sobota 15. května 2021

ZW - kapitola 44


Část 7 (Uchimaku Hayabusa)


Po pravdě řečeno není normální, aby si pouhý policejní důstojník vzal celý týden dovolené v kuse. A jelikož jsem ji trávil na výletě s dívkou, co se vždycky objevila na místech činu záhadných vražd, a ženou, co mohla bez pomoci vyřešit případy, které policie nedokázala zvládnout, měl jsem pocit, že se kolem mě bortilo i to holé minimum profesionální etiky.

„Jsme tu, jsme tu. Takže tohle je Intelektuální vesnice zvaná vesnice Fuuka. Je na velké pláni, přesně jak jsem čekala,” řekla fanatička do záhad a jen co mi svou cestovní tašku strčila do rukou, zvedla paže do vzduchu.

Když jsme vystoupili z malého regionálního letiště, rozkládal se před námi pohled, co byl v Japonsku vzácný. K obzoru se táhla širá zelená planina, co nás okradla o jakýkoli smysl pro vzdálenost. A žádná rostlina, co jsme viděli, nebyla přirozená. Všechno to bylo součástí pastviny.

I starší sestra fanatičky do záhad mi vrazila svoji tašku do rukou a řekla: „Slyšela jsem, že se polovina reklam na mléčné výrobky točí tady. Museli to obzvláště navrhnout tak, aby to bylo malebné.”

Regionální letiště se nacházelo přímo uprostřed velké planiny, ale ještě jsme nebyli v Intelektuální vesnici. Pořád jsme se museli vydat 20 až 30 km po silnici bez semaforů, než dorazíme do hotelu.

Vesnice Fuuka se primárně soustředila na mléčnou produkci, takže byla velmi dobře vybavená metodami na snižování hluku.

Na to, že bylo uprostřed léta, byl v okolí celkem příjemný chládek, ale Enbi na sobě měla jenom dvoudílné plavky, minisukni a mikinu s kapucí. V podstatě vypadala, jako že patří na pláž nebo do klubu. Její sestra měla na sobě tílko a šortky, takže jsem začal přemýšlet, jestli se to v jejich rodině dědilo. Ale pak...

„...Ne, má svoje vlastní problémy, co se nedají vysvětlit vlivem její sestry,” okomentoval jsem to.

„To sis o nás zrovna pomyslel něco velmi neomaleného?”

„To sis o nás zrovna pomyslel něco velmi neomaleného?”

Jak na mě ty dvě sestry zahlížely, odvrátil jsem zrak, zatímco ze mě lil studený pot.

Enbi ukázala na nebe a řekla: „Vidím spoustu něčeho, co vypadá jako reklamní balóny.”

„Vsadím se, že to jsou kamery. Pravděpodobně monitorují pastvu a úroveň vlhkosti. Tohle je velká oblast. Ty UAV, co vypadají jako dětská letadýlka by vykonala stejnou práci, ale jsou drahá, citlivá na silné poryvy větru a baterie jim dlouho nevydrží. Takže na všechno nejsou dokonalá.”

„Balóny jsou levné, ale nedokážou se zostra otočit. Balóny možná vykonávají obecné pozorování a UAV vysílají, pokud detekují něco neobvyklého.”

Ale to nebylo to, co mě zajímalo.

„Můžeš mi to konečně vysvětlit?”

„Co vysvětlit?”

„Proč jsi mě přinutila si vzít dovolenou, abych sem přijel. Jednat jen s jednou z vás dvou sester je už tak dost špatné, ale když jste obě pospolu, nemůže se stát nic dobrého. Co přede mnou skrýváte?”

„No, zkusila jsem loterii oblastní asociace a...”

„Záhadofanatičko, u tebe mě takový začátek děsí ještě víc. No vážně, jakýkoli výlet, co má nějaký nepřirozený začátek, mě s tebou děsí. O co ti jde?”

„Dokážeš 3 nebo 4 děcka do konce dne naučit, jak být řádnými členy společnosti?”

„To by se nepovedlo ani knězi.”
-----------------------------------------------

~ UAV = bezpilotní letadlo, v podstatě dron. Ale v době napsání knížky ještě nebyly (aspoň si myslím) tak všeobecně rozšířené. ~ 

1 komentář: