal na jiném světě jako Dimenzionální žoldnéř, a pak to, jak jsi na Zemi porazil draka, mělo významný dopad.”

„Tyhle dvě události uznali jako velká dosažení?”

„Ano! Ale vážně jsi úžasný. Nejrychleji ses stal Dimenzionálním žoldnéřem, nejrychleji ses stal průzkumníkem Beyond... Když jde o tebe, možná to vážně zvládneš.”

„Moc mi nelichoť.”

„Huhu. Ještě nevíš, o čem mluvím.”

Loretta se radovala s rukama sepjatýma, ale mě trochu děsily ty její oči, kterýma se jako by dívala někam daleko. Kdybych se na to zeptal, řekla by mi to? Nebo by mi zase řekla, abych počkal? Najednou jsem pocítil, jak se mi sevřelo srdce, a tak jsem se odvrátil. Lorettu to polekalo a popadla mě za rukáv.

„Shine, copak?”

„Co tím myslíš? Musím jít do Beyond.”

„Ach, správně... Překvapil jsi mě, ach jo... No vážně. Nechoď jen tak bez jediného slova! Musíš řádně říct, že se vrátíš!”

Loretta rychle stříhala ušima, jako kdyby byla naštvaná. Ulevilo se mi. Teď se na mě řádně dívala.

„Takže se vrátím.”

„Eit!”

Loretta se mě ze zvyku pokusila políbit, ale jelikož jsem to tentokrát čekal, snadno jsem se tomu vyhnul.

A pak...

| Získal jsi Požehnání Královny elfů. Dalších 5 hodin obdržíš následující účinky: jsi chráněn před stavovými účinky nízkého a středního řádu. Pokud upadneš do napůl mrtvého stavu, dokážeš si 5 minut zachovat vědomí. Štěstí +100. Všichni členové rasy vil na tebe budou nahlížet příznivě. |

„Ech? Copak jsem se tomu zrovna teď nevyhnul?”

„T-totiž...”

Když jsem viděl, že se Loretta vyhnula mému pohledu, jako kdyby měla špatné svědomí, uvědomil jsem si to. Zdálo se, že na to požehnání nebylo třeba polibku. Loretta mi vždycky dala požehnání pod zástěrkou polibku a když jsem se tomu tentokrát vyhnul, nepodařilo se jí mě políbit, ale stejně jsem to požehnání dostal.

Omráčeně jsem zamumlal: „Vážně jsi mě políbila jen proto, že jsi chtěla?”

„U-už jsem ti to řekla. Líbám tě, protože tě miluju...”

Jak to říkala, zdálo se, že jí bylo trapně, neboť se snažila si zakrýt tvář ušima. Dokonce i s jejíma dlouhýma ušima to samozřejmě nešlo. Tenhle člověk, nebo spíš tenhle elf... proč byla tak roztomilá? Cítil jsem, jak ten pocit nervozity, co jsem pociťoval, mizel, a tak jsem se k ní natáhl, abych ji pohladil po vlasech.

„Ech?”

„Hm, no, cením si toho. To akorát že nevím, co je co. Upřímně řečeno, hlavu už mám plnou kobky a těmi záležitostmi s Hrdinou. Promiň. Nemusíš na mě čekat, takže...”

„H-hlupáku. Na čekání jsem nesmírně zvyklá! I když nechci!”

Z nějakého důvodu mě nazvala hlupákem.

„V-vážně?”

„Vážně! Takže se něčím takovým netrap a jdi!”

Přesně takhle mě Loretta odehnala. Nechápal jsem, co se zrovna stalo.

Jelikož by mi nepomohlo o tom přemýšlet, naklonil jsem hlavu ke straně.

Na místě, kde mělo být schodiště na 52. podlaží, se objevila šedá brána. Bez nějakého velkého rozmýšlení jsem do ní skočil.

| Zahajuji průzkum 1. podlaží Beyond. Beyond nemůžeš přestat zkoumat, kdykoli se ti zachce. Aby ses mohl vzdát a odejít, tvoje vitalita musí klesnou na nulu a budeš nucen jít do svého domu v rezidenční oblasti nebo na svém světě. Abys mohl znovu zahájit průzkum, musíš počkat jeden měsíc. A během této doby nemůžeš šplhat První kobkou. |

„Loretto, předtím než ses mě snažila políbit, jsi mi měla říct o tomhle! I když i kdybys mi o tom řekla, stejně bych sem šel... Ale tohle znamená, že se nebudu moct vrátit zpět na Zemi, dokud nepokořím 1. podlaží Beyond!”

Můj první dojem z Beyond byl každopádně takový, že je celkem velké. A i jeho struktura byla trochu jiná než podlaží kobky, kde jsem dosud byl.

„Je to bludiště?”

Po obou stranách jsem měl stěny z těžkých cihel. Když jsem se pokusil na stěnu zaútočit svým kopím prosyceným manou, ani se nehnula. Rudé cihly mou manu vlastně pohltily a odrazily ji zpět na mě. Dokázal jsem vyčíst pohyby many a vyhnout se tomu útoku, ale bylo to silnější než můj původní útok. Zdálo se, že ta stěna můj útok zesílila a pak ho odrazila zpět. Jak půjdu dál, budu na to muset myslet.

„Kuaaaaaang!”

A pak jsem zaslechl celkem známý řev. Divné... Tenhle řev už jsem někde slyšel! Naklonil jsem hlavu ke straně a šel jsem dál. Kdybych stál na místě, nic by se neudělalo.

„Kuaaaaaang!”

Hm, tohle zní blíž.

To, že jsem ty stěny nemohl rozbít a prolomit se jimi, mě velmi stresovalo. Na druhou stranu jsem si myslel, že tato kobka se své role držela víc než kobka, kterou jsem do teď stoupal.

Pomalu jsem se přibližoval ke zdroji toho řevu. Za chůze jsem si díky své zvýšené inteligenci zapisoval do paměti mapu bludiště. Jak jsem postupně začínal chápat strukturu bludiště, pochopil jsem, jak daleko budu muset jít, abych se střetl se zdrojem toho řevu.

„Kuaaang!”

„Ech?”

Tohle... bylo trochu jiné než ten druhý hlas. Najednou mě zamrazilo v zádech. Cítil jsem se nervózně a okamžitě jsem vytáhl Kopí nenasytnosti. A pak jsem s jednou rukou na pravé stěně pomalu vyrazil dopředu. Byl jsem si jistý. Zdroj toho řevu byl tam vpředu.

A jak jsem si myslel, když stěna skončila, objevilo se velké otevřené prostranství. Bylo tam dost místa, aby si tam mohl lehnout Ohnivý drak.

A tam jsem je našel.

„Lord orků?”

Můj bože, jak dlouho to bylo?! Lord orků, byl to Lord orků! Ten, co mi pomohl stát se řádným průzkumníkem kobky! Jelikož jsem ho zase rád viděl, zakřičel jsem a „oni” se na mě podívali. Oči měli jasně rudé.

„Je tu... mnoho Lordů orků?”

Našel jsem zdroj toho mrazení, co jsem cítil. Můj bože, pořádala se tady malá konference! Ale pečlivě o tom popřemýšlejme. Lordové orků byli bossové z 5. podlaží. Bez ohledu na to, jak nóbl brnění měli nebo jak impozantní aura z nich sálala, neměli by být schopní proti mně vyhrát. Byl jsem přece jenom v levelu 52...

„Kuaaaang!”

„Kuaaaaaaang!”

„Kuaaaaaaaaaaaang.”

| Lord orků použil Válečný pokřik! Všechny orky to zbavilo účinků negativních stavů. Všichni orkové jsou dočasně ve stavu super-brnění. Jejich útočná síla vzrostla o 50%! |

| Lord orků použil Válečný pokřik! Všechny orky to zbavilo účinků negativních stavů. Všichni orkové jsou dočasně ve stavu super-brnění. Jejich útočná síla vzrostla o 50%! |

| Lord orků použil Válečný pokřik! Všechny orky to zbavilo účinků negativních stavů. Všichni orkové jsou dočasně ve stavu super-brnění. Jejich útočná síla vzrostla o 50%! |

Nemohl jsem si pomoct a pomyslel jsem si: Neříkejte mi, že ty Válečné pokřiky Lorda orků...

„Kdykoli ho jeden použije, útok ostatních se zvýší...?”

„Kuaaaaaang!”

| Lord orků použil Válečný pokřik! Všechny orky to zbavilo účinků negativních stavů. Všichni orkové jsou dočasně ve stavu super-brnění. Jejich útočná síla vzrostla o 50%! |

Všichni Lordové orků se hnali na mě. Ti, co nepoužili Válečný pokřik, za běhu křičeli.

Při pohledu na ně jsem se ušklíbl. A pak jsem se otočil a utíkal.

Zdálo se, že jsem Beyond až příliš podceňoval. 
-----------------------------------------------

Autorova poznámka:

Třetí průzkumník znamenalo to, že se Shin stane třetím průzkumníkem Beyond! Vsadím se, že si nikdo nemyslel, že okamžitě půjde do vyšší kobky! Tomuhle se říká Toika kvalita! Rychle, rychle!

A také tu je něco, co náš nešikovný Shin pominul. Jsem si jistý, že čtenáři to určitě poznají. ^^
-----------------------------------------------

~ Toika (autor) se s tím rozhodně nepáře. Jen se zmíní o nové kopce, šup, a Shin už je tam. A když teď zemře, měsíc si ani neškrtne! ~ 

~ Taky se zdá, že Loretta má své postavení "vrchní manželky" už jisté. ~

9 komentářů:

  1. No vcelku překvapivé tak rychle jsem to fakt nečekal. Jo Loretta se dostává oproti zbytku do přední pozice jen si nesmí připomínat její věk :) Děkuji za překlad

    OdpovědětVymazat
  2. Ten beyond mě připadá jako nějaká fanouskovska chalenge mapa 🤣

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ďakujem, tak dve kobky, bláznivý svet a spústa kandidatiek - chlapec určite umrie vyčerpaním.

      Vymazat
  4. děkuji :) už se těším až ve velkym narazí na ostatní bosse 😂, řekl bych že co patro to boss z první kobky x krát mamnoženej ( tzn by tam podle tohodle mělo být cca 20 pater )

    OdpovědětVymazat